هاشیموتو

تیروئیدیت هاشیموتو: از تشخیص تا جدیدترین روش های درمان

بیماری هاشیموتو که با عنوان تیروئیدیت هاشیموتو نیز شناخته می شود، یک بیماری خود ایمنی است که به غده تیروئید آسیب می رساند. این بیماری شایع ترین علت کم کاری تیروئید بوده و زنان را بیش تر از مردان مبتلا می کند.

این بیماری چگونه است؟

در افراد مبتلا به بیماری هاشیموتو آنتی بادی هایی به غده تیروئید حمله کرده و باعث کم کاری تیروئید می شوند و در نهایت باعث می شوند این غده قادر به تولید هورمون تیروئید کافی نباشد. اگر کم کاری تیروئید شدید شود، سوخت و ساز بدن شما می تواند کند شود که این امر ممکن است منجر به افزایش وزن ، خستگی و علائم دیگر شود.

اگرچه بیماری هاشیموتو ممکن است در نوجوانان و زنان جوان هم رخ دهد، اما اغلب در افراد بین 40 تا 60 سال ظاهر می شود و می تواند وراثتی هم باشد. اگر به بیماری خود ایمنی مبتلا هستید، خطر ابتلا به بیماری هاشیموتو نیز به طور فزاینده ای در شما بالا است. اگر به تازگی بچه دار شده اید، باز هم خطر شما را تهدید می کند. برخی از زنان پس از زایمان دچار مشکلات تیروئیدی می شوند.

علائم و نشانه ها

اگرچه ممکن است سال ها علائمی نداشته باشید، اما بلاخره بروز می کنند، اولین علامت تیروئید بزرگ شده است که به آن گواتر می گویند. این عارضه به دلیل قرار گرفتن در گردن، ممکن است باعث شود گردن شما متورم به نظر برسد. با این حال، گواترها معمولا دردی ایجاد نمی کنند. همان طور که قبلا گفته شد، کم کاری تیروئید اغلب علت بیماری هاشیموتو است. علائم این بیماری عبارتند از:

  • خستگی
  • احساس سرما وقتی که سرما نیست
  • یبوست
  • افزایش وزن
  • عادات ماهیانه سنگین

تشخیص

اگر علائم کم کاری تیروئید وجود داشته باشد، پزشک شما ممکن است دستور دهد یک یا چند آزمایش انجام شود. این آزمایشات ممکن است شامل یک یا هر دو مورد زیر باشد:

تست عملکرد تیروئید: این یک آزمایش خون است که برای تشخیص این که آیا بدن شما مقدار مناسب TSH و هورمون تیروئید دارد یا خیر، انجام می شود. اگر TSH زیاد باشد، نشانه تیروئید کم کار است. راجب آزمایش TSH بیشتر بخوانید

تست آنتی بادی: این آزمایش خون می گوید که آیا بدن شما حاوی آنتی بادی هایی است که به نفع بیماری هاشیموتو هستند یا خیر. از هر 10 نفر 1 نفر وجود دارد که این آنتی بادی ها را در بدن خود دارد اما عملکرد تیروئیدشان طبیعی است. خوشبختانه داشتن آنتی بادی صرف، باعث کم کاری تیروئید نمی شود.

درمان

از دوز روزانه لووتیروکسین برای درمان بیماری هاشیموتو استفاده می شود. جالب این جاست که لووتیروکسین هورمونی است که غده تیروئید ایجاد می کند. در حالی که بدن شما همیشه در حال رشد و تغییر است، سطح TSH شما نیز تغییر می کند. به همین دلیل، شما تا آخر عمر تحت نظر قرار خواهید گرفت. اما وقتی سطح TSH به حالت عادی بازگردد، مراجعات شما برای دیدن پزشک معالج نیز کم تر می شود.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
تیروئیدهاشیموتو

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up