مواد غذایی برای میگرن

رژیم غذایی برای میگرن (بهترین و بدترین خوراکی ها)

میگرن یک بیماری نورولوژیک است که می‌تواند باعث چندین علامت شود. این بیماری غالبا با سردردهای شدید و طاقت‌فرسا شناخته می‌شود. میگرن کاملا متفاوت از سردرد های عمومی است؛ سردردی با شدت بیشتر در یک طرف سر و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه است. میگرن میتواند وراثتی باشد و یا اینکه بر اثر عوامل محیطی ایجاد بشود. حال در این بین تغذیه و رژیم غذایی مبتلایان به میگرن از اهمیت ویژه ای برخوردار میشد مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می دهد که  رژیم غذایی و نوع تغذیه در ایجاد و تشدید بیماری میگرن اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مقاله سعی بر آن داریم تا بهترین و بدترین مواد غذایی مضر برای میگرن را به شما معرفی کنیم.

علائم میگرن

word image 241

ارتباط رژیم غذایی و میگرن

  • اکثر افراد سردرد اتفاقی را تجربه کرده اند. در حقیقت، بیش از ۷۵ درصد از افراد بین سنین ۱۸ تا ۶۵ سال در طول یک سال دچار دردسر شده اند. بیش از ۳۰ درصد از افراد بزرگ‌سال نیز به میگرن مبتلا شده‌اند.
  • میگرن ها اغلب بیشتر طول می‌کشند و عوارض فیزیکی بیشتری نسبت به سردرد معمولی دارند.
  • مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییرات در رژیم غذایی احتمالا می تواند باعث کاهش ابتلا به میگرن شود.
  • تغییراتی در رژیم غذایی خاص نیز ممکن است موجب کاهش میگرن شود.

محرک های میگرن

زنانی که شاهد افت استروژن در دوران پریودی یا بارداری هستند، دچار میگرن می‌شوند. غذاهایی که حاوی مقدار زیادی سدیم (نمک) و همچنین غذاهای حاوی مواد افزودنی مانند گلوتامات مونو سدیم (MSG) یا شیرین کننده های مصنوعی (موجود در نوشابه، کیک و …) مانند آسپارتام هستند نیز می توانند باعث ایجاد میگرن شوند. دیگر محرک‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

غذاهای مفید برای میگرن

توجه به رژیم غذایی ممکن است یکی از بهترین دفاع ها در برابر میگرن باشد. برای گنجاندن مواد غذایی پیشگیرانه در رژیم غذایی و محدود کردن غذاهایی که میگرن را تحریک می‌کنند، باید تلاش کرد. تمام غذاهای طبیعی که مواد نگهدارنده و یا طعم دهنده های مصنوعی نداشته باشند، نقطه مناسبی برای شروع دوباره رژیم غذایی هستند.

مطالعات انجام گرفت شده ، نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی گیاهخواری و یا حذف محرک های رژیم غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به میگرن مفید باشد. طبق گفته کمیته پزشکان مسئول (PCRM) که رژیم های گیاهخواری را به عنوان راهی برای بهبود سلامت ترویج می‌کند، باید از غذاهایی استفاده کرد که “درد ایمن ” هستند و به طور کلی به عنوان یک محرک برای هر شرایطی، از جمله میگرن، به حساب نمی آیند.

غذاها و خوراکی های زیر برای میگرن مفید تشخیص داده شده اند:

سبزیجات نارنجی، زرد و سبز مانند اسکواش تابستانی، سیب زمینی شیرین، هویج ،اسفناج،کلم بروکلی و….
آب کربناته، آب چشمه یا آب شیرین
برنج، بخصوص برنج قهوه ای
میوه های تازه و پخته شده مانند: گیلاس، گلابی، هندوانه و….به جز میوه های خانواده ی مرکبات، سیب، موز، هلو و یا توت فرنگی.
شیرین کننده های طبیعی یا طعم دهنده ها، مانند شربت افرا و عصاره وانیل
انواع روغن های گیاهی مثل روغن دانه سویا و دانه های روغنی مثل گردو به دلیل وجود اسید های چرب امگا3
گوشت تازه،گوسفند، مرغ و ماهی به خصوص ماهی چرب سالمون به دلیل وجود امگا 3 و ریبو فلاوین موجود در این گوشت ها
محصولات لبنی مانند شیر و ماست کم چرب و هموژنیزه ،تخم مرغ

رژیم غذایی محرک میگرن (بدترین ها)

محدود کردن میزان فعالیت مواد غذایی در رژیم خود و یا حتی چسبیدن به یک سیاست اجتناب شدید می تواند فراوانی میگرن را کاهش دهد. افزودنی های غذایی و غذاهای فرآوری شده به طور گسترده به عنوان محرک های رایج میگرن در نظر گرفته می شوند. سایر غذاها یا افزودنی‌ها که ممکن است منجر به تحریک شوند عبارتند از:

گوجه فرنگی
پیاز
گندم (به صورت ماکارونی یا پاستا) و انواع نان های حجیم شده
مرکبات(پرتقال،لیمو ترش،لیمو شیرین)آناناس
الکل، به ویژه آبجو و شراب قرمز
کافئین و نوشیدنی های حاوی شکلات و کاکائو
شیرین کننده های مصنوعی و نگه دارنده های و افزودنی‌های غذایی مانند MSG
شکلات
محصولات لبنی مانند: پنیرهای قدیمی،خامه ترش،شیر پرچرب،شیر کاکائوو خامه
آجیل ومیوه های خشک با مواد نگه دارنده

نکات تکمیلی

رژیم غذایی نقش به سزایی در درمان ،کنترل و کاهش سردرد های میگرنی دارد اما ممکن است برخی از مواد غذایی گفته شده برای همه افراد مناسب نباشد با این اوصاف باید یک دفتر خاطرات غذایی برای پیگیری آنچه که می خورید یا می نوشید و همچنین اینکه بعد از آن چه احساسی دارید، در نظر بگیرید. این می تواند به شما یا پزشکتان کمک کند غذاهای خاص یا مواد تشکیل دهنده ای که ممکن است باعث میگرن شود را شناسایی و جدا کنید.

همچنین می توانید یک آزمایش دو هفته ای از یک رژیم غذایی سالم را شروع کنید. در طول این مدت، فقط باید غذا یا نوشیدنی ها را از لیست “ایمن ” انتخاب کنید و از غذاهایی که فکر می کنید عامل اصلی و محرک هستند، اجتناب کنید. در طول این مدت، باید به فرکانس و شدت میگرن خود توجه داشته باشید.

5 تا از بهترین دمنوش ها برای درمان سردرد و میگرن

پس از گذشت دو هفته، غذاهای دیگر را به رژیم خود اضافه کنید. اینکار کمک می کند که بفهمید چه چیزی در بدن به عنوان محرک عمل می کند.

رژیم کتوژنیک که یک رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات و پروتئین پایین است، برای کاهش درد ناشی از اختلالات عصبی مورد ارزیابی قرار گرفته است. برخی مطالعات نشان داده اند که این ممکن است یکی از روش های رژیم غذایی برای تسکین میگرن باشد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان سردرددرمان میگرنرژیم غذایی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up