لووفلوکساسین 750 یا همان تاوانکس (Tavanex) دارویی است که برای درمان مشکلات ناشی از باکتری های مهاجم در بدن استفاده می شود. یادتان باشد که تاوانکس 750 باید توسط پزشک تجویز شود. در ادامه اطلاعاتی در مورد تاوانکس 750 میلیگرم را در اختیارتان قرار خواهیم داد. (منبع کمکی)
1-موارد مصرف تاوانکس 750
تاوانکس 750 به خاطر وجود ماده فعال لووفلوکساسین در دسته آنتی بیوتیک های کینولون طبقه بندی می شود. این دارو در اشکال مختلف و برای اهداف متفاوتی تجویز می شود. این دارو معمولا برای درمان مشکلات زیر تجویز می شود:
- سینوزیت حاد
- برونشیت مزمن پنومونی ناشی از تماس با جامعه
- عفونت ادراری
- التهاب پروستات
- عفونت مجاری صفراوی
- عفونت های پوست و بافت اپیدرمی
- عفونت های روده
- پیشگیری از خطر ابتلا به سیاه زخم
پزشک ممکن است تاوانکس 750 را برای مشکلات دیگری هم تجویز کند.
2- مقدار مصرف و نحوه مصرف تاوانکس 750
1-تاوانکس 750 به صورت های مختلف و در دوز های متفاوت استفاده می شود. بسته به نوع تجویز دارو، می توانید از با استفاده به موقع و درست دوز تجویز شده بهترین نتیجه را بگیرید.
انواع داروی تاوانکس
- قرص های روکش دار: 250، 500 و 750 میلی گرم
- شربت: 25 mg/ml
- تزریق : 250 میلی گرم/ 50 میلی لیتر محلول، 500 میلی گرم/ 100 میلی لیتر، 750 میلی گرم/ 150 میلی لیتر. محلول تزریق: 25 mg/ml
- محلول قطره چشم: 0.5% (5 میلی لیتر )، 1.5% (5ml)
یک مطلب کامل تر: عوارض قرص تاوانکس، طرز استفاده اصولی و قیمت آن
دوز دارو
دوز دارو با توجه به وجود یا عدم وجود بیماری زمینه ای مشخص می شود. دوز پایه برای بیماران با توجه به سن فرد و میزان آسیب پذیریاش به صورت زیر تجویر می شود:
- برای بیماران بزرگسالی که دارو های خوراکی یا تزریقی مصرف می کنند، معمولا 250 تا 500 میلی گرم تجویز می شود که باید به مقدار 1 تا 2 دوز در روز و در مدت حدودا 1 تا 2 هفته مصرف شود.
- دوز اختصاصی با توجه به پرونده پزشکی در زمان تجویز پزشک تعیین می شود. دوز مصرفی برای بیماران مبتلا به عفونت های مجاری تنفسی برونشیت مزمن 500 میلی گرم تک دوز برای 1 هفته و التهاب ریه ها 1 تا 2 بار در روز و به مدت 1 تا 2 هفته است.
- این دارو برای سینوزیت حاد فک بالا 500 میلی گرم به صورت تک دوز و به مدت 10 تا 14 روز است. برای بیماران مبتلا به عفونت های پوستی و سلول های اپیتلیال و بیمارانی که بعد از عفونت دچار عارضه شده اند، به صورت یک دوز 750 میلی گرمی برای مدت طولانی تجویز می شود. بیماران بدون عارضه با دوز 500 میلی گرم به مدت 7 تا 10 روز درمان می شوند.
- مقدار دوز تجویز شده برای بیماران عفونت های مجاری ادراری یک دوز 250 میلی گرمی و برای 10 روز است.
- بیماران مبتلا به نفریت یا پیلونفریت به مدت 10 روز با دوز 250 میلی گرم درمان می شوند.
- بیماران مبتلا به پروستاتیت به یک تک دوز 500 میلی گرمی برای مدت 4 هفته نیاز دارند.
- برای بیماران مبتلا به سندرم سیاه زخم ، یک تک دوز 500 میلی گرمی به مدت 2 ماه تجویز می شود. درمان سیاه زخم را می توان با دوز 500 میلی گرم به مدت 2 ماه و به صورت تزریقی معالجه کرد.
- مقدار مصرف تاوانکس برای عفونت های مجاری صفراوی یک دوز واحد 500 میلی گرم در روز است که ممکن است به صورت خوراکی یا تزریقی تجویز شود.
- این دارو برای کودکان خردسال 6 ماه تا 5 ساله معمولا به صورت خوراکی یا تزریقی با دوز 2 بار در روز به میزان 8 تا 10 میلی گرم در ازای هر کیلوگرم تجویز می شود. کودکان بالای 5 سال یک تک دوز و به میزان 10 میلی گرم در ازای هر کیلوگرم مصرف می کنند. حداکثر دوز روزانه بیمار نباید از 750 میلی گرم بیشتر شود. کودکان 6 ماهه مبتلا به سیاه زخم که وزن بیش از 50 کیلوگرم دارند یک دوز 500 میلی گرمی دریافت خواهند کرد. اگر وزن کودک کم تر از 50 کیلوگرم باشد، این مقدار 8 میلی گرم در ازای هر کیلوگرم خواهد بود و نباید بیشتر از 250 میلی گرم در هر دوز در دو دوز متوالی 12 ساعته باشد.
3- اقدامات احتیاطی قبل از مصرف تاوانکس 750
بیماران با سابقه حساسیت به ترکیبات تاوانکس 750 باید احتیاط کنند یا اصلا از این دارو استفاده نکنند . ضمنا افرادی که مشکلات مربوط به تاندون و ماهیچه و سیستم عصبی دارند، باید قبل از مصرف دارو به دقت بررسی شوند، زیرا تاوانکس برای برخی از بیماری های روانی یا بیماری های تاندون و ماهیچه ها نباید مصرف شود.
حتماً بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای پروستات مضر یا مفید هستند؟
4- عوارض جانبی تاوانکس
- تهوع
- اسهال
- درد شکم
- سوء هاضمه
- یبوست
- افزایش آنزیم های کبدی
- سردرد
- تحریک در محل تزریق جوش یا قرمزی
- بثورات پوستی
- سرگیجه
- بیقراری
- نفخ
- عفونت کاندیدا
- اختلال فشار خون
- اختلال ضربان قلب
- گاستریت
- تورم زبان
- استئومیلیت
- افسردگی
5- تداخل دارویی تاوانکس 750
بیمارانی که از تاوانکس 750 استفاده می کنند باید نتایج آخرین آزمایش و معاینات شان را به پزشک شان نشان دهند. همیشه اطلاعات لازم در مورد دارو هایی که در حال حاضر استفاده می شود، مخصوصا دارو های ضد التهاب، تثبیت کننده های قند خون را به پزشک تان بدهید. ضمنا برای کاهش تداخل دارویی باید زمان مصرف تاوانکس را هم به پزشک تان اعلام کنید.
قرص تاوانکس 500 برای چیست+ عوارض قرص تاوانکس 500