فاموتیدین 40 میل

قرص فاموتیدین 40: مصرف در بارداری و روش درست استفاده

قرص فاموتیدین 40 میلی‌ گرمی معمولا برای پیشگیری از زخم معده و سوزش سر دل ناشی از مصرف مسکن ‌ها تجویز می ‌شود. این قرص را باید قبل یا بعد از غذا طبق دوز تجویز شده با آب مصرف کرد. فاموتیدین باید در عرض چند ساعت، سوء هاضمه و سوزش سر دل را برطرف کند. اگر حتی پس از 14 روز از زمان شروع مصرف، علائم ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، بلافاصله با پزشک تان مشورت کنید. مصرف این دارو برای ناراحتی ‌های شدید معده توصیه نمی ‌شود. شما می ‌توانید با خوردن وعده‌ های غذایی کوچک ‌تر و پرهیز از غذاهای تند یا روغنی به تاثیر بهتر دارو کمک کنید.

اکثر افرادی که قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی مصرف می ‌کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند اما شایع ‌ترین آن ها سر درد، سرگیجه، خواب ‌آلودگی، اسهال و یبوست است. اگر دچار یک عارضه جانبی شوید، معمولا خفیف است و با قطع مصرف این دارو یا سازگاری بدن با آن از بین می ‌رود. اگر هر یک از این عوارض شما را آزار می ‌دهد یا از بین نمی‌ رود، با پزشک تان مشورت کنید.

قرص فاموتیدین ۴۰ برای چیست+ کی بخوریم؟

در صورت داشتن هر گونه بیماری کلیوی یا کبدی قبل از مصرف این قرص، باید به پزشک تان اطلاع دهید تا دوز مناسب را برای تان تجویز کند. اگر دارو های دیگری هم مصرف می ‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید. معمولا مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی، در صورت تجویز پزشک ، خطری به همراه ندارد.

موارد مصرف قرص فاموتیدین

  • ریفلاکس معده به مری (ریفلاکس اسید)
  • زخم معده
  • سوزش سر دل

مزایای قرص فاموتیدین

درمان بیماری ریفلاکس معده به مری (ریفلاکس اسید)

بیماری ریفلاکس معده به مری یک بیماری مزمن است که مثل سوزش سر دل همیشگی است و آزارتان می‌ دهد. این مشکل به این دلیل رخ می‌ دهد که عضله بالای معده شما بیش از حد شل و باعث می ‌شود محتویات معده به مری و دهان شما برگردند. قرص 40 میلی ‌گرمی فاموتیدین از میزان اسیدی که معده شما می ‌سازد، می‌ کاهد و درد ناشی از سوزش سر دل و رفلاکس اسید را تسکین می ‌دهد. شما باید آن را دقیقا همان طور که تجویز شده است مصرف کنید تا تاثیرش را بگذارد.

به وجود‌ آوردن برخی تغییرات ساده در سبک زندگی می ‌تواند به توقف یا کاهش سوزش سر دل کمک کند. به این فکر کنید که چه غذا هایی باعث سوزش سر دل می ‌شود و سعی کنید از خوردن شان پرهیز کنید. وعده‌ های غذایی تان را کوچک تر و در عوض تعدادشان را بیشتر کنید، اگر اضافه وزن دارید سعی کنید وزن تان را کم کنید و به دنبال راه ‌هایی برای کاهش استرس و افزایش آرامش باشید. 3 تا 4 ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.

چه چیزی سوزش معده را خوب میکند؟ (6 درمان خانگی)

درمان بیماری زخم معده

زخم معده معمولا به خاطر مصرف دارو های ضد التهابی غیر‌استروئیدی (NSAIDs) یا توسط باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می ‌شود. هر دوی آن ها قدرت دفاع معده در برابر اسیدی که برای هضم غذا تولید می ‌شود را تضعیف می ‌کنند. این اتفاق به معده آسیب می ‌رساند و باعث ایجاد زخم خواهد شد. از قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی می ‌توان برای درمان این زخم‌ ها استفاده کرد.

این دارو مقدار اسیدی که معده ‌تان می ‌سازد را کاهش می ‌دهد و با بهبود زخم، از رساندن آسیب بیشتر به آن جلوگیری خواهد کرد. بسته به علت ایجاد زخم ممکن است دارو های دیگری هم به شما داده شود. شما باید حتی اگر حس می ‌کنید علائم تان فروکش کرده ‌اند، باز هم این دارو را همانطور که تجویز شده است مصرف کنید. فاموتیدین برای کاهش مقدار اسید به منظور جلوگیری از ایجاد زخم معده هم تجویز می ‌شود.

درمان سوزش سر دل

سوزش سردل احساس سوزش در قفسه سینه است که به دلیل برگشت اسید های معده به سمت گلو و دهان (ریفلاکس اسید) به وجود می ‌آید. این اتفاق برای این می ‌افتد که ماهیچه‌ بالای معده شما بیش از حد شل شده و به محتویات معده و اسید اجازه می ‌دهد تا به مری و دهان تان برگردند. این اتفاق می ‌تواند نشانه سوء هاضمه باشد. قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی متعلق به گروهی از دارو ها به نام آنتاگونیست ‌های هیستامین 2 است. این دارو با کاهش میزان اسیدی که معده شما می ‌سازد، عمل می ‌کند و درد های مرتبط با سوزش سر دل و سوء هاضمه را تسکین می ‌دهد.

شما باید آن را دقیقا همان طور که تجویز شده یا طبق همان دستوری که روی برچسب نوشته شده است، مصرف کنید تا موثر واقع شود. برخی از تغییرات ساده در سبک زندگی می‌تواند به توقف یا کاهش سوزش سر دل کمک کند.

5 گام ساده برای درمان هضم نشدن غذا در معده

به این فکر کنید که چه غذا هایی باعث سوزش سر دل می ‌شود و سعی کنید از خوردن آن ها اجتناب کنید. وعده ‌های غذایی کوچک‌ تر و بیشتری بخورید، اگر اضافه وزن دارید وزن تان را کم و سعی کنید به دنبال راهی برای حفظ آرامش تان باشید. 3 تا 4 ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.

عوارض قرص فاموتیدین

اکثر عوارض جانبی نیازی به مراقبت پزشکی ندارند و با تطبیق بدن با دارو از بین می‌ روند. در صورت تداوم پیدا کردن آن ها با پزشک تان مشورت کنید.

عوارض جانبی رایج فاموتیدین

  • سردرد
  • سرگیجه
  • اسهال
  • یبوست

شیوه مصرف قرص فاموتیدین

این دارو را در دوز و مدت زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف کنید. قرص فاموتیدین را به طور کامل قورت دهید، یعنی آن را نجوید، له نکنید و نشکنید. قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی باید همراه با غذا مصرف شود.

قرص فاموتیدین چگونه عمل می ‌کند؟

قرص فاموتیدین 40 میلی‌ گرمی یک آنتاگونیست گیرنده هیستامین H2 است. این دارو با کم کردن اسید تولید شده در معده عمل می ‌کند که در نتیجه باعث تسکین سوء هاضمه و سوزش معده مرتبط با اسید خواهد شد.

توصیه‌ های ایمنی

بارداری

مصرف قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی عموما برای در دوران بارداری بی‌ خطر است. مطالعات حیوانی انجام ‌شده هم هیچ عارضه و اثر نامطلوب جدی را برای نوزاد در حال رشد نشان نداده ‌اند. اگر چه مطالعات انسانی محدود است.

شیردهی

مصرف قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی برای دوران شیردهی بی ‌خطر است. داده‌ های انسانی کمی هستند که نشان می ‌دهند این دارو هیچ خطر قابل توجهی برای نوزاد ندارد.

رانندگی

قرص فاموتیدین 40 میلی‌ گرم معمولا روی هوشیاری شما در حین رانندگی تأثیر نمی‌ گذارد.

کلیه

بیماران مبتلا به بیماری کلیوی باید در مصرف قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرمی احتیاط کنند. ممکن است لازم باشد دوز دارو برای این افراد تغییر کند. لطفا با پزشک تان در این باره مشورت کنید.

کبد

قرص فاموتیدین برای بیماران مبتلا به بیماری کبد بی‌ خطر است. داده‌ های اندک موجود نشان می ‌دهند که نیازی نیست برای این بیماران دوز قرص را تغییر داد. اما بهتر است با پزشک تان هم مشورت کنید.

مواد غذایی قلیایی کننده معده (3 تای اصلی+ نکات مصرف)

اگر یادتان رفت قرص فاموتیدین را مصرف کنید، چه کار باید بکنید؟

اگر یک دوز قرص فاموتیدین 40 میلی‌ گرمی را فراموش کردید، آن را در اسرع وقت مصرف کنید. با این حال، اگر زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، نوبت فراموش ‌شده را رها کنید و طبق برنامه همیشگی پیش بروید. هیچ وقت میزان دوز را دو برابر نکنید.

تداخل با سایر دارو ها

مصرف فاموتیدین با هر یک از دارو های زیر می ‌تواند اثر هر یک از آن ها را تغییر دهد و عوارض جانبی نامطلوب ایجاد کند.

  • افاویرنز (Evirenz، Estiva، Efamat)
  • نویراپین (Nevimune،Nevipan ،Nevir )
  • آکاربوز (Diadose، Abacus، Disorb)
  • آتازانویر (Atazor)

دارو های جایگزین قرص فاموتیدین 40 میلی ‌گرم

  • فاموسید 40
  • فامتاک سولفات
  • تاپسید 40
  • فاسید 40
  • فامکول 40

فاموتیدین را چه طور باید مصرف کرد؟

فاموتیدین را باید دقیقا طبق تجویز پزشک یا همان طور که بر روی برچسب نوشته شده است، مصرف کنید.

فاموتیدین یک قرص خوراکی است اما اگر قادر به خوردنش نیستید، می ‌توانید آن را به صورت آمپول هم تزریق کنید.

بهتر است قرص فاموتیدین را با یا بدون غذا مصرف کنید.

شربت فاموتیدین را قبل از هر بار استفاده به مدت 5 تا 10 ثانیه تکان دهید. سعی کنید دوز این شربت را با دقت اندازه ‌گیری کنید . از پیمانه ارائه‌ شده همراه خود دارو یا یک وسیله اندازه ‌گیری دوز دارو ( نه قاشق آشپزخانه) استفاده کنید.

اکثر زخم‌ ها در عرض 4 هفته بعد از شروع درمان بهبود می ‌یابند، اما ممکن است بهبودی تا 8 هفته طول بکشد. دارو ها را همان طور که دستور داده شده است، مصرف کنید. (منبع)

آیا فاموتیدین باعث لاغری می شود؟ (عوارض طولانی مدت)

اگر مشکلی که به خاطرش این دارو را مصرف می ‌کنید بهبود نیافته یا در هنگام استفاده از این دارو بدتر شده است، به پزشک تان مراجعه کنید.

فاموتیدین ممکن است تنها بخشی از برنامه درمان باشد و لازم شود در رژیم غذایی یا عادات زندگی روزمره ‌تان تغییراتی به وجود بیاورید. تمام دستورالعمل‌ های پزشک یا متخصص تغذیه ‌تان را رعایت کنید.

این دارو را در دمای اتاق و به دور از رطوبت ، گرما و نور نگهداری کنید. حواس تان باشد شربت فاموتیدین را جایی نگذارید که یخ بزند.

هر شربتی که بیشتر از 30 روز مانده است را دور بریزید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkفاموتیدین

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up