پریمیدون

قرص پریمیدون برای لرزش دست+ عوارض قطع داروی پریمیدون

پریمیدون (Primidone) که با نام تجاری میزولین (Mysoline) هم شناخته می شود نوعی داروی ضد تشنج است که از آن برای درمان لرزش اساسی (Essential Tremor) یا همان لرزش خوش خیم استفاده می شود. مصرف این دارو برای بیمارانی که دچار لرزش دست شده اند بسیار مفید است. با اینکه دقیقا مشخص نیست پریمیدون چطور عمل می کند؛ اما این دارو به اندازه پروپرانولول (propranolol) موثر است و در اکثر بیماران می تواند لرزش دست را تا حد زیادی سرکوب کند. با وجود این، درست مثل داروی پروپرانولول بدن بعضی از بیماران بعد از حدود یک سال مصرف پریمیدون دچار مقاومت به دارو می شود.

در اکثر موارد پریمیدون به بیمارانی که نمی توانند پروپرانولول را تحمل کنند داده می شود. در برخی موارد هم ممکن است هر دو دارو با هم تجویز شود.

عوارض جانبی قرص پریمیدون

ممکن است در چند روز اول شروع درمان دچار عوارض جانبی پریمیدون شوید؛ اما با ادامه مصرف دارو بدنتان به آن عادت می کند و این عوارض هم کم می شوند. عوارض جانبی قرص پریمیدون شامل موارد زیر می شوند:

  • مشکل در راه رفتن
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خواب آلودگی
  • خستگی
  • گیجی

به ندرت پیش می آید که بیمار دچار عوارض جانبی جدی و خطرناک میزولین شود؛ ولی به هر حال مصرف این دارو می تواند عوارض خطرناکی مثل مشکلات سلول های خونی و مغز استخوان به همراه بیاورد. برای همین پزشک هر 6 تا 12 ماه یکبار آزمایش شمارش خون برایتان تجویز می کند تا مطمئن شود که دچار چنین عوارضی نشده اید.

حتما بخوانید: کمبود چه ویتامین هایی باعث لرزش بدن می شود؟

پریمیدون با داروی فنوباربیتال (phenobarbital) تداخل دارویی دارد و نباید با هم مصرف شوند.

در موارد زیر قبل از مصرف پریمیدون حتما پزشکتان را در جریان قرار بدهید:

  • اگر باردار یا شیرده هستید.
  • اگر در حال مصرف هر نوع دارویی با نسخه، بدون نسخه، مکمل و یا داروی گیاهی هستید.
  • اگر به مشکلات کبدی یا کلیوی دچارید.
  • اگر آزمایش شمارش خون شما مشکل دارد.

علاوه بر این، در طول مصرف پریمیدون باید از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید. در ضمن هیچ وقت بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع و مقدار آن را کم و زیاد نکنید.

سایر داروهای مورد استفاده برای درمان لرزش اساسی

1- توپیرامات (Topiramate) (توپاماکس-Topamax)

از داروی توپیرامات برای درمان صرع و میگرن استفاده می شود و خیلی از پزشکان آن را برای درمان لرزش دست هم تجویز می کنند. برای جلوگیری از بروز خواب آلودگی خیلی مهم است که درمان با توپیرامات با دوز پایین شروع شود و کم کم دوز دارو افزایش پیدا کند. خیلی از بیماران ممکن است بعد از مصرف این دارو دچار احساس گیجی یا خواب آلودگی شوند؛ بنابراین باید با پزشک برای تنظیم دوز مناسب مشورت کنند. 30 تا 40 درصد از بیمارانی که توپیرامات مصرف می کنند نمی توانند دوزهای بالای این دارو را تحمل کنند.

2- گاباپنتین (Gabapentin) (نورونتین- Neurontin)

از گاباپنتین برای درمان کوتاه مدت لرزش دست استفاده می شود. در اکثر موارد این دارو به تنهایی به کار می رود و با داروهای دیگر ترکیب نمی شود.

گاباپنتین به ندرت عارضه جانبی می دهد، ولی در هر صورت این عوارض شامل موارد زیر می شوند:

  • بیهوشی خفیف
  • مشکل در راه رفتن
  • تحریک پذیری
  • افزایش وزن

نحوه مصرف پریمیدون

قبل از شروع مصرف پریمیدون راهنمای مصرف آن را بخوانید و اگر سوالی دارید از پزشک یا داروساز بپرسید. این دارو باید به صورت خوراکی با یا بدون غذا و طبق دستور پزشک مصرف شود. معمولا پزشک پریمیدون را برای 3 تا 4 بار در روز تجویز می کند. در صورتی که مصرف این دارو باعث ناراحتی معده تان شد آن را با شیر میل کنید.

پزشک از شما می خواهد که مصرف پریمیدون را با دوز کم موقع خواب شروع کنید و کم کم مقدار دارو را افزایش بدهید. این کار جلوی بروز عوارض جانبی مثل خواب آلودگی و سرگیجه را می گیرد. اگر در حال مصرف داروی ضد تشنج دیگری هستید، پزشک توصیه می کند که آن را ادامه بدهید و با مصرف پریمیدون کم کم مقدار مصرف داروی ضد تشنج را کم کنید. بسیار مهم است که دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید. (منبع)

حتما بخوانید: این 16 کار را در طول زندگی انجام دهید تا به بیماری مبتلا نشوید!

دوز مصرفی پریمیدون بر اساس نوع بیماری، سن، وزن، نتایج آزمایشات شما و پاسختان به درمان توسط پزشک تجویز می شود. ممکن است چند هفته طول بکشد تا بهترین و مناسبترین دوز دارو برای شما مشخص شود.

پریمیدون زمانی بهترین اثرش را می گذارد که مقدار آن در بدن در حد ثابتی نگه داشته شود. بنابراین توصیه می شود دارو را در فواصل منظم و سر ساعت مشخصی مصرف کنید.

به هیچ وجه مصرف پریمیدون و سایر داروهای ضد تشنج را بدون دستور پزشک قطع نکنید. در صورت قطع ناگهانی دارو، تشنج شما بدتر می شود یا ممکن است دچار تشنج بسیار شدیدی شوید که به آن بحران صرعی یا صرع پایدار می گویند و درمانش دشوار است.

اگر مصرف پریمیدون را ناگهان و یکدفعه قطع کنید دچار علائم ترک مثل اضطراب، توهم، انقباض عضلات و مشکل در خوابیدن شوید. ترک ناگهانی پریمیدون می تواند منجر به بروز عوارض جانبی شدید مثل تشنج و (به ندرت) مرگ هم بشود. برای همین پزشک دوز دارو را کم کم کاهش می دهد تا به قطع مصرف برسید. اگر پریمیدون را برای مدت طولانی یا در دوزهای بالا مصرف کرده باشید احتمال بروز عوارض قطع مصرف زیاد است؛ بنابراین حتما باید تحت نظر پزشک دارو را ترک کنید. (منبع1)

11 روش درمان خانگی قطعی لرزش دست (گیاهی و کاملا موثر)

با اینکه پریمیدون به درمان بیماری خیلی از افراد کمک می کند، اما گاهی اوقات هم باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی می شود. در صورتی که به اختلال مصرف مواد (مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل) دچار هستید خطر اعتیاد به پریمیدون در شما بالاتر می رود. بنابراین باید دارو را دقیقا طبق دستور پزشک و به همان اندازه تجویز شده مصرف نمایید. در صورتی که با مصرف پریمیدون تشنج شما بدتر یا تعداد دفعات آن بیشتر شد حتما پزشک را در جریان بگذارید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
پریمیدونلرزش دست

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up