همواره در مورد کاهش وزن و بیماری سلیاک سردرگمی وجود دارد. به طور کلی، کاهش وزن یکی از علائم این اختلال خود ایمنی محسوب می شود. با این حال، برخی از افراد پس از تشخیص، افزایش وزن را تجربه می کنند. آیا بیماری سلیاک باعث لاغر شدن یا افزایش وزن در آن افراد می شود؟
منابع ایجاد کننده گیجی و سردرگمی
اول از همه مهم است که به یاد داشته باشید بدن انسان منحصر به فرد است و ممکن است به گلوتن به شیوه دیگری واکنش نشان دهد. اگر چه معمولا قبل از تشخیص، در بیش تر افراد کاهش وزن دیده می شود، اما برخی ممکن است مشکل معکوس را تجربه کنند. داشتن سایر مشکلات سلامتی و شرایط پزشکی نیز می تواند روی وزن تاثیر بگذارد.
علائم بیماری سلیاک
کاهش وزن یکی از علائم بیماری سلیاک است. و معمولا به این دلیل اتفاق می افتد که بدن به گلوتن واکنش خود ایمنی دارد و روده کوچک آسیب دیده است. این امر روی جذب مواد مغذی در بدن تاثیر می گذارد، بنابراین افراد وزن کم می کنند. کاهش وزن فقط یکی از علائم این بیماری است و علائم دیگر شامل مشکلات معده، سر درد، کم خونی، زخم های دهان، خستگی و درد است.
کاهش وزن و افزایش وزن
پس از تشخیص بیماری سلیاک، شما باید رژیم بدون گلوتن را شروع کنید. برخی از افراد پس از شروع این رژیم مجددا وزن می گیرند. بعلاوه چندین مورد از جمله روده شروع به بهبود می کند و قادر به جذب دوباره مواد مغذی می گردد. گفته شده است که سوء جذب مواد مغذی افراد را دچار کاهش وزن می کند، بنابراین بهبود و ترمیم روده و شکم توانایی آن ها را برای افزایش وزن باز می گرداند.
بعضی از افراد به دلیل مواد غذایی که می خورند وزنشان افزایش می یابد. بسیاری از غذاهای بسته بندی نشده فاقد گلوتن، سرشار از کربوهیدرات و چربی هستند. برخی مارک ها برای جبران عدم وجود گلوتن، قند ، نمک و چربی بیش تر اضافه می کنند. شما باید برچسب ها را با دقت بخوانید و تغییرات اعمال شده را در نظر بگیرید.
مشکلات معمول
اگر پس از تغییر رژیم غذایی بدون گلوتن اضافه وزن پیدا کردید، به یاد داشته باشید که تنها نیستید. مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که این یک مشکل رایج در افرادی است که به بیماری سلیاک مبتلا هستند. یک مطالعه نشان داد که 66 درصد از 700 شرکت کننده در طی یک سال از زمان تشخیص بیماری سلیاک، اضافه وزن پیدا کردند. بیش تر آن ها 3 کیلوگرم یا بیش تر وزن اضافه کردند.
کمک گرفتن
اگر با افزایش وزن خود دست و پنجه نرم می کنید و مشکل دارید، با پزشک و متخصص تغذیه صحبت کنید. بیماری سلیاک نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد و متخصصان تغذیه می توانند نگرانی های شما در این زمینه را برطرف کنند. هم چنین انجام آزمایش برای سایر شرایطی که پزشک ممکن است توصیه کند بسیار مهم است. بسیاری از بیماری ها مانند دیابت نیز می توانند باعث کاهش و یا افزایش وزن شوند. از دیگران کمک بگیرید و سعی نکنید که خود به خود لاغر شوید و با آن کنار بیایید.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
من میخوام سلیاک بگیرم باید چیکار کنم؟