آنفولانزا

آیا برای درمان آنفولانزا باید آنتی بیوتیک مصرف کنیم؟

اگر به آنفولانزا مبتلا شده اید باید بدانید که داروهای آنتی بیوتیک برای درمان شما مناسب نیستند. خیلی از ما موقع ابتلا به آنفولانزا روشهای درستی مثل خوردن سوپ مرغ برای مقابله با گلودرد و رفتن زیر پتو برای جلوگیری از سرما را امتحان کرده ایم. گاهی اوقات هم به پزشک مراجعه می کنیم و با مصرف داروهای تجویز شده حالمان به تدریج خوب می شود. اما قبل از اینکه بخواهیم خودمان دارو مصرف کنیم، باید با تفاوت بیماریهای ویروسی و باکتریایی و داروهای مناسب هر کدام آشنا شویم. چیزی که باعث بیماری شما می شود، نوع داروی مناسب برایتان را هم تعیین می کند. پس سر خود آنتی بیوتیک مصرف نکنید.

عفونت های ویروسی و آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها بیماریهایی را درمان می کنند که باکتریها باعث به وجود آمدنشان شده باشند؛ اما آنفولانزا توسط ویروس ایجاد می شود نه باکتری. بنابراین آنتی بیوتیک در درمان آنفولانزا هیچ اثری ندارد. حقیقت این است که وقتی شما به آنفولانزا مبتلا می شوید و آنتی بیوتیک (مثل آموکسی سیلین) می خورید، نه تنها بیماری تان بهتر نمی شود بلکه به بدنتان ضرر هم می رسانید.

آنتی بیوتیکهایی که بدون تجویز پزشک و سر خود خورده می شوند حال شما را بهتر که نمی کنند هیچ، باعث آسیب رساندن به بدن شما هم می شوند. دلیل این اتفاق هم این است که بیماریهای ویروسی به شکل متفاوتی بدن شما را آلوده می کنند. ویروس ها سلول های شما را آلوده می کنند و در داخل آنها تکثیر می شوند. در واقع سلولها برای ویروس مثل “اسب تروا” عمل می کنند؛ یعنی ویروس در سلولها تکثیر می شود. از آنجایی که ویروس داخل سلول پنهان می شود، آنتی بیوتیک نمی تواند آن را از بین ببرد و بیماری شما را درمان کند. آنتی بیوتیکها فقط می توانند باکتریها را از بین ببرند نه ویروسها را.

هر چه کمتر آنتی بیوتیک مصرف کنید به نفعتان است

هر چه ما آنتی بیوتیک کمتری مصرف کنیم برای خودمان و همه بهتر است. آنتی بیوتیکها باکتریهای خوب و بد را از بین می برند. در طول دوران درمان با آنتی بیوتیک ممکن است به باکتری کلستریدیوم دیفیسیل (C. diff) آلوده و در نتیجه به عفونت C. diff مبتلا شوید. این عفونت باعث اسهال می شود و می تواند عواقب جدی و خطرناکی داشته باشد. علاوه بر این، مصرف آنتی بیوتیک ممکن است باعث درد شکم و عفونت های قارچی مانند واژینوز یا برفک دهان شود.

word image 19830 2

از این گذشته، مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکها باعث اتفاقی به نام مقاومت باکتریایی می شود؛ یعنی باکتریها در بدن شما مقاوم می شوند و دیگر نمیشود با آنتی بیوتیکهای معمولی آنها را درمان کرد. بنابراین خودداری از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها نه تنها به سلامت خود ما کمک می کند، بلکه راهی برای ارتقاء سلامت در سطح جهانی است.

علائم بیماری آنفولانزا، واکسن آن و 5 روش درمان موثر

پیشگیری بهترین داروست

محافظت از سلامتی در فصل شیوع آنفولانزا با پیشگیری شروع می شود. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا، واکسینه شدن در برابر این بیماری است. با اینکه واکسن آنفولانزا صد در صد از ابتلای شما به این بیماری جلوگیری نمی کند، اما حتی اگر بعد از واکسینه شدن به آنفولانزا مبتلا شوید بیماری شما شدید نخواهد بود.

درمان آنفولانزای ویروسی

اگر احساس می کنید بیمار شده اید باید به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص بدهد بیماری شما ویروسی است یا باکتریایی. فقط پزشک می تواند این مورد را بفهمد و داروی مناسب برای شما را تجویز کند. اگر دلیل بیماری شما باکتریها باشند، مصرف آنتی بیوتیک به درمانتان کمک می کند. اما اگر ویروسها عامل بیماری باشند باید داروهای ضد ویروس مصرف کنید.

پزشک می تواند برای دوره کوتاهی و بسته به شدت بیماری شما داروهای ضد ویروس را تجویز کند. اگر بیماری شما آنفولانزا تشخیص داده شد، مصرف برخی داروهای بدون نسخه هم می تواند به بهبودیتان کمک کند.

5 باید و نباید مهم موقع مصرف آنتی بیوتیک ها

حتی بدون مصرف دارو هم ویروسها در بدن شما از بین می روند چون ویروس ها “خود محدود شونده” هستند. پس نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارید.

برخی از درمان های خانگی برای آنفولانزا شامل موارد زیر می شوند:

  • استراحت: خوابیدن و استراحت کردن به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا با بیماری مبارزه کند.
  • نوشیدن مایعات زیاد: آب، دمنوش گیاهی، آب ولرم با عسل و آبلیمو، عصاره گوشت و غذاهای آبکی مثل سوپ بدن شما را هیدراته نگه می دارند و باعث بهتر شدن حالتان می شوند.
  • درمان های خانگی: پماد منتول، حمام آب گرم، خوردن سوپ مرغ و سایر روشهای خانگی موثر که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شوند به تسکین علائم شما کمک می کنند.

اگر بعد از گذشت 10 روز سرماخوردگی یا آنفولانزای شما بهتر نشد یا متوجه شدید علائمتان در حال بدتر شدن هستند به پزشک مراجعه کنید. افرادی که در معرض خطر جدی عوارض آنفولانزا قرار دارند عبارتند از:

  • بچه های کم سن و سال
  • افراد 65 ساله و بالاتر
  • خانمهای باردار
  • افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند آسم، دیابت و بیماری قلبی

حتما بخوانید: 9 آنتی بیوتیک طبیعی که باید در منزل داشته باشید!

واکسن زدن، استراحت زیاد و رعایت نکات تغذیه ای سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند. اگر به آنفولانزا مبتلا شده اید در خانه بمانید، موقع سرفه کردن جلوی دهانتان را بگیرید و دستهایتان را مرتب بشویید تا بیماری به افراد دیگر سرایت نکند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آنتی بیوتیکآنفولانزا

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up