5 علامت خاموش کم شنوایی که باید بشناسید

شاید ما پیش خود فکر کنیم که کم شنوایی و مشکلات مربوط به سیستم شنوایی همیشه در سن سالمندی به سراغ ما می‌آید و در دوران جوانی ما را تهدید نمی‌کنند؛ اما این‌طور نیست. جدیداً سازمان بهداشت جهانی گزارش داد که 50 درصد از افراد 13 تا 35 ساله در معرض خطر ابتلا به کم شنوایی به دلیل سروصدای اضافی مانند صدای تلفن‌های هوشمند و پخش‌کننده‌های صوتی هستند. سازمان بهداشت جهانی همچنین گزارش می‌دهد کم کردن صدای هندزفری هنگام گوش دادن به موزیک و آهنگ می‌تواند منجر به کاهش چشمگیری در شیوع کم شنوایی در سن کم شود. در این مقاله می‌خواهیم 5 علامت خاموش که در گوش ما ظاهر می‌شود و می‌تواند در آینده موجب کم شنوایی شوند را معرفی کنیم تا در صورت داشتن این علامت‌ها بهتر است هرچه زودتر به فکر درمان و رفع آن‌ها باشم.

شروع وزوز گوش

زنگ زدن یا وزوز گوش به صداهایی گفته می‌شود که فقط فرد می‌تواند آن را بشنود. دکتر سرور فتحی متخصص شنوایی و تجویز سمعک می‌گوید که وزوز گوش یکی از اولین نشانه‌های کم شنوایی است. وزوز گوش مخصوصاً زمانی که محیط ساکت است به‌صورت صدایی شبیه بوق در پس‌زمینه است. دکتر سرور فتحی همچنین بیان می‌کند وقتی وزوز گوش دائماً یا بیشتر اوقات وجود داشته باشد، به این معنی است که شما به اعصاب گوش خود آسیب رسانده‌اید. این مسئول شنوایی می‌گوید که استفاده از هدفون عامل بزرگی در آسیب شنوایی است، بنابراین نسل‌های جوان باید از هم‌اکنون به نشانه‌های کم شنوایی توجه کنند. او می‌گوید: کم شنوایی دائمی می‌تواند در 8 تا 15 دقیقه گوش دادن به موسیقی در حداکثر سطح صدا رخ دهد. وی می‌گوید اگر زمانی که پخش موسیقی را متوقف می‌کنید و وزوز گوش موقتی دارید، این درواقع اولین سرنخ برای شما در ارتباط با بلند بودن بیش‌ازحد صدای آن است. اگر وزوز گوش خود را درمان نکنید و نسبت به آن بی تفاوت باشید در آینده ممکن است برای درمان آن به سمعک نیاز داشته باشید.

C:\Users\asus\Desktop\وزوز گوش.jpg

ضعف تعادل

شاید پیش خود فکر کنید که ضعف تعادل چه ارتباطی به سیستم شنوایی دارد اما این‌طور نیست چراکه بخشی از وظیفه سیستم شنوایی تعادل است. افرادی که سرگیجه‌های مداوم مانند بیماری منییر دارند در درازمدت موجب آسیب به سیستم شنوایی می‌شود و می‌تواند فرد را در سنین پایین‌تر دچار کم شنوایی کند. پس اگر سرگیجه‌های مداوم دارید و یا دچار بیماری منییر شده‌اید بهتر است هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کنید تا در آینده دچار کم شنوایی نشوید.

ضعف حافظه

بیشتر حافظه انسان بر اساس آنچه می‌شنود، شکل می‌گیرد. البته که وقتی شنوایی انسان دچار اختلال شود مغز برای پردازش صدا، انرژی بیشتری را صرف می‌کند که می‌تواند قسمت‌های دیگر مغز مانند حافظه را دچار اختلال کند. همچنین با افزایش سن، کم شنوایی ممکن است به نشانه زوال عقلی تبدیل شود. به همین دلیل است که کم شنوایی اغلب منجر به انزوای اجتماعی می‌شود که یک عامل خطر برای زوال شناختی است.

دردناک بودن صداهای بلند

صدای غرش مترو و بوق ماشین می‌تواند بلند و آزاردهنده باشد، اما این صداها نباید دردناک باشند. در صورت دردناک بودن این صداها، می‌تواند نشانه‌های کم شنوایی باشد. دکتر سرور فتحی می‌گوید: «وقتی دچار افت شنوایی خفیف می‌شوید، گوش شما کمتر می‌تواند صداهای بلند را کنترل کند بنابراین ممکن است هنگام شنیدن صداهای بلند، گوش‌های شما درد کند». توصیف این نوع درد سخت است، اما جایی بین یک درد شدید مانند زمان تیراندازی و یا یک درد مبهم است.

C:\Users\asus\Desktop\صدای بلند.jpg

اشتباه متوجه شدن کلمات و یا گفتن «چی» بعد از مکالمه

اگر در مکان‌هایی با صدای پس‌زمینه زیاد، مانند رستوران، مشکل شنیدن دارید، صدای فرد متقابل خود را سرزنش نکنید. درواقع مشکل متوجه شدن کلمات در محیط‌های نسبتاً شلوغ می‌تواند به خاطر مشکلات شنوایی شما باشد که بهتر است هرچه زودتر به متخصص شنوایی مراجعه کنید. اگرچه یک گوش با عملکرد خوب می‌تواند آنچه را که می‌خواهید در یک اتاق پر سروصدا بشنوید، اما اگر نمی‌توانید کامل متوجه شوید به این معنا است که هر دو گوش شما درخطر کم شنوایی هستند.

چه باید کرد؟

متأسفانه آسیب عصب شنوایی با دارو یا جراحی برطرف نمی‌شود. در وهله‌ی اول پیشگیری بهترین راه‌حل است. افراد باید کمتر در معرض صداهای بلند قرار گیرند و اگر به خاطر شغل ناچار به قرار گرفتن در معرض صدای بلند هستند بایستی از قالب محافظ ضد صوت که به‌صورت اختصاصی برای گوش ساخته می‌شود استفاده کنند. در وهله‌ی دوم درمان علامت‌های اولیه گوش مانند وزوز و سرگیجه است که می‌تواند پیشرفت افت شنوایی را تا حد زیادی متوقف کند. بررسی سالیانه و انجام ادیومتری نیز یکی دیگر از کارهایی است که این افراد باید انجام بدهند. در واقع فرد با انجام شنوایی سنجی متوجه وضعیت سیستم شنوایی خود می شود و با دریافت مشاوره می تواند از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkریپورتاژ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up