قارچ خوراکی وحشی

آیا قارچ های وحشی برای مصرف خوراکی مناسبند؟ 7 نکته

با اینکه قارچ خیلی خوشمزه است، اما همه قارچها قابل خوردن نیستند. بین چندین هزار گونه قارچی خوراکی، چند صد گونه از آنها هم سمی هستند. پس اگر به جنگل یا به دل طبیعت رفتید و قارچ دیدید، در خوردن آن احتیاط کنید، چون ممکن است سمی باشد.

آیا می توان هر نوع قارچی را خورد؟

خیلی از قارچهای سمی شباهت بسیار زیادی به قارچهای خوراکی و بیخطر دارند. پس اگر نمی توانید قارچ سمی را از قارچ خوراکی تشخیص بدهید، از خوردن قارچهای وحشی خودداری کنید. یکی از انواع قارچهای سمی، قارچ چتری با هاگ سبز است. این قارچها وقتی کوچکند دقیقاً به قارچ های دکمه ای سفید که از آنها در پیتزاها و سالادها استفاده می شود شبیه هستند. در عرض دو ساعت بعد از مصرف قارچ چتری با هاگ سبز، فرد دچار اسهال، استفراغ و گرفتگی معده می شود.

حتما بخوانید: علل تغییر در بینایی، درمان های خانگی موثر 

قارچهای مورل (Morels) یکی دیگر از قارچهایی هستند که باید حواستان به آنها باشد. مورل ها قارچهای وحشی هستند که در طبیعت می رویند و نوع خوراکی آنها بسیار لذیذ و مغذی است. اما یک نوع قارچ مورل سمی هم وجود دارد که مصرفشان بسیار خطرناک است. بنابراین باز هم توصیه می کنیم که اگر تخصصی در شناخت قارچهای خوراکی و سمی ندارید، از مصرف قارچهای وحشی خودداری کنید.

اگر در جنگل گم شدیم چه؟

ممکن است وقتی برای گشت و گذار به طبیعت می روید در جنگل گم شوید و گرسنه بمانید. توصیه کلی ما در چنین مواقعی این است که از خوردن قارچهای وحشی خودداری کنید. خوردن حتی یک ذره از یک گیاه سمی می تواند بسیار خطرناک باشد. اگر شرایط خیلی حاد بود و گرسنه بودید می توانید از “آزمون جهان قابل خوردن بودن گیاهان ” (universal edibility test) برای تعیین اینکه آیا قارچی که دیده اید خوراکی است یا نه استفاده کنید.

word image 19961 2

حتما بخوانید: 10 دمنوش گیاهی که بیشترین خاصیت را برای سلامتی بدن دارند!

آزمون جهان قابل خوردن بودن گیاهان

اگر مساله مرگ و زندگی است و مدتهاست در جنگل گشمده اید و به شدت گرسنه هستید از این تست برای فهمیدن اینکه آیا می توانید گیاهی که دیده اید را بخورید یا نه استفاده نمایید:

1- ریشه، ساقه، برگ، جوانه و گل گیاه را از آن جدا و هر بار روی بررسی یک قطعه تمرکز کنید. تمام قسمتها را با دقت نگاه کنید تا کرم، انگل یا پوسیدگی روی آنها وجود نداشته باشد.

2- قسمتهای مختلف گیاه را بو کنید. بوی بد نشانه خوبی نیست.

3- اگر گیاه بوی بدی نمی داد، یک تکه از آن را 15 دقیقه روی مچ دست خودتان بگذارید و 8 ساعت صبر کنید. اگر بعد از گذشت 8 ساعت پوستتان نسوخت، دچار خارش یا بی حسی نشدید، قسمتی از گیاه را بجوشانید. اگر واکنشی نشان داد، فورا گیاه را دور بیندازید.

4- قبل از خوردن گیاه یک تکه از آن را به مدت 3 دقیقه روی لب هایتان بگذارید و اگر سوزش یا خارشی حس کردید گیاه را دور بیندازید. اگر مشکلی نبود، یک تکه کوچک از گیاه را بجوید و به مدت 15 دقیقه در دهان نگه دارید. اگر طعم آن تلخ یا صابونی بود آن را تف کنید و سراغ یک گیاه دیگر بروید.

5- اگر بعد از 15 دقیقه نگه داشتن گیاه در دهانتان مشکلی حس نکردید آن را قورت بدهید. قبل از اینکه دوباره یک تکه از گیاه را بجوشانید و بخورید 8 ساعت صبر کنید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی ندارد. هیچ وقت فکر نکنید همه بخشهای گیاهان قابل خوردن هستند چون بعضی از گیاهان قسمتهای غیر قابل خوراکی دارند. پس برای هر قسمت همین روند را به ترتیب اجرا کنید.

word image 19961 3

یک تحقیق جدید از قارچ: خواص ضدپیری قارچ به بیماران پارکینسون و آلزایمر

سایر نشانه های گیاهان سمی

طبیعت راهی دارد که به وسیله آن به ما هشدار می دهد چه زمانی باید از خوردن گیاهان خودداری کنیم. اگر این موارد را دیدید از مصرف آن گیاه خودداری کنید:

  • خار
  • برگهای براق
  • گل های چتری شکل
  • توت های سفید یا زرد
  • شیره شیری یا بی رنگ
  • دانه های داخل غلاف
  • طعم تلخ یا صابونی
  • رایحه بادام
  • برگهای سه تایی مثل پیچک سمی

امیدواریم هیچ وقت در شرایطی قرار نگیرید که آنقدر گرسنه باشید که مجبور به خوردن گیاهان ناشناس شوید. توصیه می کنیم هر وقت برای گشت و گذار در طبیعت می روید همیشه مقداری خوراکی اضافی با خودتان ببرید تا اگر به شرایط غیر مترقبه ای برخورد کردید گرسنه نمانید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkقارچ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up