علت درد قفسه سینه حین نفس کشیدن

یکی از دلایل درد قفسه سینه حین نفس کشیدن پریکاردیت حاد می باشد. از علائم شایع پریکاردیت حاد می توان به درد تیز و خنجر مانند در قفسه اشاره کرد که معمولاً بسیار سریع اتفاق می افتد. این درد اغلب در وسط یا سمت چپ قفسه سینه به وجود می آید و ممکن است به یک یا هر دو شانه انتشار پیدا کند. نشستن و خم شدن رو به جلو معمولاً درد را تسکین می دهد، در حالیکه نشستن و نفس عمیق کشیدن می تواند آن را تشدید کند.

برخی از افراد این درد را به صورت یک درد خفیف یا فشار در قفسه سینه خود توصیف می کنند. درد قفسه سینه ممکن است شبیه به حمله ی قلبی به نظر برسد. در صورت تجربه درد در قفسه سینه، فوراً با اورژانس تماس بگیرید، زیرا ممکن است در معرض حمله قلبی قرار داشته باشید. تب، از دیگر علائم شایع پریکاردیت حاد می باشد. از علائم دیگر می توان به ضعف، تنفس دشوار و سرفه اشاره کرد.

حتما بخوانید: علت تپش قلب و روشهای درمان

در این شرایط تپش قلب خیلی آهسته، نامنظم و یا بسیار سخت و سریع نیز ممکن است رخ دهد و می تواند نشانه ی درگیری بافت عمیق تر قلب باشد. پریکاردیت مزمن اغلب اوقات موجب خستگی، سرفه و تنگی نفس می شود. این نوع پریکاردیت معمولاً دردی به همراه ندارد. موارد شدید پریکاردیت مزمن می تواند منجر به ورم معده و پاها و نیز فشار خون پایین شود.

عوارض پریکاردیت قلب

در بیشتر موارد نگرانی بابت عواقب علت درد قلب، درد را مضاعف میکند آگاهی از عوارض این بیماری میتواند به کنترل شرایط کمک کند. دو مورد از عوارض جدی پریکاردیت، تامپوناد قلبی و پریکاردیت انقباضی مزمن می باشند:

word image 20004 1

1_ تامپوناد قلبی

این عارضه در صورتی رخ می د هد که مایع زیادی در کیسه اطراف قلب جمع شود و به قلب فشار وارد کند. این امر باعث می شود خون به اندازه کافی در قلب جمع نشود، بنابراین خون کمتری از قلب خارج می شود و موجب افت شدید فشار خون می شود. تامپوناد قلبی درمان نشده می تواند کُشنده باشد.

2_ پریکاردیت انقباضی مزمن

یک بیماری نادر است که پیشرفت آن زمان می برد. این بیماری منجر به تشکیل بافت اسکار مانند در سرتاسر کیسه اطراف قلب می شود. وقتی که کیسه سفت می شود و قادر به حرکت صحیح نیست، بافت زخمی به قلب فشار وارد می کند و از عملکرد صحیح آن جلوگیری می کند.

تشخیص پریکاردیت

متخصص قلب و عروق ممکن است از شما در مورد ابتلا به بیماری های زیر در گذشته سؤال کند:

  • عفونت تنفسی یا نوعی بیماری شبیه به آنفلوانزا
  • حمله قلبی اخیر یا آسیب به قفسه سینه
  • سایر مشکلات پزشکی

اگر شما دچار درد قفسه سینه (آنژین) شده اید، پزشک از شما می پرسد درد شما شبیه به چه چیزی است، در کدام نقطه از بدنتان قرار دارد و آیا با دراز کشیدن، نفس کشیدن یا سرفه کردن بدتر می شود. زمانی که پریکاردیوم ملتهب می شود، مایع بین دولایه بافت کیسه افزایش پیدا می کند. بنابراین پزشک به دنبال علائم مایع اضافی درون قفسه سینه می گردد.

یکی از علائم شایع، مالش پریکارد است. این شرایط همان صدای اصکاک پریکاردیوم با لایه خارجی قلب می باشد. پزشک این صدا را با استفاده از استتسکوپ خواهد شنید. پزشک ممکن های صداهای دیگری را از قفسه سینه شما بشود که نشانه ی مایع درون پریکاردیوم (افیوژن پریکارد) یا ریه ها (افیوژن پلورال) می باشد. هر دوی این شرایط، مشکلات شدید مربوط به پریکاردیت هستند.

word image 20004 2

تشخیص علت درد قفسه سینه حین نفس کشیدن

پزشک شما ممکن است برای تشخیص شرایط شما و شدت آن، آزمایشات زیر را توصیه کند. رایج ترین آزمایشات عبارتند از:

1_ الکتروکاردیوگرام (نوار قلب)

این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب شما را شناسایی و ضبط می کند.

2_ عکس اشعه ی ایکس قفسه سینه

تصویر اشعه ایکس، تصاویر درون قفسه سینه اعم از قلب، ریه ها و رگ های خونی را نشان می دهد. این تصاویر مشکل قلب بزرگ شده را نشان می دهند که می تواند نشانه ی مایع اضافه در پریکاردیوم شما باشد.

3_ اکوکاردیوگرافی

این آزمایش از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر قلب، اندازه و شکل و نحوه ی عملکرد آن استفاده می کند. این آزمایش می تواند تجمع مایعات در پریکاردیوم را نشان دهد.

4_ سی تی اسکن قلبی (توموگرافی کامپیوتری)

این آزمایش تصویر دقیق و واضحی از قلب و پریکاردیوم می گیرد و به رد کردن احتمال سایر علل درد قفسه سینه کمک می کند.

5_ ام ار آی قلبی (تصویربرداری رزونانس مغناطیسی)

ام ار آی قلبی از آهنربا و امواج صوتی برای عکس گرفتن از اندام ها و بافت ها استفاده می کند. ام ار آی می تواند تغییرات ایجاد شده در پریکاردیوم را نشان دهد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up