word image 23484 1

عوارض بلیچینگ دندان: آیا سفید کردن دندان ضرر دارد؟

این یک سوال پرتکرار است که بسیاری از کسانی که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند، از دندانپزشک خود می پرسند؛ ولی ما می خواهیم خیال همه را راحت کنیم و بگوییم پاسخ این سوال خیر است؛ سفید کردن دندان ها یکی از ساده ترین و ایمن ترین کارهای زیبایی است که روی دندان انجام می شود و هیچ عوارض جدی و جبران ناپذیری ندارد. در واقع بلیچینگ تنها رنگ دندان ها را تغییر می دهد و آن ها را سفید می کند با این حال بعد از انجام این کار، ممکن است با برخی مشکلات جزئی رو به رو شوید.

یکی از دلایل مکرر مراجعه افراد به کلینیک دندانپزشکی تهران ، سفید کردن یا بلیچینگ دندان هاست؛ علت این موضوع هم تقریباً واضح است؛ در واقع، تقریباً همه دوست دارند از دندان هایی تمیز و سفید برخوردار باشند زیرا تنها در این صورت است که می توانند چهره ای آراسته تر و زیباتر داشته باشند. ولی بسیاری از افرادی که تمایل به این کار دارند، از عوارض احتمالی آن هراسانند. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که آیا بلیچینگ برای دندان ها عوارض جبران ناپذیری به بار می آورد یا این که می توانید با خیال راحت این کار را انجام دهید؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

آیا بلیچینگ دندان عوارض جدی دارد؟

این یک سوال پرتکرار است که بسیاری از کسانی که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند، از دندانپزشک خود می پرسند؛ ولی ما می خواهیم خیال همه را راحت کنیم و بگوییم پاسخ این سوال خیر است؛ سفید کردن دندان ها یکی از ساده ترین و ایمن ترین کارهای زیبایی است که روی دندان انجام می شود و هیچ عوارض جدی و جبران ناپذیری ندارد. در واقع بلیچینگ تنها رنگ دندان ها را تغییر می دهد و آن ها را سفید می کند با این حال بعد از انجام این کار، ممکن است با برخی مشکلات جزئی رو به رو شوید.

عوارض بلیچینگ دندان ها

قبل از هر چیز باید بگوییم که فواید انجام بلیچینگ از عوارض آن بسیار بیشتر است در ادامه، برای اطلاع شما به عوارض احتمالی این کار اشاره خواهیم کرد:

احساس سوزش و حساسیت در دندان ها

احتمالاً در طی یا پس از انجام درمان بلیچینگ، در دندان های خود احساس حساسیت یا سوزش خواهید کرد؛ این عارضه خصوصاً در کسانی که از شیوه آفیس بلیچینگ استفاده می کنند، ممکن است شدت بیشتری داشته باشد بنابراین در صورتی که سابقه حساسیت دندانی دارید، پیش از انجام بلیچینگ این مورد را با پزشک خود مطرح کنید. هم چنین در شیوه هوم بلیچینگ هم در صورتی که میزان زیادی مواد سفید کننده روی دندان ها بگذارید و یا مدت زمان بلیچینگ را بیشتر کنید، احتمالاً دندان‌ها دچار سوزش می شوند.

پس از بلیچینگ، هم ممکن است دندان ‌ها به مواد غذایی و نوشیدنی ‌های سرد یا داغ حساس شود و این حالت تا چند روز ادامه ‌یابد.

تحریک بافت لثه

مواد سفید کننده ای که برای بلیچینگ مورد استفاده قرار می گیرد حاوی پروکساید است، این ماده می‌تواند موجب آسیب جزئی به بافت لثه ها و زبان و ایجاد سوزش در آن ها شوند.
به همین علت معمولاً در کلینیک دندان پزشکی، از محافظ‌ برای پوشش بافت لثه استفاده می شود. در روش هوم بلیچینگ هم باید یک پوشش اختصاصی  به کار رود تا ژل بلیچینگ به روی لثه ها و بافت داخلی دهان سرایت نکند.

آسیب به مینای دندان

چنانچه از مواد بلیچینگ به درستی استفاده نشود، می تواند موجب آسیب دیدگی مینای دندان ها شود، بنابراین بهتر است حتی در صورت استفاده از روش خانگی بلیچینگ، از نظارت دندانپزشک غافل نشوید.
دندانپزشک نیز معمولا پیش از انجام بلیچینگ،  دندان‌ها و وضعیت مینای آن ها را مورد بررسی قرار می دهد تا درصورت وجود مشکل، این کار به زمان دیگری موکول کند.  اگر مینای دندان به دلیل استفاده بیش از حد از مواد بلیچینگ نازک و ضعیف شده باشد، بافت زرد عاج زیرین آن به راحتی پدیدار خواهد شد و به جای این که دندان ها سفید شوند، به رنگ زرد نمایان خواهند شد.

سوختگی و تاول لثه ها

اگر بیمار به درستی دستورالعمل ‌های دندانپزشک را اجرا نکند و ژل بلیچینگ برای مدت زمان طولانی روی لثه ها باقی بماند، این نواحی دچار سوختگی خواهد شد و ممکن است تاول‌ بزند.

واکنش‌های آلرژیک

هم چنین ممکن است ژل بلیچینگ در برخی افراد ایجاد حساسیت کند و واکنش های آلرژیکی را پدید آورد. تورم صورت، لب ‌ها و زبان، دشواری در تنفس و بروز کهیر از علائم حساسیت به این مواد است و در صورت مشاهده این علائم باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید.

ناراحتی معده

هم چنین در صورتی که مواد سفید کننده دندان سهوًا بلعیده شده و وارد معده فرد شود، می تواند مشکلات گوارشی و ناراحتی معده به وجود آورد. در این شرایط حتماً باید آب فراوان بنوشید تا این مشکل سریعاً رفع شود.

زبری دندان ‌ها

گاهی فرد زیباجو بدون توجه به توصیه های دندانپزشک و با انگیزه سفیدی بیشتر دندان‌ ها، ژل بلیچینگ را برای مدت زمان بیشتری روی دندان‌ ها نگه دارد. در این صورت، پس از برداشتن ژل ممکن است روی آن ها احساس زبری کند؛ به منظور برطرف کردن این مشکل باید با دندانپزشک تماس بگیرید.

روش های پیشگیری از عوارض بلیچینگ دندان

در صورتی که پس از سفید کردن دندان ها با یک یا چند عارضه که در بالا گفته شد رو به رو شدید، می توانید از روش های زیر برای برطرف کردن آن ها استفاده کنید:

مصرف داروهای ضد التهاب

در صورتی که لثه ها و دندان‌ های شما حساس هستند، بهتر است پیش از شروع درمان بلیچینگ، دندانپزشک خود را از این موضوع مطلع سازید تا برای این مشکل داروهای ضد التهاب تجویز کند. مصرف این گونه داروها از بروز التهاب و درد پس از انجام بلیچینگ، جلوگیری می کند. به یاد داشته باشید که حتماً از دندانپزشک در خصوص مقدار و نحوه مصرف داروهای ضد التهاب راهنمایی بخواهید.

خمیر دندان‌ های ضد حساسیت

اغلب دندانپزشکان برای پیشگیری از بروز درد و حساسیت، به زیباجویان توصیه می کنند تا به مدت دو هفته پیش از انجام بلیچینگ، از خمیردندان‌ های ضد حساسیت استفاده کنند.

پرهیز از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های سرد یا داغ

برای کاهش حساسیت دندان ها پس از انجام عمل بلیچینگ، بهتر است تا چند روز پس از انجام آن، با عدم مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های سرد و گرم، از تغییر دمای ناگهانی دندان ‌های خود جلوگیری کنید.

رفع حساسیت دمایی دندان ها پس از بلیچینگ

درمان با فلوراید 

برای این که پس از انجام بلیچینگ، حساسیت دمایی به وجود آمده را از بین ببرید، می‌توانید از فلوراید استفاده کنید. این ماده حساسیت دمایی دندان ها را کاهش می دهد و در واقع، آخرین مرحله از پروسه بلیچینگ است.

درمان خانگی حساسیت دمایی پس از بلیچینگ

اگر فلوراید ندارید، خمیر دندان های ضد حساسیت یا حاوی فلوراید می تواند به تسکین حساسیت به وجود آمده کمک کند. این گونه خمیر دندان ها در کلیه داروخانه ها و فروشگاه‌ های عرضه محصولات بهداشتی در دسترس هستند.

رفع درد دندان ناشی از بلیچینگ

بسیاری از کسانی که تمایل دارند دندان های خود را با تکنیک بلیچینگ سفید کنند، فکر می کنند شاید این روش درد داشته باشد؛ در حالی که این تصور کاملاً اشتباه است و در حین انجام آن فرد، دردی را حس نخواهد کرد. البته ممکن است در حین انجام بلیچینگ، به دلیل تغییر دمای ناگهانی محیط دهان، دندان ها شروع به تیر کشیدن می کنند. برخی افرادی هم که آستانه درد پایینی دارند، ممکن است یک تا دو روز پس از بلیچینگ احساس درد جزئی داشته باشند که خود به خود برطرف می شود ولی اگر شخصی خیلی حساس باشد، دندانپزشک برای تسکین درد او ممکن است داروهای ضد التهابی نظیر آسپرین یا ایبوپروفن تجویز کند زیرا این داروها با وجود خاصیت ضد التهابی که دارند، از ادامه دار شدن درد پیشگیری می کنند.

نکات مهم درباره بلیچینگ

  • عوارض بلیچینگ دندان معمولاًکوتاه مدت هستند و پس از گذشت چندین روز خود به خود از بین خواهند رفت.
  • انجام بلیچینگ در خانه و قرار دادن ژل آن برای مدت طولانی در خانه می تواند عوارضی همچون تغییر رنگ نامطلوب دندان ها و سوزش و حساسیت بیش از اندازه لثه‌ ها را در پی داشته باشد، بنابراین بهتر است زیر نظر دندانپزشک انجام شود.
  • به طور کلی در صورتی که بلیچینگ طبق اصول انجام شود، آسیبی به دندان ها نمی زند ولی چنانچه بیش از اندازه از آن استفاده شود، می تواند باعث تضعیف و حتی وارد آمدن آسیب به مینای دندان ها شود.
  • معمولاً دندانپزشکان در هنگام سفید کردن دندان ها با استفاده از تکنیک بلیچینگ، از داروهای ضد درد استفاده نمی کنند تا در صورت مشاهده حساسیت بیمار به درمان یا درد ناشی از آغشته شدن لثه ها و بافت ‌های دهانی به پروکساید و مواد سفید کننده ، کار را متوقف کنند.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up