PDW خون

PDW در آزمایش خون چیست؟ روش نرمال کردن آن و نکات مهم

folderخون
comments12 دیدگاه

تست MPV  آزمایش خونی است که میانگین شمارش تعداد پلاکت‌ها در خون را اندازه‌گیری می‌کند. پلاکت‌ها به بهبود زخم‌ها کمک کرده و از خونریزی شدید جلوگیری می‌کند. بالا یا پایین بودن سطح پلاکت می‌تواند نشانه یک بیماری شدید باشد. در بیمارانی که از تخریب مغز استخوان رنج می‌برند، میزان MPV مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته علاوه بر MPV باید میزان گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز نیز بررسی شود. محدوده طبیعی MPV در بین بزرگسالان fl 2/7 تا fl 8/11 است.

MPV بالا

پلاکت‌ها نقش مهمی در روند انعقاد خون دارند. اگر سطح پلاکت‌ها بالا باشد، می‌تواند نشان‌دهنده انفارکتوس حاد قلب باشد. در موارد حاد ایسکمیک قلبی نیز ممکن است سطح MPV بالا باشد. برای طبیعی کردن سطح MPV فرد باید از کشیدن سیگار خودداری کند و همچنین فشار خون بالا نیز باید کنترل شود.

حتما بخوانید: MCHC در آزمایش خون چیست؟ روش نرمال کردن و نکات مهم دیگر

MPV پایین

اگر بدن شما پلاکت کافی نداشته باشد، در معرض خطر خونریزی قرار می‌گیرید. خونریزی بالا می‌تواند منجر به بیماری‌های دیگر و حتی مرگ شود. همچنین پایین بودن میزان پلاکت نشان‌دهنده بسیاری از اختلالات است. دلایل پایین بودن میزان MPV عبارتند از:

  • خطا در جمع‌آوری نمونه خون: یکی از دلایل پایین بودن میزان MPV خطا در جمع‌آوری نمونه‌های خون است.
  • عفونت ویروسی: تعداد پلاکت‌های پایین می‌تواند نشان‌دهنده عفونت‌های ویروسی مثل تب و ایدز باشد.
  • عوارض جانبی بعضی داروها: بعضی داروها مثل هپارین باعث کاهش پلاکت‌های خون می‌شود.
  • اختلالات ژنتیکی: برخی از اختلالات ژنتیکی باعث کاهش پلاکت‌ها می‌شوند. این بیماری‌ها شامل اختلال همولیتیک، لوپوس، لوسمی، آنمی آپلاستیک و آرتریت روماتوئید است.
  • طحال پر کار: پر کاری طحال می‌تواند منجر به کاهش پلاکت‌های خون شود.

افرادی که تعداد پلاکت‌ها‌شان بسیار کم است، به بیماری ترومبوسیتوپنی مبتلا هستند. در این بیماری خون فرد لخته نمی‌شود و به شدت مستعد خونریزی است.

word image 39

PDW در آزمایش خون به معنای نحوه توزیع و پراکندگی پلاکت‌ خون است. پلاکت ها دارای اندازه‌های مختلف هستند. این سلول‌ها باعث لخته شدن خون می‌شوند و از خونریزی جلوگیری می‌کنند. اگر شما در اثر جراحت و زخم کوچک، خونریزی شدید داشتید باید با پزشک مشورت کنید تا با آزمایش خون میزان پلاکت‌های خون‌تان را بررسی کند.

حتما بخوانید: lymph در آزمایش خون چیست؟ همه نکات مهمی که باید بدانید!

عوامل بیماری زا

  • اگر تعداد پلاکت‌ها در خون پایین باشد ولی حجم متوسط آن‌ها بالا باشد نشان‌دهنده تخریب پلاکت‌ها است. در این افراد ابتلا به ترومبوسيتوپني و پره اکلامپسی رایج است.
  • اگر تعداد پلاکت‌ها طبیعی باشد اما حجم متوسط آن‌ها بالا باشد، ممکن است نشان‌دهنده لوسمی مزمن میلوئیدی باشد. همچنین می‌تواند پرکاری تیروئید را نشان دهد.
  • MPW(میانگین شمارش تعداد پلاکت‌ها) بالا و PDW بالا نشان می‌دهد که مغز استخوان بیش از اندازه پلاکت تولید می‌کند.
  • MPW کم می‌تواند ناشی از استفاده نوعی دارو باشد. این داروها می‌توانند برای سلول‌ها سمی باشد و باید در آرامش کامل آن‌ها را مصرف کرد.
  • انسداد خون در افرادی که دارای پلاکت خون بالا هستند، رایج است. در این مواقع مغز استخوان بیش از اندازه پلاکت تولید می‌کند و خون بیش‌تر در معرض لخته شدن است. خطر ابتلا به ترومبوز، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته در این افراد بالا است.
  • پلاکت پایین شما را در معرض خطر خونریزی قرار می‌دهد زیرا خون نمی‌تواند لخته شود. این افراد به هیچ عنوان نباید آسپرین مصرف کنند.
  • اگر حجم متوسط پلاکت‌ها بالا باشد، می‌تواند منجر به خطر سکته قلبی شود.

حتما بخوانید: neutrophils در آزمایش خون چیست؟ مقدار نرمال و غیر نرمال و نکات دیگر

تعداد پلاکت‌ها برای پزشک بسیار حائز اهمیت است زیرا با در نظر گرفتن آن می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد. فشار خون بالا و سیگار کشیدن می‌تواند بر روی تعداد پلاکت‌ها بسیار تاثیر بگذارد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آزمایش خونخون

مطالب مشابه

12 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • باسلام وروز بخیر به استحضار میرساندجناب آقای دکتر حیدری من مرد 64 ساله هستم وداروی های لووترکسین1میکروگرم برای تیروئید یکروز در میان 1عدد /ورووز واستاتین 10میلی برای کلسترولم شبی 1عدد/ وبرای ناراحتی گوارشم فامدتیدین 20 شبی یکعدد وباکلوفن10 شبی یکعد/ وکلوفاک135 فرانسه روزی 3عدد/ وکپسول فمی لاکت روزی یکعدد مصرف میکنم ودر جواب کلی آزمایشات جدیدPDWخونم 14/1میباشد وبنظرم بالاست آیا ممکن است بدلیل داروهای نامبرده فوق که مرتباً طبق دستور پزشک غدد وگوارش تجویز شده ومصرف میشود باشد .لطفاً بفرمائید علت بالا بودن PDW وپایین بودن مقدار 31.8 M.C.H.C درآزمایشات خون چه میباشد؟با احترام وتشکر

    پاسخ
    • سلام. این موضوع به پدیده ای به نام Platelet Distribution Width Leve بر می گردد. بخاطر دارو احتمالا سطح پالت خون کم و زیاد شده و حتما بایستی به پزشک مراجعه بفرمایید

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب
    در نتیجه آزمایش بنده PLT به تعداد 179 نشان داده شده که ظاهرا در طیف نرمال هست ولی عدد PDW صفر است. آیا همچین چیزی ممکنه؟ ممکنه خطای دستگاه باشه ؟ یا بیماری خاصیه؟ ممنونم از راهنماییتون

    پاسخ
    • سلام اگر دقیقا صفر هست که احتمالا اندازه گیری نشده ولی اگر نتیجه صحیح هست ممکن است به معنی یک بیماری التهابی باشد. اما این موضوع نیز بستگی به تاریخچه پزشکی شما دارد

      پاسخ
      • با عرض سلام و وقت بخیر
        جناب آقای دکتر یک خانم ۸۴ ساله تست PDW دادند و جوابش .۱۹.۲ هستش…آیا خطر ناکه و باید دارویی مصرف کنند ضمنا platelet ۱۴۰۰۰۰
        و wbc 2.8
        هموگلوبین ۱۰.۲
        , ..۲۴.۶.hct.۳۳.۳….mcv.۷۷.۳……..mch هستش و همانطور که ملاحظه میفرمایید همه از حد نرمال پایینتره..ایشون اخیرا وقتی بلند میشوند در حالت ایستاده کمی سرگیجه دارند و در حدی نیست که تعادل رو از دست بدهند اما من نگرانم که مبادا بیشتر بشه آیا مواردی که در بالا نوشتم در سرگیجه ایشان دخیل است..ضمنا فریتین ایشون ۶.۵ و آهن خونشون ۳۷ هستش. در مجموع آیا خطری تهدیدشون میکنه و آیا با توجه به فشار خونی که دارند باید حتما داروی کم خونی بگیرند ؟ضمنا ایشون نه چربی خون دارند و نه قند…اما قرص فشار خون آتنولول ۵۰ …شب یکی …صبح نصفی
        تریامترن اچ 50 ml….صبح نصفی
        آملودیپین ۵ mg … شب یکی مصرف می کنند و خوشبختانه بسیار فعال و هوشمند هستند …بسیار از لطف و مهربانی و درک شما و وقتی که اختصاص دادید سپاسگزارم

        پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    آقای دکتر من ۵۲ سالمه کلسترولم شده ۲۹۷ !!
    ال دی ال هم ۲۲۱
    آیا با این آمار باید قرص چربی خون بگیرم یا اینکه با رژیم و فعالیت بدنی بر طرف میشه؟ ضمنا قد و وزنم ۱۷۲…..۷۰ هستش ؟ خودم ترجیح میدم دارو نگیرم اما اگر بفرمایید خیلی های ریسکه و با ورزش تنها بر طرف نمیشه ، به پزشک مراجعه میکنم

    پاسخ
  • فاطمه بروجردی
    27 ژانویه 2021 7:01 ب.ظ

    سلام وقت به خیر
    ازمایش Pdwمادر من ۲۲,۵
    وازمایشmpvمادر من۱۲,۸
    درضمن بیماری دیابت ,فشار خون بالا و چریی و آسم هم دارن،میخواستم بدونم این اعداد خطرناکن؟

    پاسخ
  • pdwاگه ۱۰.۷ باشه مشخلی هستخیلی نگرانم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من ازمایش خون دادم الان pdv=+21.7%
    Mpv=+13.2%
    P_lcR=51.5%
    و tsh=27.9%
    خواستم بدونم یعنی چی؟

    پاسخ
  • با سلام
    خانمی 43 ساله هستم، به دلیل شکم درد آزمایش خون دادم.
    الان دست و پام هم درد می‌کند.
    PDW 61.9
    MPV 10.2
    RDW 14
    CRP مثبت بود
    ممنون میشم بگین مشکل من چیه؟

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من چند روز پیش بصورت اتفاقی آزمایش خون دادم و متوجه شدم کهpdw خونم یک هست! الان سرچ کردم نگران شدم، همیشه توی پریودی خونریزی زیاد دارم و کبودی هام دیر خوب میشه ولی مشکل دیگه ای نداشتم،البته همیشه بخاطر میگرن خیلی مسکن میخورم. لطفاراهنماییم کنید

    پاسخ
  • یلدا جلیلی هستم.
    18 سپتامبر 2022 12:26 ب.ظ

    سلام آقای دکتر وقت بخیر،
    در جواب آزمایشم PDW من 11.9 در بخش نتیجه دیده شده و MPV نیز 10.6 ثبت شده است. ممکن توضیح بفرمایید که خوب هستن یا بد و یا متوسط؟ و نشانه بیماری داشتن که نیست یعنی در این مورد ذکر شده سالم هستم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up