غذا برای پروستات

10 خوراکی مضر و 6 خوراکی مفید برای پروستات

folderسرطان ها
comments5 دیدگاه

10 تا بدترین غذاها برای پروستات ممکن است شما را متعجب کند. بسیاری از آن ها در حال حاضر در کابینت هایتان وجود دارند حتی ممکن است امروز آن ها را خورده باشید. در مورد آنچه می خوانید شوکه و نگران نشوید. 10 تا از بدترین غذاها که در رژیم غذایی توصیه شده ما نیستند را معرفی و جایگزین سالم تر آن ها را نیز معرفی می کنیم.

بخش اول: خوراکی های بسیار مضر

1- نمک سفره

مشکل این است که نمک سفره و نمک در غذاهای فرآوری شده دقیقا مثل نمک طبیعی بدن نیستند. در حقیقت نمک که ۹۸ درصد کلرید سدیم است، برای پروستات بسیار مضر است. از غذاهای فرآوری شده که میزان سدیم زیاد و پتاسیم کم دارند بپرهیزید زیرا می‌تواند روی نسبت‌های بدن تاثیر بگذارند. همچنین، اگر بیش از ۵۱ سال دارید، ممکن است سیاه زخم، فشار خون بالا، بیماری پروستات، کلیه و یا دیابت داشته باشید، بنابراین باید مصرف نمک خود را به کم‌تر از یک چهارم قاشق چایخوری در روز محدود کنید.

در عوض می توانید از نمک خالص و تصفیه نشده مثل نمک دریایی هیمالیان همراه با رژیم غذایی طبیعی استفاده کنید. نمک طبیعی تصفیه نشده حدود ۸۴ درصد کلرید سدیم دارد و دارای مواد معدنی دیگر است که به ورود و خروج مواد از سلول ها کمک می کند. بعلاوه به حفظ فشار خون کمک کرده و به مغز کمک می کند تا با عضلات برای حرکت بهتر ارتباط برقرار کند. همچنین تحقیقات ثابت کرده اند که هیچ ضرری برای پروستات ندارد.

2- روغن نباتی

روغن نباتی پر از چربی‌های ناسالم به نام چربی‌های ترانس است. روغن قنادی و روغن نباتی بوسیله فرآیند گرفتن روغن‌های گیاهی سالم و هیدروژناسیون و تبدیل آن‌ها به چربی جامد ساخته می‌شوند. این چربی‌ها می‌توانند منجر به تشدید پروستات، بیماری‌های قلبی، سرطان، عدم تعادل هورمونی و مشکلات استخوان شوند. بعلاوه پر از مواد افزودنی است.

به جای آن… کره محلی یا روغن حیوانی یا روغن زیتون را انتخاب کنید! بله کره محلی از شیر گاوهای علف خورده که دارای اسید لینولوئیک (CLA) است، بدست می آید که می‌تواند در مبارزه با سرطان پروستات و دیابت کمک کند. کره شامل چربی اشباع‌شده است و کالری بالایی دارد، بنابراین زیاده‌روی نکنید، اما کره یک انتخاب سالم‌تر از روغن نباتی است.

حتما بخوانید: 5 تا از جدیدترین و بهترین روش های درمان پروستات در دنیا کدامند؟

3- گوجه فرنگی کنسرو شده

word image 84

گوجه فرنگی فرآوری شده یکی از بهترین غذاها است. آن ها با آنتی اکسیدان لیکوپن پر شده اند که در مبارزه با سرطان مفید است. مشکل گوجه فرنگی نیست بلکه قوطی هایی است که برای بسته بندی استفاده می کنند. قوطی ها حاوی بیسفنول A (BPA) هستند که به علت اسیدیته وارد گوجه فرنگی می شوند. این مواد شیمیایی سمی با سرطان پروستات، اعصاب مربوط به پی، اثرات، مشکلات تولید مثل، بیماری قلبی و غیره لینک می شود. دیگر غذاهای کنسرو شده نیز در ایجاد سرطان پروستات و تشدید آن نقش دارند، زیرا آن ها نیز دارای پوشش BPA هستند.

در عوض، از سس گوجه فرنگی تازه استفاده کنید یا رب گوجه فرنگی را خودتان در منزل تهیه کنید.

4- گوشت فرآوری شده

ساندویچ ژامبون گوشت به اندازه کافی بی ضرر به نظر می رسد، اما بسیاری از ژامبون های گوشت از حیواناتی که به آن ها هورمون رشد و آنتی بیوتیک داده شده است و یا از حیوانات بیمار تولید می شوند. ژامبون گوشت حاوی نیتریت سدیم و همچنین رنگ ها و طعم های شیمیایی است. نیتریت ها با سرطان های خاص، به ویژه سرطان روده و پروستات در ارتباط هستند.

در عوض گوشت ارگانیک یا ماهی های وحشی مانند ماهی آزاد را انتخاب کنید. ماهی های چرب دارای اسیدهای چرب امگا 3 بالا هستند و غذای خوبی برای بهبهود پروستات می باشند.

حتما بخوانید: قرص پروستات پرازوسین چیست؟ عوارض، نحوه مصرف اصولی و نکات مهم

5- روغن داغ

word image 85

روغن گیاهی مثل کلزا، ذرت و سویا برای قلب مناسب هستند اما وقتی آن‌ها را در دماهای بالا گرم می‌کنید، این روغن‌ها به برخی از بدترین سم ها برای قلب تبدیل می‌شوند. گرمای زیاد به روغن صدمه می‌زند؛ زیرا می‌تواند کلسترول HDL را به کلسترول LDL تبدیل کرده و باعث ایجاد سرطان پروستات و بیماری‌های قلبی شود.

در عوض برای پخت و پز از روغن نارگیل استفاده کنید زیرا در برابر گرما آسیب نمی بیند و از روغن گیاهی و زیتون برای سالاد استفاده کنید.

6- ذرت بو داده در مایکروویو

ذرت بوداده یک میان وعده غنی از فیبر و کم کالری است، اما نه زمانی که در کیسه درون مایکروویو درست ه شود. این کیسه ها با پرفلوئورواکتانوئیک اسید (PFOA) پوشیده شده اند. این ماده شیمیایی به ذرت بو داده می رسد و می تواند سیستم غدد درون ریز را مختل کند و بر هورمون های جنسی تأثیر بگذارد. بعلاوه می تواند منجر به مشکلات بهداشتی مانند ناباروری، بیماری تیروئید، سرطان پروستات و بیضه، افزایش LDL و سطح کلی کلسترول و نیز مشکلات سیستم ایمنی بدن شود.

در عوض می توانید از یک قابلمه (ظرف مخصوص بو دادن ذرت) برای تولید ذرت بو داده استفاده کنید.

7- سیب زمینی، توت فرنگی یا سیب غیر ارگانیک

بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی آفت کش ها، علف کش ها و حتی قارچ کش ها هستند. هر ساله کار گروه زیست محیطی، میوه ها و سبزیجات را برای بررسی آفت کش موجود در آن ها آزمایش می کند. آن ها یک راهنما ی آفت کش ها برای مغازه داران ایجاد می کنند تا به مصرف کنندگان برای خرید بیشتر محصولات ارگانیک کمک کنند. طبق راهنمای 2019، محصولات زیر بیشترین میزان آلودگی و خطر پروستات را دارند و بهتر است از نوع ارگانیک آن استفاده شود:

  • سیب
  • گیلاس
  • خیارها
  • انگور
  • فلفل تند
  • هلو
  • سیب زمینی
  • اسفناج
  • توت فرنگی
  • فلفل دلمه ای شیرین
  • گوجه فرنگی

آفت کش ها برخی از بدترین غذاها را برای مردان تولید می کنند، زیرا می توانند خطر ابتلا به سرطان مثانه، سرطان پروستات و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهند.

در عوض به جای خرید موارد بالا که بیشترین سموم شیمیایی را به صورت ذخیره دارند بهتر است از نوع ارگانیک آن ها و با برچسپ ارگانیک استفاده کنید. محصولات با کمترین مانده آفت کش ها عبارتند از:

  • مارچوبه
  • آووکادو
  • کلم
  • طالبی
  • گل كلم
  • ذرت شیرین
  • بادمجان
  • گریپ فروت
  • عسل
  • کیوی
  • انبه
  • پیاز
  • پاپایا
  • آناناس
  • نخود فرنگی شیرین

8- سویا

word image 86
سویا سالم به نظر می رسد، اما آیا می دانستید که از 90 تا 95 درصد سویا که رشد می کند با کمک مهندسی ژنتیک برای جداسازی پروتئین استفاده می شود که با اینکار می تواند مقادیر زیادی از علف کش را تحمل کند. جدایه پروتئین سویا در بسیاری از محصولات مانند میله های پروتئینی، نوشیدنی های میوه ای، سوپ ها، سس ها، غلات، مکمل ها و خوراکی های جایگزین یافت می شود. این سویا غیر ارگانیک می تواند تحت نام هایی از قبیل بولون، پروتئین بافت و عطر و طعم طبیعی پنهان شود. بعلاوه بدترین غذاها برای مردان دارای مشکلات تیروئید، کاهش ذهنی، مشکلات تولید مثل، سرطان و بیماری های قلبی است.

در عوض، محصولات سویا تخمیر شده را انتخاب کنید که تنها محصولات سویا با مزایای بهداشتی هستند. محصولات سویا تخمیر شده عبارتند از: سس سویا، خمیر دانه سویا، میسو و تمپه.

9- شیرین کننده های مصنوعی

مردم از شیرین کننده های مصنوعی برای کاهش وزن استفاده می کنند اما مطالعات نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی می توانند اثر متفاوتی داشته باشند. یک مطالعه در مورد آسپارتام و ساکاراین نشان داد که افزایش وزن بیشتری نسبت به شکر ایجاد می کنند! درکنار آن این شیرین کننده ها خطر ابتلا به انواع سرطان خصوصا پروستات را افزایش می دهند.

در عوض، برای خوردن غذاهای با شیرینی کم تلاش کنید، اما هنگامی که هوس چیز شیرین کردید، شاید بهتر باشد از میوه های ارگانیک استفاده کنید؛ یا فقط از چیزی که واقعا با شکر به جای مواد شیمیایی ساخته شده است، مصرف کنید.

حتما بخوانید: علت بزرگ شدن پروستات طبق جدیدترین تحقیقات دانشمندان چیست؟

10- شکلات سفید

word image 87
شکلات سفید در واقع شکلات نیست. بیشتر کره کاکائو است که یک چربی گیاهی است که از دانه کاکائو با چربی شیر، پودر شیر، شکر و وانیل تهیه می شود تا به آن طعم خوبی بدهد؛ اما هیچ یک از مزایای سلامتی کاکائو را ندارد و برای پروستات مضر است.

در عوض شکلات تیره را انتخاب کنید زیرا دارای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید برای سلامت مغز، خلق و خو، تمرکز و رگ های خونی است. هر چقدر مقدار کاکائو بیشتر باشد، شکلات تیره تر است و مزایای سلامتی بیشتری دارد.

بخش دوم: خوراکی های بسیار مفید

به طور کلی به مواد غذایی ارگانیک نگاه کنید. از غذاهای فرآوری شده دوری کنید تا از بسیاری از مواد شیمیایی در امان بمانید. پیروی از توصیه‌های ۱۰ مورد بدترین غذاها برای افراد می‌تواند کمک کند که یک قلب سالم‌تر، کلسترول پایین و خطر ابتلا کمتر به سرطان و دیابت را تجربه کنید. رژیم غذایی پروستات را به عنوان یک راهنمای سالم برای مردان در نظر بگیرید چرا که سلامتی پروستات و سلامت جسمانی را بهبود می‌بخشد.

مفیدترین خوراکی ها برای پروستات (2022)

  1. توت ها (خصوصا توت های قرمز)
  2. ماهی های چرب (خصوصا ماهی سالمون)
  3. آجیل ها (خصوصا بادام)
  4. حبوبات (بخصوص نخود)
  5. چای سبز (نه به صورت کیسه ای)
  6. هندوانه (به همراه تخمه آن)

حتما بخوانید: 15 روش خانگی موثر برای درمان مشکلات ناشی از پروستات

تغییرات سبک غذایی برای درمان سریع تر

  • هدف خود را بر روی داشتن یک الگوی غذایی سالم متمرکز کنید.
  • به جای تمرکز بر روی غذاهای خاص، متخصصین، پزشکان و محققان بیماران خود را به داشتن یک رژیم غذایی سالم و بهداشتی تشویق می کنند.
  • هر روز به مقدار کافی میوه ها و سبزیجات مصرف کنید. میوه ها و سبزیجاتی که رنگ روشن تری دارند می توانند مفیدتر باشند.
  • به جای نان سفید، نان های سبوس دار را انتخاب کنید. پاستاهای سبوس دار، غلات و حبوبات نیز می توانند گزینه های خوبی باشند.
  • مصرف گوشت قرمز از جمله گوشت گاو، بره، بز و گوشت فرآوری شده مانند سوسیس را محدود کنید. ماهی، مرغ بدون پوست، حبوبات و تخم مرغ منابع سالم تر پروتئین هستند.
  • روغن های سالم مانند روغن زیتون، آجیل و آوکادو را انتخاب کنید. مصرف چربی های اشباع شده موجود در لبنیات و سایر فرآورده های حیوانی را محدود کنید. از مصرف روغن های هیدروژنه (چربی های ترانس) که در بسیاری از غذاهای آماده و فست فود ها مورد استفاده قرار میگیرند بپرهیزید.
  • از مصرف نوشیدنی های شیرین که با شکر شیرین شده اند مانند نوشابه و بسیاری از آب میوه ها بپرهیزید. مصرف شیرینی ها را نیز تا حد امکان محدود کنید.
  • مصرف نمک را کم کنید. برچسب مواد خوراکی را بخوانید و غذاهایی را انتخاب کنید که سدیم کمتری در آنها به کار رفته باشد. مصرف کنسرو ها، خوراکی های فرآوری شده و منجمد را محدود کنید.
  • مواظب حجم غذایی که می خورید باشید. به آرامی غذا بخورید و قبل از سیر شدن کامل دست از خوردن غذا بکشید.

طبق جدیدترین تحقیقات روز دنیا، تنها خوراکی هایی که برای پروستات مفید یا مضر هستند و از نظر علمی ثابت شده اند شامل همین موارد گفته شده می باشند. هر گونه سوال، نظر یا تجربه ای دارید در بخش نظرات مطرح نمایید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkدرمان پروستات

مطالب مشابه

5 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • احمداحمدی
    27 اکتبر 2020 6:19 ب.ظ

    سلام من به سختی ادرار میکنم درکارزنا شوی خیلی کند هستم وشبها۲الا۳بارپامیشوم
    بعزی مواقع خوبم وبعزی مواقع خوب نیستم
    زود زود میروم دسشوی وادارکمدارم

    پاسخ
    • سعید حیدری
      28 اکتبر 2020 7:10 ق.ظ

      سلام این موضوع فقط مربوط به پروستات نیست و ممکنه به علت بیماری تکرر ادرار باشه. حتی مشکل کلیه نیز ممکن هست دلیل مواردی که می فرمایید باشه نیاز به معاینه و آزمایش

      پاسخ
  • اسماعیل اسدی
    16 دسامبر 2020 4:57 ب.ظ

    سلام وقت من اقا 54ساله جانباز اعصاب و روان هستم مبتلا به دیابت و پروستات دیروز پزشک متخصص اورولوژی بعد از رویت جواب آزمایش تخصصی سرطان پروستات وچکاب داروی تامسولوسین۰ 0/5 و دوتاستراید 0/5 و اسموپین تجویز کردن در صورتیکه من با کپسول افلاکساسین راحت تر بودم اگر لطف کنید راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام
    وقت بخیر
    بنده ۶۲سال سن دارم
    درسن ۵۲سالگی مشکل پروستات پیداکردم
    پس از مطالعه وتحقیق زیادازدمنوش گیاه گزنه
    استفاده کردم روزانه یک قاشق غذاخوری گزنه دریک لیوان آب جوش
    مشکل تا۷۰درصدبهبودیافت

    پاسخ
  • عرض ادب.نمیدونم از کجا شروع کنم.فقط اینکه سنگ کلیه دارم .قند دارم انسولین میزدم و خودم قطع کردم.سنگم دفع میشه خودش.تقریبا ۶ سالی هست از همسرم جدا شدم.و شاید در این مدت چند باری ارتباط داشتم.و روز به روز اون احساس و قریضه جنسی من به گونه سرد تر میشود.و هیچ شهوتی ندارم.الان چند وقته ادراری زیاد شده و سوزش و درد بیضه دارم.ادرارم منظم نیست .از وقتی جدا شدم گوشه گیر شدم و افسردگی گرفتم.با اینکه ورزشکار هستم و مرتب به خاطر ورزشی که انجام میدم تحرکی زیاد است ولی باز مشکلاتی ازین قبیل دارم.لاغر شدم مخصوصا از قسمت پا.ورزش زورخانه ای انجام میدم همیشه بدنم درد می‌کنه الآنم داشتم مرور میکردم در مورد مشکلی که دارم به این مطالب در مورد قرصی که معرفی کردید برخورد کردم.خواستم بدونم من تهیه بکنم مصرف کنم این دارو رو مشکلی نیست چون تمام شواهدی که نوشته بودید رو من دارم و الان که می‌نویسم یه حس بدی از پروستاد دارم احساس میکنم وقت رفتن باشد.ممنون که صبوری میکنید.و جواب گوی بیمارانی همچون من نوعی هستید.از خدا وند منان برای شما سلامتی و آرامش ابدی خواستارم.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up