تالاسمی

بهترین و بدترین خوراکی ها برای بیماران تالاسمی مینور

folderخون
commentsبدون دیدگاه

تالاسمی یک اختلال قابل درمان است که می تواند با انتقال خون و درمان با کیفیت به خوبی کنترل شود. یک فرد مبتلا به تالاسمی نیاز به مراقبت های پزشکی به طور مرتب از یک هماتولوژیست (متخصص پزشکی که بیماری و یا اختلالات خون را درمان می کند) یا یک پزشک متخصص در درمان بیماران مبتلا به تالاسمی نیاز دارد. در این مطلب با کمک نظر چند فوق تخصص از مجلات معتبر پزشکی دنیا، شما را با بهترین و بدترین خوراکی ها برای بیماران تالاسمی مینور آشنا می کنیم.

حقایقی راجب تالاسمی

  • تالاسمی یک بیماری ارثی است و می تواند بر افراد در تمام گروه های سنی تاثیر بگذارد
  • افراد مبتلا به تالاسمی قادر به ایجاد هموگلوبین کافی نیستند و موجب کم خونی شدید می شود
  • هموگلوبین در گلبول های قرمز یافت می شود و مسئول انتقال اکسیژن به تمام قسمت های بدن است
  • افرادی که از تالاسمی رنج می برند می توانند با جلوگیری از خوردن غذاهای غنی از ید، وضعیت شان را کنترل کنند
  • این برای افرادی که از تالاسمی اینترمدیا غیر انتقال یافته رنج می برند مهم است
  • افراد مبتلا به تالاسمی اینترمدیا بدون انتقال خون می توانند چای با وعده های غذایی بنوشند

حتما بخوانید: همه عوارض کم خونی بر مغز، پوست و بدن (طبق نظر 3 فوق تخصص)

انتخاب های موجود برای افراد مبتلا به تالاسمی

دیگر انتخاب های سالم برای افراد مبتلا به تالاسمی شامل واکسیناسیون به موقع، خوردن وعده های غذایی، ورزش و ایجاد روابط مثبت می باشد. در اینجا به طور کامل به هر کدام از این موارد می پردازیم:

1-واکسن

واکسن روشی عالی برای جلوگیری از عفونت های جدی است. کودکان و بزرگسالان مبتلا به تالاسمی باید همه واکسن های توصیه شده، از جمله واکسیناسیون آنفلوانزا را دریافت کنند. افراد مبتلا به تالاسمی در معرض “خطر بالایی ” برای عفونت های خاص می باشند، به ویژه اگر طحال شان را برداشته باشند و باید یک برنامه واکسیناسیون ویژه برای واکسن های زیر داشته باشند:

  • واکسن هموفیلوس آنفولانزا نوع (b (Hib
  • واکسن پنوموکوک
  • واکسن های مننگوکوک

2- ورزش

ورزش، بخشی از یک شیوه زندگی سالم است و منجر به نتایج بهتر سلامتی می شود. اگرچه برخی از افراد مبتلا به تالاسمی ممکن است مشغول مشارکت در ورزش های مختلف باشند، بسیاری از افراد مبتلا به تالاسمی می توانند در فعالیت های بدنی متوسط، از جمله دوچرخه سواری، راه رفتن و پیاده روی شرکت کنند. اگر یک فرد مبتلا به تالاسمی با مشکلات مفاصل مواجه باشد، بسیاری از فعالیت های کم اثر برای انتخاب مانند یوگا، شنا و یا ایروبیک وجود دارد.

word image 481

حتما بخوانید: خواص کدو حلوایی در لاغری، درمان کم خونی و مزایای دیگر (تحقیقات جدید)

3- روابط

داشتن روابط گرم و حمایتی، بخش مهمی از زندگی است. دوستان، همکاران، همکلاسی ها و اعضای خانواده تان می توانند در کنترل تالاسمی و مقابله با استرس در زندگی روزمره به شما کمک کنند.

روابط عاشقانه نیز می تواند منبع حمایتی باشد. اگر روابط عاشقانه منجر به روابط جنسی شود، برای هر کسی مهم است که جهت سلامتی خود تصمیم گیری کند، مانند آزمایش بیماری های منتقله از راه جنسی و مذاکره در مورد استفاده از کاندوم. علاوه بر این اگر شما یا فردی در خانواده تان تالاسمی دارد، مشاوره های ژنتیکی قبل از هر حاملگی توصیه می شود تا شما و همسرتان بتوانید از خطر داشتن فرزند مبتلا به تالاسمی مطلع شوید.

روز جهانی تالاسمی: 8 اردیبهشت به عنوان روز جهانی تالاسمی جشن گرفته می شود.

4- غذاهای خوب و بد

بیماران تالاسمی باید از مصرف غذاهایی که باعث جذب آهن در بدن می شوند خودداری کنند. آنها می توانند غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین E استفاده کنند. بیماران تالاسمی باید از خوردن مواد گوشتی خودداری کنند و غذاهای غنی از کلسیم مصرف کنند.

غذاهای ممنوع

بیماران تالاسمی باید از مصرف گوشت قرمز، جگر، صدف، لوبیا، گوشت گاو، کره بادام زمینی و توفو خودداری کنند. آنها همچنین آلو و آب آلبالو، هندوانه، اسفناج، سبزیجات سبز برگ، خرما، کلم بروکلی، کشمش و نخود استفاده نکنند.

غذاهای مفید

غلات: غلات مانند سبوس گندم، ذرت، جو، برنج و سویا می توانند جذب آهن را کاهش دهند، در صورتی که با مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند آب پرتقال مصرف نشوند. شما می توانید شیر با غلات مصرف کنید. پروتئین سویا همچنین می تواند باعث کاهش جذب آهن در بدن شود.

سبزیجات: بیماران تالاسمی باید از سبزیجات سبز برگ استفاده کنند

چای، قهوه و ادویه: قهوه، چای و ادویه جات مانند پونه می تواند جذب آهن را کاهش دهد. بیماران تالاسمی می توانند به میزان فراوان چای و قهوه بنوشند.

محصولات لبنی: شیر، پنیر، ماست و سایر محصولات لبنی می تواند جذب آهن بدن را کاهش دهد. شیر کم چرب یا شیر بدون خامه به منظور جلوگیری از افزایش وزن بهتر است.

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روش درمان خانگی کم خونی با روش گیاهی سنتی (حتما بخوانید)

ویتامین E: بیماران تالاسمی باید غذاهای غنی از ویتامین E مانند آجیل، غلات و تخم مرغ بخورند. روغن زیتون همچنین می تواند به منظور افزایش ویتامین E مصرف شود.

کلسیم: افراد مبتلا به تالاسمی می توانند مقدار زیادی غذای غنی از کلسیم بخورند. کلسیم نیز به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. دانه ها، بادام، خرما و ساردین همه منابع غذایی با غنی از آهن هستند.

بادام ها: بادام منبع خوب کلسیم است و در جبران کمبود کلسیم افراد مبتلا به تالاسمی کمک کننده است.

نظر دکتر محمد صادق کرمانی راجب رژیم تالاسمی


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری های خونتالاسمی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up