شیاف پروژسترون 400

شیاف پروژسترون 400 برای چیست؟ عوارض شیاف پروژسترون 400

هورمون بارداری یا همان پروژسترون، برای فرآیند تولید مثل حیاتی است. با این که بدن ما قادر است به طور طبیعی پروژسترون تولید کند، اما شرایط خاصی وجود دارد که فرد را ناچار می‌ کند تا از پروژسترون به صورت شیاف واژینال استفاده نماید.

اگر شیاف ‌های پروژسترون برای تان جدید هستند، جای خوبی آمده‌ اید! در این مقاله همه چیز هایی که باید در مورد نقش پروژسترون در بارداری، هدف شیاف‌ های واژینال پروژسترون و بهترین شیوه‌ های استفاده از آن ها بدانید، توضیح داده شده است. (منبع پزشکی)

نقش پروژسترون در بارداری

پروژسترون نوعی هورمون جنسی است که به طور طبیعی در مردان و زنان تولید می‌ شود. این هورمون خاص در نیمه دوم سیکل قاعدگی (مرحله لوتئال) و در هفته ‌های اولیه بارداری نقش مهمی را برای زنان ایفا می‌ کند.

در ابتدا، پروژسترون توسط جسم زردی که پس از تخمک ‌گذاری تشکیل می‌ شود در تخمدان ‌ها ترشح می ‌شود و وظیفه اصلی آن کمک به آماده‌ سازی رحم برای بارداری است. پروژسترون این کار را با ضخیم کردن پوشش داخلی رحم (آندومتر) و جلوگیری از انقباضات عضلانی در رحم انجام می‌ دهد.

حتما بخوانید: آمپول پروژسترون برای ریزش مو+ کمبود پروژسترون و ریزش مو

در صورت انجام لقاح، پروژسترون هم چنان در تخمدان ‌ها تولید می‌ شود؛ منتهی برای حمایت بیشتر از رحم و آندومتر. با پیشرفت بارداری، پروژسترون هم توسط جفت ترشح می ‌شود. این معمولا پس از 8 تا 12 هفته بارداری شروع می ‌شود.

اگر بارداری اتفاق نیفتد، جسم زرد تجزیه می ‌شود، سطح پروژسترون کاهش می‌ یابد و قاعدگی شروع می ‌شود.

شیاف پروژسترون چیست؟

شیاف پروژسترون نوعی شیاف واژینال است که معمولا بین 50 تا 400 میلی‌گرم پروژسترون دارد. هنگامی که شیاف وارد واژن می ‌شود، به آرامی پروژسترون را در بدن آزاد می ‌کند و می‌ تواند جذب جریان خون شود.

شیاف پروژسترون برای چه کسانی مناسب است؟

شیاف ‌های پروژسترون را می ‌توان در درمان‌ هایی که به لانه‌ گزینی و بارداری کمک می‌ کنند، استفاده کرد. این درمان‌ ها شامل درمان ناباروری بدون دلیل، پیشگیری از زایمان زودرس و پیشگیری از سقط جنین زودرس در برخی از زنان هستند. همچنین معمولا برای زنانی که تحت لقاح آزمایشگاهی (IVF) قرار می‌گیرند هم تجویز می ‌شود.

تحقیقات اخیر نشان داده است که پروژسترون نرخ تولد زنده در زنانی که سقط مکرر را تجربه می‌ کنند را تا 15 درصد بهبود می ‌بخشد. سایر متخصصان هم معتقدند که درمان‌ های پروژسترونی ممکن است به کاهش 35 درصدی شانس زایمان زودرس در زنانی که قبلا زایمان زودرس داشته ‌اند، کمک کند.

همچنین بخوانید: شیاف پروژسترون در بارداری، طرز استفاده، عوارض

اگر شما هم در تلاش برای باردار شدن هستید، سقط‌ های مکرر داشته‌اید یا به‌ دنبال پیشگیری از زایمان زودرس هستید، شاید بد نباشد با پزشک تان در مورد قرار دادن شیاف ‌های پروژسترون در برنامه درمانی تان صحبت کنید.

شیاف پروژسترون واژینال چگونه کار می ‌کند؟

شیاف‌ های پروژسترون واژینال برای این که بیشترین تاثیر را داشته باشند، باید تا حد امکان در واژن قرار داده شوند. این کار با ترشح آهسته پروژسترون در بدن از طریق واژن انجام می ‌شود. توصیه می ‌شود پس از قرار دادن شیاف، به مدت 10 تا 15 دقیقه در رختخواب دراز بکشید زیرا با این کار می ‌توان مطمئن بود که شیاف زمان زیادی برای جذب در بدن دارد.

چه زمانی باید از این شیاف ‌ها استفاده کرد؟

مثل سایر درمان ‌های پروژسترون، شیاف پروژسترون فقط باید با دستور پزشک مصرف شود. بنابراین، زمان و دوز بسته به فرد متفاوت است.

روال معمول مصرف دو بار در روز است؛ یک بار در صبح (یعنی بعد از بیدار شدن از خواب) و یک بار در عصر (یعنی درست قبل از خواب). برای به دست آوردن بهترین نتایج، باید هر دوز را راس زمان مشخصی مصرف کنید. اگر در حین مصرف شیاف پروژسترون باردار شوید، پزشک می ‌تواند در مورد نحوه ادامه درمان با پروژسترون در مراحل اولیه بارداری بیشتر راهنمایی تان کند.

چقدر طول می ‌کشد تا اثر کند؟

شیاف پروژسترون پس از وارد شدن به واژن، 30 دقیقه طول می ‌کشد تا ذوب و در سیستم تناسلی تان حل شود.

ممکن است به کسانی که برای کمک به مرحله لانه‌گزینی نیاز به پروژسترون دارند، توصیه شود که یک شیاف را دو بار در روز به مدت حداکثر 12 روز در نیمه دوم سیکل قاعدگی استفاده کنند. به سایر افرادی هم که تحت IVF یا سایر برنامه‌ های درمان باروری طولانی مدت قرار می ‌گیرند، ممکن است توصیه شود که پروژسترون را برای مدت طولانی‌تری استفاده کنند.

با این که پروژسترون را می ‌توان تا هفته 37 بارداری استفاده کرد، اما معمولا برای 12 هفته تجویز می ‌شود.

طرز مصرف قرص مدروکسی پروژسترون، عوارض جانبی و هشدارها

آیا شیاف پروژسترون خطرات یا عوارض جانبی دارد؟

به طور کلی، شیاف‌ های پروژسترون بی ‌ضرر هستند و هیچ عارضه جانبی بالقوه مضری برای شما، کودک یا همسرتان ایجاد نمی ‌کنند.

اما در کل برخی از شایع‌ ترین عوارض جانبی که ممکن است برای زنانی که شیاف پروژسترون مصرف می ‌کنند، رخ دهد عبارتند از:

  • تحریک واژن ، خارش و سوزش
  • خشکی واژن
  • عفونت قارچی
  • سردرد، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال

سایر عوارض جانبی نادر که نیاز به مراقبت پزشکی دارند، عبارتند از:

  • خون ریزی واژن
  • ادرار دردناک
  • تغییر در خلق و خو یا الگو خواب
  • سر درد شدید یا مشکلات بینایی
  • درد یا فشار قفسه سینه
  • علائم سکته مغزی یا لخته شدن خون

یادتان باشد که مصرف پروژسترون باید تحت نظر و توصیه پزشک، ماما یا داروساز باشد. اگر پس از مصرف یک دوز، هر گونه عوارض جانبی جدی یا نگران‌کننده‌ای را تجربه کردید، فورا با پزشک متخصص مشورت کنید.

همچنین بخوانید: قرص دوفاستون، عوارض، تاثیر بر پریود، تخمک گذاری، بارداری و نکات

سوالات متداول کاربران در مورد پروژسترون واژینال

آیا می ‌توان با وجود شیاف پروژسترون رابطه جنسی داشت؟

داشتن رابطه جنسی در حین درمان شیاف پروژسترون کاملا بدون مشکل است! با این حال، شاید بد نباشد با شیاف‌ گذاری را زمان ‌بندی کنید. شیاف ‌های پروژسترون ممکن است کمی کثیف‌ کاری به وجود بیاورند و پس از قرار گرفتن در واژن با مقداری ترشح همراه باشند.

اگر قصد دارید صبح یا عصر رابطه جنسی داشته باشید، بهتر است تا یک ساعت بعد از وارد کردن شیاف پروژسترون صبر کنید تا کاملا ذوب و جذب شود.

البته به غیر از نکته ‌ای که در مورد ترشحات شیاف گفته شد، لازم به ذکر است که شیاف ‌های پروژسترون کاملا بی ‌ضرر هستند و نباید بر رابطه جنسی شما تأثیر منفی بگذارند.

آیا شیاف پروژسترون بر همسرم تأثیر می‌ گذارد؟

خیر. شیاف ‌های پروژسترون هیچ گونه تأثیر منفی روی شریک زندگی شما نخواهند داشت. هنگامی که شیاف وارد واژن می‌ شود هم می ‌توانید بدون این که مشکلی برای خودتان یا همسرتان به وجود آید، رابطه جنسی داشته باشید. با این حال، با توجه به این واقعیت که ممکن است پس از گذاشتن شیاف ، بیش از حد معمول ترشح داشته باشید، بهتر است برای استفاده از آن، زمان بندی کنید.

آیا پروژسترون باعث ترشح می‌ شود؟

بله. پروژسترون می ‌تواند باعث ترشح بیشتر از آنچه که به آن عادت دارید، شود. به هر حال این ترشحات کاملا طبیعی و ممکن است رنگ شان مایل به سفید باشد.

به احتمال زیاد ترشحات بلافاصله پس از گذاشتن شیاف شدید هستند. به افرادی که ترشحات شدیدی دارند توصیه می ‌شود از یک پد روزانه استفاده کنند. اگر احساس می ‌کنید ترشحات شما غیرعادی یا غیرقابل تحمل هستند، بهتر است با پزشک تان صحبت کنید زیرا او بهتر راهنمایی تان کند. تنظیم دوز، تغییر نوع یا مارک پروژسترونی که مصرف می ‌کنید و بررسی این که آیا شیاف را به درستی وارد کرده‌اید یا خیر از جمله کار هایی است که پزشک برای تان انجام خواهد داد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
پروژسترونشیاف پروژسترون

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up