لاله گوش

لاله گوش در شنیدن صدا چه نقشی دارد؟

زمانی که به نحوه شنیدن صداها از طریق گوش فکر می‌کنیم، ذهن ما بیش از هر چیزی درگیر عملکرد پیچیده گوش داخلی، حلزون گوش و عصب شنوایی می‌شود. این در حالی است که سفر صدا خیلی قبل از رسیدن به این ساختارهای پیچیده آغاز خواهد شد. یکی از اجزای مهم سیستم شنوایی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، لاله گوش است. شاید این قسمت از گوش تنها یک بخش ساده به نظر رسد اما لاله گوش در درک صدا نقش مهمی دارد. بدین ترتیب برای بررسی نحوه شنیدن صدا از طریق گوش باید قبل از توجه به عملکرد گوش داخلی، اهمیت لاله گوش را جدی بگیرید. شاید تعجب‌آور به نظر رسد اما لاله گوش نقش مهمی در انتقال و شنیدن صدا برعهده دارد.

آناتومی گوش انسان

برای درک کامل نقش لاله گوش، در ابتدا باید آناتومی گوش خود را بشناسید. گوش شما از 3 بخش اصلی تشکیل شده که هر یک از آن‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

گوش خارجی، قسمت قابل رویت گوش

به قسمتی از گوش که خیلی راحت قابل مشاهده است، گوش خارجی یا پینا گفته می‌شود که لاله گوش نیز در همین قسمت قرار دارد. وظیفه اصلی گوش خارجی جمع‌آوری امواج صوتی از محیط و انتقال آن‌ها به کانال گوش است. شکل و ساختار لاله گوش حاضر در گوش خارجی به جذب موثرتر امواج صوتی کمک می‌کند.

گوش میانی

هنگامی که امواج صوتی از کانال گوش عبور می‌کنند، به پرده گوش برخورد خواهند کرد و در نهایت ارتعاش رخ می‌دهد. سپس این ارتعاشات به 3 استخوانچه گوش میانی به نام‌های مالئوس، انکوس و رکاب منتقل می‌شوند. استخوانچه‌ها ارتعاشات صوتی را قبل از ارسال به گوش داخلی تقویت می‌کنند.

گوش داخلی، عضو مارپیچی گوش

گوش داخلی شامل حلزون، یک عضو مارپیچی شکل پر از مایع است. هنگامی که ارتعاشات از استخوانچه‌ها به حلزون گوش می‌رسد، امواجی در مایع گوش ایجاد می‌کند و سلول‌های مو درون گوش تحریک می‌شوند.

در ادامه این ارتعاشات مکانیکی به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل خواهند شد. سپس این سیگنال‌ها از طریق عصب شنوایی به مغز فرستاده و در آنجا به عنوان صدا تفسیر می‌شوند.

عملکرد لاله گوش در شنیدن صدا

لاله گوش اگرچه کوچک و به ظاهر ناچیز است اما در جمع‌آوری امواج صوتی نقش حیاتی دارد. شکل منحصر به فرد گوش و ساختار لاله آن به انتقال امواج صوتی درون کانال گوش کمک می‌کند. این روند برای جمع‌آوری صداهای محیط و توسعه قدرت شنوایی ضروری است.

در واقع با کمک همین قسمت از کوش ما می‌توانید صداها را از جهات مختلف تشخیص دهیم. برخی از عملکردها و تاثیرات مهم لاله گوش در شنیدن صدا را در بخش‌های بعدی شرح می‌دهیم.

با کمک لاله گوش جهت صدا را تشخیص می‌دهیم

یکی از عملکردهای حیاتی لاله گوش، کمک به تشخیص جهت صداها است. چین‌ها و منحنی‌های گوش و لاله آن به تقویت صداهایی که از جلو یا کنار شنیده می‌شوند، کمک خواهند کرد. با توجه به ساختار همین قسمت‌ها صداهایی که از پشت شنیده می‌شوند، ولوم کمتری دارند.

این قسمت از گوش برای تشخیص جهت صدا و درک آگاهی کامل از فضاها بسیار مهم و کارآمد است. به عبارت دیگر با کمک همین بخش از گوش خود، می‌توانیم منبع صداها را در محیط‌های مختلف تشخیص دهیم.

لاله گوش صداها را تقویت می‌کند

لاله گوش در تقویت امواج صوتی نیز نقش دارد. در واقع این شکل از گوش فرکانس‌های خاصی را افزایش می‌دهد و آن‌ها را برجسته‌تر خواهد کرد. این ویژگی برای صداهایی با فرکانس بالاتر که تشخیص آن‌ها اغلب چالش برانگیزتر است بسیار مهم خواهد بود. با افزایش این فرکانس‌ها، لاله گوش به توانایی کلی ما برای شنیدن و درک گفتار یا سایر صداها کمک می‌کند.

لاله گوش از کانال گوش ما محافظت می‌کند

لاله گوش علاوه بر نقشی که در سیستم شنوایی دارد، عملکرد محافظتی خوبی از خود نشان می‌دهد. این قسمت گوش ما، از مجرای آن در برابر آلودگی‌ها، باد و سایر عوامل محیطی محافظت می‌کند. بدین ترتیب لاله گوش از بروز اختلال شنوایی ناشی از آلودگی‌های محیط جلوگیری خواهد کرد.

در واقع لاله گوش یک سد محافظ برای حفظ سلامت گوش و اطمینان از این است که امواج صوتی آزادانه به داخل کانال گوش راه می‌یابند.

اجزای مهم لاله گوش

ریپورتاژ

لاله گوش نیز همانند سایر ساختارهای شنوایی اجزای متعددی دارد که این اجزا به عملکرد کلی آن کمک می‌کنند. لایه بیرونی لاله گوش با پوستی پوشیده شده که بسیار نازک و منعطف است. این پوست حاوی فولیکول‌های مو و غدد چربی خواهد بود و در شکل گرفتن بافت و ظاهر کلی لاله گوش کمک می‌کند.

در زیر پوست لاله گوش به طور عمده بافت چربی وجود دارد که به نرمی و انعطاف‌پذیر بودن لاله گوش کمک می‌کند. در واقع همین بافت باعث می‌شود لاله گوش شما بدون آسیب خم شود. این قسمت از گوش بیرونی بافت همبند دارد که به چسباندن لاله گوش و ساختارهای اطراف آن کمک می‌کند. علاوه بر این قسمت‌ها، سایر اجزای تشکیل‌دهنده لاله گوش عبارت هستند از:

  • پیچه
  • درون پیچه
  • صدفک
  • زبانه کوچک و بزرگ
  • نرمه گوش
  • گودی 3 گوش
  • ناو گوش

اهمیت شکل و اندازه لاله گوش در توانایی شنوایی

ریپورتاژ

لاله گوش اشکال و اندازه‌های مختلفی دارد و این تنوع بر سیستم شنوایی تاثیر می‌گذارد. برخی از افراد دارای لاله گوش متصل هستند، در حالی که برخی دیگر لاله گوش آزاد دارند. تحقیقات نشان داده که شکل و اندازه این قسمت از گوش بر نحوه جمع‌آوری و پردازش امواج صوتی تاثیرگذار است.

در حالی که تفاوت در آناتومی لاله گوش جزئی به نظر می‌رسد اما نمی‌توان از تاثیر آن بر قدرت شنوایی چشم‌پوشی کرد. به عنوان مثال، برخی از افراد دارای لاله گوش بزرگ‌تر، در جمع‌آوری امواج صوتی توان کمی دارند و به طور بالقوه باید از روندهای درمانی همانند سمعک داخل گوشی کمک بگیرند. با استفاده از سمعک چالش‌های جزئی و کلی مربوط به جمع‌آوری صدا رفع می‌شوند.

لاله گوش در شنیدن صدا بسیار موثر است

شاید به هنگام تشریح ساختار گوش، لاله آن ساده‌ترین بخش به نظر رسد اما نقش آن در شنوایی بسیار پیچیده‌تر و مهم‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. از جمع‌آوری امواج صوتی گرفته تا تقویت قدرت شنوایی شما و تشخیص جهت صداها یا حتی محافظت از مجرای گوش توسط همین بخش از گوش خارجی انجام می‌شود.

به منظور درک بهتر نقش این قسمت از گوش خود و بررسی قدرت شنوایی‌تان باید به سراغ افراد متخصص و کلینیک‌های شنوایی سنجی بروید. در صورتی که به دلیل شکل یا اندازه لاله گوش خود در تشخیص صداها ضعیف هستید، به کلینیک شنوایی سنجی اکسیر مراجعه کنید. تیم متخصص این کلینیک اطلاعات کاملی در مورد اختلالات شنوایی در اختیار شما قرار می‌دهد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up