پروستات

چگونه پروستات سالمی داشته باشیم؟ (6 ترفند و 5 ورزش)

folderسرطان ها
comments1 دیدگاه

هر انسانی مسئول حفظ سلامتی خود است. پیروی از رژیم غذایی متعادل، داشتن ورزش کافی و ترک عادات ناسالم برای داشتن یک زندگی طولانی و شاد ضروری است. در حالی که انتخاب سبک زندگی سالم ممکن است از بروز بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی جلوگیری کند اما با افزایش سن، احتمال ابتلا به برخی بیماری ها از جمله مشکلات پروستات در مردان افزایش میابد. به همین دلیل توجه به سلامتی امری ضروری است.

نقش غده پروستات چیست؟

با افزایش سن و گذشت زمان، خطر ابتلا به بیماری های پروستات در مردان افزایش میابد. پروستات غده ای به اندازه یک گردو است که در جلوی راست روده و بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. پروستات در باروری مردان نقش مهمی دارد و مایع پروستات را که بخشی از مایع منی است، تولید و ترشح می کند. با افزایش سن، سلول های پروستات ممکن است عملکرد غیرطبیعی پیدا کنند و مشکلات مختلفی برای سلامتی ایجاد نمایند.

تحقیقات نشان می دهد که از هر 8 مرد، 1 نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این یکی از شایع ترین انواع بیماری در مردان آمریکایی و چهارمین نوع سرطان در مردان فیلیپینی است. اگرچه گزینه های درمانی مختلفی برای سرطان پروستات وجود دارد اما راه های زیادی برای جلوگیری از این امر وجود دارد. در این مطلب نکات بسیار مفید و در عین حال ساده ای برای حفظ سلامتی پروستات آورده شده است. پس از آن با نقش ورزش در پیشگیری از بیماری های پروستات آشنا می شوید.

مشکلات پروستات:

3 مورد زیر شایعترین مشکلات پروستات هستند. اینها موجب مشکلات جدی سلامتی میشوند و از این رو نباید علایم آن نادیده گرفته شوند:

1-پروستاتیت یا التهاب پروستات

پروستاتیت عفونت غده ی پروستات است. این میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد. سه نوع پروستاتیت وجود دارد:

  • پروستاتیت باکتریایی حاد: این نوع از پروستاتیت ناشی از باکتری های دستگاه ادراری است که از طریق جریان خون یا منی و… وارد غده ی پروستات میشود. علایم معمول آن شامل تکرر ادرار در شب و درد در ناحیه ی تناسلی یا لگن میباشد.
  • پروستاتیت باکتریایی مزمن: این اصطلاح زمانی بکار میرود که عفونتهای مکرر پروستات وجود داشته باشد و موجب التهاب یا درد شود. علایم این بیماری عبارتند از تکرر ادراری، ادرار دردناک، انزال دردآور، مشکل در ادرار کردن و…
  • پروستاتیت مزمن غیرباکتریایی و یا سندرم درد لگنی مزمن: این شایعترین نوع پروستاتیت میباشد. این بیماری درمردان با سن بین 35 و 50 سال اتفاق می افتد. این وضعیت با التهاب و درد پروستات و دستگاه ادراری پایین مشخص میشود. علایم این پروستاتیت عبارتند از: ادرار دردناک، مشکل در ادرار کردن، دیدن خون در ادرار یا منی، انزال دردناک، درد پشت، آلت تناسلی یا نزدیک اندام های تناسلی.

2-بزرگ شدن پروستات یا BPH

در اینحالت غده ی پروستات بزرگ میشود اما سرطانی نمیشود. این در مردان بالای 50 سال شایع است. علایم این مشکل عبارتند از: مشکل در ادرار کردن، تکرر ادراری، ضعیف بودن جریان و شدت ادرار، احساس پر بودن مثانه حتی بعد از ادرار کردن.

3-سرطان پروستات

سرطان پروستات شایعترین سرطان در بین مردان است. گاهی اوقات این سرطان در غده ی پروستات باقی میماند و دیگر قسمتهای بدن را تحت تاثیر قرار نمیدهد. بااینحال اگر اقدامات احتیاطی انجام نشود، ممکن است قسمتهای دیگر هم آسیب ببینند. علایم آن عبارتند از: مشکل در ادرار کردن، دیده شدن خون در ادرار، ضعیف بودن جریان ادرار، درد در ناحیه ی تناسلی و…

حتما بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای پروستات مضر یا مفید هستند؟ (تحقیقات جدید)

برای پیشگیری از مشکلات پروستات از چه غذاهایی اجتناب کنیم؟

وقتی برای هر فردی هر مشکل سلامتی وجود داشته باشد، توصیه میشود که غذاهای خاصی خورده شود و از خوردن بعضی غذاها اجتناب شود. مشکلات پروستات هم از این قضیه مستثنی نیستند. مواد غذایی که در زیر آورده شده اند موجب ایجاد مشکلات پروستات میشوند و بنابراین از مصرف آنها باید اجتناب شود:

  1. گوشت قرمز و سایر گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، گوشت گاو و… . به دلیل دارا بودن ترکیباتی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند، نباید مصرف شوند.
  2. باید از خوردن غذاهای تند و اسیدی اجتناب شود چون آنها مشکلات بزرگی پروستات را بدتر میکنند، پس در مصرف آنها احتیاط کنید.
  3. اجتناب از کافئین مانند نوشیدنی های سرد، قهوه، چای، شکلات و دیگر موادی که مشکلات پروستات را بدتر میکنند.
  4. از مصرف الکل اجتناب شود چون مشکلات بزرگ شدن پروستات را بدتر میکند.
  5. فرآورده های لبنی مانند پنیر، کشک و… . اگرچه این غذاها سالم هستند اما افرادی که مشکلات پروستات دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند چون مقدار زیاد کلسیم موجود در آنها ریسک ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهد و علایم را بدتر میکند.

6 راه طبیعی برای سالم نگه داشتن پروستات

1- رژیم غذایی سالمی داشته باشید

اولین قدم برای دستیابی به سلامت پروستات، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. پیروی از رژیم غذایی متعادل، موجب حفظ وزن طبیعی شما می شود و از بروز بیماری های مختلف در سال های آینده جلوگیری می نماید.

برای شروع ابتدا سبزیجات برگ دار، انواع توت ها و ماهی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. این مواد غذایی سرشار از ویتامین ها، مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند و موجب کاهش التهاب می شوند. همچنین توصیه می شود که غذاهای چرب و لبنیات کمتری مصرف شود. برخی مطالعات نشان می دهد مردانی که در رژیم غذایی خود چربی زیادی مصرف می کنند، بیشترین خطر ابتلا به سرطان پروستات را دارند.

2- فعال باشید

به طور کلی فعالیت، به سلامت کلی بدن کمک می کند و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. مطالعات نشان می دهد مردانی که به طور منظم فعالیت بدنی انجام می دهند، به میزان کمتری در معرض خطر هایپرپلازی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات قرار دارند. برای انجام اینکار نیازی به انجام ورزش های پیچیده و سخت نیست. پیاده روی کردن به مدت 30 دقیقه در روز می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

3- انزال مکرر داشته باشید

نتایج چندین مطالعه نشان می دهد که انزال مکرر چه در حین مقاربت و چه از طریق خودارضایی، ممکن است تأثیر مثبتی بر روی پروستات داشته باشد.

مردان 40 ساله ای که به طور متوسط ​​21 بار یا بیشتر در یک ماه انزال می کنند، 32 درصد کمتر از کسانی که فقط 7 بار در ماه این کار را انجام می دهند، دچار سرطان پروستات می شوند. البته برای اثبات این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است اما آمارها نشان می دهد که فعالیت جنسی ممکن است نقش مهمی در حفظ سلامت پروستات مردان داشته باشد.

4- چای سبز و قهوه بیشتری مصرف کنید

چای سبز به عنوان یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان شناخته می شود. از آنجا که این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاتچین است، خوردن چند فنجان در روز راهی عالی برای پاکسازی بدن می باشد. نتایج مطالعه ای در سال 2008 نشان می دهد مردانی که از عصاره چای سبز استفاده می کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

قهوه هم می تواند برای سلامتی افراد معجزه کند. مطالعات نشان می دهد که نوشیدن دو تا چهار فنجان قهوه در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. اگرچه این مزیت ممکن است برای دوستداران قهوه یک رویا به نظر برسد اما رعایت اعتدال به ویژه برای کسانی که از بیماری های قلبی و عروقی رنج می برند، بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد کافئین می تواند مضر باشد.

5- سلامت روان خود را بهبود ببخشید

استرس پیش زمینه بسیاری از بیماری های مختلف از جمله سرطان پروستات است. بدن مردانی که در مواجهه با فشار و اضطراب مشکل دارند، هورمون هایی تولید می کند که به مرور زمان باعث بزرگ شدن پروستات می شوند.

با این اوصاف، ارتقاء و اهمیت دادن به سلامت روان به جلوگیری از بیماری های مرتبط با پروستات کمک می کند. هنگام قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا، کمک گرفتن از دوستان و عزیزان می تواند تأثیر زیادی در سلامت روحی و جسمی شما ایجاد کند.

رژیم غذایی برای درمان پروستات (بدترینها و بهترینها)

6- سیگار را ترک کنید

برخی از مردان از سیگار کشیدن به عنوان یک مکانیسم مقابله ای در برابر استرس استفاده می کنند. اگرچه کشیدن یک یا دو نخ سیگار ممکن است به آرامش اعصاب فرد پس از یک روز پر استرس کمک کند اما انجام این کار برای سلامتی مضر است. تحقیقات پزشکی نشان داده است که سیگار کشیدن به سیستم تنفسی فرد آسیب می رساند و علاوه بر این افراد سیگاری 80 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از سرطان پروستات هستند.

به جای روشن کردن سیگار، تمرینات سالم تری مانند روزنامه خواندن و مدیتیشن را که به سلامت جسمی و روحی شما کمک می کند، امتحان کنید.

7- معاینات پروستات را به طور منظم انجام دهید

مردانی که به طور مرتب معاینه می شوند، می توانند پروستات سالم تری داشته باشند. آزمایش سالانه پروستات برای مردان 50 ساله و بالاتر و مردان جوانتری که سابقه خانوادگی مشکلات پروستات دارند، بسیار مهم است. این معاینه شامل معاینه مقعد با انگشت (DRE) است که در آن پزشک پس از پوشیدن دستکش، انگشت خود را وارد رکتوم می کند و از دست دیگر هم برای فشار به ناحیه ی تحتانی شکم استفاده می کند. به این ترتیب می تواند وجود هر گونه ناهنجاری را تشخیص دهد.

بخش دیگری از این معاینات، آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) برای بررسی سطح PSA است که نشان دهنده عفونت یا سرطان پروستات است.

نقش ورزش در حفظ سلامت پروستات

همانطور که می دانید ورزش کردن به طرق مختلف برای سلامت جسمانی مفید است و در حال حاضر تحقیقات گسترده ای در حال انجام است که نشان می دهد ورزش منظم به جلوگیری از مشکلات پروستات مانند هایپرپلازی خوش خیم پروستاتBPH) )، سرطان پروستات و اختلال نعوظ کمک می کند.

نتایج مطالعات نشان داده است مردانی که به طور منظم ورزش می کنند، کمتر دچار هایپرپلازی خوش خیم پروستات می شوند و 20٪ کمتر از دیگران به اختلال نعوظ مبتلا می گردند. اما برای سالم نگه داشتن پروستات به چقدر ورزش نیاز است و چه نوع ورزشی باید انجام شود؟ اگرچه هنوز تحقیقات خاصی در مورد تأثیر ورزش بر سلامت پروستات وجود ندارد اما در اینجا نکاتی مهمی براساس تحقیقات انجام شده آورده شده است.

1- ورزش های هوازی

ورزش هایی که برای قلب مفید هستند برای پروستات و سلامت جنسی هم مفید می باشند. از این رو انجام 30 دقیقه ورزش هوازی مانند شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی سریع در بیشتر روزهای هفته توصیه می شود. همچنین می توانید تمرینات قدرتی مانند کار با وزنه های آزاد یا دستگاه های بدنسازی را یک روز در میان امتحان کنید.

2- ورزش هایی انجام دهید که به آزادسازی آنتی اکسیدان ها کمک می کند

آنتی اکسیدان ها دارای خواص ضد سرطانی هستند. ورزش هایی که استقامت را افزایش می دهند یا موجب افزایش قدرت بدنی می شوند، به افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن کمک می کنند. می توانید پیاده روی کنید، دوچرخه سواری کنید، شنا کنید یا ورزش استقامتی دیگری را که دوست دارید انجام دهید و به آنها پایبند باشید.

4 درمان طبیعی بزرگی پروستات (دارو عادات رژیم غذایی)

3- تمرینات اینتروال انجام دهید

تمرینات اینتروال یا تناوبی تمریناتی هستند که براساس تغییر شدت تمرین انجام می شوند. در حقیقت در این سبک ورزش، تمرینات از شدت کم به زیاد و زیاد به کم، بصورت متناوب تغییر می کنند. چربی های شکم با افزایش خطر ابتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات مرتبط است. مردان می توانند با داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش هایی که بر تمرینات تناوبی متمرکز است، چربی های شکم خود را کاهش دهند. تمرینات تناوبی با افزایش متابولیسم بدن، چربی ها را می سوزاند و آن را در محدوده چربی سوزی نگه می دارد.

word image 8

هنگامی که بدن فعالیتی مانند دویدن را برای مدت طولانی انجام می دهد، به حرکت عادت می کند و متابولیسم و سطح آن کاهش می یابد. با این حال هنگام انجام تمرینات مختلف و متنوع، بدن وقت ندارد که به یک حرکت عادت کند. بنابراین میزان متابولیسم بدن کاهش نمی یابد و همچنان در محدوده بهینه چربی سوزی قرار می گیرد. تمرینات تناوبی حتی میزان سوخت و ساز بدن در حالت استراحت را تا 24 ساعت پس از ورزش افزایش می دهند.

4- تمرینات کگل انجام دهید

تمرینات کگل برخلاف تصور عموم تنها مختص زنان بعد از زایمان نیستند. این تمرینات بخصوص برای مردان مبتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات مفید هستند. برای انجام تمرینات کگل، عضلات کف لگن، کیسه ی بیضه و مقعد خود را منقبض کنید (مانند حالتی که قصد دارید جریان ادرار را متوقف نمایید) و پس از چند ثانیه آنها را رها کنید. برای کنترل بهتر مثانه، تمرینات کگل را سه بار در روز و هر دفعه به تعداد 10 بار تکرار کنید.

5- حداقل سه بار در هفته ورزش کنید

بر اساس تحقیقی که در انجمن سرطان آمریکا ارائه شد، مردان مبتلا به مراحل اولیه سرطان پروستات که حداقل سه ساعت در هفته ورزش می کردند، بیشتر از دیگران داراری ژن های سرکوب کننده تومور و ترمیم کننده ی DNA بودند. بنابراین ورزش کردن به میزان 3 بار در هفته، می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را کاهش دهد و از پیشرفت آن جلوگیری نماید.

نتیجه گیری

داشتن سبک زندگی سالم می تواند خطر بسیاری از مسائل مربوط به سلامتی از جمله مشکلات پروستات را کاهش دهد. در حال حاضر ورزش کردن برای بهبود سلامتی توصیه می شود اما اگر علائم مربوط به پروستات مانند اختلال نعوظ، تکرر ادرار یا مشکل در ادرار کردن یا افزایش سطح PSA را دارید، بهتر است که به پزشک مراجعه نمایید.

پیشگیری از سرطان پروستات مانند سایر بیماری ها بهتر از درمان آن است. مشکلات پروستات در میان مردان بسیار رایج هستند و به همین دلیل توصیه می شود که برای حفظ سلامتی آنها بکوشید. رعایت نکات ارایه شده در این مطلب به پیشگیری از بیماری های پروستات کمک می کند و شما را قادر می سازد تا سال ها راحت زندگی کنید.

پروستات و پیاز: چگونه از آب پیاز برای درمان سریع پروستات استفاده کنیم؟

اگر در حال حاضر احساس ناراحتی می کنید یا علائم آزاردهنده ای در ناحیه کشاله ران دارید، به پزشک مراجعه نمایید. برای تشخیص مناسب و درمان بی اختیاری ادرار مربوط به بیماری های کلیوی و پروستات به مراکز درمانی مراجعه کنید.

منبع1 منبع2


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
درمان پروستاتدرمان سرطان

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • از بالا نگاه کنید گفتید که چای و قهوه برای پروستات مضر هستش اما بعدش گفتید خوبه و مصرف کنید ؟ چند چندین با خودتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up