فلووکسامین تأثیر زیادی بر انتقالدهنده های عصبی دارد. این انتقال دهنده ها می توانند باعث به وجود آمدن وابستگی فیزیکی در بیمارانی شود که همیشه از آن استفاده می کنند. این دارو هم مثل بسیاری از دارو های مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRI)، مقدار سروتونین را در مغز افزایش می دهد.
قطع مصرف فلووکسامین به صورت ناگهانی باعث ایجاد علائم ترک در فرد می شود. این علائم شبیه یک اعتیاد معمولی است که قطع مصرف دارو را دشوار می کند و در برخی افراد، بسیار شدید است.
علائم قطع مصرف فلووکسامین
بسیاری از علائم ترک این دارو شبیه آنفولانزا است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- بدندرد
- سرگیجه
- سر درد
- حالت تهوع
- سایر علائم شبیه به آنفولانزا
یک سری از علائم ترک فلووکسامین می تواند بر سلامت روان و جسم تان هم تأثیر بگذارد:
- اضطراب
- افسردگی
- پارانویا
- پرخاشگری
- زودرنجی
- مشکلات خواب
- تغییر وزن
- دشواری در تمرکز
- به وجود آمدن مشکل در ایجاد تعادل
- تاری دید
- ضربه یا زاپ مغزی
- سوء هاضمه (مثل یبوست ، اسهال)
- نفخ شکم
علائم قطع مصرف فلووکسامین چقدر طول می کشد؟
در اکثر افراد، علائم ترک فلووکسامین چندین هفته طول می کشد. شدت این علائم بر اساس مدت زمان مصرف و دوز مصرفی متفاوت است.
نیمه عمر فلووکسامین حدود 15 ساعت است که کوتاه ترین دوره در بین تمام مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین است. کوتاه بودن این مدت ممکن است به ایجاد سندرم قطع (علائم ترک ) کمک کند.
کاربرد قرص فلووکسامین، عوارض و مقایسه آن با قرص سرتالین
چگونه فلووکسامین را قطع کنم؟
برای جلوگیری از علائم ترک در هنگام ترک فلووکسامین، بهتر است به تدریج مصرف آن را زیر نظر پزشک کاهش دهید. هیچ وقت بدون راهنمایی پزشک از دارو های سم زدایی و ترک استفاده نکنید.
سم زدایی تدریجی گام مهمی در قطع وابستگی به دارو است. انجام این کار به مغز کمک می کند تا به طور طبیعی از توانایی های خودش برای تولید مقدار مناسب سروتونین بدون وابستگی به فلووکسامین کمک بگیرد.
فردی که به فلووکسامین وابستگی دارد می تواند پس از پایان فرآیند سم زدایی از تراپی هم استفاده کند. این کار به حل هر گونه مشکلات جسمی و روانی مرتبط با وابستگی به دارو کمک می کند و معمولا شامل مشاوره، راهنمایی تغذیه و حمایت عاطفی است.
اعتیاد به فلووکسامین با اعتیاد به مواد مخدر متفاوت است. با این حال، باز هم لازم است که هنگام قطع مصرف، مخصوصا در روز های اولیه که علائم ترک شدید هستند، به دنبال درمان باشید.
حتما بخوانید: عوارض قطع سرتالین و سایر داروهای ضد افسردگی
آیا فلووکسامین میتواند اضطراب را بدتر کند؟
هنگامی که برای اولین بار مصرف فلووکسامین را شروع می کنید یا دوزش را تغییر می دهید، ممکن است علائم ناخواسته ای را تجربه کنید. این علائم می توانند شامل افزایش اضطراب، بی قراری، خصومت، رفتار های تکانشی و افکار خودکشیگرایانه باشد که البته معمولا ظرف چند هفته پس از مصرف دارو از بین می روند.
آیا فلووکسامین می تواند باعث افزایش وزن شود؟
فلووکسامین ممکن است در برخی افراد باعث افزایش وزن و در برخی دیگر باعث کاهش وزن شود.
آیا فلووکسامین باعث به وجود آمدن فکر خودکشی در مغز می شود؟
در مراحل اولیه مصرف این قرص، ممکن است فکر خودکشی ، آسیب رساندن به خود و دیگران را تجربه کنید. این علائم معمولا موقتی هستند و در عرض چند هفته با عادت کردن بدن با دارو برطرف می شوند.
اگر به طور ناگهانی مصرف فلووکسامین را قطع کنید، چه اتفاقی می افتد؟
کنار گذاشتن فلووکسامین خطر عود علائم اضطراب را افزایش می دهد. اگر مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع کنید، علائم ترک در شما به وجود می آید. این علائم ممکن است شامل سرگیجه، استفراغ، سر درد، حالت تهوع ، زودرنجی، بی قراری و احساس سوزن سوزن شدن روی پوست و غیره باشد.