سرطان دومین علت مرگ و میر پس از بیماریهای قلبی در جهان است. از این گذشته ، حدود 80٪ افرادی که به بیماری قلبی مبتلا می شوند بیش از 65 سال سن دارند ، در حالی که در افراد مبتلا به سرطان، این میزان 50٪ است. این بدان معناست که سرطان احتمالاً در هر سن ، افراد را تحت تأثیر قرار داده است. ما در این مطلب در مورد سرطان خون همچنین و انواع آن مطالبی آورده ایم که هر سال حدود 60 هزار آمریکایی را مبتلا میکند. با ما همراه باشید تا انواع اصلی سرطان خون ، علائم و درمان این بیماری را مورد بررسی قرار دهیم.
سرطان های خون
- سرطان خون روی تولید و عملکرد سلولهای خون تأثیر میگذارد.
- اغلب این سرطانها در مغز استخوان یعنی جایی که خون تولید میشود اتفاق میافتد.
- سلولهای موجود در استخوان به سه قسمت تبدیل میشوند: سلولهای خونی قرمز، سلولهای خونی سفید و پلاکتهای خونی.
در سرطان خون، سلولهای خون با رشدی غیر طبیعی مواجه میشوند. این سلولهای غیرنرمال خون (سلولهای سرطانی) از بسیاری از عملکردهای خون مثل مبارزه با عفونت یا پیشگیری از خونریزیهای شدید جلوگیری میکند
لوسمی چیست؟
لوسمی در طبقه بندی سرطان خون قرار می گیرد. سرطان خون سرطانی است که در جایی ایجاد می شود که رگ های خونی ایجاد شده یا از آنجا عبور می کنند ، این معمولاً مغز استخوان یا سیستم لنفاوی است. لوسمی در مغز استخوان رخ می دهد ، جایی که سلول های خونی تولید می شود. سه نوع سلول خون وجود دارد: پلاکت ها ، که به لخته شدن خون کمک می کنند. گلبول های قرمز ، که اکسیژن را در بدن حمل می کنند و گلبول های سفید خون که با عفونت مبارزه می کنند و بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن هستند. در گلبول های سفید خون، تولید غیر طبیعی سلولها اتفاق می افتد ، که با گسترش بیشتر و غیر طبیعی گلبولهای سفید خون گسترش می یابد ، و به عنوان لوسمی شناخته می شود.
سیستم ایمنی بدن خود را با این 9 غذا تقویت کنید (بهمراه دستور پخت)
با تکثیر گلبولهای سفید ، قادر به انجام صحیح وظیفه خود در مبارزه با عفونت نیستند و همچنین به طور کلی شروع به غلبه بر تولید سلولهای خونی می کنند ، به این معنی که گلبول های قرمز و پلاکت ها کمتر تولید میشوند. این امر باعث بسیاری از علائم و نشانه ها می شود ، زیرا بدن قادر به عملکرد صحیح یا مقابله موثر با عفونت ها بدون تامین خون سالم نیست.
لوسمی می تواند هر کسی را در هر سنی مبتلا کند. بعضا به عنوان سرطان کودکان تصور می شود ، زیرا شایع ترین شکل سرطان در کودکان است. با این حال برخلاف تصور عامه ، این بیماری به طور عمده بر کودکان تأثیر نمی گذارد و با افزایش سن ، خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد و تخمین زده میشود سن متوسط تشخیص آن در حدود 65 سال است. اگرچه این ممکن است در هر مرحله از زندگی رخ دهد.
به صورت کلی سه نوع سرطان خون وجود دارد
سرطان خون لوکمی: بخاطر تولید سریع و غیر نرمال سلولهای سفید خونی، در مغز استخوان این نوع از سرطان رخ میدهد. تعداد زیاد سلولهای سفید و غیرنرمال خون قادر به مبارزه با عفونت نیستند و توانایی مغز استخوان برای تولید سلولهای قرمز خون و پلاکتهای خونی را کاهش میدهد.
سرطان خون غده لنفاوی: این نوع سرطان خون در غده لنفاوی که وظیفه خارج کردن مایعات اضافه و همچنین تولید سیستمهای دفاعی بدن را برعهده دارد، اتفاق میافتد. لنفوسیت نوعی سلول سفید خونی است که با عفونت مبارزه میکند. لنفوسیتهای غیر نرمال به مرور زمان روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی میگذارد.
تومور مغز استخوان (میلوما): سرطان سلولهای پلاسما است. پلاسما سلول های سفید خون است که پادتنهایی برای مبارزه با بیماریها را در بدن تولید میکند. سلولهای میلوما از تولید نرمال پادتنها جلوگیری میکند و سیستم ایمنی شما را در برابر عفونتها ضعیف میکند.
علائم و نشانه های سرطان خون
در انواع سرطان خون، علائم و نشانه ها نسبتاً مشابه هستند. به یاد داشته باشید ، لوسمی بر روی گلبولهای سفید مسئول کنترل عفونت ، تولید گلبولهای قرمز حامل اکسیژن و پلاکت هایی که به لخته شدن خون کمک می کنند تأثیر دارد. بنابراین علائم با این مشکلات همراه است و شامل موارد زیر است:
- خستگی
- کم خونی – این به معنی تعداد کم گلبول های قرمز است و علائم خاص خود را دارد
- کبودی غیر قابل توضیح
- عفونت های ثانویه – ذات الریه شایع است و همچنین هر عفونت دیگری که به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد
- زخمهایی که بهبود نمی یابند
- خونریزی بیش از حد که متوقف نمی شود – این شامل خونریزی از بینی است که متوقف نمیشود
- غدد متورم در گردن ، زیر بغل یا کشاله ران
- درد در استخوانها
- تب
بسته به اینکه لوسمی حاد یا مزمن باشد ، این علائم ممکن است در طی یک دوره زمانی از ساعتها تا ماهها پیشرفت کند. در لوسمی های حاد ، تشخیص بیماری اغلب به دلیل اشتباه گرفته شدن با علایم آنفولانزا یا بی توجهی شخص به نشانه ها، دیر انجام میشود. اگر شما یا فرزندتان تب یا عفونت غیر قابل توضیح دارید که با درمان طبیعی از بین نمی رود ، به پزشک مراجعه کنید.
درمان سرطان خون
بر خلاف اکثر سرطان ها ، در سرطان خون تومور یا توده ی بزرگی وجود ندارد که بتوان آن را هدف قرار داد ، زیرا سلول هایی که سرطانی هستند در سراسر بدن حرکت می کنند. این بدان معناست که درمان شامل تلاش برای خلاص شدن از شر این سلول های سرطانی و جایگزینی آنها با گلبول های سالم ، معمولاً از طریق برخی از انواع انتقال خون از جمله کل خون ، گلبول قرمز خون ، پلاسما ، پلاکت یا سلولهای سفید خون است.
شیمی درمانی ، غالباً بصورت بسیار شدید ، ممکن است قبل از جایگزینی سلول های سالم ، برای آزمایش و از بین بردن سلول های لوسمی ناسالم مورد استفاده قرار گیرد.
لوسمی غالباً عوارضی دارد ، زیرا بدن برای عملکرد طبیعی و مقابله با عفونت ها ، به خطر می افتد ، بنابراین درمان نیز می تواند مخصوص این بیماری های ثانویه باشد و حتی در صورت حاد بودن ، شرایط تهدید کننده زندگی می توانند در اولویت قرار بگیرند.
با وجود لوسمی های حاد ، هدف کلی ایجاد یک ترمیمی است که در آن سلول های جدید سرطانی تولید نمی شود. از آن به بعد می توان از داروها و درمان های بعدی استفاده کرد تا از عود بیماری جلوگیری شود. درمان اشکال مزمن لوسمی بسیار مشکل است ، اما داروها و درمانها هنوز هم می توانند در کند کردن و کنترل سرطان موثر باشند.
نشانه های سرطان خون چیست؟ عوارض، طول عمر و روشهای جدید درمان
در بعضی موارد ، پیوند مغز استخوان (BMT) یا پیوند سلولهای بنیادی (SCT) ممکن است گزینه درمانی باشد. این ابتدا شامل دوز بسیار بالایی از شیمی درمانی یا رادیوتراپی برای از بین بردن تمام سلولهای مغز استخوان از جمله سلولهای لوسمی ناسالم و سلولهای سالم است و باعث می شود فضا برای سلولهای بنیادی جدید ایجاد شود. در صورت موفقیت ، سلولها به روش عادی توسعه می یابند و لوسمی به بهبودی می رسد. BMT و SCT درمان های بسیار پیچیده ای هستند و عوارض زیادی برای بیماران لوسمی دارند ، عمدتاً به این دلیل که سیستم ایمنی بدن به خطر می افتد و درمان نیاز به تخریب تعداد زیادی سلول دارد.
طول عمر بیماران مبتلا به سرطان خون
طول عمر بستگی به عوامل مختلفی از جمله توانایی سیستم ایمنی، سن فرد، مرحله سرطان و … دارد. به طور حدودی باید گفت:
- افرادی که در مرحله اولیه سرطان خون هستند 62 ماه به طور متوسط می توانند زنده بمانند (حدود 5 سال)
- افرادی که در مرحله ثانویه سرطان خون هستند 44 ماه به طور متوسط می توانند زنده بمانند (حدود3-4 سال)
- افرادی که در مرحله پیشرفته سرطان خون هستند 29 ماه به طور متوسط می توانند زنده بمانند (حدود 2-3 سال)
ویدیوی زیر را از دست ندهید
اگر در مورد هرگونه علائم در خود یا فرزندتان نگران هستید ، سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
2 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام با توجه به توضیحی که مورد طول عمر بیماران سرطان خون داشتید یعنی همشون نهایت بعد پنج سال فوت میکنند وهیچکی به بهبودی کامل نمیرسد؟؟
یعنی نهایتا۵سال طول عمر بیماران سرطانی؟؟؟
پس هیچکدوم به طور کامل خوب نمیشن؟