قارچ پوستی سر

علت، علائم و انواع قارچ پوست سر و 3 روش درمان خانگی

قارچ پوست و موی سر عبارت است از بیماری قارچی پوست سر، ابرو و مژه که منجر به ریزش مو و کچلی می‌شود. زمانی که عفونت قارچی سر را تحت تأثیر خود قرار می دهد بر روی ساقه ی مو نیز اثر میگذارد و موجب بروز لخته های بی موی پوسته پوسته و خارش آور می شود. گاهی این قارچ کل پوست سر را تحت تاثیر قرار میدهد و گاهی قسمتی از آن را تحت تاثیر قرار میدهد که در ادامه دلایل و علائم و روش های درمان آن را بررسی میکنیم.

علت قارچ پوست سر

قارچها که درماتوفیت هم نامیده میشوند موجب عفونت قارچی برروی پوست سر میشوند. قارچها ارگانیسم هایی هستند که از بافتهای مرده مانند ناخن، مو و لایه های خارجی پوست تغذیه میکنند. درماتوفیت ها محیطهای گرم و مرطوب را ترجیح میدهند بطوریکه در پوستهای عرق کرده رشد میکنند. ازدحام جمعیت و سطح پایین بهداشت رشد این قارچها را افزایش میدهد.

قارچ سر به راحتی به ویژه درمیان کودکان گسترش میابد. حتی با لمس پوست فرد آلوده میتوان به این عفونت مبتلا شد. اگر از شانه، رختخواب یا دیگر وسایل فرد آلوده استفاده میکنید در معرض خطر قرار دارید.

حیوانات خانگی مانند گربه و سگ میتواند این عفونت قارچی را گسترش دهند. حیوانات مزرعه مانند بز، گاو، اسب و خوک میتوانند ناقل این بیماری باشند. بااینحال این حیوانات ممکن است هیچ نشانه ای از عفونت نداشته باشند.

علائم قارچ پوست سر

word image 122

انواع قارچ پوست سر

1- قارچ در داخل ساختمان مو است، یکی از انواع قارچ پوست سر که در بین برخی از افراد رایج می‌باشد، قارچ در داخل ساختمان مو است. این نوع قارچ به مدت مرور زمان رشد بیشتری خواهد داشت و کل ساختار مو را در بر می‌گیرد،

2- تجمع قارچ از جمله دیگر انواع قارچ کف سر تجمع پیدا کردن قارچ در اطراف ساقه مو، سطح مو و بین بافت مو است. افرادی که به این نوع از قارچ مبتلا می‌شوند، امکان دارد که تمامی پوست سر آنها درگیر شود

3- قارچ شدید  زمانی که قارچ کف سر شما شدت بسیار بیشتری پیدا کند، شما آنها را به صورت رشته‌هایی در بین موهایتان مشاهده خواهید کرد. در واقع بیشتر کسانی که به ای نوع از قارچ مبتلا می‌شوند، اگر به درمان آن اهمیت ندهند به طاسی و کچلی مبتلا می‌گردند، به همین دلیل باید آن را سریعتر درمان نمایید.

4- قارچ خفیف یکی دیگر از انواع قارچ کف سر است که احتمال دارد بسیاری از افراد به آن دچار شده باشند، قارچ خفیف در پوست سر می‌باشد. از جمله مهمترین علائمی که در این نوع از قارچ وجود دارد این است که ریزش مو خواهید داشت و همچنین نقطه‌های سیاهی در پوست سر شما به وجود خواهد آمد.

5- فاووس یکی از مهمترین انواع قارچ پوست سر است که خطرات بسیاری برای افراد به بار می‌آورد و باید مراقب آن باشید، فاووس می‌باشد. این بیماری زخم‌های بسیار زیادی هم روی پوست به وجود می‌آورد و بر همین اساس سطح پوست با علائم آن کاملا مشهود می‌باشد.

6- عفونت اکتوتریکس یکی از انواع قارچ پوست سر به شمار می‌رود که اگر به سر و پوست سر حمله کند موجب بیماری افراد می‌شود. ساقه و با این میکروب و یا همان قارچ به طور کلی پوشش داده می‌گردد و آسیب جدی امکان دارد که به مو و پوست سر وارد سازد.

7- عفونت اندوتریکس حمله تریکوفیتون موجب به وجود آمدن این قارچ در سر شما می‌شود. در این بیماری بیشتر قسمت‌هایی که در ساقه مو و شاخه مو وجود دارد به طور کلی از بین می‌رود و به پوست سر هم آسیب وارد می‌سازد.

بهترین روشهای درمانی

1- درمان قارچ سر در طب سنتی

  • روزی دو مرتبه سر را با صابون سوبلمه یا صابون گوگرد بشویید و هر روز 10 گرم جوش شیرین را با 20 گرم سدر و 50 گرم ماست مخلوط و بر سر ببندید.
  • هر روز گل هماض و عناب را نرم بکوبید بعد با گشنیز تازه کوبیده شده و کمی قره قروت مخلوط نمایید تا به صورت خمیر در بیاید و بر سر ببندید.
  • آلوچه خشک را در آب جوش بخیسانید و شب ها آنها را له کرده و بر سر بمالید و بخوابید و صبح در حمام بشویید.
  • ‌2 قاشق سوپخوري حنا را با آب گرم مخلوط نماييد و سپس 1 قاشق سوپخوري آبليمو يا گلاب با توجه ميل خود به آن اضافه كنيد این ضماد را روی کف سر خود بمالید و پس از گذشت چندساعت آن را بشویید.

2- کتوکونازول

کتوکونازول (که در اینجا بطور کامل معرفی شده است) مایعی به رنگ قرمز نارنجی برای کاربرد موضعی می باشد 2 درصد است. نواحی آلوده یا پوست سر باید با شامپوی کتوکونازول کف آلوده شده و به مدت یک دقیقه شامپو را روی سر ماساژ دهید . سپس شامپو را با آب از روی سر شستشو داده ، این عمل را یکبار دیگر برای سه دقیقه تکرار کنید و برای اطمینان از پاک شدن موی سر از شامپو دوبار با آب شستشو دهید و سپس موها را با حوله یا حرارت خشک نمایید . از شامپو دوبار در هفته و به فاصله سه روز به مدت 4 هفته استفاده نمایید و در صورت نیاز برای کنترل بیماری بنا به دستور پزشک دارو را مصرف نمایید . این دار با مهار تولید ارگوسترول که ترکیبی مهم برای غشای سلول قارچی می باشد و تغییر برروی نفوذ پذیری غشای سلولی اثر خود را اعمال می کند.

روش تشخیص نوع پوست سر با چند نشانه ساده

3- داروهای ضدقارچ

داروهای درمان قارچ سر قرص گریزئوفولوین و تربینافین هیدروکلراید است. هر دوی این داروها حدودا بمدت 6 هفته مصرف میشوند. هردوی آنها عوارض جانبی ازجمله اسهال و ناراحتی معده بهمراه دارند. ممکن است پزشک توصیه کند که این داروها بهمراه غذاهای پرچرب مانند کره ی بادام زمینی یا بستنی مصرف شود. دیگر عوارض جانبی عبارتنداز:

  • حساسیت به نورآفتاب
  • تهوع
  • خستگی
  • سرگیجه
  • واکنشهای آلرژیک بخصوص در افرادیکه به پنی سیلین آلرژی دارند
  • جوش
  • کهیر

4- پمادهای موثر موجود

این پمادها به کشتن سلول‌های قارچ کمک می‌کنند. این پمادها عفونت‌هایی که روی پوست یا ناخن‌ها ایجاد می‌شود را برطرف می‌کنند و قرار نیست بصورت داخلی مورد استفاده قرار بگیرند. عفونت‌های پوستی قارچ از عفونت‌های داخلی شدیدتر نیستند، به همین دلیل می‌توانید این پمادها را از داروخانه تهیه کنید.

انواع مختلف قارچ به کرم‌های ضدقارچ مختلف نیاز دارند. بسته‌بندی یا بروشور کرم می‌تواند نشان‌دهنده کارایی کرم در درمان نوع قارچ باشد.

نکات تکمیلی

  • وسایلی نظیر شانه، کلاه، بالش، پتو و قیچی را که به اسپور (هاگ) قارچ آلوده اند، با مواد سفید کننده ای مثل آب ژاول ضدعفونی کنید یا اینکه آنها را دور بیندازید.
  • از حوله ی مشترک استفاده نکنید و حوله های ود را سریع بشویید.
  • پوست سر کودکانی را که در یک خانه زندگی می کنند، کنترل کنید. اگر نشانی از پوسته پوسته شدن و ریزش مو مشاهده کردید، باید به دنبال درمان آن باشید.
  • اگر شک کردید که حیوان خانگی شما منبع عفونت قارچی است، به توصیه های دامپزشک عمل کنید.

شایع ترین بیماریهای پوست سر موثر در ریزش مو +درمان خانگی


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
قارچ پوستیقارچ سر

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • با سلام
    دکتر جان یه سری لکه های قهوه ای روی سرم به وجود اومده که موجب زخم و تورم یا جوش میشه و ریزش شدید مو پیدا کردیم و خارش شدید پوست سر و گردن داریم، این موضوع برای هر سه عضو خانواده پیش اومده، ما ۲ سال بندر عباس بودیم و از وقتی برگشتیم تهران این وضعیت پیش اومده
    شامپو کتوکونازول رو دکتر اقبالی برامون تجویز کرده با دو تا محلول که یکی مینوکسیدیل و بتامتازون هست و دیگری کلکبتازول
    هیچ افاقه ای نکردن و متاسفانه دکتر اسرار بر ادامه دارو دارند
    میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      پسر من حدودا سه سال که ریزش مو گرفته پوست کف سرش تیره شده سه چهار بار هم ویزیت شدن منتهی جواب نگرفتیم خیلی منو نگران کرده ۱۲ سالشه واقعا دیگه نمیدونم چی کار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up