نقره دومین فلز محبوب و گران قیمتی به شمار می رود که از معادن مختلفی در سراسر جهان استخراج می شود. با کمک این فلز با ارزش، زیورآلاتی همچون، گردنبند، دستبند، النگو، انگشتر و… تولید شده و روانه بازار می گردد. این زیورآلات با زیبایی و ظرافت منحصر بفردی که دارند، توانسته اند، افراد زیادی را به سمت خود جذب کنند. همچنین نقره می تواند برای افرادی که توانایی خرید طلا را ندارند، گزینه مناسبی محسوب شود. در برخی مواقع، ساخت انواع زیورآلات به خصوص انگشتر و تسبیح نقره، با توجه به سفارش مشتریان صورت می گیرد. ما قصد داریم راه های ساخت انگشتر نقره را در این مقاله شرح دهیم.
همانطوری که گفتیم، نقره یکی از قدیمی ترین فلزات گرانبها و پرطرفداری به شمار می رود که محبوبیت خاصی بین همگان دارد. نقره با خاصیت نرم و انعطاف پذیری خوبی که دارد، به راحتی شکل می گیرد و همچنین ظاهر مات و زیبایی بی نظیر آن می تواند جلوه خاصی به انگشتر نقره بخشد.
در بعضی موارد، افرادی که به استایل خود اهمیت می دهند، متناسب با شخصیتی که دارند، طرح و ایده خاصی راجع به ساخت انگشتر مورد پسندشان ارائه می دهند. در واقع آنها طرح مورد نظر خود را با مشاوران فعال در این حوزه در میان می گذارند و با راهنمایی هایی که در این رابطه دریافت می کنند، طرح نهایی کار مشخص می گردد.
آشنایی با مراحل ساخت انگشتر نقره
برای ساخت انگشتر نقره، تجهیزاتی از جمله، پرینتر سه بعدی، دستگاه تراش کاری، دستگاه برش و جوش لیزری و… در کارگاه های زیورآلات سازی وجود دارند که سازندگان با استفاده از این دستگاه ها، مراحل مختلفی به شرح زیر را طی می کنند.
1-طراحی: طراحی نقش و تصویر انگشتر نقره مد نظر، اولین و مهمترین قدم در ساخت این محصول به شمار می رود. از آنجایی که مرحله طراحی، پایه و اساس مراحل بعدی است، پس باید با دقت هر چه بالاتر انجام شود، زیرا هر چه با وسواس بیشتری این کار صورت گیرد، انگشتری زیبا و چشم نوازتر ساخته خواهد شد.
2-قالب گیری: در این مرحله، طرحی که ساخته شد را روی ماسه تر به روش پرینت سه بعدی قالب گیری کرده و صبر می کنند تا قالب ها آماده شوند. در این مرحله باید توجه شود که قالب ها دقیق باشند، تا در نهایت دردسرساز نشوند.
3-ریخته گری: در این مرحله از ساخت انگشتر نقره، ابتدا ساچمه نقره استخراج شده را ذوب می کنند و سپس آن را درون قالب های آماده شده می ریزند. سپس اجازه می دهند تا نقره خنک شود و آن را از قالب خارج کنند.
4-سوهان کاری: مرحله بعدی که برای یکدست و صاف شدن ظاهر انگشتر نقره انجام می شود، سوهان کاری آن است. انگشترساز با حساسیت و دقت زیاد و با استفاده از سوهان های معمولی این کار را انجام می دهد تا تمام نقاط تیز، ضخیم و اضافه انگشتر را از بین ببرد. همچنین باید گفت که قسمت های ظریف و باریک انگشتر، توسط موتور سمباده صیقل داده شده تا آسیب نبینند.
5-آبکاری: یکی دیگر از مراحل ساخت انگشتر نقره، آبکاری آن است که به منظور زیباسازی یا جلوه بخشی به نقره صورت می گیرد. آبکاری به روش های مختلفی انجام می شود که جدیدترین نوع آن، تکنیک نانو محسوب می شود. در واقع انگشترساز با این روش، لایه ای براق از نقره را روی انگشتر می کشد.
6-قرار دادن سنگ و نگین: مرحله آخر، به مخراج کاری معروف است. نگین هایی که روی انگشتر سوار می شوند، دارای دو نوع کریستال(نگین های درشت و رنگی) و میکرو( نگین های ریز و براق) بوده که انگشترساز متناسب با نوع انگشتر، یکی از انواع نگین ها را روی آن سوار خواهد کرد. در نهایت، اگر انگشتر دارای اشکالات سایزی باشد، انگشترساز آن را برطرف کرده و بدین ترتیب پروسه ساخت انگشتر نقره را به پایان می رساند.
کیفیت و قیمت انگشتر های نقره نسبت به طلا
کیفیت
هر تصوری که در گذشته نسبت به انگشترهای ساخته شده از جنس نقره داشتید را دور بریزید. امروزه صنعت نقره سازی با پیشرفت چشمگیری که داشته، پا به پای طلا، مقابل چشم مردم خودنمایی می کند و انگشترهایی شفاف تر و با عمر بیشتر و رنگ بهتری نسبت به گذشته را خلق و به دل بازار روانه می کند.
همچنین آبکاری های نقره و طلای روی انگشتر نقره، باعث شده که از نظر زیبایی تفاوت چندانی با طلا نداشته باشد و گاهی نیز جلوه ای زیباتر از طلا به خود گیرد.
قیمت
قیمت زیورآلات طلا به قدری بالا است که امروزه به یکی از دست نیافتنی ترین خواسته ها برای بعضی از مردم تبدیل شده است. سازندگان نقره با بکارگیری روش های پیشرفته توانسته اند، انگشترهای نقره شبیه به طلا را با قیمت یک دهم طلا بسازند و به دست علاقه مندان زیورآلات برسانند.همچنین کیفیت، ظاهر و قیمت انگشترهای نقره باعث شده تا نظر مشتریان و سفارش دهندگان زیادی را به خود جلب کند.
ساخت انگشتر نقره طرح طلا
زیورآلات طلا و نقره، ظرافت، شفافیت و زیبایی خاصی دارند که این ویژگی ها آنها را از دیگر زیورآلات بدل متمایز خواهد کرد. از آنجایی که فلز نقره بسیار شبیه به فلز طلا است و تنها در مقدار عیار با آن تفاوت دارد، از این رو، می توان به راحتی انگشترهای نقره شبیه به طلا ساخت تا افرادی که توانایی خرید طلا را ندارند از انگشترهای نقره به جای طلا لذت ببرند.
سازندگان زیورآلات نقره در کارگاه، مقاومت فلز نقره را که نرم تر از فلز طلا است، با بکارگیری روش های مختلف و آلیاژ های خاص به مقاومت طلا می رسانند و انگشترهای نقره را بدون کوچکترین تفاوت با طلا ساخته و به دست مردم می رسانند. در ادامه به مراحل ساخت انگشتر نقره خواهیم پرداخت.
اندازه گیری انگشت: گرفتن اندازه انگشت مورد نظر، اولین کار برای سفارش دادن انگشتر نقره است. یکی از راه های اندازه گیری دقیق، رفتن به فروشگاه نقره فروشی و اندازه گرفتن با دستگاه های مخصوص موجود در آن است.
عکس برداری: عکس برداری دقیق مرحله بعدی سفارش می باشد. عکس ها باید با کیفیت و در ابعاد مختلف از پهنای روی انگشتر، رکاب و حلقه انگشتر گرفته شود.
مشورت با مشاوران و ثبت سفارش: در نهایت با ارسال مشخصات سایز انگشت و عکس های طرح مورد نظر و همچنین کمک گرفتن از مشاوران این حوزه، طرح نهایی تصویب و سفارش ثبت خواهد شد.
سخن پایانی
امروزه ساخت زیورآلاتی همچون انگشتر نقره، در سراسر جهان رونق یافته است. همانطور که در طول مقاله بیان کردیم، این انگشترها طی گذراندن مراحلی خاص و با بکارگیری دستگاه های مخصوصی ساخته می شوند. انگشترهای ساخته شده به قدری زیبا و براق هستند که نظر زنان و مردان زیادی را به خود جلب می کنند. همچنین گاهی پیش می آید که بعضی از افراد برای ساخت انگشتر خود، طرحی خاص را مدنظر داشته باشند که در این صورت باید آن را سفارش دهند. در این صورت، سازندگان بعد از گذشت مدت زمان کوتاه، انگشتر مورد نظر را به زیباترین شکل ممکن به دست سفارش دهنده می رسانند.