آنفولانزا

علائم بیماری آنفولانزا، واکسن آن و 5 روش درمان موثر

آنفولانزا بیماری ویروسی و فصلی است. هرساله میلیون ها انسان در سراسر جهان به این بیماری مبتلا میشوند و در صورت عدم دریافت درمان امکان مرگ نیز وجود خواهد داشت. این بیماری علائمی شبیه به سرماخوردگی و کرونا دارد. افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا می شوند طی سه تا چهار روز نخست پس از ابتلا به بیماری بیشترین احتمال را دارد تا آن را به دیگران انتقال دهند. از این رو، شناخت علائم اولیه آنفلوآنزا می تواند به جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران کمک کند. در این مقاله علائم آنفولانزا را بررسی کردیم و روش های تشخیص و درمان آن را به شما خواهیم گفت.

علائم بیماری آنفولانزا

word image 37

مهم است که توجه داشته باشید که همه افراد مبتلا به آنفولانزا تب ندارند.

علت ابتلا به آنفولانزا

اورتومیکسو ویروس ها از عوامل بروز آنفلوآنزا هستند. آنفلوآنزای شامل ویروس آنفلوآنزای A ، آنفلوآنزای B و آنفلوآنزای C می باشد که از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم گسترش پیدا می کنند. در واقع بیماری آنفولانزا یک بیماری مسری بوده و به راحتی منتقل میشود. زمانی که شخص مبتلا به عفونت سرفه یا عطسه می کند و یا در حال گفتگو است، ویروس های آنفولانزا به صورت قطره وارد هوا می شوند. اگر شما قطرات را مستقیما استنشاق کنید یا با دست خود یک شی آلوده را لمس کرده و سپس دست خود را به چشم، بینی یا دهان خود بمالید، می توانید این بیماری را دریافت کنید.

اگر شرایط زیر را داشته باشید، آنفولانزا عوارض بیشتری روی شما دارد:

word image 38

این 16 کار را انجام دهید تا همیشه سالم بمانید

عوارض بیماری آنفولانزا

  • ذات الریه
  • برونشیت
  • تشدید آسم
  • مشکلات قلبی
  • عفونت گوش

روش های درمان آنفولانزا

1- اصلاح رژیم غذایی

بایدها نبایدها
رژیم غذایی BRAT (موز، برنج، پوره سیب، نان تست) شیر
کراکر پنیر
غلات پخته شده (جو دوسر و خامه گندم) کافئین
ژلاتین انواع گوشت
سیب زمینی آب پز غذاهای ادویه دار
مرغ کبابی یا آب پز غذاهای سرخ شده
سوپ و آبگوشت غذاهای چرب
نوشیدنی‌های غنی از الکترولیت الکل

2- دمنوش های گیاهی

1- دمنوش بادرنجبویه: قوری را از آب جوش پر می‌کنیم و به اندازه یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه داخل آن می‌ریزیم . قوری را روی صفحه گرم نگهدارنده یا آب در حال جوش قرار داده و دمای آن را روی ۶۵ درجه قرار میدهیم تا به آرامی دم بکشد. بعد از ۳۰ دقیقه دمنوش شما آماده است.

2- دمنوش زردچوبه: ۴ فنجان آب را بجوشانید؛ 1تا ۲ قاشق چای‌خوری زردچوبه‌ی آسیاب‌شده، رنده‌شده یا پودری را به آب بیفزایید؛ اجازه بدهید تا ترکیب به‌دست‌آمده به‌مدت ۱۰ دقیقه بجوشد؛چای را در ظرفی بریزید و بگذارید تا ۵ دقیقه خنک بشود.

3- دمنوش چهارگل: یک دوم قاشق غذاخوری از گل گاوزبان، گل بنفشه، گل ختمی و گل سرخ را باهم ترکیب کنید. سپس در مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید تا به آرامی دم بکشد، سپس با مقداری عل آن را نوش جان کنید.

4- دمنوش میخک: برای تهیه‌ی چای یا دمنوش گل میخک، مقدار 10 گرم گل میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط و به مدت 5 دقیقه دم کنید، پس از گذشت این مدت دمنوش آماده مصرف است که می‌توان آن را با کمی عسل یا نبات شیرین کرد.

5- دمنوش اکالیپتوس: یک قاشق غذاخوری برگ اکالیپتوس را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی عبور داده و نوش جان کنید.

3- توصیه های طب سنتی

  • ۳ یا ۴ حبه سیر، ۲ فنجان آب، کمی عسل، به مقدار لازم فلفل هندی و چند قطره آب لیمو را با هم مخلوط کنید. سپس روزانه یک لیوان از این نوشیدنی را میل کنید.
  • یک قاشق غذاخوری عسل را با ۱ فنجان آب ، کمی آب پیاز و برگ های ریحان را باهم ترکیب کنید و روزی 3 بار از این نوشیدنی میل کنید.
  • ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه، یک قاشق غذاخوری عسل و آب جوش را با هم مخلوط کنید. این ترکیب در درمان آنفولانزا بسیار موثر است.
  • ۲ قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ی رنده شده، ۲ حبه سیر خرد شده، ۱ فنجان پیاز خرد شده، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر، ۱ عدد سیب خرد شده، ۵ فنجان هویج خورد شده، ۴ فنجان آب سبزیجات، کمی جوز هندی، کمی نمک را در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و از آن به عنوان درمان خانگی آنفولانزا استفاده کنید.
  • ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک را با ۲۲۶ گرم آب مخلوط کنید و از آن بنوشید.

4- مراقبت های خانگی

1- غرغره با آب نمک باعث شل شدن، کنده شدن و درنتیجه کاهش خلط جمع شده بر روی مخاط که حاوی باکتری‌ها و آلرژن ها است می‌شود. در واقع این کار عفونت های تنفسی پیشگیری میکند.

2- وقتی شخصی دچار آنفولانزا می‌شود، معمولا تب نیز می‌کند. در چنین شرایط بدن آب زیادی را از دست می‌دهد. بنابراین بسیار مهم است که مایعات بیشتری به شخص بیمار رسانده شود تا برای مبارزه با بیماری دچار مشکلات بیشتری نشود. بنابراین نوشیدن آب ولرم به شما کمک زیادی میکند.

3- لازم است تا زمانی که به آنفولانزا مبتلا میشوید به اندازه کافی استراحت کنید و از مراجعه به مکان های شلوغ خودداری کنید.

4- برای تسکین بدن درد خود از کیسه آب گرم استفاده کنید.

5- داروهای ضد ویروسی

نسخه‌های رایج داروهای ضد ویروسی عبارتند از:

  • زانامیویر (رلنزا)
  • اوسلتامیویر (تامیفلو)
  • پرامیویر (راپیواب)

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) همچنین داروی جدیدی را تحت عنوان بالوکساویر ماربوکسیل (زوفلوزا) در اکتبر ۲۰۱۸ تأیید کرد.

9 ترفند برای آمادگی و پیشگیری قبل از فصل آنفولانزا

پیشگیری از آنفولانزا

1- واکسن

واکسن های آنفولانزا حدود دو هفته پس از واکسیناسیون آنتی بادی ها را در بدن ایجاد می کنند. این آنتی بادی ها با ویروس هایی که در واکسن قرار دارند از بدن در برابر عفونت محافظت می کند.

واکسن های سنتی آنفولانزا (به نام واکسن های سه گانه) برای محافظت در برابر سه ویروس آنفولانزا ساخته می شوند؛ ویروس آنفولانزای (A (H1N1، ویروس آنفولانزای (A (H3N2 و ویروس آنفولانزای B می باشد. واکسن های آنفولانزا نیز برای محافظت در برابر چهار ویروس آنفولانزا (به نام واکسن های چهارگانه) ساخته شده است. این واکسن ها در برابر ویروس های مشابه به عنوان واکسن سه گانه و یک ویروس اضافی B محافظت می شود.

نکات مهم درباره واکسن آنفولانزا

1- تزریق آنفولانزای مختلف برای گروه های سنی مختلف تایید شده است.

2- برخی از آنها برای کودکان زیر 6 ماهه تایید گردیده اند.

3- واکسیناسیون سالانه آنفولانزا هر 6 ماه یک بار و یا هر ساله با هر نوع از واکسن های آنفولانزا، از جمله واکسن آنفولانزا غیر فعال شده (IIV)، واکسن آنفولانزای نوترکیب (RIV4) یا واکسن آنفولانزای ضعیف شده (LAIV4) می تواند انجام شود بدون اینکه یکی بر دیگری ترجیح داده شود. در واقع همه این واکسن ها شبیه به هم هستند.

4- عواملی که می توانند واجد شرایط بودن فرد برای واکسیناسیون را تعیین کند عبارتند از سن، سلامتی (فعلی و گذشته) و هر گونه آلرژی به واکسن آنفولانزا یا اجزای آن.

5- قبل از شروع آنفولانزا باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنید. حدود دو هفته پس از واکسیناسیون آنتی بادی هایی که از آنفولانزا محافظت می کنند در بدن رشد می کند. بهتر است در اوایل فصل پاییز انجام شود.

6- کودکانی که نیاز به دو دوز واکسن دارند باید پروسه ی واکسیناسیون را زودتر آغاز کنند، زیرا دو دوز باید حداقل چهار هفته از هم فاصله داشته باشند.

7- واکسن آنفولانزا در هر فصل به دو دلیل ضروری است. اول، پاسخ ایمنی بدن به واکسیناسیون در طول زمان کاهش می یابد، بنابراین برای محافظت مطلوب، سالانه لازم است. دوم، به دلیل آنکه ویروس های آنفولانزا دائما در حال تغییر هستند.

8- واکسن آنفولانزا بلافاصله عمل نمی کند بلکه حدود دو هفته پس از واکسیناسیون آنتی بادی هایی که در بدن تولید می شوند از عفونت ویروسی آنفولانزا، از بدن محافظت می کند. به همین دلیل بهتر است تا اواخر ماه شهریور، قبل از شروع فصل بیماری آنفولانزا، واکسینه شوید.

2- خود مراقبتی

  • دستان خود را مرتب بشویید .
  • می توانید از شوینده های الکل دار استفاده کنید.
  • مراقب عطسه و سرفه خود باشید و جلوی دهان تان را بگیرید .
  • از شلوغی ها دوری کنید و در مکان های عمومی و شلوغ از ماسک استفاده کنید.
  • فرزند خود از افراد مشکوک به بیماری دور نگه دارید .
  • بیماران باید دستمال مورد استفاده را پس از یک بار مصرف فوراً دور بیندازند.

نتیجه

فصل آنفولانزا معمولاً در پاییز و زمستان است. این احتمال وجود دارد که در فصل آنفولانزا ویروس‌های ایجاد‌کنندهٔ کووید ۱۹ و آنفلوانزا همزمان شیوع پیدا کنند. اگر این اتفاق بیفتد، افراد ممکن است به طور همزمان به یک یا هر دو بیماری مبتلا شوند. بنابراین توصیه ما به شما این است که در صورت مشاهده هرکدام از علائم گفته شده، از تماس با دیگران خودداری کنید و با تشدید علائم به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: 12 علت اصلی و درمان خانگی سرفه های خشک کوتاه و طولانی مدت


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آنفولانزابیماری واگیرداردرمان سرماخوردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up