تب-مالت1.jpg

تب مالت چیست؟ علائم، درمانهای دارویی گیاهی و همه نکات مهم دیگر

تب مالت یا بروسلوز عفونت باکتریایی است که از حیوانات به انسانها گسترش می یابد. این بیماری اغلب به وسیله شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی بدون پاستوریزه، قابل انتقال است. باکتری هایی که باعث بروسلوز می شوند می توانند از طریق هوا یا از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده گسترش یابد. بر اساس آخرین تحقیقات دانشمندان سراسر دنیا در این مقاله می خواهیم اطلاعات جدیدی در مورد علائم، درمانهای دارویی گیاهی و همه نکات مهم دیگر راجع به بیماری تب مالت ارائه دهیم.

ویدیوی کامل توضیح تب مالت

 

دانلود ویدیو 

حقایقی در مورد بروسلوز (تب مالت)

1-بروسلوز چیست؟

بیماری واگیردار و کشنده بین حیوانات نوشخوار کننده (مثل حیوانات اهلی روستایی، گاومیش و آهو ها) است که برروی انسان ها نیز تاثیر میگذارد. اگر چه بورسلوز به دیگر حیوانات نیز حمله میکند ولی تهدید اصلی متوجه گاوها و گوسفندان، گاومیش ها و آهوان (مثل گوزن شمالی و آهو) است. در بین انسان ها، به تب مواج به خاطر تب شدید متناوب به همراه عفونت اسناس و یا تب مالت به خاطر کشف این بیماری در جزیره مالت مشهور است.

2- بروسلوز تا چه حد جدی است؟

بروسلوز گاوی بیماری جدی ای برای حیوانات مزرعه است که تاثیر بسیاری در سلامت حیوانات، سلامت عمومی و عواقب تجارت جهانی دارد. با مد نظر قرار دادن آسیبی که با آلوده شدن حیوانات به وجود می آید – کاهش تولید شیر، کاهش وزن، از بین رفتن جوانتر ها، ناباروری و لنگی – این بیماری تهدید ترسناک برای دام است. این حقیقت که این بیماری میتواند به سرعت به انسان منتقل شده آنرا جدی تر نیز میکند.

حتما بخوانید: این 9 غذا را برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود مصرف کنید!

3- چه عاملی باعث بروسلوز میشود؟

این بیماری توسط گروهی از باکتری ها با نام علمی دسته بروسلا اجاد میشود. سه گونه از بروسلا بیشترین نگرانی ها را به وجود می آورند: B. abortus که بیشتر برروی گاو وگوسفندان، گاومیشها و آهوان تاثیر میگذارد، B. suisکه عمدتا برروی خوک ها و گوزنهای شمالی تاثیر میگذارد ولی برروی گاو وگوسفند و گاومیش نیز تاثیرگذار است و B. melitensis که مشخصا برروی بزها تاثیر میگذارد ولی در ایالات متحده دیده نشده است. در بین گاو وگوسفند و گاو میش، بیماری عموما به اندام های تناسلی و یا بروی پستان تاثیر میگذارد. باکتری ها یا از طریق ریخته شدن در شیر، جنین سقط شده، جفت و یا دیگر عوامل تولید مثل گسترش پیدا میکند.

4- علائم بروسلوز چیست؟

راه موثری برای شناسایی حیوانات آلوده از روی ظاهر آنها نیست. واضح ترین علامت در حیوانات باردار سقط جنین و یا به دنیا آمدن گوساله های ضعیف است. کاهش تولید شیر با تغییر در دوره شیردهی به خاطر سقط جنین و یا حاملگی با تاخیر نیز میتواند نشانه آن باشد. تمام گاوهای آلوده سقط نخواهند داشت، ولی آنهایی که سقط دارند بین ماه پنجم و هفتم بارداری سقط میکنند. گاوهای آلوده معمولا یکبار سقط میکنند ولی تعدای نیز در حاملگی های بعدی نیز سقط خواهند داشت و گوساله هایی که در بارداری های بعدی به دنیا می آیند ضعیف و مریض هستند.

گوساله های گاوهای آلوده ممکن است آلودگی با تأخیر داشته باشند، یعنی آلودگی ای که تا زمان بارداری، سقط یا زایمان تشخیص داده نمیشود. اگرچه ممکن است گوساله های آنها ظاهری سلامت داشته باشند، ولی گاوهای آلوده به تولید و تکثیر بیماری توسط اعضای تولید مثل خود ادامه میدهند و باید به عنوان منبع خطرناک بیماری تلقی شوند. دیگر علائم بروسلوز شامل کاهش واضح میزان باروری با ضریب ضعیف لقاح، نگه داشتن جفت که باعث عفونت رحم میشود و (گاهاُ) مفاصل متورم است.

5- نحوه تکثیر بروسلوز به چه صورت است؟

تب-مالت.jpg

بروسلوز معمولا به حیوانات میزبان از طریق لمس مستقیم حیوان آلوده یا محیط آلوده به فضولات حیوان آلوده منتقل میشود. جنین سقط شده، مایعات یا تکه های جفت و ترشحات واژن بعد از سقط یا زاییدن حیوان آلوده به شدت به عوامل بورسلا آلوده هستند. گاو ممکن است این مواد یا ناحیه واژن گاوهای دیگر را لیس بزند، یا آب و غذای آلوده به عوامل بیماری زا را مصرف کند. جدا از استثنائات، به طور کلی بورسلوز از گله ای به گله دیگر به خاطر حیوانی آلوده یا در معرض آلودگی بوده منتقل میشود. این نوع از انتقال زمانی اتفاق میافتد که گله دار گاو جایگزینی یا گاو میش اهلی میخرد که آلوده بوده و یا در معرض حیوانات آلوده، گوشت حیوان یا فضولات حیوان آلوده قبل از خرید قرار داشته است. این بیماری ممکن است از طریق حیوانات وحشی یا جفت گیری حیوانات گله آلوده با حیوانات گله پاک رخ بدهد.

6- دوره نهفتگی بروسلوز چقدر است؟

دوره نهفتگی بازه ای بین در معرض دوز آلوده کننده قرار گرفتن ارگانیسم و بروز اولین نشانه های بیماری است.

دوره نهفتگی در بروسلوز در بین گاو ها و گوسفندان، گاومیشها و دیگر حیوانات در بازه ای بین 2 هفته تا یکسال به طول خواهد انجامید و برخی موارد حتی بیشتر نیز طول میکشد. زمانی که سقط جنین اولین علامتی است که مشاهده میشود، حداقل دوره نهفتگی در حدود 30 روز است. برخی حیوانات قبل از مثبت شدن نتیجه آزمایش آلودگی آنها سقط خواهند داشت. دیگر حیوانات آلوده ممکن است هرگز سقط نداشته باشند. در کل، حیوانات آلوده که سقط جنین ندارند جواب آزمایش مثبت را بین 30 تا 60 روز نشان میدهند، اگرچه برخی از آنها چنیدن ماه یا حتی بیشتر از یکسال نیز جواب مثبت نشان نخواهند داد.

7- آیا بروسلوز در حیوانات قابل درمان است؟

خیر. تلاشهای بسیاری برای ساخت درمان بروسلوز در حیوانات شکست خورده اند. گاه، برخی حیوانات بعد از یک دوره زمانی درمان شده اند. با این حال رایجتر از آن، این مورد است که با وجود بیمار بودن دام علائم بیماری به مرور از بین میرود. این نوع حیوانات منابع خطرناکی برای آلودگی برای حیواناتی هستند که با آن در تماس هستند.

8- آیا بروسلوز قابل پیشگیری است؟

بله بروسلوز را میتوان با استفاده از روشهای پاکسازی مناسب جلوگیری کرد. استراتژی های مدیریت مناسب گله نیز میتواند به پیشگیری از بیماری کمک کند. این روش ها شامل موارد زیر میشود: بسته نگه داشتن گله، ثبت سابقه تک تک حیوانات و سابقه گیری دقیق نگه داری آن، ایزوله کردن و آزمایش دامهای خریداری شده و دامهای بازگشتی به گله و هماهنگی کردن جلسه های تحلیلی و مرده نگری برای آلودگی احتمالی به بروسلوز در گله.

9- آلودگی در گاو و گوسفندان و گاومیش های اهلی چگونه شناسایی میشوند؟

دو پروسه نظارتی اصلی برای شناسایی بیماری بدون نیاز به آزمایش تمام حیوانات گله استفاده میشوند. در برخی ایالت ها دو تا چهار بار در سال شیر گله های لبنیاتی با نمونه گیری برای کارخانه های کره گیری و یا تانکر های شیر به منظور آزمایش بروسلوز بررسی میشود. گله های گاو و گوسفند و گاومیش هایی که تولید شیر تجاری ندارند به طور منظم با آزمایش خون حیوانات فروخته شده از این گله ها در بازار دام برای بروسلوز در برخی ایالات در تشکیلات کشتارگاهی فدرال تست میشود.

با احتساب برخی استثنائات، آزمایش نظارتی برای بیماری باید شامل تمامی گوساله ها و گاومیش های بالای شش ماه شود، مگر گوساله های ماده پرواری یا عقیم. به علاوه، برخی ایالات آزمایش خون را برای گاو ها و گاومیش های بالغ در صورت جا به جایی بین گله ای یا انتقال مستقیم از یک مزرعه به مزرعه دیگر الزامی میدانند. اگر آزمایش بروسلوز حیوانات در شناسایی بروسلوز مثبت باشد، گوساله یا گاومیش در گله ای که حیوانات آن در حال آزمایش هستند باقی می ماند.

10- اگر نشانه های بروسلوز پیدا شود چه اتفاقی می افتد؟

وقتی گله آلوده شناسایی شد، آلودگی با قرنطینه کردن تمامی موارد آلوده و گاوها و گاومیش هایی که در معرض آن ها بوده اند و محدود کردن جا به جایی آنها صرفا به کشتارگاه کنترل میشوند. این موضوع تا زمانی که بیماری از گله حذف نشده است ادامه دارد. کاهش جمعیت گله آلوده به بروسلوز در صورت بودجه داشتن توصیه میشود.

آزمایشات تشخیصی برای شناسایی تمامی گاو ها و گاومیشها در گله استفاده میشوند تا آلودگی گله های مجاور نیز بررسی شود تا اگر به گله های مجاور منتقل شده است منبع احتمالی آلودگی شناسایی و حذف شود.

واگیر شناسان، مخصوصا متخصصین حوزه دامپزشکی، منبع بیماری را بررسی و برای گله آلوده، مشکوک به آلودگی و گله های منطقه هب منظور کنترل، ریشه کن کردن و پیشگیری از گسترش بیماری برنامه موثر ارئه میدهند.

11- آیا برای بروسلوز واکسنی وجود دارد؟

بله. واکسن بروسلوز به RB51 معروف است. سیستم عمل RB51 ایجاد عکس العمل ایمنی بدن است که مقاومت حیوان را در مقابل بیماری افزایش میدهد. این واکسن یک نمونه زنده است و باید توسط دامپزشک متخصص و یا دفاتر سلامت دام فدرال تزریق شود. واکسن در جلوگیری از بروسلوز 1000 موفق نیست، معمولاً هفتاد تا هشتاد درصد گله واکسینه شده را در مقابل ابتلا به بیماری در صورت در معرض گرفتن به حد میانگین محافظت میکند. برای اینکه بهترین نتیجه را برداشت کنیم، گوساله های ماده باید زمانی که چهارماه تا یکسال سن دارند واکسینه شوند. در زمان واکسینه کردن، یک خال به معنی اینکه این دام به صورت رسمی واکسینه شده است کوبیده میشود. این خال نشان دهنده واکسن RB51 و سالی که تزریق شده است را نشان میدهد.

هر مالک گاو یا گاومیش اهلی فارق از موقعیت جغرافیایی باید فواید و مضرات واکسیناسیون را با دامپزشک خود بررسی کند. برخی ایالات اجازه واردات گاو و گاومیش اهلی را برای نسل کشی بدون واکسینه شدن رسمی آن و حتی اگر بعد از سن واکسینه شدن باشند را نمیدهد.

در نواحی آلوده به بروسلوز مثل ناحیه بزرگتر یلواستون، واکسیناسیون مجدد گاو یا گاومیشهای اهلی ماده در بازه های سه تا پنچ سال پیشنهاد شده است. این کار امنیت بیشتری به گله میدهد.

12- بروسلوز روی انسان چه تاثیری دارد؟

افراد لوده به ارگانیسم بروسلوز معمولا علائمی شبیه به آنفولانزا شدید از خود نشان میدهند، اما در این بیماری که به آن تب موجدار میگویند، برای چندین هفته، ماه و حتی بیشتر به طول می انجامد و ممکن است در صورت عدم درمان به مرور شدیدتر بشود. علائم اولیه آن خستگی مفرط و سردرد به دنبال آن تب بالا، لرز، تعریق شدید، درد مفصلی، کمر درد، کاهش وزن و اشتها است. تاثیر بلند مدت آن میتواند ورم مفاصل، تورم جوارح داخلی، افسردگی، خستگی مزمن، تب پر تکرار باشد. تب موجدار معمولا قربانی خود را از بین نمیبرد ولی بیماری جدی تر از آن است که سبک شمرده شود. کشاورزان، دامداران، دامپزشکان و کارگران بخش بسته بندی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند زیرا در تماس مستقیم با دامها و گوشت این حیوانات هستند.

13- منابع اصلی آلودگی انسان چیست؟

رایج ترین روش ابتلا به این بیماری مصرف شیر آلوده پاستوریزه نشده است. وقتی گوسفند، بز، گاو یا شتر آلوده باشد، شیر آنها به باکتری آلوده است. اگر شیر پاستوریزه نشود، این باکتری میتواند به افرادی که آن شیر یا پنیر یا هر محصول لبنی حاصل از آن را مصرف کنند منتقل میشوند. علاوه بر این انسان میتواند هنگام کشتار حیوان آلوده یا بررسی جوارح آلوده دامهای تازه کشته شده آلوده به بروسلوز، حیوانات وحشی یا گرازهای شکار شده نیز آلوده شود.

14- آیا امکان ابتلا به بروسلوز با مصرف گوشت نیز امکان پذیر است؟

خطری در مصرف محصولات گوشتی پخته شده وجود ندارد چون معمولا اثری از باکتری های ایجاد کننده بیماری در بافت ماهیچه ای وجود ندارد و با دمای معمول آشپزی از بین میروند.

15- مردم چطور میتوانند خطر ابتلا به بروسلوز را کاهش دهند؟

دامداران، کشاورزان و یا مدیران دامپروری ها باید ناحیه زایمان و دیگر نواحی که احتمال آلودگی دارد را پاکسازی کنند. تمام افراد باید در زمان غذا دهی و کار بار گوشت حیوانات وحشی و گراز های وحشی، کمک به زایمان یا سقط گوساله ها از دستکش های لاستیکی یا پلاستیکی کامل استفاده کنند و بعد از آن دست های خود را به طور کامل با آب و صابون بشویند. نکات ایمنی در مورد مصرف شیر خام و یا محصولات لبنی تولیدی از شیر غیر پاستوریزه نیز اهمیت دارد. نهایتا بهترین راه پیشگیری از بین بردن بروسلوز در بین تمام حیوانات منطقه است.

حتما بخوانید: این 16 کار را انجام دهید تا همیشه در طول زندگی سالم بمانید!

تنها درمانهای چند گیاهی موثر

درمان گیاهی شماره 1 برای بروسلوز

یک قاشق روغن نارگیل را به چهار قطره رازیانه و دو قطره روغن چوب صندل اضافه کنید. آنها را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. ترکیب حاصل را در وان ریخته و 15 دقیقه در آن دراز بکشید. اینکار را روزی یکبار انجام دهید. روغن رازیانه و چوب صندل درد را کاهش میدهد.

درمان گیاهی شماره 2 برای بروسلوز

یک قاشق روغن نارگیل را با 3 قطره زنجبیل و 2 قطره روغن ترنج ترکیب کنید. آنها را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. ترکیب حاصل را به وان آب گرم اضافه کنید و 15 دقیقه در آن دراز بکشید. روزی یکبار این کار را انجام دهید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkتب مالت

مطالب مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up