HPV

ارتباط ویروس hpv با سرطان، درمانهای جدید و نکات مهم

تاکنون تحقیقات زیادی در مورد ویروس hpv صورت گرفته که ما در این مطلب می خواهیم نتایج آخرین و جدیدترین تحقیقات پزشکان را در مورد این ویروس ارتباط با سرطان، درمانهای جدید و همه نکات مهم دیگر در این زمینه بیان نماییم. با ما همراه باشید.

HPV چیست؟

HPV رایج‌ترین عفونتی است که به صورت جنسی انتقال می‌یابد. این ویروس با HIV متفاوت است. در آمریکا این ویروس بسیار بین زوجین انتقال می‌یابد. این ویروس انواع مختلفی دارد. برخی از انواع آن می‌تواند باعث بیماری‌هایی مثل زگیل در ناحیه تناسلی و سرطان شود؛ اما واکسن‌هایی وجود دارد که می‌تواند این ویروس را متوقف کند.

HPV چگونه انتقال می‌شود؟

اگر با فردی که دارای این ویروس است به صورت مقعدی، دهانی و واژنی ارتباط جنسی برقرار کنید به این ویروس دچار می‌شوید. این ویروس از طریق ارتباط مقعدی یا واژینال راحت‌تر انتقال می‌یابد. حتی اگر شخص بیمار هیچ علامتی از این ویروس نداشته باشد می‌تواند این ویروس را انتقال دهد. ممکن است سالها پس از برقراری رابطه با فردی که به این ویروس بوده است، علایم آن در شما ظاهر شود. به همین دلیل مشخص کردن زمانیکه به عفونت دچار شده‌ای سخت است.

همچنین بخوانید: هلیکوباکتر پیلوری، رژیم غذایی، روش جدید درمان، راه انتقال و نکات مهم

مشکلاتی‌ که HPV برای سلامتی بوجود می‌آورد

در بسیاری از موارد، این ویروس بصورت خود به خودی برطرف‌ شده و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند؛ اما اگر این ویروس از بین نرود می‌تواند مشکلاتی مانند زگیل‌های تناسلی و سرطان را بوجود آورد. زگیل تناسلی گروهی از زگیل‌ها است که در ناحیه تناسلی رشد می‌کنند. ممکن است بزرگ یا کوچک، صاف یا برجسته و یا به شکل گل‌کلم باشند.

آیا HPV باعث سرطان می‌شود؟

این ویروس می‌تواند باعث ایجاد سرطان رحمی، مقعد، آلت و یا واژن بشود. همچنین می‌تواند باعث سرطان پشت گلو بشود. سرطان معمولا پس از سال‌ها یا دهه‌ها که فرد به این ویروس مبتلا می‌شود می‌تواند ظاهر شود. نوعی از HPV که منجر به سرطان می‌شود با نوعی که باعث زگیل‌های تناسلی می‌شود متفاوت است.

افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند توانایی کمتری در مبارزه با ویروس HPV دارند. این افراد بیشتر از دیگران در معرض عارضه‌های این ویروس قرار دارند.

نحوه پیش‌گیری از HPV

برای پیش‌گیری از این ویروس راه‌های مختلفی وجود دارد.

  1. واکسینه شدن: واکسن HPV ایمن و مؤثر است. این واکسن می‌تواند از HPV و بیماری‌های ناشی از این ویروس جلوگیری کند. افراد 11 تا 12 ساله اگر از دو واکسن استفاده کنند می‌توانند خود را از سرطان ناشی از HPV ایمن نگه‌ دارند.
  2. انجام معاینه برای بررسی سرطان رحمی: این معاینه برای زنان 21 تا 65 سال انجام می‌شود و می‌تواند از سرطان رحمی پیش‌گیری کند.
  3. اگر از لحاظ جنسی فعال هستید: در هنگام رابطه از کاندوم استفاده کنید. می‌تواند خطر ابتلا به HPV را کاهش دهد. البته چون نواحی عفونی HPV با کاندوم پوشانده نمی‌شود همچنان احتمال ابتلا به HPV وجود دارد.
  4. سعی کنید تنها با فردی رابطه داشته که او هم فقط با شما رابطه داشته باشد.

حتماً بخوانید: عفونت معده چیست؟ بهترین و جدیدترین روش درمان آن (کاملا قطعی)

چه افرادی باید واکسن HPV بزنند؟

تمام پسران یا دختران 11 تا 12 ساله باید واکسینه شوند. اگر در این سن واکسینه نشدند، مردان یا پسران تا سن 21 سالگی، زنان یا دختران تا سن 26 سالگی باید واکسینه شوند.

همچنین واکسن HPV برای افراد زیر ضروری محسوب می‌شود (اگر قبلا واکسینه نشده باشند):

  1. مردانی که با مردان رابطه برقرار می‌کنند (هم‌جنس گرایان)
  2. دوجنسه‌ها
  3. افرادی که دچار HIV هستند.

چگونه متوجه بشویم HPV داریم؟

word image 16

هیچ تستی برای مشخص کردن وضعیت HPV وجود ندارد. البته تست‌هایی برای بررسی سرطان رحمی وجود دارد. این تست‌ها فقط برای زنان 30 سال به بالا توصیه می‌شود. این تست‌ها برای مردان و یا زنان زیر 30 سال و کودکان توصیه نمی‌شود.

word image 231

بسیاری از مردم متوجه وجود این ویروس در خود نمی‌شوند و هرگز از این ویروس دچار مشکلی نمی‌شوند. برخی افراد هنگامی‌که به زگیل‌های تناسلی مبتلا شدند متوجه این ویروس می‌شوند. برخی زنان ممکن است در هنگام بررسی برای تست سرطان‌های رحمی متوجه این ویروس شوند. برخی نیز هنگام ابتلا به سرطان متوجه این ویروس می‌شوند.

مطلب مهم: 14 نکته بسیار مهم درباره روش درمان عفونت رحم که باید بدانید

تأثیر ویروس HPV روی حاملگی

اگر حامله هستید و ویروس HPV دارید ممکن است زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی شما ظاهر شود یا سلول‌های ناحیه رحم دچار تغییراتی شوند. وجود تغییر در این سلول‌ها را می‌توان با معاینه‌های صورت گرفته برای سرطان متوجه شد. در هنگام حاملگی باید بصورت منظم این معاینات را انجام دهید.

آیا HPV قابل درمان است؟

هیچ درمانی برای خود ویروس وجود ندارد. با این وجود درمان‌هایی برای مشکلات ناشی از این ویروس وجود دارد:

  1. زگیل‌های تناسلی: پزشک می‌تواند با تجویز دارو این زگیل‌ها را برطرف کند. اگر درمان نشده باقی بماند یا خود به خود برطرف می‌شود، یا بدون تغییر باقی می‌ماند و یا اینکه اندازه و تعدادشان زیاد می‌شود.
  2. پیش سرطان رحمی: با انجام معاینات لازم می‌توان از گسترش مشکلات و ابتلا به سرطان پیش‌گیری نمود. پیش‌گیری همواره بهتر از درمان است.
  3. دیگر سرطان‌های مربوط به HPV: اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند قابل درمان هستند.

ارتباط HPV با سرطان رحمی چیست؟

ویروس HPV می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در سلول‌های رحمی بشود. اگر این ویروس درمان نشود، می‌تواند منجر به سرطان رحم شود. رایج‌ترین علت سرطان رحم ویروس HPV است. با این وجود، اگر یک زن HPV داشته باشد لزوماً به این معنا نیست که به سرطان رحم نیز دچار می‌شود. تست‌هایی وجود دارد که در پیش‌گیری از سرطان رحم بسیار موثر است. این تست‌ها تغییرات موجود را که نشان دهنده احتمال وقوع سرطان رحم است مشخص می‌کند. سرطان رحمی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان است. تا قبل از سن 30 سالگی ویروس HPV بصورت خود به خودی برطرف می‌شود. از سن 30 سالگی به بعد زن باید تحت آزمایشاتی مشخص قرار بگیرد تا خطرات این ویروس را بتوان شناسایی نمود.

همچنین بخوانید: آیا سرطان رحم کشنده است؟ علائم، روش جدید درمان و نکات دیگر

سرطان رحم چیست؟

در این سرطان، سلول‌های موجود در ناحیه رحم تغییر کرده و سریعا رشد می‌کنند و گروهی از سلول‌ها را تشکیل می‌دهند که تومور نامیده می‌شود. این شرایط با گذر زمان گسترش می‌یابد. این سرطان زنان با هر سنی را می‌تواند تحت تًثیر قرار داده اما در دهه چهارم زندگی شیوع بیشتری دارد. ویروس HPV اصلی‌ترین علت وقوع سرطان رحم است.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
بیماری تناسلیویروس hpv

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up