ارتوپد

ارتوپد (متخصص اسکلتی عضلانی) کیست؟ چه کارهایی برای تان انجام می دهد؟

اسکلت انسان یک شگفتی مهندسی است که از شبکه ای از استخوان ها ، تاندون ها و رباط ها تشکیل شده است. این اسکلت از اندام های داخلی محافظت می کند و ساختار بدن را تشکیل میدهد. با توجه به نقش مهم ساختار اسكلتي عضلاني ، حفظ عملكرد و قدرت آن از اهميت بسياري برخوردار است. یک استخوان شکسته می تواند بر کل سیستم اسکلتی تأثیر بگذارد و به ندرت بدون درمان بهبود می یابد. پزشکان و جراحان ارتوپد وظیفه حفظ سلامت اسکلتی عضلانی را دارند و در صورت لزوم از طریق روش های جراحی و پزشکی در روند بهبودی مداخله میکنند.

ارتوپد کیست؟

ارتوپد متخصصی است که بر ساختار و عملکرد سیستم اسکلتی عضلانی تمرکز دارد. آنها برای تشخیص و درمان بیماریهایی که بر ماهیچه ها ، استخوان ها ، تاندون ها و لیگامان هایی که ساختار بدن را ایجاد می کنند بسیار آموزش دیده اند. بیمارانی که با درد ناشی از حرکات یا عضلات بدن دچار مشکل می شوند اغلب در ابتدا به پرشک عمومی مراجعه میکنند. این پزشک مشخص خواهد کرد که آیا شرایط بیمار به مراجعه به متخصص ارتوپد نیاز دارد یا خیر. تداوم علائم درد یا ناتوانی در انجام امور ، احتمالاً برای مراجعه کافی خواهد بود.

دلایل مراجعه به ارتوپد

هرگونه بیماری اسکلتی عضلانی یا تجربه دردهای مزمن مربوط به سیستم اسکلتی عضلانی ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص ارتوپد داشته باشد. شرایط معمولی که به این سطح از تخصص نیاز دارد شامل مفاصل متورم ، درد هنگام حرکت یا درد مزمن است که هیچگاه بهبود نمیابد. همگی احتمال آسیب دیدگی مربوط به تاندون ها ، مفاصل ، استخوان ها و ماهیچه ها را نشان می دهند. درمان این نوع جراحات بسیار مهم است. این مشکلات بدون درمان ، می توانند به درد بیشتر و احتمالاً ناتوانی دائمی منجر شوند.

حتما بخوانید: فیزیوتراپی چیست؟ چه زمانی مراجعه کنیم و فیزیوتراپ چه کاری انجام میدهد؟

درمان های ارتوپد

پزشکان اسکلتی عضلانی هنگام انتخاب روش درمان ، کل شرایط بیمار و ساختار اسکلتی او را در نظر می گیرند. بسته به سن و شرایط بیمار ، جراحی ارتوپد اغلب آخرین روش درمانی است که پس از سایر گزینه های درمانی توصیه می شود. بیماران جوان اغلب موارد بهتری برای جراحی هستند ، زیرا بدن آنها توانایی بهبودی بیشتری نسبت به بیماران مسن تر دارد. فیزیوتراپی ، استراحت ، داروها و دستگاههای ارتز معمولترین گزینه های درمانی غیر جراحی میباشند.

ارتوپد ها ترجیح می دهند قبل از انجام جراحی ، بیماری را با روشهای پزشکی غیر تهاجمی درمان کنند.

1-درمان مشکلات تاندون

تاندون ها استخوان ها را به بافت نرم و عضلات متصل می كنند. حرکات مکرر ، فعالیت های ورزشی یا حتی ورزش سنگین می تواند تاندون ها را ملتهب کند ، بنابراین در هنگام راه رفتن یا استفاده از اندام مربوطه باعث ایجاد درد می شوند. درمان بیماری “تاندونیت” معمولاً فقط استراحت ، داروهای مسکن بدون نسخه و شاید فیزیوتراپی برای جلوگیری از فعالیت بیش از حد در آینده انجام شود. بسته به نوع آسیب ، ارتوپد ممکن است برای از بین بردن بافت ملتهب یا اتصال مجدد تاندونهای پاره شده ، جراحی را توصیه کند.

2- درمان مشکلات مفاصل

تاندون ها ، ماهیچه ها و استخوان ها برای تسهیل عملکرد مفصل با یکدیگر کار می کنند و تغییر در هر یک از این عناصر می تواند باعث درد در مفصل شود. هنگامی که افراد درد زانو ، شانه یا لگن را تجربه می کنند ، اغلب به دلیل عدم کارایی یک یا چند مفصل است. متخصص ارتوپد ارزیابی خواهد کرد که استراحت ، داروها و فیزیوتراپی برای ترمیم مفصل کافی است یا خیر. در صورت رد این گزینه ها ، ممکن است جراحی برای از بین بردن یا ترمیم قسمت های آسیب دیده یا حتی جایگزینی آن استفاده شود.

3- درمان جراحات استخوانی یا آسیب دیدگی های مرتبط با استخوان

استخوان ها بافتهای زنده ای هستند که می توانند صدماتی مانند ضربه ، کوفتگی و تومورها را متحمل شوند. هنگامی که این حادثه بر اعصاب و ماهیچه های اطراف هم اثر بگذارد ، آسیب دیدگی استخوان باعث درد خواهد شد. شایعترین صدمات استخوانی شکستگی است. برخی آسیب ها شکل استخوان ها را تغییر می دهد و در نتیجه انواع زیادی از شکستگی ها ایجاد می شود:

  • شکستگی های بسته: هنگامی که استخوان می شکند اما پوست آسیب نمیبیند.
  • شکستگی های باز: وقتی یک استخوان شکسته می شود و پوست هم پاره می شود.
  • شکستگی دررفتگی: وقتی که شکستگی در نزدیکی یک انتهای استخوان ایجاد میشود حاصل شکستگی یک قطعه کوچک و یک قطعه بزرگ است.
  • شکستگی های فشاری: هنگامی که استخوانی در جایی از ساختار خود دچار ترک خوردگی مویی می شود.

4- درمان های جراحی

عمل جراحی ارتوپد هنوز هم به عنوان آخرین روش درمان درد مفاصل و اسکلتی عضلانی کاملاً متداول است. در بسیاری از موارد تعویض مفصل زانو ، پزشک مفصل زانو را با یک سطح مصنوعی جایگزین میکند. همچنین جراحی های دیگری به همین منوال، برای قسمتهای دیگر بدن هم انجام میگیرد.

زیرمجموعه ی ارتوپد

هر قسمت جداگانه از سیستم اسکلتی عضلانی مجموعه ای از چالش های منحصر به فرد خود را نشان می دهد ، به همین دلیل است که بسیاری از ارتوپد ها فقط در یک منطقه خاص تخصص دارند. به عنوان مثال ، ممکن است متخصصان تمرکز خود را روی زانوها قرار دهند ، در حالی که ممکن است سایر افراد در مورد بیماریهای دست دانش بیشتری داشته باشند.

دریافت مدرک ارتوپدی

متخصصان ارتوپد نیاز به آموزش زیادی دارند. مانند هر پزشک ، ابتدا باید مدرک پزشک عمومی خود را بمدت 8 سال در دانشکده پزشکی تمام کنند. پزشکانی که قصد تخصص در این رشته دارند ، در امتحانات تخصص شرکت می کنند و تمرکز خود را در زمینه هایی مانند جراحی دستی ، پزشکی ورزشی یا جراحی ترمیمی انجام می دهند.

کسانی که آموزش جامع را به پایان رسانده اند دارای سطح بالایی از هوش ، مهارت ، توانایی مکانیکی و مهارت های عالی تجسم سه بعدی هستند.

پیدا کردن ارتوپد مناسب

پزشکان عمومی معمولا اولین منبع مراجعه به متخصصان ارتوپد برای بیماران دارای مشکلات استخوانی یا مفصل هستند. از پزشکتان بخواهید یک متخصص خوب در این زمینه به شما پیشنهاد کند و خودتان هم تحقیقات لازم را انجام دهید. رضایت مراجعین به هر متخصص را در نظر بگیرید و به گواهینامه ها ، تجربه ها و تخصص زیرمجموعه پزشکان توجه ویژه ای داشته باشید.

آماده گی برای مراجعه به ارتوپد

از آنجا که پزشکان و جراحان ارتوپد پزشک مراقبت های اولیه شما نیستند ، دانش آنها در مورد تاریخچه پزشکی بیماران کافی نیست. بر این اساس ، شما باید برای اولین ملاقات تا حد امکان اسناد پزشکی مربوط از جمله یادداشت های مربوط به پزشک ارجاع دهنده ، اشعه ایکس یا تصاویر MRI را به همراه خود بیاورید.

ارائه یک جدول زمانی مشخص برای چگونگی و زمان جراحت یا جراحات ، روشهای درمان قبلی و نتایج آنها و اینکه چگونه این شرایط در طول زمان بر شما تأثیر گذاشته است ، می تواند به آنها کمک کند تا یک طرح تشخیص و درمان به موقع ارائه دهند.

سوالاتی که باید از ارتوپد بپرسید

دخالت در درمان برای بهبودی ضروری است. از پزشک خود در مورد درمان و مراقبت سؤال کنید. در حقیقت ، می توانید لیستی از سوالات را هنگام ملاقات اولیه خود با ارتوپد بهمراه داشته باشید تا درک بهتری از وضعیت خود و گزینه های درمانی تان داشته باشید. برخی از سوالات شامل موارد زیر است:

  • میزان تجربه ی شما در این نوع آسیب یا بیماری چقدر است؟
  • گزینه های درمانی من چه مواردی است؟
  • آیا گزینه های غیر جراحی هم وجود دارد؟
  • چه درمانی را توصیه می کنید و چرا؟
  • فواید این روش درمانی چیست و مزایا تا چه مدت ادامه خواهد یافت؟
  • آیا خطرات ناشی از این درمان وجود دارد؟ میزان عوارض آن چقدر است؟
  • بعد از درمان چه انتظاری می توان داشت؟

به یاد داشته باشید ، که اطمینان حاصل کنید برای هر نوع درمان راحتی و آمادگی لازم را دارید. در مورد گزینه های درمان، اثربخشی آنها و تجربه یا نظرات متخصص خود تحقیق کنید.

حتما بخوانید: درمان دستی (کایروپراکتیک) چیست؟ مزایا، عوارض و چند نکته مهم

تفاوت طب فیزیکی و ارتوپد

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
ارتوپدمتخصص

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up