افراد مبتلا به تالاسمی مینور معمولا نیازی به تزریق خون ندارند زیرا یا کمپخونی ندارند یا مبتلا به کم خونی خفیف هستند.
در بسیاری از مواقع برای کمک به درمان کمپخونی افراد مبتلا به تالاسمی، ویتامین B یا همان اسید فولیک تجویز میپشود. اسید فولیک میپتواند به رشد گلبول های قرمز خون کمک کند. (منبع)
تالاسمی چگونه درمان می شود؟
درمان های استاندارد برای تالاسمی ماژور، انتقال خون و تراپی با شلات کننده های آهن است.
- انتقال خون: در این روش گلبول های قرمز از طریق ورید تزریق می شوند تا گلبول های قرمز سالم و هموگلوبین به مقدار طبیعی برسند. شما برای تالاسمی متوسط یا شدید هر چهار ماه یک بار و برای تالاسمی بتا ماژور، هر دو تا چهار هفته یک بار تزریق خواهید کرد . برای بیماری هموگلوبین H یا بتا تالاسمی اینترمدیا ممکن است تزریق گاه به گاه (به عنوان مثال، در زمان عفونت) انجام شود.
- شلات کردن آهن: در این روش درمانی آهن اضافی از بدن شما دفع می شود. خطر انتقال خون این است که ممکن است باعث بیش از حد شدن آهن در خون شود. آهن بیش از حد ممکن است به اندام ها آسیب برساند. اگر به طور مکرر خون تزریق می کنید، بهتر است با شلات کننده های آهن (که می توانید از آن ها به صورت قرص مصرف کنید) درمان شوید.
- مصرف مکمل های اسید فولیک: این کار می تواند به بدن شما در ساخت سلول های خونی سالم کمک کند.
- پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی از یک اهدا کننده سازگار با بیمار: سازگاری در این متد به این معناست که اهدا کننده همان نوع پروتئین ها یعنی آنتی ژن های لکوسیت انسانی (HLA) را روی سطح سلول هایش داشته باشد که فرد گیرنده پیوند دریافت می کند. پزشک شما سلول های بنیادی مغز استخوان را از اهدا کننده در طول عمل به جریان خون تان تزریق می کند. سلول های پیوند شده در عرض یک ماه شروع به ساخت سلول های خونی جدید و سالم خواهند کرد.
- تزریق لوسپاسرتپت (Luspatercept): این تزریق هر سه هفته یک بار انجام می شود و می تواند به بدن شما کمک کند تا گلبول های قرمز بیشتری بسازد. این دارو در ایالات متحده برای درمان تالاسمی بتا مربوط به انتقال خون تایید شده است.
حتما بخوانید: تاثیر تالاسمی مینور بر سیستم ایمنی
آیا تالاسمی قابل درمان است؟
بهترین کسی که می تواند کاندید پیوند مغز استخوان برای فرد مبتلا به تالاسمی باشد، خواهر یا برادر بیمار با شرایط سازگار با او است . متأسفانه اکثر افراد مبتلا به تالاسمی فاقد خواهر و برادری هستند که شرایط اهدا را داشته باشد. از طرفی هم پیوند مغز استخوان یک روش پر خطر است که ممکن است منجر به ایجاد عوارض شدید از جمله مرگ شود. (منبع)
برای تعیین این که آیا کاندیدای پیوند هستید یا خیر، با یک متخصص تالاسمی مشورت کنید. انتخاب بیمارستانی که به طور منظم پیوند مغز استخوان انجام می دهد، شانس شما را برای درمان افزایش و در عین حال خطر ایجاد عوارض را هم کاهش می دهد.
بلد باشید: بهترین و بدترین خوراکی ها برای تالاسمی مینور
حقایقی تالاسمی که باید بدانید
- تالاسمی یک بیماری ارثی است و می تواند بر افراد در تمام گروه های سنی تاثیر بگذارد
- افراد مبتلا به تالاسمی قادر به ایجاد هموگلوبین کافی نیستند و موجب کم خونی شدید می شود
- هموگلوبین در گلبول های قرمز یافت می شود و مسئول انتقال اکسیژن به تمام قسمت های بدن است
- افرادی که از تالاسمی رنج می برند می توانند با جلوگیری از خوردن غذاهای غنی از ید، وضعیت شان را کنترل کنند
- این برای افرادی که از تالاسمی اینترمدیا غیر انتقال یافته رنج می برند مهم است
- افراد مبتلا به تالاسمی اینترمدیا بدون انتقال خون می توانند چای با وعده های غذایی بنوشند