دارو در سفر

لیست داروهای ضروری در سفر + نکات بهداشتی

شاید کمتر کسی باشد که نداند هنگام سفر باید از سلامتی خود و خانواده‌اش اطمینان حاصل کند و بهداشت را رعایت کند؛ بااین‌حال، باتوجه‌به گسترش گردشگری در خارج از مرزهای ایران و عدم اطلاع از بیماری‌ها و ویروس‌های رایج در کشورهای دیگر، لازم است تا بدانید چه داروهای ضروری در سفر به همراه ببرید.

این مطلب با همین هدف نوشته شده تا راهنمای شما برای سفری ایمن و سلامت باشد. پس چه قصد طبیعت‌گردی را دارید، چه می‌خواهید با خودرو سفر کنید و چه قصد سفر با هواپیما به کشورهای دیگر را دارید، حتما این مقاله را بخوانید.

جعبه کمک های اولیه

سفر به طبیعت همان اندازه که لذت‌بخش و روح‌نواز است، می‌تواند خطر اتفاقات غافلگیرکننده، تلخ و ناخوشایند را به همراه داشته باشد. یکی از داروهای ضروری در سفر که تلخی این اتفاقات را برای ما خنثی می‌کند، جعبه کمک‌های اولیه است.

پیچ‌خوردن مچ پا، خراش‌برداشتن دست‌ها یا زخمی‌شدن بدن از جمله اتفاقات شایعی است که در مسیر طبیعت‌گردی و یا حتی در سفرهای معمولی گریبان‌گیر افراد می‌شود. بنابراین اگر با اتومبیل خود به مناطق نسبتا بکری مانند جزیره قشم سفر می‌کنید، حتما جعبه کمک‌های اولیه نیز به همراه ببرید. درغیراین‌صورت، بهتر است به شکل هوایی سفر کنید و با بلیط هواپیما قشم به تهران بازگردید.

نکته حائز اهمیت این است که آشنایی کامل افراد با شیوۀ استفاده از اقلام موجود در جعبه کمک‌های اولیه، از داشتن این جعبه نیز مهم‌تر است. بنابراین قبل از اینکه راهی سفر شوید، بهتر است نگاهی به وسایل موجود در جعبه بیندازید و توانمندی خود را برای استفاده از آن‌ها ارتقا دهید.

پانسمان، چسب‌زخم، بتادین، سرنگ، پمادهای مختلف سوختگی، مواد ضدعفونی‌کننده، دستکش، قیچی، قطره استریل و چراغ‌قوه از اقلام بسیار مهم جعبه کمک‌های اولیه است. طبیعتا نوع وسایل بهداشتی موجود در جعبه و تعداد آن‌ها متناسب با تعداد نفرات، تعداد روزهای سفر و فاصله مقصد تا درمانگاه متفاوت خواهد بود.

ریپورتاژ

آرام بخش

مسکن‌ها تقریبا دوای تمام دردهای لاعلاجی است که به یکباره در افراد ظاهر می‌شود. تغییرات آب‌وهوایی، نشستن طولانی‌مدت در ماشین یا بی‌خوابی در سفر می‌تواند سبب بروز علائمی از درد و ناراحتی در ناحیه سر و عضلات شود. بنابراین از مسکّن‌هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توان به عنوان یکی دیگر از داروهای ضروری در سفر برای رفع دردهای خفیف یاد کرد.

داروی ضد حساسیت

یکی از مزاحم‌های همیشگی در سفر که رنجی بیهوده را بر مسافران تحمیل می‌کنند، حشرات موذی هستند. از طرفی قرارگرفتن در محیط جدید می‌تواند حساسیت‌ها یا آلرژی‌های قدیمی ما را دوباره زنده کند. ازهمین‌رو، آنتی‌هیستامین جزو داروهای ضروری برای سفر مسحوب می‌شود.

رفع این دو مشکل جزئی و خفیف تنها با داشتن قرص‌های ضدحساسیت مانند آنتی‌ هیستامین‌، لوراتادین یا دیفن هیدرامین امکان‌پذیر خواهد بود. ناگفته نماند که یکی از عوارض شایع داروهای ضدحساسیت خواب‌آلودگی است. بنابراین توصیه می‌شود هنگام رانندگی از مصرف این دارو خودداری کنید.

داروی ضد اسهال

فهرست داروهای لازم در سفر بدون داروی ضداسهال کامل نمی‌شود. در طول سفر عادت‌های غذایی افراد به طور قابل توجهی تغییر پیدا می‌کند. اتخاذ سبک‌های غذایی ناسالم و امتحان‌کردن غذاهای جدید در طول سفر بستر را برای بروز مشکلاتی همچون اسهال فراهم می‌کند. در این شرایط داشتن داروهای ضداسهال در چمدان می‌تواند از وخیم‌ترشدن اوضاع جلوگیری کند. لوپرامید و بیسموت ساب سالیسیلات و  قرص الکترولیت از جمله داروهای ضروری در سفر هستند که ضمن رفع مشکلات گوارشی به بهبود کم‌آبی بدن هم کمک می‌کند.

داروی ضد یبوست

از دیگر داروهای مورد نیاز در سفر ملیّن‌ها هستند. یبوست درد مشترک میان ما ایرانی‌هاست. این عارضه در طول سفر شدت بیشتری هم پیدا می‌کند. داشتن ملین در کنار تمام راهکارهای خانگی مانند نوشیدن آب و خوردن غذاهای فیبردار یک راهکار مفید برای درمان یبوست در سفر خواهد بود.

قرص ماشین

اگر نمی‌خواهید بیماری حرکت در سفر همه برنامه‌هایتان را به هم بریزد، همراه داشتن دارو در سفر را جدی بگیرید. خیلی از افراد با قرارگرفتن در وسایل نقلیه اعم از خودرو، قطار، کشتی یا هواپیما علائمی از سرگیجه، حالت‌تهوع و بی‌تعادلی را تجربه می‌کنند. این عارضه، که بیماری حرکت نام دارد، با خوردن قرص دیمن هیدرینات یا همان قرص ماشین، کاملا قابل کنترل است.

اسکوپلامین نیز نوع دیگری از قرص مسافرت با هواپیما یا خودرو است که اثربخشی کمتری در مقایسه با دیمن هیدرینات دارد. بنابراین اگر قصد خرید بلیط هواپیما و سفر هوایی را دارید، همراه‌داشتن این قرص را فراموش نکنید.

قرص خواب

یکی از تغییرات مهم در طول سفر به‌هم‌ریختن ساعت خواب است. این مشکل برای کسانی که سفرهای طولانی در پیش دارند و همچنین از ساعت فیزیولوژیکی بدن دقیقی برخوردار هستند، منجر به بروز پدیده‌ای تحت عنوان جت لگ (به معنی پرواززدگی) می‌شود. جت لگ همان واکنش طبیعی بدن به تغییرات سریع زمانی است که علائمی همچون بی‌خوابی، بدخلقی، خستگی، سردرد و خشکی چشم را ظاهر می‌کند.

برای اینکه در طول سفر با مشکل بی‌خوابی و علائم آزاردهنده جت لگ مبتلا نشوید، لازم است داروی خواب‌آور ملاتونین با خود به همراه داشته باشید. مصرف این داروی مکمل 30 دقیقه قبل از خواب، به تنظیم ساعت بدن و رفع بی‌خوابی افراد کمک می‌کند.

داروی ضد مالاریا

یکی از بیماری‌های انگلی شایع در سفر به مناطق گرمسیری که جان بسیاری از گردشگران را تهدید می‌کند، مالاریاست. این بیماری در نتیجه عملکرد یک پشه با همین نام در افراد ظاهر می‌شود. شوربختانه هنوز هیچ واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری طراحی نشده است؛ اما داروهای ضدمالاریا می‌تواند تا حد زیادی از ابتلای افراد به این بیماری انگلی جلوگیری کند.

اگر قصد سفر به مناطق گرمسیری و برپایی کمپ در این مناطق را دارید، داشتن این دارو از نان شب هم واجب‌تر است. نوع دارو و میزان دوز مصرفی آن هم بستگی زیادی به وضعیت سلامتی و مقصد گردشگری‌تان دارد. بنابراین توصیه می‌شود قبل از سفر به اینگونه مناطق، حتما درباره داروی ضدمالاریا و چگونگی مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

قرص سرماخوردگی

در جعبه داروهای ضروری در سفر بخشی را هم به یک الی چند بسته قرص سرماخوردگی اختصاص دهید. سرماخوردگی از آن دسته بیماری‌های شایعی است که بی‌خبر سروکله آن پیدا می‌شود. مسلما با ادامه‌دارشدن این بیماری، لذت سفر هم جای خود را به ناخوشی و رنج می‌دهد. سودوافدرین و گایافنزین از بهترین قرص‌های سرماخوردگی برای بهبود آبریزش بینی، گرفتگی بینی و خارش چشم هستند.

تب بُر

اگر خانوادگی سفر می‌کنید، حتما در کنار داروهای مورد نیاز کودک در سفر یک الی چند بسته قرص تب‌بر هم به همراه داشته باشید. تب بالای بیمار می‌تواند از عوارض ناخوشایند آنفولانزا و سرماخوردگی در طول سفر باشد. با مصرف این گروه از قرص‌ها تب بالای کودک یا بزرگسال به خوبی قابل کنترل خواهد بود.

داروهای تجویزی پزشک

اگر به بیماری خاصی نظیر دیابت، فشارخون یا مشکلات قلبی مبتلا هستید، به همراه‌داشتن داروهای تجویزشده از سوی پزشک بسیار ضروری است. یادتان باشد که هیچ‌چیزی حتی سفر نمی‌تواند مانع مصرف روزانه و منظم این داروها شود. بنابراین قبل از سفر اطمینان حاصل کنید که به میزان کافی داروهای مورد نیاز خود را به همراه دارید؛ به‌ویژه اگر قصد سفر با تور خارجی را دارید! چراکه ممکن است برای پیداکردن داروهای تخصصی خود با مشکل مواجه شوید.

پماد سوختگی

جراحت، خراش و سوختگی از اتفاقات رایجی است که در طول سفر رخ می‌دهد. قراردادن چند پماد سوختگی و آنتی‌بیوتیکی بدون نسخه در جعبه کمک‌های اولیه به مدیریت بهتر این قسم از بحران‌ها کمک می‌کند. نئوسپورین یا باسیتراسین و کرم OTC هیدروکورتیزون از جمله بهترین این پمادها هستند که ضمن التیام جراحت، خارش و قرمزی ناشی از نیش حشرات را هم بهبود می‌بخشند.

ریپورتاژ

کرم مرطوب کننده

در فهرست داروهای ضروری در سفر کرم مرطوب‌کننده یک محصول بسیار کاربردی و مفید است. کم‌آبی بدن و حضور در مناطق سردسیر منجر به خشکی بیشتر پوست می‌شود. کرم مرطوب‌کننده با آبرسانی بیشتر و حفظ رطوبت بدن از بروز این عارضه تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

کرم ضد آفتاب

چه به مناطق خشک و بیابانی سفر می‌کنید و چه برنامه سفر به مناطق ساحلی را دارید، ضدآفتاب را فراموش نکنید. در طول سفر ما ساعات بسیار زیادی را در طبیعت و زیر نور مضر آفتاب هستیم. طبیعتا اگر محصولات مراقبتی لازم را به همراه نداشته باشیم، باید رنج داشتن پوستی ناسالم و کدر را به جان بخریم. بنابراین اگر به شهرهای کویری یا جزایر جنوبی ایران مانند کیش سفر می‌کنید، حتما در کنار خرید بلیط هواپیما کیش به تهران و بالعکس، یک کرم ضدآفتاب با SPF بالا نیز خریداری کنید.

وسایل بهداشتی موردنیاز در سفر

یکی از مواردی که نشان می‌دهد شما با آمادگی هرچه تمام عازم سفر هستید، محتویات موجود در چمدان‌تان است. طبیعتا در کنار پوشاک و مواد خوراکی داروها و وسایل بهداشتی نیز اهمیت بسیار زیادی دارند. ما در بخش قبلی به معرفی داروهای ضروری در سفر پرداختیم و حالا نوبت به ارائه چک‌لیست مرتبط با وسایل بهداشتی رسیده است. اگر نمی‌خواهید در طول سفر هزینه اضافی را صرف خرید وسایل بهداشتی کنید، بهتر است در هنگام بستن چمدان فهرستی از موارد زیر را کنار دست خود داشته باشید:

  • چسب زخم: برای التیام و بهبود جراحت‌ها و خراش‌های جزئی در طول سفر؛
  • دستمال مرطوب: برای حذف آلودگی، ناخالصی یا مواد آرایشی از روی سطح پوست؛
  • پد بهداشتی: به منظور حفظ خشکی و پاکیزگی لباس زیر بانوان در طول سفر؛
  • صابون و شامپو: بهترین ابزار برای تامین سلامتی و بهداشت پوست و مو؛
  • ژل یا اسپری ضدعفونی‌کننده: به منظور ضدعفونی‌کردن دست‌ها یا سطوح مختلف؛
  • مسواک و خمیردندان: جهت حفظ سلامتی و بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از مشکلات و عوارض دندانی.

سلامت، ارزان و راحت سفر کنید

آژانس گردشگری تریپ یکی از برترین مراجع فروش بلیط هواپیما و تورهای مسافرتی در ایران است که با نزدیک به دو دهه فعالیت تخصصی، همراه و هم‌سفر بسیاری از گردشگران بوده است. اگر قصد دارید به صورت گروهی و درنتیجه ارزان جهانگردی کنید، تورهای خارجی تریپ بهترین گزینه پیش روی شماست. اما اگر قصد سفر تنهایی به هر نقطه از ایران و خارج از کشور را دارید هم بلیط ارزان هواپیما تریپ در اختیار شماست.

اقامت در بهترین هتل‌های خارجی، همراهی تورلیدرهای مجرب و کاربلد و صدور بیمه‌نامه مسافرتی، احتمال بیماری یا بروز هرنوع آسیب در سفر را به حداقل می‌رساند. بنابراین، اگر قصد سفر به مقصدی جدید را دارید، توصیه ما این است که با تورهای گروهی همراه شوید. تریپ، همراه و هم‌قدم امن شما در کسب تجربه‌های جدید است. با سرزدن به وبسایت www.trip.ir از تمامی برنامه‌های سفر ما باخبر خواهید شد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up