ادرار

تکه های سفید در ادرار در مردان و زنان: علت و زمان مراجعه به پزشک

دیده شدن تکه های سفید در ادرار طبیعی نیست و می تواند علل مختلفی داشته باشد. این وضعیت ممکن است برای آقایان و خانمها اتفاق بیفتد و اغلب می تواند نشانه ای از عفونت انگلی، عفونت ادراری، اختلال کلیوی یا دلایل دیگر باشد. در این مطلب دلایل وجود تکه های سفید در ادرار آمده است. همچنین اقدامات مورد نیاز برای رفع این مشکل در بارداری نیز آورده شده است.

وجود تکه های سفید یا ذرات موجود در ادرار به چه علت است؟

سوال اینجاست که تکه های سفید یا ذرات موجود در ادرار به چه معنی است؟ سیستم ادراری به همراه دیگر ارگان های بدن یک فرد سالم، وظیفه متعادل کردن سطح مواد شیمیایی و آب در بدن را بر عهده دارند. دیگر عملکرد این سیستم، دفع مواد زاید از بدن به صورت ادرار است. مقدار ادرار دفع شده در یک روز، به میزان مایعات مصرفی تان بستگی دارد.

وجود تکه های سفید در ادرار، مسئله ی نگران کننده ای نیست اما اگر این شریط با درد، تب و سایر علائم شبه آنفولانزا همراه باشد، توصیه می کنیم در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

حتما بخوانید: 38 تا از مقوی ترین و سالم ترین غذاها و نوشیدنیهای دنیا (طبق تحقیقات جدید)

برای زنان باردار، تکه های سفید موجود در ادرار می تواند نشانه ی عفونت یا در نتیجه ی از بین رفتن پروتئین و گلبول های سفید باشد. این یک اثر جانبی ناشی از تغییرات هورمونی و بیولوژیکی است که اغلب در دوران بارداری اتفاق می افتد. برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه، مراجعه ی سریع به پزشک اهمیت زیادی دارد.

ذرات سفید موجود در ادرار ممکن است به معنای چیزهای مختلفی باشد. رنگ ادرار یک فرد سالم، اغلب زرد کمرنگ است. مقدار و دفعات ادرار کردن، به سلامتی عمومی بدن و میزان آب مصرفی تان بستگی دارد. ذرات سفید موجود در ادرار بسته به علت آن، ممکن است به صورت رسوبات سفید یا تکه های کوچک شناور در ادرار ظاهر شود.

تکه های سفید در ادرار

ادرار شما حاوی مواد زاید و مایعات اضافی بدن است. مقدار ادرار در روز به میزان مایعات و آب مصرفی شما در طول روز بستگی دارد. آنچه بر رنگ، بو و دیگر خصوصیات ادرار شما تأثیر می گذارد شامل موارد زیر است:

  • غذایی که می خورید
  • سطح سلامتی بدن
  • داروهای خاص
  • مقدار مایعات از دست رفته بدن از طریق تعریق

طبق گفته ی خدمات بهداشتی و پزشکی در بریتانیا یا NHS، عفونت ادراری، عفونت شایعی است که می تواند مثانه، کلیه ها و لوله های متصل به آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگرچه این عفونت بیشتر در زنان رایج است اما هر کسی می تواند به آن مبتلا شود. این سازمان می گوید زنان بیشتر از مردها در معرض ابتلا به عفونت های مکرر دستگاه ادراری هستند.

عفونت مجاری ادراری که باعث ایجاد تکه های سفید در ادرار می شود بسیار دردناک و ناراحت کننده است. این شرایط برای اکثر افراد تنها چند روز طول می کشد و به راحتی با آنتی بیوتیک ها قابل درمان است.

حتما بخوانید: 9 غذا برای تقویت سیستم ایمنی بدن تا حداکثر ممکن

سازمان های بهداشتی ملی توصیه می کنند در صورت شدید شدن یا بدتر شدن علائم عفونت، یا هنگامی که علائم پس از چند روز بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. همانطور که گفته شد، عفونت مجاری ادراری اغلب با مصرف یک دوره ی کوتاه آنتی بیوتیک ها درمان می شود، بطوریکه به اکثر خانمها یک دوره 3 روزه آنتی بیوتیک داده می شود. برای آقایان و خانمهای باردار و موارد شدید عفونت، یک دوره ی طولانی تر درمان ممکن است لازم باشد.

5 بیماری اصلی لکه های سفید در ادرار

در اغلب موارد رنگ، بو و ظاهر کلی ادرار بسته به نوع غذا، نوشیدنی، سطح سلامتی و میزان آب از دست رفته در اثر تعریق، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. پس از دیده شدن تکه های سفید در ادرار، رنگ آن تیره و کدر می شود. این می تواند در اثر مخاط بیش از حد یا افزایش میزان پروتئین ایجاد شود.

آنچه باعث ایجاد ذرات سفید در ادرار می شود ممکن است متفاوت باشد، طبق اعلام سازمان بهداشتی و پزشکی در بریتانیا (NHS)، عفونت دستگاه ادراری محتمل ترین علت این وضعیت است.

دلایل احتمالی وجود ذرات و تکه های سفید در ادرار عبارتنداز:

1- عفونت ادراری

عفونت ادراری در مردان و زنان شایع است. عفونت مجاری ادراری یک عفونت باکتریایی دستگاه ادراری است که می تواند باعث کدر شدن یا دیده شدن ذرات سفید در ادرار شود.

عفونت مجاری ادراری در اثر عفونت باکتریایی مجرای ادرار ایجاد می شود. عفونت مجاری ادراری در زنان شایع تر است اما ممکن است در مردان نیز رخ دهد. علائم شایع این بیماری شامل موارد زیر است:

  • درد و سوزش هنگام دفع ادرار
  • بوی بد ادرار
  • فشار در قسمت تحتانی شکم
  • نیاز شدید به ادرار کردن
  • تکرر ادرار

عفونت ادراری را می توان با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک درمان کرد. برای خانم های باردار، ممکن است درمان سریعتر و فوری لازم باشد تا خطر انتشار عفونت در رحم کاهش یابد. در خانه می توانید علائم عفونت مجاری ادراری را با نوشیدن مقدار زیادی آب کنترل کنید. همچنین برای جلوگیری از سوزش مثانه می توانید از نوشیدن چای، قهوه و نوشیدنی های تند اجتناب کنید و ویتامین C مصرف نمایید.

2- مشکلات کلیوی

مشکلات کلیوی مانند سنگ کلیه نیز می توانند باعث سفید شدن رنگ ادرار شود. سنگ کلیه توده ای سخت در کلیه است که به طور معمول از ترکیبات کلسیم نامحلول تشکیل شده است.

علائم مشکلات کلیوی شامل موارد زیر است:

  • درد در پهلوها و پشت دنده
  • ادرار قرمز رنگ، صورتی یا سفید و بو دار
  • درد هنگام ادرار کردن
  • ادرار کدر و تیره
  • تکرر ادرار
  • کم شدن حجم ادرار

4- پروتئین بیش از حد

هنگامی بروز مشکلات کلیوی، ممکن است کلیه ها نتوانند برخی از ذرات موجود در ادرار را فیلتر کنند. در چنین مواردی ممکن است پروتئین اضافی از طریق ادرار دفع شود. نام این بیماری پروتئینوری است و می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • افزایش تولید پروتئین
  • عدم توانایی در جذب کامل پروتئین
  • آسیب پاتولوژیک به گلومرول (فیلترهای کوچک موجود در کلیه)

5- دیابت

افراد مبتلا به دیابت، قند خون بالایی دارند که می تواند به عنوان ذرات سفید در ادرار ظاهر شود. علاوه براین، کتونوریا یک عارضه ی شایع در بیماران دیابتی است که در نتیجه ی نقص متابولیسم کربوهیدرات ایجاد می شود. در این عارضه، کتون ها در خون بیمار افزایش و تجمع میابند.

کتون ها در طول متابولیسم چربی تشکیل می شوند. در افراد سالم، کتونها از طریق خون به ادرار منتقل نمی شوند. با این حال این ذرات در کسانی که به دیابت مبتلا هستند، احتمالاً به صورت ذرات سفید به داخل ادرار منتقل می شوند.

حتما بخوانید: تغذیه سالم: فواید، روشهای ساده انجام و همه نکات مهم

وجود تکه های سفید در ادرار مردها به چه علت است؟

در مردان، یک علت شایع وجود تکه های سفید در ادرار، انزال رتروگراد است. طبق گفته کلینیک مایو، انزال رتروگراد زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای بیرون آمدن از آلت تناسلی در هنگام ارگاسم وارد مثانه شود. این شرایط معمولاً به عنوان ارگاسم خشک هم شناخته می شود. این بیماری مضر نیست اما در موارد نادر می تواند منجر به ناباروری مردان شود

در حین ارگاسم عضله ای که ادرار را در مثانه نگه می دارد، سفت می شود تا از ورود منی به مثانه جلوگیری کند. اما با وجود انزال رتروگراد، این عضلات به درستی سفت نمی شوند و در نتیجه اسپرم به جای بیرون ریختن وارد مثانه می شود.

انزال رتروگراد ناشی از موارد زیر است:

انزال رتروگراد با علائم زیر خود را نشان می دهد:

  • وجود مایع منی بسیار کم در هنگام ارگاسم
  • ادرار کدر
  • ذرات سفید موجود در ادرار
  • ناباروری مردان

وجود تکه های سفید در ادرار زنها به چه علت است؟

محتمل ترین علت وجود ذرات سفید در ادرار خانمها، واژینوز باکتریایی، عفونت ادراری و مخمر یا کاندیدیازیس واژن (عفونت قارچی واژن یا برفک) است. اینها عفونتهای شایع بخصوص در دوران بارداری است. این عفونت ها در اغلب اوقات با علائم ناخواسته مانند درد، خارش، سوزش و ترشحات بد بوی واژن همراه خواهد بود.

word image 1

برای به حداقل رسیدن عوارض این بیماری هم برای مادر و هم برای جنین، به درمان سریع و اورژانسی نیاز است. درمان به موقع همچنین ممکن است به جلوگیری از شیوع عفونت، به ویژه در زنان با فعالیت زیاد جنسی کمک کند.

دلایل، درمان و علائم عفونت های واژن در زنان به شرح زیر است.

1- واژینوز باکتریایی

واژینوز باکتریایی بیماری است که با التهاب واژن مشخص می شود. این بیماری ناشی از رشد زیاد باکتریهایی است که به طور طبیعی در واژن یافت می شوند. واژینوز باکتریایی می تواند در هر سنی زنان را تحت تأثیر قرار دهد اما بروز آن در سال های تولید مثل معمول است.

علت BV به طور واضح مشخص نیست اما عوامل خطر آن داشتن رابطه جنسی محافظت نشده و افزایش رطوبت است. علائم این بیماری شامل موارد زیر است:

  • ترشحات خاکستری یا سفید واژن
  • خارش خفیف تا شدید واژن
  • بوی ناخوشایند ادرار و ترشحات واژن
  • درد هنگام ادرار کردن

در موارد خفیف ممکن است بیماری بدون درمان از بین برود. اما برای زنان باردار که علائم واژینوز باکتریایی را نشان می دهند، لازم است درمان فوری انجام شود. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به سقط جنین شود. در بیشتر موارد، از آنتی بیوتیک ها برای درمان این بیماری استفاده می شود.

2- عفونت مخمر

عفونت مخمر واژینال ناشی از رشد بیش از حد قارچ واژن است و یکی از دلایل احتمالی ترشحات سفید واژن در زنان است. عفونت مخمر واژینال بی خطر است اما می تواند باعث تحریک و ناراحتی زیادی شود.

طبق گفته WebMD، واژن سالم حاوی باکتری های بسیار و تعداد کمی سلول مخمر است. به طور معمول سطح باکتری ها و مخمرها به حفظ تعادل خاصی کمک می کنند. اگر چیزی این تعادل را مختل کند، ممکن است مخمر بیش از حد رشد کند و باعث بروز علائم ناخواسته شود. این در دوران بارداری شایع است و با آنتی بیوتیک ها قابل درمان است.

حتما بخوانید: بهترین داروی گیاهی تخلیه کامل ادرار در مردان و زنان (درمان تکرر ادرار)

برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های مخمر واژینال می توان اقدامات زیر را انجام داد:

  • واژن را تمیز و خشک نگه دارید
  • از پوشیدن لباس نامناسب خودداری کنید
  • از لباس زیرهایی استفاده کنید که گرما را محبوس نکند و ران و واژن را خشک نگه دارد
  • مرتباً پد یا تامپون را عوض کنید
  • از دوش گرفتن های مکرر اجتناب کنید

وجود تکه های سفید ادرار در دوران بارداری به چه معنا است؟

تغییرات بسیار زیادی در دوران بارداری اتفاق می افتد و ترشحات رنگی واژن نیز معمول است. در دوران بارداری دیده شدن ذرات سفید شناور در ادرار، متداول است. به احتمال زیاد خانمها در معرض عفونت ادراری قرار می گیرند و این یکی از محتمل ترین دلایل وجود تکه های سفید در ادرار است.

صرف نظر از علت وجود تکه های سفید در ادرار، ممکن است اقدامات فوری پزشکی لازم باشد تا خطر ابتلا به عفونت رحم و عوارض جانبی به حداقل برسد. به گفته دکتر Melinda Ratini از WebMD ، عفونت های مجاری ادراری شایع در دوران بارداری می توانند باعث درد، ادرار کدر و بد بو شوند.

حتما بخوانید: علل تغییر رنگ در ادرار، هشدارها، درمانهای کاملا موثر و نکات مهم

عفونت مجاری ادراری علت عمده درد، ناراحتی و بد بو شدن ادرار در دوران بارداری است. علل دیگری که ممکن است باعث ایجاد ذرات سفید در ادرار شود شامل عفونت های باکتریایی، عفونت های انگلی، عفونت های مخمر و عوارض کلیوی است.

ترشحات واژن در دوران بارداری ممکن است علائم زیر را نشان دهد:

  • ترشحات زرد، تیره یا سفید واژن
  • بوی بد ادرار و ترشحات دیگر
  • ترشحات ضخیم، چسبنده یا آبکی
  • ترشحات دردناک
  • درد پایین کمر
  • خارش خفیف تا شدید در اطراف واژن

خلاص شدن از ذرات سفید در ادرار مستلزم درمان علت اصلی بیماری است. این تنها در صورتی انجام می شود که پزشک علت اصلی بیماری را تشخیص دهد.

وجود رشته های سفید (نه لکه) در ادرار نشانه ی چیست؟

ذرات سفید موجود در ادرار غالباً نگران کننده نیستند. برای شناسایی و درمان علت اصلی، معاینه و تشخیص پزشکی فوری و مناسب لازم است. وجود رشته های سفید در ادرار می تواند در هر کسی دیده شود اما در خانم ها و بخصوص زنان باردار رایج تر است و عمده ترین علت آن عفونت ادراری است.

دلایل زیادی برای وجود رشته های سفید در ادرار وجود دارد. بنابراین مراجعه ی زودهنگام به پزشک اهمیت زیادی دارد. ذرات سفید در ادرار ممکن است نشانه ی وجود مشکلات دیگری هم باشد.

حتما بخوانید: خون در ادرار نشانه چیست؟ هشدارها، روشهای درمان و نکات مهم

بعبارت کلی ویژگی ها و خصوصیات ادرار بسته به علت ایجاد کننده ی آن، از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

با مشاهده ی رشته های سفید در ادرار، علایم زیر در فرد دیده می شود:

  • کمر درد در صورت ابتلا به سنگ کلیه
  • ادرار دردناک
  • درد در کشاله ران
  • تهوع و استفراغ
  • ادرار بد بو یا کدر
  • افزایش میزان ترشحات واژن در زنان
  • خارش اطراف مهبل

وجود رشته های سفید در ادرار خانم ها به چه معناست؟

وجود ذرات سفید در ادرار زنان بیشتر از مردان است. همانطور که ذکر شد علت شایع اغلب عفونت های دستگاه ادراری است اما علل دیگری وجود دارد که برخی از آنها جدی هستند و برخی دیگر خیر.

برای عفونت مجاری ادراری و سایر عفونت های باکتریایی که باعث ایجاد ذرات رشته مانند در ادرار می شوند، مصرف یک دوره 3 روزه آنتی بیوتیک توصیه می شود. در موارد شدید، اغلب به دوره های طولانی تر درمان نیاز است. همین روش درمانی برای زنان باردار نیز انجام می شود.

حتما بخوانید: 7 تا از بهترین و جدیدترین داروهای درمان عفونت یا سوزش ادراری

برای خانم ها و آقایان، برخی روش های درمان خانگی وجود دارد که می توانید ذرات سفید موجود در ادرار را کم یا مدیریت کنید. این درمانهای خانگی به بهبود علائم عفونت مجاری ادراری کمک می کند. می توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • اگر عفونت در طول چرخه ماهانه رخ می دهد، به جای استفاده ار تامپون، از پد استفاده کنید تا تحریک واژن کمتر شود
  • از دوش گرفتن زیاد اجتناب کنید چون باعث از بین رفتن باکتری های خوب داخل واژن می شود و حتی ممکن است برخی از عفونت های واژن را بدتر کند
  • فقط از لباس زیر پنبه ای استفاده کنید
  • باید کشاله ران خود را تمیز و خشک نگه دارید
  • از پوشیدن لباس زیرهای نامناسب و تنگ که می تواند علائم عفونت را بدتر کند، خودداری کنید
  • همچنین باید برای پایین نگه داشتن قند خون، از داشتن رژیم غذایی مناسب اطمینان حاصل کنید و آن را حفظ نمایید

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

برای تشخیص علت اصلی ذرات سفید رنگ موجود در ادرار، مراجعه به پزشک لازم است. تشخیص علت این وضعیت در خانه چندان آسان نیست، به همین دلیل تشخیص پزشکی مناسب لازم است.

همانطور که گفته شد علل اصلی وجود تکه های سفید در ادرار متفاوت است اما در موارد زیر لازم است به پزشک مراجعه کنید:

  • علائم بهبود نمی یابد
  • به نظر می رسد علائم شدید و غیرقابل تحمل است
  • علایم در زمان بارداری رخ می دهد
  • احتمال خطر آلوده کردن دیگران وجود دارد

پزشک شما آزمایشاتی انجام می دهد تا علت اصلی عفونت را مشخص کند. این کار با استفاده از آزمایش کتون ادرار یا تست نوار کاغذی قابل انجام است. در موارد دیگر ارائه دهنده خدمات درمانی شما ممکن است بیوپسی (بافت برداری) کلیه را انجام دهد که در زمانهایی که پروتئین زیادی در ادرار وجود دارد، انجام می شود.

درمان علت اصلی ایجاد ذرات سفید در ادرار، بهترین راه برای خلاص شدن از آنها است. به عنوان مثال وقتی علت اصلی عفونت باکتریایی است، می توان از یک دوره آنتی بیوتیکی برای پاک کردن عفونت استفاده کرد. اگر علت این بیماری یک عفونت جدی کلیوی باشد، پزشک ممکن است برای برطرف کردن مشکل، انجام جراحی را توصیه کند.

حتما بخوانید: رنگ ادرار چه چیزی درمورد سلامتی تان می گوید؟

اقدامات پیشگیرانه ای وجود دارد که با استفاده از آن می توان از بروز عفونت ها جلوگیری کرد. با حفظ رژیم غذایی سالم و راههایی که در زیر ارایه میشود، می توانید سیستم ایمنی تان را تقویت کنید و به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک نمایید:

  • نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات (نوشیدنی های بدون الکل)
  • ورزش و پیاده روی به طور منظم
  • حفظ رژیم غذایی متعادل (کلسترول خود را بررسی کنید)
  • میوه و سبزیجات زیادی بخورید
  • به طور منظم به پزشک مراجعه کنید

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkادرار

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام و خسته نباشی مفید بود اما سوالی ذهن مرا درگیر خود کرده است.ماده ای که شبیه منی یا خلط در هنگام ادرار از بدن خارج میشود چیه و عامل اصلی این بیماری چه چیز است و درمان آن چگونه است. اما این را هم بگم که منی نیست و این ماده سفید رنگ شبیه خلط با سوزش در هنگام ادرار خارج میشود و راه درمان آن چیست و حاصل چه بیماری است

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up