رنگ ادرارتان تیره تر از حد معمول شده است؟ این ممکن است نشان دهنده کم آبی بدن باشد ، اما تغییر رنگ مداوم می تواند به معنای چیز دیگری باشد.
رنگ ادرار می تواند بصورت روزانه تغییر می کند. در حالی که این تغییر رنگ گاهی اوقات به دلیل میزان آب مصرف شده یا غذاهایی است که می خورید ، برخی از رنگ ها می تواند نشان دهنده سایر موارد بهداشتی باشد.
در این مطلب با سایت سالم زیبا همراه باشید تا بفهمید که رنگ ادرار چه چیزی در مورد سلامتی تان به شما میگوید.
7 تا از بهترین و جدیدترین داروهای درمان عفونت یا سوزش ادراری
ادرار چیست؟
کلیه ها سخت کار می کنند تا مواد زاید را از خون و مایعات دیگر بدن فیلتر(تصفیه) کنند. ادرار فرآورده مایع این سیستم است و به پاکسازی بدن از سموم غیر ضروری کمک می کند. تخمین زده می شود که بدن شما حدود 1.5 لیتر ادرار در روز تولید می کند.
بیشتر ادرار از آب تشکیل شده است ، اما دانشمندان دریافته اند که حاوی بیش از 3000 ترکیب است. در یک مطالعه بزرگ که طی مدت هفت سال انجام شد ، تیمی از محققان دریافتند که 72 مورد از این ترکیبات از باکتریها حاصل می شوند ، 1435 مورد از پسماندهای مختلف بیولوژیکی بدن می آیند و 2 هزار و 282 مورد دیگر از رژیم غذایی ، مواد آرایشی و بهداشتی سموم محیطی و داروها ناشی می شود.
محققان خاطرنشان كردند كه در مقایسه با سایر مایعات بدن مانند بزاق و مایع نخاعی ، ادرار حاوی پنج تا ده ترکیب دیگر و مقدار متنوع تری از مواد شیمیایی است. به طور خاص ، مواد شیمیایی موجود در ادرار در 230 کلاس شیمیایی مختلف قرار می گیرند ، که با توجه به اینکه تنها 356 ترکیب در سوخت و ساز بدن انسان وجود دارد ، بسیار زیاد است.
چرا رنگ ادرار مهم است؟
انسان ها هزاران سال است که از رنگ ، چگالی ، کدورت و حتی بوی ادرار به عنوان راهی برای تشخیص بیماری استفاده می کنند. در حالی که این عمل به مصر باستان بر می گردد اما این کاملاً مشهور است که بقراط این روند را که اکنون یوروسکوپی(آزمایش ادرار) نامیده می شود ، مشروعیت بخشید.
امروزه پزشکان با توجه به رنگ و شفافیت ادرار از آنچه در بدن اتفاق می افتد ، مطلع میشوند. از آنجا که در ادرار تنوع زیاد متابولیت ها و مواد زائد وجود دارد ، عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند در تغییر رنگ ادرار نقش داشته باشند. برای تشخیص بسیاری از انواع مشکلات از جمله مثانه ، تخمدان و کلیه می توان آزمایش کامل ادرار انجام داد.
از آنجا که ادرار در روند تشخیص بسیار مفید است ، یادگیری علل رنگ های مختلف ادرار قبل ازمراجعه به پزشک ، مفید است.
رنگ ادرار چه چیزی به شما میگوید؟
رنگ ادرار با توجه به میزان آبی که در طول روز می نوشید تغییر می کند. هر چه مایعات بیشتری نوشیده باشید ادرار رقیق تر و رنگ آن کمرنگ تر می شود. هرچه کمتر از مایعات استفاده کنید، ادرار غلیظ تر می شود و رنگ تیره تری می گیرد. به همین دلیل کم آبی شدید باعث می شود رنگ ادرار، تیره می شود.
اما گاهی رنگ ادرار از این محدوده خارج می شود و رنگ هایی غیر طبیعی مانند قرمز، قهوه ای تیره و آبی به خود می گیرد. اگر متوجه وجود خون در ادرار شدید ، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
وجود خون در ادرار خیلی معنی دارد و حتی ممکن است نشانه نوعی از سرطان مثانه باشد.
1- ادرار شفاف
ادرار کاملاً شفاف می تواند نشانه ی overhydration یا آب زیاد بدن باشد (بله ، چنین چیزی وجود دارد!). نوشیدن بیش از حد مایعات در واقع می تواند خیلی سریع الکترولیتها را از بین ببرد ، که در کوتاه مدت می تواند منجر به عدم تعادل و سرگیجه شود.
2- زرد شفاف یا زرد کمی تیره
کاملاً طبیعی است!
علل تغییر رنگ در ادرار، هشدارها، درمانهای کاملا موثر و نکات مهم
3- سفید ، کدر یا تیره
این می تواند در اثر سنگ کلیه و یا عفونت دستگاه ادراری (UTI) ایجاد شود. در برخی موارد ، این بیماری همچنین ممکن است ناشی از وضعیتی به نام شیلوریا باشد. شیلوریا یک اختلال نادر جریان لنفاوی است که می تواند انگلی باشد.
4- نارنجی یا قهوه ای نارنجی
ادرار نارنجی یا قهوه ای نارنجی ممکن است نشانه ای از کمبود آب بدن یا نشانه ای از مشکلات کبد یا مجاری صفراوی باشد. برخی از داروهای خاص مانند ویتامین B2 یا داروهای ضد یبوست نیز میتوانند این مشکلات را ایجاد کنند. خوردن برخی انواع لوبیا نیز ادرار را به رنگ تیره تری تبدیل می کند.
5- صورتی یا صورتی مایل به قرمز
هنگامی که رنگ ادرار صورتی یا قرمز است ، این بدان معنی است که در ادرارتان خون وجود دارد. شرایطی که می تواند خون ادراری ایجاد کند شامل عفونت ادراری ، بزرگ شدن پروستات ، تومورهای سرطانی و غیر سرطانی ، کیست کلیه و سنگ کلیه یا مثانه است.
علاوه بر آن ادرار قرمز نیز می تواند در اثر ورزش شدید ایجاد شود. ورزش هوازی می تواند باعث از بین رفتن گلبول های قرمز شود ، که می تواند منجر به ایجاد رنگ روشن صورتی گردد.
6- سبز
ادرار سبز می تواند نشانه عفونت مجاری ادراری ناشی از باکتریهایی باشد که به درون خون فرار کرده اند. علاوه بر این ، مصرف برخی از داروها می توانند رنگ ادرار را سبز کنند ، بنابراین ابتدا حتما این موارد را در نظر بگیرید و داروهای مصرفی تان را به پزشک اطلاع دهید.
7- ادرار حاوی کف
ادرار کف دار در برخی موارد می تواند نشانه ای از بیماری کلیوی یا حتی بارداری باشد.
بهترین داروی گیاهی تخلیه کامل ادرار در مردان و زنان (درمان تکرر ادرار)
بوی ادرار را فراموش نکنید
- در حالی که بو کردن ادرار برای هیچ کس خوشایند نیست ، اما می تواند یکی دیگر از نشانه های مشکلات مربوط به سلامتی باشد.
- تغییر بوی ادرار ممکن است به دلیل چیزی باشد که در طول روز خورده اید. کمبود آب بدن می تواند باعث شود بوی ادرار شبیه آمونیاک شود و مکمل های ویتامین B6 نیز ممکن است بو را تغییر دهد.
- بوهای قوی دیگر همچنین می تواند نتیجه عفونت مجاری ادراری ، دیابت ، عفونت مثانه یا بیماری های متابولیکی باشد.
اگر به هیچ عنوان مطمئن نیستید که چه چیزی باعث تغییر رنگ ادرار می شود ، بهترین کار این است که فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اما امیدوارم این تغییر رنگ به دلیل مصرف داروها یا کم آبی ساده باشد.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام آقای دکتر بنده در ادرارم سفیدهای معلق وجود دارد آزمایش دادم گفتند که مشکلی ندارم ولی در نزدیک سرآلتم احساس زخم دارم وسنگ کلیه دارم ممنون میشم جواب بدین چکار کنم با تشکر