دکتر زنان

مراجعه به متخصص زنان و زایمان؛ سخت اما ضروری!

شاید یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بانوان در دنیای امروز، یافتن یک پزشک ماهر و مجرب و در عین حال امن و معتمد برای مراجعه و حل مسائل و موضوعات مربوط به بدن زنان است. در گذشته‌های نه چندان دور، این باور غلط در میان مردم رایج بود که تنها زنان متاهل و عموما تنها هنگام بارداری و وضع حمل به متخصص زنان نیاز دارند‌. در حالی ‌که امروزه می‌دانیم؛ که خانم‌ ها از زمانی که به بلوغ و آمادگی برای فعالیت جنسی می‌رسند، ‌باید سالیانه به دکتر زنان و زایمان مراجعه کرده و اقداماتی مانند معاینه و مشاوره، ایمن سازی بر اساس عوامل خطر ساز و سن، آزمایش خون، واکسن‌های مرتبط و… را انجام دهند. این باور غلط باعث افزایش شانس ابتلا به بیماری‌های مختلف و حتی بروز نازایی در دختران مجرد و یا با سنین کم می‌شود. مشکلاتی که ممکن است با یک چکاپ ساده در زمان درست، از بروزشان جلوگیری کنیم.

زنان باید به صورت دوره‌ای برای معاینه و چکاپ توسط پزشک زنان اقدام کنند و علائمی را که باعث نگرانی و دغدغه‌شان می شود، حتما پیگیری کنند. مراجعه به متخصص زنان و زایمان، باید به صورت منظم انجام گیرد. با این حال، اکثر بانوان از انجام آن دوری می‌کنند. چرا که این کار در نظر آن‌ها تجربه‌ای ناخوشایند و شرم‌آور است. مسلماً مراجعه و گذراندن زمان انتظار در مطب پزشک و در‌ نهایت صحبت درباره جزئیات شخصی و خصوصی بدن‌مان با یک فرد دیگر می‌تواند کار ساده‌ای نباشد؛ اما زمانی که به معضلات و عواقب احتمالی عدم انجام این کار فکر کنیم، برخوردمان با این موضوع متفاوت خواهد شد.

باید بدانیم در حالی که مراجعه به پزشک زنان برای ما یک امر ویژه تلقی می‌شود، برای دکتر زنان فقط یک روز کاری عادی است. از آنجا که مراجعه به پزشک زنان به معنی معاینه خصوصی ترین بخش بدن است، بنابراین توصیه می‌کنیم به پزشکی مراجعه کنید که کاملاً با او احساس راحتی می کنید و در حین معاینه آرامش دارید. پزشک زنان باید بهترین دوست بانوان باشد تا آن ها بتوانند در مورد کوچک ترین موارد عجیب و خاصی که باعث بروز ناراحتی و نگرانی در آن‌ها شده سوالات خود را بپرسند.

متخصص زنان و زایمان کیست؟

متخصص زنان و زایمان پزشک یا جراح متخصصی است که بیماری های مربوط به زنان و دستگاه تناسلی آن‌ها را تشخیص داده و درمان می‌کند. او همچنین در زمینه ارزیابی و ارتقاء سلامت عمومی زنان نقش مهمی دارد. حیطه عملکرد دکتر زنان شامل تشخیص و درمان بیماری‌های دستگاه تناسلی و پستان زنان، و همچنین مراقبت و پیگیری قبل، حین و بعد از زایمان می‌شود.

متخصصان زنان و زایمان پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی به مدت ۴ سال به صورت تخصصی با بیماری های زنان آشنا می شوند؛ مهارت های تئوری و عملی را به دست آورده و در نهایت پس از سپری کردن دوره دستیاری، یک جراح زنان و پزشک درمانگر خواهند شد. دکتر متخصص زنان و زایمان طب دوران تحصیل خود به توانایی‌هایی مانند شمّ مسئله‌یابی، درک شفاهی و نوشتاری، بیان شفاف و قابل فهم، شناسایی الگوها و ایده‌پردازی، ادراک سریع، حساسیت شنوایی و دید پیرامونی، مهارت دست‌ها و انگشتان، و واکنش سریع و هدفمند دست پیدا می‌کند. این متخصصان پس از گذراندن دوره تخصصی به دنبال افزایش علم و توان خود، می‌توانند در یک مقطع فوق تخصصی تحصیل کنند تا بتوانند هم به عنوان پزشک زنان و زایمان و هم به عنوان یک فوق تخصص زنان در حوزه مربوط به خود فعالیت کنند. دسته‌ بندی فعالیت‌های متخصصین زنان و زایمان با توجه به نوع فلوشیپ آن‌ها در زمینه‌های انکولوژی زنان، نازایی و باروری، پریناتولوژی، اختلالات کف لگن در زنان، لاپاراسکوپی (جراحی درون بین زنان) متمایز می شود.

متخصصان زنان و زایمان چند دسته‌اند؟

در تخصص زنان و زایمان، پزشک قادر به تشخیص و درمان انواع بیماری های زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قاعدگی، سرطان تخمدان، سرطان رحم، عفونت دستگاه تناسلی، نزدیکی دردناک، بیماری های رحم، دهانه رحم و لوله های فالوپ، عفونت های مقاربتی مانند تبخال و زگیل تناسلی، اختلالات هورمونی و … است. این متخصصان، همچنین در زمینه بارداری و زایمان زنان (زایمان طبیعی ، سزارین و …) مهارت دارند. بنابراین، بیماری های مربوط به این بخش مانند اکلامپسی و پره اکلامپسی، حاملگی خارج رحم، سقط جنین، جدا شدن جفت، زایمان سخت و … را تشخیص داده و درمان می کنند.

word image 24404 2

تخصص نازایی یا تخصص زنان و نازایی مربوط به انجام غربالگری بیماری‌های مختلف، برای کمک به مراجعین در زمینه کمک به بارداری یا جلوگیری از بارداری است. این متخصصان زوج‌هایی که در زمینه فرزندآوری دچار مشکل هستند را راهنمایی کرده، و مشکلات ناحیه تناسلی و دستگاه تولید مثل را درمان می کنند‌.

جراحی زنان و زایمان نیز یکی از شاخه های پزشکی است که در ایران در حال حاضر تنها خانم‌ها امکان تحصیل در این رشته را دارند. از مهم ترین مواردی که به متخصصان این رشته آموزش داده می شود، می‌توان به زایمان واژینال طبیعی با یا بدون اپیزیوتومی، زایمان واژینال غیر طبیعی، انواع سزارین، مراقبت از حاملگی های پرخطر، کورتاژ تخلیه ای، کورتاژ مول، سرکلاژ ، هیسترکتومی، حاملگی اکتوپیک و … اشاره کرد.

جراحی زیبایی زنان در زمینه انجام جراحی های زیبایی و یا از دستگاه های لیزری برای زیبایی و درمان دستگاه تناسلی بانوان است. این پزشکان انجام جراحی هایی مانند پرینورافی (تنگ کردن واژن)، لابیاپلاستی (کوچک کردن لبه های خارجی واژن)، جراحی کلیتوریس و تزریق چربی به لابیا ماژور و واژن را انجام می دهند.

علاوه بر این‌ها، متخصصان مختلف زنان و زایمان می‌توانند با ارائه آموزش‌ها و مشاوره‌های لازم و همچنین مراقبت‌های بالینی به بیماران، در اختلالات مربوط به بیماری های زنان و مامایی کمک شایانی نمایند و در زمینه‌های تحقیقاتی مربوط به رشته پزشکی زنان شرکت داشته باشند.

پیش از مراجعه به متخصص زنان چه کارهایی باید انجام دهیم؟

برای اولین مراجعه نیازی به هیچ دلیل خاصی ندارید. بهترین زمان برای مراجعه به دکتر زنان برای اولین بار، بازه سنی 13-15 سال است. توصیه می شود دختران این رنج سنی، به منظور آشنایی با مسائل جنسی، جلوگیری و مراقبت های بهداشتی به دکتر زنان مراجعه کنند. اگر شما یا فرزندتان در این بازه سنی قرار دارید، خجالت را کنار گذاشته و با مراجعه به یک پزشک زنان ماهر، پیگیری سلامت خود و عزیزانتان را آغاز کنید.

متخصص زنان

نگرانی و اضطراب طبیعی است اما نباید مانع شود. اضطراب و عصبی بودن هنگام ملاقات با دکتر متخصص زنان زایمان و نازایی طبیعی است. به خصوص زمانی که برای معاینه مسائل خصوصی دستگاه تناسلی و بهداشت جنسی مراجعه می کنید. تلاش کنید اجازه ندهید این نگرانی و ترس بر شما غلبه کند و احساس دستپاچگی نکنید. در صورت معاینه لگنی یا در صورت مراجعه دختران جوان، می توانید با خود یک فرد مطمئن را به عنوان همراه به داخل اتاق معاینه ببرید. هر زمان در ادامه روند مراقبت های بهداشتی و درمانی خود احساس کردید که با پزشک خود راحت نیستید یا نتوانستید ارتباط مناسبی برقرار کنید؛ آن را به پایان برسانید و پزشک دیگری برای ادامه مراجعات خود انتخاب کنید.

برای درمان مناسب و موثر، نیاز به گفتگوی صادقانه دارید. زمانی که برای ویزیت به متخصص و جراح زنان و زایمان مراجعه کرده اید، باید به طور کامل و صادقانه شرایط سلامتی، سوابق جنسی، عادت ها، ترس ها و نگرانی های خود را بیان کنید. درمان موثر و مفید زمانی حاصل می‌شود که شرح حال شفافی از خودتان به پزشک ارائه کنید. صحبت های میان شما و پزشکتان به واسطه قانون حریم خصوصی حفظ می شود.

چطور به یک متخصص زنان و زایمان خوب دسترسی پیدا کنیم؟

با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فرد شغل یک پزشک زنان و زایمان، مهارت های ارتباطی و انسانی نیز در کنار مهارت طبابت برای مراجعان به این متخصصان حایز اهمیت هستند. ویژگی‌هایی مانند نوع دوستی، همراهی و همیاری، قابل اعتماد بودن، صادق بودن، تسلط بر بر خود و پیگیری همه جانبه می‌توانند یک متخصص زنان برجسته را از همکاران خود متمایز کند. شما در هر کجای ایران که باشید می‌توانید به دکتر زنان و زایمان ماهر و مجرب دسترسی پیدا کنید.

لیست برخی از بهترین دکترهای زنان در تبریز که با توجه به نظرات کاربران سایت دکترتو (یکی از سایت‌های فعال در زمینه نوبت‌دهی پزشکان) عبارتند از:

۱. دکتر لیدا طهرانی

۲. دکتر کلارا منظمی

۳. دکتر ساناز سلمان زاده اهرابی

۴.دکتر فریبا حضرتی

۵.دکتر مستانه وثوق

۶. دکتر ناهید صفا

۷.دکتر فاطمه صغری زمانی

۸.دکتر شهناز گلچین

۹. دکتر ویدا زارع امانت

۱۰.دکتر مریم حیدری

برای دریافت نوبت از بهترین متخصص زنان در تبریز می‌توانید به صفحه دکتر زنان در تبریز مراجعه کنید. همچنین برای انتخاب پزشک خوب زنان و زایمان بدون نیاز به مراجعه حضوری و تماس برای دریافت نوبت، به لیست بهترین پزشکان زنان در تبریز مراجعه کرده و با توجه به اولین نوبت خالی پزشک، نظرات بیماران، تلفن مطب و آدرس مطب نوبت خود را رزرو کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkزنان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up