آلرژی پاسخ های ایمنی بیش از حد به موادی ست که بطور کلی مضرنیستند. آلرژی انواع مختلفی ازجمله آلرژی غذایی و پوستی دارد. رینیت آلرژیک نوعی آلرژی است که در آن سیستم ایمنی به ذرات موجود در هوا مانند گردوغبار و گرده گیاهان بیش ازحدپاسخ میدهد و موجب علایمی مانند آبریزش یا خارش بینی و عطسه میشود. در این مقاله به بررسی روش های درمان خانگی آلرژی پرداختیم.
علایم آلرژی
- آبریزش بینی، گرفتگی سوراخهای بینی
- عطسه
- آبریزش چشم ها
- خارش چشم، بینی یا گلو
- سرفه
- خستگی
- فشار یا درد سطحی
روش های درمان خانگی آلرژی
1-شستن بینی(نتی پات)
با استفاده از قوری نتی یا نتی پات تمامی اضافات و ترشحات از مجاری بینی خارج می شوند؛ سینوسها تمیز شده و تنفس بهبود یابد. در واقع این روش به افرادی که گرد و غبار و یا گرده گیاهان دلیل حساسیت آن هاست کمک زیادی میکند.
1-قوری نتی یا نتی پات را از محلول آب نمک ولرم یا سرم فیزیولوژی 9 درصد پر کنید.
2-در حالت ایستاده یا نشسته ، سر را به یک سمت (راست یا چپ) کج کنید، قوری را بالا آورده و لوله قوری را درون سوراخ بینی مخالف قرار دهید. با جابجائی اندکی ، محلول آب نمک از سوراخ بینی دیگر خارج خواهد شد.
3-زمانی که نیمی از محلول تمام شد، سر را صاف کرده و با بازدم های پی در پی اخلاط را خارج نموده و بینی را خشک کنید.
4-به همین روش مجرای دیگر را شستشو دهید.
2-روغن های طبیعی
1-روغن اکالیپتوس: چند قطره از روغن را داخل دستگاه پخش کننده ی روغن یا دستگاه بخار بریزید، تا سوراخ های بینی شما باز شود ، حتما چشمهایتان را بپوشانید تا از سوزش آن ها جلوگیری کنید. همچنین بعد از تنفس ، آب گرم فراوان بنوشید ، زیرا جریان یافتن بیش از حد خلط، باعث خشکی راه های هوا می شود.
2-روغن نعناع : این روغن را می توانید هم در یک لیوان آب سرد و هم آب گرم مخلوط کنید ، این روغن را با روغن بادام یا جوجوبا و یا هر روغن پایه ای دیگر ترکیب کنید و بر روی پیشانی ، قفسه سینه و غیره بمالید.
3-روغن ریحان :روغن ریحان رقیق شده را بر روی گردن ، سینه و شقیقه بمالید ؛ برای رقیق کردن، می توانید از روغن نارگیل، بادام شیرین و هر روغن پایه ای دیگر استفاده کنید. همچنین می توانید از آن در دستگاه پخش کننده ی روغن یا بخور استفاده کنید برای این منظور، چند قطره از روغن را داخل آب در حال جوش بریزید و بخار را برای چندین بار استنشاق کنید.
4-روغن اسطوخودوس :روغن را روی پنبه ها اسپری کنید و همراه خود نگه دارید این کار شما را از آلرژی دور نگه می دارد. همچنین چند قطره از روغن را داخل پخش کننده روغن بریزید و دستگاه را در کنار تخت خود بگذارید.
3-رژیم غذایی
4-تغییر سبک زندگی
- عامل آلرژی خود را شناسایی کنید و از قرار گرفتن در معرض آن جلوگیری کنید.
- در روزهای خشک و با هوای نامناسب سعی کنید در خانه بمانید.
- از انجام کارهای باغبانی خودداری کنید.
- از ماسک استفاده کنید.
- بیماران دچار حساسیت و آلرژی فصلی نباید آب خیلی سرد بنوشند و نباید بعد از ورزش در هوای سرد قرار گیرند .
- این افراد باید از حمام کردن با آب سرد خودداری کنند.
- سعی کنید استرس وتنش را کم کنید.
- بهتر است در شب پنجره و درهای خانه را ببندید، در این زمان میزان گرد و غبار بسیار زیاد است.
- از تهویه های مناسب خانه وماشین خود استفاده کنید.
5-استفاده از دمنوش های گیاهی
1-دمنوش گزنه: ابتدا دو قاشق غذاخوری برگ خشک شده گزنه را به همراه دو لیوان آب در قوری ریخته و در دمای 80 تا 100 درجه سانتیگراد اجازه دهید تا بجوشد. دمنوش شما آماده است.
2-دمنوش آویشن: ابتدا آب را روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد. ۲ قاشق چای خوری آویشن خشک را به ازای هر فنجان آب در قوری خود بریزید. اگر ترجیح میدهید از برگهای تازه آویشن استفاده کنید، حدود ۳ تا ۴ قاشق چای خوری برگ تازه را به ازای هر فنجان آب در قوری بریزید. بگذارید آویشن برای حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم بکشد. دمنوش شما آماده است.
3-دمنوش بابونه: ابتدا مقداری بابونه خشک شده را درون یک فنجان ریخته و سپس بر روی آن آب جوشیده بریزید، سه دقیقه زمان لازم است تا آن دم بکشد، برای اینکه دمنوش شما زودتر و بهتر دم بکشد، می توانید روی درب آن را پوشانده و یا از لیوان های مخصوص دم نوش استفاده کنید.
4-دمنوش رزماری: 1 قاشق چای خوری برگ های رزماری خشک شده را به یک و نیم فنجان آب داغ اضافه کنید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد. هر چه زمان دم کشیدن بیشتر شود، چای به دست آمده عطر و طعم قوی تری دارد.
5-دمنوش نعناع: ابتدا 2 قاشق غذاخوری برگ نعناع تازه و یا خشک را در یک قوری بریزید.حدود 1 لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به آن اضافه کنید.به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. در صورت تمایل میتوانید از عسل یا نبات همراه با این دمنوش استفاده کنید.
3 تا از بهترین و موثرترین قرص ها و روشهای موثر درمان آبریزش بینی