کدام نوع واریس را باید حتما درمان کرد؟

بیماری واریس یک بیماری شایع مربوط به عروق بدن است و انواع مختلفی دارد. واریس همیشه به درمان نیاز ندارد. یعنی برخی از انواع واریس را می‌توان به کمک درمان‌های خانگی کنترل کرد. در ادامه این مطلب راجع به انواع مختلف دسته‌بندی بیماری واریس و نحوه درمان این بیماری را توضیح می‌دهیم.

1 1

واریس چیست؟

واریس یک بیماری عروقی است که در آن، سیاهرگ‌ها دچار آسیب می‌شوند. سیاهرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از اندام‌ها به سمت قلب می‌برند. برخی از سیاهرگ‌ها در عمق و برخی دیگر از آن‌ها در سطح اندام‌ها وجود دارند. در حالت عادی تنها برخی از سیاهرگ‌های نزدیک به سطح پوست را می‌توان دید.

این در حالی است که در بیماری واریس سیاهرگ‌های سطحی و بعضا عمقی متورم، ملتهب و پیچ خورده می‌شوند. در این حالت می‌توان این سیاهرگ‌ها را به آسانی دید و حتی لمس کرد. دلیل اصلی بروز واریس اختلال در عملکرد دریچه‌های لانه کبوتری است. دریچه‌های لانه کبوتری، دریچه‌های موجود در سیاهرگ‌ها هستند که از برگشت خون جلوگیری می‌کنند. در بیماری واریس، دریچه‌های لانه کبوتری شل و ضعیف می‌شوند. به این ترتیب خون به سمت سیاهرگ برگشت کرده و منجر به گشاد و متورم شدن آن می‌شود.

درمان واریس در چه صورتی ضروری است؟

درمان واریس همیشه ضروری نیست. با این حال اگر واریس موجب درد یا ناراحتی فرد ‌شود، باید برای درمان اقدام کرد. اگر علائم زیر را دارید، باید برای معاینه و درمان به پزشک متخصص واریس مراجعه کنید:

  • تغییر رنگ پوست

اگر بخش زیادی از رگ‌های خونی زیر پوست آسیب دیده باشند، ممکن است رنگ پوست کمی تغییر کند. در صورت مشاهده تغییر رنگ پوست سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

  • درد شدید

بیماری واریس را می‌توان به دو نوع خفیف و شدید تقسیم‌بندی کرد. واریس خفیف به طور معمول، درد ندارد اما واریس شدید می‌تواند دردناک و زجرآور باشد. در واریس خفیف گاهی اوقات بعد از پیاده‌روی شدید و دویدن، ممکن است فرد مقداری درد در ناحیه مورد نظر احساس کند. این در حالی است که انواع شدید واریس با درد زیادی همراه هستند. درمان واریس شدید، ضروری و واجب است. اگر درمان واریس شدید را نادیده بگیرید، می‌تواند در آینده عوارض جبران‌ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.

  • تاثیر بر زیبایی

یکی از مهم‌ترین دلایلی که درمان واریس را ضروری می‌کند، ظاهر زشت و نازیبای این بیماری است. واریس شدید شکل چندان جذابی ندارد و تا حد زیادی زیبایی پوست صورت، دست و یا پاها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به این ترتیب می‌توان با بهرمندی از روش‌های درمانی واریس مثل لیزر یا اسکلروتراپی، زیبایی را به این نواحی مجددا بازگرداند.

2 1

کدام نوع واریس نیاز به درمان دارد؟

بیماری واریس به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در ادامه برخی از انواع خطرناک بیماری واریس را که ممکن است به درمان نیاز داشته باشند معرفی می‌کنیم:

  • واریس طنابی برجسته درشت

یکی از انواع واریس که نیاز به درمان و پیگیری دارد، واریس طنابی برجسته درشت است. این نوع واریس باید حتما توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد. اگر واریس طنابی نادیده گرفته شود، می‌تواند عوارض مختلفی مثل خونریزی یا لخته خون را ایجاد کند. علاوه بر این بی‌توجهی به درمان واریس طنابی درشت با تغییر رنگ و زخم در ناحیه پا همراه است. امروزه با روش‌های مختلفی از جمله عمل واریس پا با لیزر یا روش اسکلروتراپی می‌توان واریس طنابی برجسته درشت را درمان کرد.

  • واریس برجسته ریز

واریس برجسته ریز یکی دیگر از انواع خطرناک این بیماری است که باید حتما توسط پزشک مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. در این نوع واریس، عروق درگیر بسیار ریز هستند. برای تشخیص دقیق عروق وارسی ریز از فرایند سونوگرافی داخل وریدی استفاده می‌شود. اگر واریس برجسته ریز نادیده گرفته شود، ممکن است مشکلات شدیدی را ایجاد کند. معمولا از روش لیزر و میکروفلبکتومی یا اسکلروتراپی برای درمان بیماری واریس برجسته ریز استفاده می‌شود.

  • واریس ورید صافن بزرگ

صافن بزرگ، نام بزرگ‌ترین سیاهرگ بدن است. ورید صافن بزرگ در ناحیه مچ پا تا کشاله ران قرار دارد و نقش بسیار مهمی در خون رسانی بدن ایفا می‌کند.  وقتی ورید صافن بزرگ علائم واریس را نشان ‌دهد، می‌توان گفت شخص به بیماری واریس ورید صافن بزرگ مبتلا شده است. شاید جالب باشد بدانید که احتمال تبدیل شدن ورید صافن بزرگ به یک رگ واریسی، بسیار بیشتر از سایر وریدهای کوچک است. گاهی اوقات ممکن است ورید صافن بزرگ علائم بیماری واریس را نشان ندهد، اما رگ‌های خونی اطراف آن درگیر واریس شوند. در این حالت نیز پیگیری بیماری و درمان آن الزامی است.

  • واریس ورید صافن کوچک

ورید صافن کوچک، یک ورید درشت و سطحی در ساق پا است و می‌تواند دچار واریس شود. ورید صافن کوچک در قسمت خارجی تاندون آشیل قرار دارد و به رگ پشت زانو متصل می‌شود. درمان واریس ورید صافن کوچک نیز مانند واریس ورید صافن بزرگ ضروری است. واریس ورید صافن کوچک اگر درمان نشود، به یک معضل بزرگ تبدیل شده و عوارض خطرناکی به همراه دارد. واریس ورید صافن بزرگ می‌تواند عوارض خطرناکی مثل خونریزی و زخم را به همراه داشته باشد. گاهی اوقات عبور جریان خون از درون ورید صافن کوچک با مشکل مواجه می‌شود. در این حالت شخص درد و ناراحتی زیادی را احساس خواهد کرد.

3 1

چگونه از واریس پیشگیری کنم؟

برخی از افراد به طور ارثی ژن بیماری واریس را به همراه دارند. احتمال بروز واریس در افرادی که والدینشان مبتلا به واریس بوده‌اند، بسیار زیاد است. همچنین برخی از افراد به دلایل شرایط شغلی‌ که دارند، در معرض این بیماری هستند. اگر از این دسته از افراد هستید، باید به فکر پیشگیری باشید. رعایت برخی نکات به ظاهر ساده، نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری دارد. برخی از توصیه‌های کمک‌کننده در پیشگیری از واریس عبارتند از:

  • مدت زمان ایستادن یا نشستن خود را کاهش دهید. برای مدت طولانی در یک وضعیت نباشید.
  • سعی کنید هنگام نشستن یا ایستادن طولانی، هر نیم ساعت یک بار کمی فعالیت کنید. بهتر است از جای خود برخاسته و کمی راه بروید. اگر این امکان وجود نداشت، انجام چند حرکت کششی ساده نیز کمک‌کننده است.
  • مراقب فشار خون خود باشید. پرفشاری خون می‌تواند ریسک بروز واریس را در شما بیشتر کند.
  • رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. مصرف غذاهای شور و ناسالم را محدود کنید.
  • در طول روز چندین مرتبه پاهایتان را به سمت بالا بگیرید و چند دقیقه در همان حالت نگه دارید. این کار جریان خون پاها را بهبود می‌بخشد.
  • ورزش منظم می‌تواند از بروز واریس جلوگیری کند. اگر نمی‌توانید به طور منظم ورزش کنید، حداقل هر روز 30 دقیقه پیاده‌روی کنید.
  • وزنتان را در محدوده متعادل نگه دارید. اضافه وزن بالا می‌تواند احتمال بروز واریس را در شما چندین برابر کند.
  • اگر مجبور هستید که ساعت‌های زیادی پشت صندلی بشینید، طرز صحیح نشستن پشت صندلی را یاد بگیرید. نشستن نادرست فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و شما را در معرض ابتلا به واریس قرار می‌دهد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان، تا حد امکان خودداری کنید. لباس‌های تنگ، به خصوص آن‌ها که در بخش پایین تنه تنگ هستند، جریان خون در رگ‌ها را مختل می‌کند.
  • کمتر از کفش پاشنه بلند استفاده کنید. کفش پاشنه بلند جریان خون در پاها را مختل می‌کند. به این ترتیب افرادی که با کفش پاشنه بلند راه می‌روند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به واریس هستند. سعی کنید پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و لباس‌های تنگ را محدود به مهمانی‌ کنید.

سخن پایانی

تنها پزشک می‌تواند تشخیص دهد که واریس شما از چه نوعی است و آیا نیاز به درمان دارد یا خیر. برای بهترین روش درمان واریس بهتر است به کلینیک‌های تخصصی این بیماری مراجعه کنید. برخی از کلینیک‌ها وجود دارند که به طور تخصصی در زمینه درمان واریس فعالیت می‌کنند. یکی از بهترین این کلینیک‌ها در سطح شهر تهران، کلینیک تخصصی درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی است. در این کلینیک واریس شما با بهره‌گیری از بهترین تجهیزات و دانش روز، درمان می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به کلینیک درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی و خدمات آن، به سایت www.iranvein.com مراجعه کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up