در طب سنتی برای سرفه چی خوبه

گاهی اوقات، سرفه می‌تواند یکی از علائم بیماری‌های جدی و زمینه‌ای باشد که باید به‌سرعت، درمان شود و تنها روش درمان آن، استفاده از دارو است. توجه داشته باشید که این سرفه‌ها، می‌توانند در پخش آلودگی و انتقال بیماری به سایر افراد، نقش بسزایی داشته باشند؛ بنابراین، درمان آن‌ها را در اولویت قرار دهید. حتماً می‌دانید که با استفاده از روش‌های خانگی و طب سنتی، به‌راحتی و به‌سرعت می‌توان این بیماری‌ها را کنترل کرد. اما سؤال اصلی این است که برای درمان سرفه، چه چیزی مناسب است؟ درمان سرفه در این طب، مبحثی بسیار پیچیده و گسترده است و بسته به اینکه نوع سرفه شما چگونه است، درمان‌های متفاوتی وجود دارد. اگر می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توانید سرفه‌های خود را با استفاده از طب سنتی و روش‌های خانگی و مصرف تنها چند ماده غذایی، درمان کنید، با مجله آسمونی، همراه باشید.

روش‌های درمان خانگی سرفه با طب سنتی

بدون شک، برخی از مواد غذایی که به بهبود و کنترل سرفه‌های خشک، کمک می‌کنند را می‌شناسید یا حداقل می‌دانید که عسل و زنجبیل، تا چه اندازه می‌توانند کمک‌کننده باشند. در طب سنتی، توصیه می‌شود با مصرف برخی گیاهان به همراه آب گرم و ترکیبات دیگر، سرفه‌های خود را کاهش دهید. ازاین‌رو، در ادامه، چند مورد از بهترین روش‌های خانگی برای درمان سرفه را معرفی خواهیم کرد.

دم‌نوش عسل، آویشن و آبجوش

برای التیام سرفه می‌توانید نصف استکان عرق آویشن را با نصف لیوان آب جوش، مخلوط کرده و یک قاشق عسل، به آن اضافه کنید. روزی دو مرتبه از این شربت، استفاده کنید.

نکاتی که قبل از استفاده از این ترکیب باید در نظر داشته باشید، عبارت‌اند از:

  • خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال، توصیه نمی‌شود؛ چراکه می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شدید یا حساسیت‌های دائمی شود.
  • قبل از نوشیدن دم‌نوش آویشن و عسل، مطمئن شوید که به آویشن، آلرژی ندارید.
  • دم‌نوش آویشن را بیش از ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتر در روز، مصرف نکنید.

word image 23823 1

زنجبیل

در طب سنتی، زنجبیل، به‌عنوان یکی از بهترین مواد غذایی معرفی می‌شود که برای التیام سرفه‌های خشک، خوب است. این گیاه به خاطر داشتن خاصیت ضدالتهابی، می‌تواند در بهبود سرفه‌های خشک و سرفه‌های ناشی از آسم، نقش بسزایی داشته باشد. علاوه بر این، برخی ترکیبات موجود در زنجبیل، باعث شل شدن غشای مخاطی تنفسی شده و در کاهش سرفه، بسیار تأثیرگذارند.

برای اینکه یک دم‌نوش عالی با زنجبیل برای بهبود سرفه داشته باشیم، پیشنهاد می‌کنیم 20 تا 40 گرم زنجبیل تازه را به یک استکان آب داغ، اضافه کرده و دم‌نوشی فوق‌العاده آرامش‌بخش، برای خود یا عزیزانتان تهیه کنید. البته، قبل از نوشیدن، بهتر است زنجبیل را چند دقیقه درون آب داغ قرار دهید تا دم بکشد و بعد، آن را میل کنید.

زردچوبه

زردچوبه، حاوی کورکومین است که یک ترکیب با خواص ضدالتهابی، ضدویروسی و ضد باکتریایی است. تجربه نشان داده است که کورکومین، برای بسیاری از بیماری‌ها ازجمله، سرفه خشک، مؤثر است. افزودن فلفل سیاه به زردچوبه، باعث بهبود جذب کورکومین در جریان خون می‌شود و اثربخشی آن، به‌عنوان یک درمان گیاهی برای سرفه خشک، افزایش می‌یابد.

برای تهیه این مخلوط، می‌توانید یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و یک‌هشتم قاشق چای‌خوری، فلفل سیاه را به یک نوشیدنی مانند، آب‌پرتقال سرد، اضافه کنید. در طب سنتی آیورودا، زردچوبه برای درمان بیماری‌های تنفسی مانند، برونشیت و آسم، مورداستفاده قرار می‌گیرد. امروزه، مکمل‌های زردچوبه در اشکال مختلف مانند، کپسول و چای گیاهی، در دسترس هستند. بااین‌حال، استفاده بیش‌ازحد از این مکمل‌ها، ممکن است منجر به عوارضی مانند، ناراحتی معده، اسهال و حالت تهوع شود.

چای مرزنجوش

مرزنجوش، نوعی پونه کوهی است که در طب سنتی، مدت‌ها به‌عنوان درمانی برای طیف وسیعی از انواع بیماری‌ها، مورداستفاده قرار می‌گرفت. این گیاه، دارای ترکیبات ضدالتهابی است که با مصرف آن، می‌توانید سرفه‌های مربوط به سرماخوردگی، آسم، برونشیت یا سیاه‌سرفه را به‌طور قابل‌توجهی، کاهش دهید.

word image 23823 2

برای تهیه چای مرزنجوش، می‌توانید 3 تا 4 قاشق از گیاه خشک‌شده را در آب گرم بریزید و هرروز، سه مرتبه میل کنید. توجه داشته باشید که این گیاه در حالت طبیعی، بی‌خطر است، اما مصرف بی‌رویه آن، می‌تواند سرعت لخته شدن خون را با مشکلاتی مواجه کند؛ بنابراین، برای درمان سرفه، در مصرف این گیاهان، زیاده‌روی نکنید.

ریشه شیرین‌بیان

مدتی است که مصرف چای حاصل از ریشه شیرین‌بیان، به دلیل تأثیر آرام‌بخش آن بر گلو، توجه بسیاری را به‌سوی خود جلب کرده است. از دیدگاه متخصصان طب سنتی چینی، ریشه شیرین‌بیان قادر است درد را کاهش دهد، خلط را از بین ببرد و سرفه را تسکین دهد.

برای تهیه عصاره، دو قاشق غذاخوری ریشه شیرین‌بیان را در یک لیوان آبجوش، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه مخلوط کرده و سپس، مصرف نمایید. اگرچه این چای به‌طورکلی بی‌خطر تلقی می‌شود، اما استفاده طولانی‌مدت از آن، ممکن است باعث افزایش فشارخون شود و منجر به بی‌نظمی در دوره‌های قاعدگی، خستگی، سردرد و احتباس آب شود.

چه سرفه‌هایی با طب سنتی درمان می‌شوند؟

توجه داشته باشید که برای درمان هر نوع سرفه‌ای، نباید به‌صورت خودسرانه، از روش‌های سنتی یا خانگی استفاده کنید. برخی از علائم، ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی باشند و بهتر است در این شرایط، به پزشک مراجعه نمایید. این علائم هشدار، عبارت‌اند از:

  • سرفه طولانی‌مدت؛ سرفه‌ای که بیش از ده تا چهارده روز، ادامه داشته باشد و با روش‌های خانگی، قابل‌درمان نباشد.
  • تنگی نفس همراه با سرفه
  • سرفه همراه با علائم خطرناک دیگر مانند، تب طولانی‌مدت یا درد شدید در بدن.
  • کاهش وزن ناگهانی همراه با سرفه
  • سرفه شدید همراه با مشکلات بلع

word image 23823 3

در صورت وجود هر یک از این علائم، توصیه می‌شود که بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم، درمان مناسب، تجویز شود.

کلام پایانی

طب سنتی، برای التیام سرفه‌های خشک و یا همراه با خلط، دم‌نوش‌های گیاهی و مواد غذایی متنوعی را پیشنهاد می‌دهد که در این مقاله، تلاش کردیم تا چند نمونه از مفیدترین آن‌ها را به شما معرفی کنیم. عسل، آویشن، زردچوبه، ریشه شیرین‌بیان و زنجبیل، همگی در بهبود سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا می‌توانند تأثیرگذار باشند. شما چه ماده غذایی را می‌شناسید که می‌تواند برای درمان سرفه‌های پی‌در‌پی، خوب باشند؟ تاکنون دم‌نوش ریشه شیرین‌بیان را امتحان کرده‌اید؟ برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم سری به مجله آسمونی، به آدرس اینترنتی https://asemooni.com/، بزنید.

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up