برند درسا به عنوان یکی از پیشگامان صنعت مد ایرانی، با الهام از فرهنگ و آیینهای کهن کشور عزیزمان، به طراحی و تولید محصولات منحصربهفرد میپردازد. این برند تلاش میکند با برگزاری کمپینهایی نظیر کمپین زار که بر اساس آیینهای بومی جنوب ایران شکل گرفته، اصالت فرهنگ ایرانی را به دنیای مد معرفی کند.
کمپینهای خلاقانه نظیر درخت نور و بزم دال تلاش کرده است تا ارتباطی عمیقتر با مخاطبان برقرار کرده و زیبایی آیینهای ایرانی را به جهان معرفی کند. این کمپینها نه تنها نمایانگر آیینهای اصیل ایرانی هستند، بلکه تجربهای غنی از فرهنگ این سرزمین را به مخاطبان داخلی و جهانی ارائه میدهند.
هدف اصلی از کمپین زار درسا، ایجاد ارتباط عمیق با مخاطبان و معرفی آیینهای کهن ایرانی به شکلی نوین است. طراحی محصولات این برند بر اساس الهام از جشنها و مراسمهای محلی، هویت فرهنگ ایرانی را حفظ میکند و به نمایش زیباییهای بینظیر هنر ایرانی در سطح بینالمللی میپردازد. با استفاده از این استراتژی، درسا توانسته است جایگاه ویژهای در دنیای مد کسب کند و سفیر فرهنگ و هنر ایرانی در بازار جهانی باشد.
کمپین زار درسا ؛ داستانی با تلفیق فشن با سنتهای ایرانی
کمپین زار درسا گامی نوین در احیای آیینهای باستانی و معرفی فرهنگ ایرانی به شیوهای مدرن است. این کمپین با الهام از مراسم کهن زار، که ریشه در جنوب ایران دارد، به تفسیر مجدد این آیین میپردازد و آن را در قالب محصولات و طراحیهای منحصربهفرد خود به دنیای مد معرفی میکند. از انتخاب رنگها و جزئیات ظریف محصولات گرفته تا استفاده از عناصر بومی، درسا توانسته ارتباطی اصیل میان مد و فشن با سنت ایجاد کند.
این کمپین، ضمن حفظ هویت و اصالت فرهنگی، بازتابی از داستانها و باورهای عمیق این سرزمین است. هدف درسا از کمپین زار نه تنها نمایش زیباییهای فرهنگ ایرانی است، بلکه خلق تجربهای منحصربهفرد برای مخاطبان خود را به همراه دارد. با تلفیق آیینهای بومی و هنر مدرن، برند درسا تلاش میکند ارزشهای فرهنگی را به شکلی فراگیر و ماندگار به جهان ارائه دهد و بدین ترتیب سفیری از روح و هنر ایرانی باشد.
تاریخچه مراسم زار
مراسم زار یادگاری بسیار قدیمی از مهاجران آفریقایی است که در زمانهای گذشته از طریق لنجها به جنوب ایران راه پیدا کردند. با ورود آفریقاییها به خطه جنوب، مراسم زار نیز جایگاه خود را در باورهای این مردم باز کرد و با شکل و شمایلی جدید در ایران اجرا شد.
اهل هوا
مراسم زار توسط بابا زار یا ماما زار برگزار میشود که تجربه بالایی در ارتباط با رام کردن بادهای بدن فرد بیمار دارند. این افراد باید توانایی ارتباط برقرار کردن با بادرا داشته باشند و بتوانند موسیقی مخصوص این مراسم را به خوبی اجرا کنند.
فردی که مبتلا به زار شده است، توسط ماما زار یا بابا زار طی 7روز تیمار میشود. در طول این مدت، ماما زار یا بابا زار بدن او را با گیاهان دارویی میپوشانند و درمان صورت میگیرد؛ درنهایت برای بهبود کامل، مراسم زار برگزار میشود.
برای اجرای این مراسم، زنی از اهل هوا همسایهها و دختران جوان را دعوت میکند تا همگی دور یکدیگر حلقه بزنند و سفرهای با غذاهای نذری را پهن میکنند. بادها برای ترک بدن بیمار تقاضایی دارند که باید اجابت شود. در همین زمان، صدای موسیقی مراسم زار به اوج خود میرسد و باد خواسته خود را در گوش ماما زار یا بابا زار مطرح میکند.
اهالی مجلس برای رام کردن باد شروع به نواختن موسیقی مخصوص زار میکنند. از سوی دیگر، حاضرین در مجلس باید قواعد و مناسک خاص این مراسم را رعایت کنند که عبارتند از:
- آیین زار باید در سکوت برگزار شود.
- مراسم زار به صورت نشسته و اغلب در فضای باز انجام میشود.
- اجرای موسیقی این مراسم توسط ماما زار یا بابا زار آغاز میشود.
- و…
محصولات زار؛ ترکیبی از دنیای مدرن و آیینهای کهن
برند درسا در اقدامی بینظیر، از مدلهای بومی برای معرفی محصولات خود استفاده کرده است. همچنین مرتضی نیک نهاد، عکاس مستندسازی است که اولین تجربه کار فشن و تجاری خود را با برند درسا به ثبت رسانده است.
با نگاهی به طراحی محصولات داستان زار، به خوبی میتوانید جزئیات و مواردی که از آیین و اقلیم جنوب الهام گرفته شده است را مشاهده کنید.
کریستالهای کیف زنانه زار، حاصل همکاری برند درسا با سواروسکی است و به خوبی نمایشی جذاب از درخشش ستارگان در آسمان شب دره جنوب ایران را نشان میدهند. حضور این کریستالها بر روی کیفهای زار، بهترین نمایش از آیین و اقلیم جنوب ایران به حساب میآید که داستانی عمیق در پس خود دارند. همچنین این کیفها در رنگبندی متنوع در فروشگاههای حضوری و آنلاین درسا موجود هستند.
با نگاهی به محصولات مردانه داستان زار، نمایی از جلوی لنجهای پهلو گرفته بر دریا را به خاطر میآوریم که جذابیت خاصی به این محصولات میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از محصولات داستان زار میتوانید به وب سایت و اینستاگرام برند درسا مراجعه کنید.