تکرر-ادرار.jpg

بهترین داروی گیاهی تخلیه کامل ادرار در مردان و زنان (درمان تکرر ادرار)

تحقیقات نشان می‌دهد حداقل نصف افراد با بی‌اختیاری ادرار، شرایط خود را با مراقب سلامتی در میان نمی‌گذارند؛ اما هیچ نیازی به احساس خجالت وجود ندارد. اگر تکرر ادرار دارید، قطعا شما تنها نیستید. تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار، در زنان و مردان در سنین مختلف پیش می‌آید، اگرچه بیشتر در اواخر زندگی رخ می‌دهد.

علائم تکرر ادرار

word image 67

ای. جیمز رایت، ام. دی.(E. James wright, M. D.) مدیر مرکز اورولوژی جان هاپکینز می‌گوید: یقیناً تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار بدترین مشکل است، چون در روش‌های بسیاری در زندگی روزانه – از ورزش و سفر تا روابط اجتماعی و رمانتیک – اختلال ایجاد می‌کند. دو نوع بی‌اختیاری ادرار وجود دارد:

1-بی‌اختیاری استرسی

اگر از این نوع هستید، فعالیت‌هایی که در درونتان فشار ایجاد می‌کند موجب می‌شود ادرار به مثانه وارد شود. سرفه، عطسه، بالا و پایین پریدن‌های سنگین مواردی هستند که منجر به ریزش ادرار می‌شوند.

به نقل از رایت، بارداری، سیگار کشیدن و اضافه وزن می‌تواند خطر بی‌اختیاری استرسی در زنان را افزایش دهد. بی‌اختیاری استرسی در مردان به ندرت رخ می‌دهد و زمانی که پیش می‌آید، اغلب مربوط به درمان سرطان پروستات، مانند رادیواکتیو یا جراحی می‌باشد.

2- بی‌اختیاری انگیزشی

در این نوع، مغز، نخاع و مثانه باهم به درستی کار نمی‌کنند تا اجازه دهند شما ادرار را در زمان مناسب نگه داشته و رها کنید. ممکن است به طور ناگهانی مثانه‌تان بدون هشدار تخلیه شود. یا ممکن است بارها احساس کنید که نیاز به تخلیه ادرار دارید، مشکلی که بیش فعالی مثانه نامیده می‌شود.

به نقل از رایت، بعضی بیماری‌ها مانند اسکلروز چندگانه یا سکته مغزی که به سیستم عصبی اثر می‌گذارد، می‌تواند موجب این نوع بی‌اختیاری شود. در مردان، بزرگ شدن پروستات ممکن است موجب بی‌اختیاری ادرار شود؛ اما در بسیاری حالت‌ها، پزشکان نمی‌دانند چه چیزی موجب بی‌اختیاری انگیزشی می‌شود. ممکن است هر دو نوع بی‌اختیاری را همزمان داشته باشیم.

همچنین بخوانید: علل تغییر رنگ در ادرار، هشدارها، درمانهای کاملا موثر و نکات مهم

کنترل بازسازی مثانه

مهم نیست چه چیزی موجب تکرر ادرارتان می‌شود، رایت اخبار خوبی را ارائه می‌دهد: اغلب حالت‌ها می‌تواند درمان شود یا بطور قابل توجهی بهبود یابند. بعضی استراتژی‌ها که می‌توانند مفید باشند شامل موارد زیر هستند:

رژیم غذایی

ممکن است قادر باشید تکرر ادرار را با اجتناب از غذاها و نوشیدنی‌های زیر کنترل کنید:

  • الکل
  • شیرین کننده‌های مصنوعی
  • کافئین
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • شکلات
  • مرکبات و گوجه فرنگی
  • ذرت شیرین شده
  • عسل
  • غذاهای تند

تحقیقات نشان می‌دهد زنان چاقی که وزن خود را از دست داده‌اند دوره‌های کوتاهی از تکرر ادرار داشته‌اند.

ورزیدن مثانه

ورزش‌های مشخصی کمک می‌کند ادرارتان را بهتر کنترل کنید:

  • ورزشهای کیگل– در کیگل، به طور منظم ماهیچه‌های مشخصی در لگن سفت می‌شوند تا آنها را قوی کنند که به کاهش تکرر ادرارتان کمک می‌کند.
  • چالش – در این روش، کیگل را تنها در زمان عطسه، سرفه یا دیگر فعالیت‌هایی که موجب ریزش ادرار می‌شود انجام دهید.

به نقل از رایت، این موارد نیاز به تمرین دارند. ممکن است به پزشک حرفه‌ای یا درمانگر فیزیکی برای نشان دادن اینکه چگونه آنها را به درستی انجام دهید نیاز داشته باشید.

مطلب مشابه: قرص فنازوپیریدین، تاثیر بر مشکلات ادرار، عوارض، و نکات مهم دیگر

روشهای درمانتان را بشناسید

به نقل از رایت، بسته به نوع بی‌اختیاری که دارید، پزشکتان یکی از درمان‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • تجویز دارو که می‌تواند کمک کند ادرار را بیشتر نگه دارید، موارد اورژانسی را کاهش دهید و توانایی تان برای تخلیه ادرار را بهتر کنید. (اخیرا روشی برای زنان با مثانه بیش فعال وجود دارد که کمک می‌کند ماهیچه‌های مثانه استراحت کنند. روشی برای مردان با نسخه نویسی موجود است.)
  • تزریق بوتاکس به پوشش مثانه برای مسدود کردن رهاسازی ماده شیمیایی که موجب انقباض ماهیچه‌ها می‌شود.
  • تزریق ماده غلیظ اطراف مجرای ادرار (لوله‌ای که ادرار را به بیرون از بدنتان حمل می‌کند) برای کمک به برگرداندن ادرار.
  • جراحی برای قرار دادن یک نوار مش، تا در برابر ادرارتان فشار ایجاد کرده و از ریزش جلوگیری کند.

به نقل از رایت، راهکارهای بسیاری وجود دارند، اما شما تنها برای آنچه تمایل دارید تا درباره‌اش صحبت کنید و شرح دهید، مساعدت بدست می‌آورید.

7 روش طبیعی برای درمان مثانه بیش فعال

در اینجا روش‌های طبیعی و آسان برای کمک به کنترل مثانه بیش فعال و کاهش ریزش مثانه وجود دارند. شاید می‌پرسید برای بی‌اختیاری ادرار خود چه کنید؟ یا چگونه از بدتر شدن مثانه حساس جلوگیری کنید؟ اگر بی‌اختیاری شدید نیست، می‌توانید کنترل مثانه را با روش‌های بدون دارو و جراحی مدیریت کنید. به خاطر داشته باشید مهم است که پزشکتان بداند چه علائمی دارید. چندین تغییرات ساده سبک زندگی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید. در اینجا به چند مورد اشاره می‌شود.

  1. مایعات کمتر بنوشید و کافئین در شب را محدود کنید. اگر موقع بیدار شدن از خواب نیاز شدیدی به دستشویی دارید، چند ساعت قبل از خواب مایعات ننوشید.
  2. وزن کم کردن. در زنان با اضافه وزن، نشان داده شده از دست دادن وزن تکرر ادرار را کاهش می‌دهد. چون به خاطر سبک شدن فشار روی کف لگن کمتر می‌شود. به علاوه، احساس بهتر و همچنین رضایت بیشتری خواهید داشت.
  3. اجتناب از یبوست. فشار وارد کردن مکرر ممکن است به کف لگن صدمه وارد کند. اگر هنگام دفع مجبور می‌شوید فشار زیادی وارد کنید، مایعات بنوشید و غذاهایی که شما را منظم نگه دارد بخورید.
  4. سرفه کردن. سرفه کردن با فشار آوردن به کف لگن و تضعیف ماهیچه‌ها موجب ریزش بیشتر ادرار می‌شود.
  5. سیگار کشیدن. سیگار کشیدن منجر به سرفه کردن می‌شود که منجر به تضعیف ماهیچه‌های کنترل مثانه می‌شود. هزاران دلیل دیگر برای ترک سیگار وجود دارد.
  6. تمرین کنترل مثانه. تمرین کنید جلوی ریزش ادرار را بگیرید. هر 3-4 ساعت در روز و هر 4-8 ساعت در شب روی نگه داشتن ادرار تمرکز کنید. توجه کنید با اینکار بعد از چند هفته مشکل بهبود خواهد یافت.
  7. انجام ورزش‌های کیگل. این ورزش‌ها، ماهیچه‌های کف لگن را تقویت می‌کنند.

حتماٌ بخوانید: تکرر ادرار نشانه چیست؟ 3 تا از بهترین قرصهای درمان (قطعی)

19 درمان علمی در منزل برای تکرر ادرار

  • رب انار: از پوست انار، رب درست کنید، اندکی از آن را به آب اضافه کنید و دوبار در روز مصرف کنید.
  • گوشت اسب برشته شده: گوشت اسب برشته شده را برای چندین روز مصرف کنید.
  • دانه‌های کنجد: دانه‌های کنجد را با شکر زرد مخلوط کرده برای کنترل تکرر ادرار بخورید.
  • دانه‌های شنبلیله: از دانه‌ها، پودر درست کنید، با زنجبیل و بذر علف هرز به علاوه عسل یا آب مخلوط کرده روزی دوبار مصرف کنید.
  • اسفناج آب پز شده: مصرف اسفناج آب پز شده می‌تواند به توازن ریزش ادرار کمک کند.
  • سیب، سیب زمینی شیرین، تمشک، لوبیا، موز، شکر قهوه‌ای و گیلاس را برای از بین بردن یبوست بخورید چون می‌تواند جلوی تکرر ادرار را نگه دارد.
  • ورزش‌های کنترل مثانه را با نگه داشتن ادرارتان برای مدت طولانی در طی روز تمرین کنید – مواظب باشید که نگه داشتن ادرارتان برای مدت طولانی زمانی که شما واقعا باید به دستشویی برید می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد، بنابراین نگه داشتن ادرار را زمانی که احساس درد کنید، انجام ندهید.
  • انجام ورزش‌های کیگل.
  • دقت در مصرف مایعات : از نوشیدن خیلی دیر قبل از خواب برای اجتناب از نوکتوریا پرهیز کنید.
  • از مصرف الکل، مرکبات و مشروبات، قهوه، چای، گوجه فرنگی و فراورده‌های گوجه فرنگی پرهیز کنید.
  • سرکه سفید: دو قاشق سوپ خوری سرکه سفید را با نصف فنجان آب گرم مخلوط کنید، سپس برای کمک به کاهش تکرر ادرار بنوشید.
  • جوش شیرین: یک قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کرده، روزی یکبار، هر چند روز بنوشید.
  • کرانبری‌ (قره قاط): به خاطر ویژگی‌های مهار باکتری، آب کرانبری برای کاهش تکرر ادرار مفید است. حدود چهار اونس آب خالص کرانبری را برای کمک به جلوگیری از عفونت‌های مجرای ادرار و در نتیجه کاهش تکرر ادرار بنوشید.
  • آب انگور هندی: منبع غنی از ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی و درمان مشکلات عفونت‌های مجرای ادرار کمک می‌کند. این میوه خاصیت مفید کاهش التهاب دارد.
  • آب آلوئه ورا: به کاهش التهاب و احساس سوزش در طی ادرار کمک می‌کند. همچنین در بهبود عملکرد کلیه مفید است.
  • دانه‌های زیره: در تسکین مشکلات گوارشی که ممکن است منجر به ادرار شود، مفید است. مصرف با آب گرم هر روز در درمان تکرر ادرار مربوط با مشکلات گوارشی مفید خواهد بود.
  • شکر زرد: درمان مشهور برای معالجه علائم تکرر ادرار.
  • ماست: غنی از پروبوتیک و بنابراین در بهبود سلامت سیستم گوارشی و سلامت کلیه‌ها مفید است.
  • پودر دارچین: شامل خواص ضد التهاب طبیعی، این روش طبیعی به کاهش علائم التهاب و احساس سوزش کمک می‌کند. همچنین با بهبود سلامت کلیه‌ها به کاهش تکرر ادرار کمک می‌کند.

همچنین بخوانید: تکرر و سوزش ادرار در بارداری، علت، روش درمان خانگی و نکات مهم

روش‌های درمانی دیگر برای تکرر ادرار

زمانی که تکرر ادرار به چیزی غیر از مشکل موقتی تبدیل می‌شود، مثل عفونت مجرای ادرار، هیچ نیازی به ناامیدی وجود ندارد و نباید فکر کنید که مقدر شده تا گوشه نشین شوید چون نیاز است که هر زمان نزدیک دستشویی باشید. در حالی که هیچ علاجی برای تکرر ادرار وجود ندارد، تعدادی درمان‌های متفاوت وجود دارد که می‌تواند به تحت کنترل نگه داشتن دوره‌های تکرر ادرار کمک کند. برای مثال، اگر دیابت دلیل تکرر ادرار باشد، درمان باید شامل مدیریت سطح قند خون باشد. اگر شخصی مثانه بیش فعال دارد، درمان می‌تواند با رفتار درمانی آغاز شود، مثل نگه داشتن ادرار، رژیم غذایی مناسب، ورزش‌های کیگل.

word image 68

معالجه تکرر ادرار همچنین می‌تواند شامل تجویز دارو باشد. بعضی داروها به شکل قرص هستند، در حالیکه بعضی دیگر به صورت پماد هستند. در سال‌های اخیر، داروی بوتاکس برای درمان بعضی افراد مبتلا به تکرر ادرار استفاده شده است. سرم تزریق شده به ماهیچه‌های مثانه، موجب استراحت مثانه شده و ظرفیت ذخیره‌سازی آنرا افزایش می‌دهد. این روش می‌تواند دوره‌های ریزش ادرار را کاهش دهد. جراحی میسر است اما باید آخرین روش باشد. کمترین جراحی، فرایندی است که شامل کاشت عصب محرک در زیر پوست می‌باشد که با دستکاری انقباضات در ماهیچه‌ها و ارگان‌های کف لگن به بهبود بیماری کمک می‌کند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
ادرارتکرر ادرار

مطالب مشابه

6 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • عالی بود

    پاسخ
  • حسین کاظمی
    18 دسامبر 2020 3:30 ب.ظ

    سلام بنده برای درمان پروستات کپسول تامسوور مصرف میکنم هرموقع قرصهارو نمیخورم هنگام ادار باسوزش مواجه میشوم چکارکنم

    پاسخ
  • سلام پدرم را تقریبا ده روز عمل کردندوکلیه سمت راستش رای داشتند بعداز ده روز امروز ادرارش نمی آید ومجبور شدیم سوند بگذاریم علت مشکل چیست در ضمن پدرم بیماری قلبی و قند هم دارد

    پاسخ
  • سلام مادرم مشکل تخلیه ادرار داره، شاید 2ساله.چندین بارآزمایش وسونوگرافی شده واکثرا گفتن مشکلی نداره حتی سیستوسکپی هم انجام داده. اما همچنان بعضی مواقع مشکل داره واونقدر دردش زیاده حس میکنه که داخل بدنش زخمه. درضمن قند خون داره وانسولین مصرف میکنه. لطفا راهنمایی کنین. مجکرم

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ببخشید من از ساعت ۳ عصر تا الان که ده دقیقه مونده به ۸، ۲۰ بار رفتم دستشویی و عسل ، دارچین و سیاه دانه هم مخلوط کردم خوردم بازم فایده ای نداشت به نظر شما چکار کنم دکتر جان؟

    پاسخ
  • رضا محمد باقرزاده گاوگان
    22 نوامبر 2023 3:56 ق.ظ

    سلام من تقریبا اوایل صبح نیاز به دفع ادرار دارم اما وقتی دوباره میخوابم بعد از حدود یک ساعت دوباره نیاز به دفع دارم البته حجم ادرار خیلی کم هست یعنی بنظر میاد در ادرار اول مثانه کامل تخلیه نمیشه البته روزها همچین مشکلی ندارم و در همان ادرار اول مثانه کامل تخلیه میشه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up