درمان آندرومتریوز

بهترین و جدیدترین درمان گیاهی-خانگی آندومتریوز (کاملا موثر)

آندومتریوز یک بیماری مزمن و اغلب دردناک است که در آن بافتی که در حالت طبیعی در دیواره ی رحم است شروع به رشد در خارج از دیواره ی رحم میکند. بعبارت دیگر آندومتریوز به معنی وجود غدد آندومتریال و استرومای رحم در بیرون از آندومتر و عضله رحم است. این شرایط بیشتر در لوله های فالوپ، تخمدان و لگن شایع است اما در برخی موارد در خارج از لگن هم رخ میدهد.

برطبق گفته ی انجمن آندومتریوز، 5.5 میلیون زن در آمریکا و کانادا و میلیونها نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند.

علایم و نشانه ها

  • قاعدگی های دردناک. درد لگن و گرفتگی ها در طول قاعدگی. این درد ممکن است قبل از شروع قاعدگی و چند روز پس از اتمام آن ادامه داشته باشد.
  • ممکن است قسمتهای پایین کمر و شکم هم درگیر شوند. این ممکن است به درد سیاتیک هم منجر شود.
  • درد عمیق و شدید در طول تخمک گذاری، رابطه ی جنسی، حرکات روده و ادرار کردن.
  • خونریزی های شدید قاعدگی یا لکه بینی
  • خستگی
  • سوء هاضمه، اسهال، یبوست و استفراغ
  • ناباروری. آندومتریوز میتواند چسبندگی ایجاد کند.

درمانهای طبیعی

1-کاهش تماس با مواد شیمیایی

مطالعات نشان داده اند که بین تماس با سموم شیمیایی محیطی و ابتلا به آندومتریوز رابطه وجود دارد. یک راه برای کاهش مصرف این مواد شیمیایی، کاهش مصرف چربی های حیوانی بخصوص لبنیات پرچرب، گوشت قرمز و ماهی است. دیوکسینها و PCB ها در چربی حیوانات تجمع میابند و بنابراین یکی از منابع این مواد شیمیایی محسوب میشوند.

نکته ی جالب توجه این است که مطالعات مربوط به رژیم غذایی و آندومتریوز هم از این ادعا حمایت میکند. برای مثال یک مطالعه ی ایتالیایی برروی 504 زن مبتلا به آندومتریوز نشان داد که خطر ابتلا به این بیماری با مصرف گوشت قرمز و ژامبون افزایش میابد. میوه و سبزیجات تازه هم ریسک ابتلا به آندومتریوز را کاهش میدهند.

2- سبزیجات و تخم کتان

word image 24

شواهدی وجود دارد مبنی براینکه گروهی از موادغذایی گیاهی بنام فلاونس ها از آندومتریوز جلوگیری میکند. منابع غذایی حاوی فلاونس عبارتنداز کلم بروکلی، گل کلم، کلم، بروکسل و کرفس. این موادغذایی به بهبود متابولیسم استروژن کمک میکنند. تخم کتان هم حاوی لیگان و فیبر است که برای بیماری های مرتبط با استروژن کمک کننده است. راجب تخم کتان بیشتر بخوانید!

برای خرید تخم کتان مرغوب اینجا کلیک کنید 

3- کرم پروژسترون

word image 25

یک روش دیگر استفاده از کرمهای پروژسترون است. بنظر میرسد پروژسترون رشد غیرطبیعی بافت آندومتر را کاهش دهد. اگرچه این بعنوان یک درمان درنظرگرفته نمیشود اما میتواند برخی علایم بیماری مانند دردهای دوران قاعدگی و دردلگن را کاهش دهد. مطالعاتی در این مورد انجام نشده است پس درمورد ایمنی و اثربخشی آن اطلاعاتی دردست نیست.

کرم پروژسترون در دوز تجویز شده ی پزشک برروی مچ دست، بازو، ران یا قسمت بالای سینه مالیده میشود. کرم های پروژسترون را میتوانید از داروخانه ها تهیه نمایید.

حتما بخوانید: ضخامت آندومتر بطور متوسط، علائم ضخیم شدن و سایر نکات (تحقیقات جدید)

4- اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی ها مانند سالمون و ساردین یافت میشود. این ترکیب بصورت کپسولهای روغن ماهی هم دردسترس است. برندهای محبوب این کپسولها حاوی مقادیر بسیار کمی PCB و دیوکسین میباشند.

چندین مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب امگا 3 برای افراد مبتلا به آندومتریوز مفید است. برای مثال مطالعات حیوانی انجام شده در دانشگاه Ontario حاکی از آن است که روغن ماهی حاوی ترکیبات EPA و DHA است که موجب کاهش درد و التهاب میشود. محققان همچنین دریافتند که روغن ماهی میتواند رشد بافت آندومتر را آهسته تر کند. راجب اسیدهای چرب امگا3 و غذاهای سرشار بیشتر بخوانید!

5- کاهش استرس

کورتیزول هورمون پاسخ به استرس است و برای ساخت هورمونهای دیگر مانند پروژسترون هم لازم است. استرس طولانی مدت منجر به افزایش سطح کورتیزول میشود که این موجب عدم تعادل هورمونی میگردد.

یک مطالعه برروی 49 زن نشان داد که سطح کورتیزول در زنان مبتلا به آندومتریوز بصورت معناداری بیشتر از زنان سالم است. گیاهان و موادمغذی که برا کاهش استرس توصیه میشوند عبارتنداز:

  • ویتامین B
  • ویتامین C
  • روی
  • منیزیم

روشهای دیگر کاهش استرس عبارتنداز:

  • یوگا
  • شنا
  • تنفس عمیق (دیافراگمی)
  • ورزش
  • آب درمانی

6- چای زنجبیل

چای زنجبیل میتواند تهوع ناشی از آندومتریوز را بهبود بخشد. فقط دقت کنید که از چای های کیسه ای استفاده نکنید. به جای آن تکه ای از زنجبیل طبیعی از عطاری ها خریداری کنید و آن را با آب جوش دم کنید و نوش جان نمایید.

دارویی مشابه: کپسول/قرص دانازول-عوارض، نحوه مصرف اصولی و نکات مهم دیگر

7- ویدیوی زیر

داروهای جایگزین

ایمنی مصرف مکملها مورد مطالعه قرار نگرفته است. چون بسیاری از آنها تحت نظر سازمان غذادارو نیستند، ممکن است محتوای محصول و لیبل آن باهم متفاوت باشد.

همچنین فراموش نکنید که ایمنی مکملها برای زنان باردار، شیرده، کودکان و افرادیکه بیماریهای خاصی دارند یا داروهای خاصی مصرف میکنند مشخص نشده است. اگر بدنبال استفاده از داروهای جایگزین هستید، ابتدا با پزشک مشورت کنید. خوددرمانی یا عدم درمان به موقع میتواند عوارض خطرناکی بدنبال داشته باشد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آندومتربیماری های زنان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up