اختلال شخصیت مرزی

چطور به فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی کمک کنیم؟ (کاملا موثر)

افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند در ارتباط برقرار کردن با دیگران، مخصوصا نزدیکان خود مشکل دارند. این افراد همواره دارای خشم و ترس هستند. اگر در اطراف شما فردی وجود دارد که از مشکل برقراری رابطه رنج می‌برد می‌توانید به او کمک کنید. هیچ درمان جادویی برای این افراد وجود ندارد، اما با حمایت اطرافیان و درمان مناسب، فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی قابل درمان است.

شناختن علائم و نشانه‌ها

شناخت و تشخیص علایم این اختلال کار دشواری است. اختلال شخصیت مرزی معمولا همراه با مشکلاتی مثل افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و مشکل در غذا خوردن خود را نشان می‌دهد. فرد مبتلا به این اختلال ممکن است بسیار حساس شود و با کوچکترین عملی، یک واکنش شدید از خود نشان دهد. این افراد هنگام ناراحتی، قادر به فکرکردن و آرام کردن خود نیستند. ممکن است واکنش‌های نادرست و خطرناکی از خود نشان دهند. این مشکلات احساسی می‌تواند روی روابط آنها تاثیر منفی گذاشته و برای اطرافیانشان استرس بوجود بیاورد.

حتما بخوانید: درمان بیماری اختلال دوقطبی بدون دارو (از نظر 2 فوق تخصص)

در درجه اول از خود مراقبت کنید

اگر خودتان دچار استرس شوید هرگز نمی‌توانید به شخصی که به این اختلال دچار شده‌است کمک کنید. شما همواره ابتدا باید خود را در یک شرایط آرمانی نگه‌ دارید و سپس به فرد بیمار کمک کنید. اگر یکی از نزدیکان شما دچار این اختلال ‌شد، نباید زندگی خود را وقف او کنید، به یاد داشته باشید که شما نیز حق زندگی دارید، نباید تمامی روابط خود را صرفا بخاطر کمک به این فرد قطع کنید، بلکه باید به زندگی نرمال خود ادامه دهید و به فردی که دچار اختلال شخصیت مرزی شده نیز کمک کنید.

سه قانونی که باید به آن توجه کنید

بسیاری از افراد احساس می‌کنند این تقصیر آنهاست که یکی از نزدیکانشان به این اختلال دچار شده است. به یاد داشته باشید که شما مسئول شرایطی که افراد دیگر دارند، نیستید. این 3 قانون را به یاد داشته باشید:

  1. من باعث ایجاد این اختلال نشده‌ام.
  2. من نمی‌توانم این اختلال را درمان کنم.
  3. من نمی‌توانم این اختلال را کنترل کنم.

برقراری ارتباط با فرد دچار اختلال شخصیت مرزی

برقراری ارتباط با فردی که دچار اختلال شخصیت مرزی است کار دشواری است. افرادی که دارای این اختلال هستند توانایی خوبی در درک زبان بدن و یا صحبت‌های شما ندارند. معمولا صحبت‌های نامناسبی بیان می‌کنند. بخاطر ترس و عصبانیتی که درونشان نهفته ممکن است کارهایی توام با خشونت انجام دهند.

گوش دادن به فرد مبتلا به این اختلال و درک احساسات او یک راه مناسب برای برقراری ارتباط است.

به یاد داشته باشید که در یک زمان مناسب صحبت با فرد مبتلا به این اختلال را آغاز کنید. اگر فرد بیمار دارای حالت عصبی و تهاجمی بود یا کارهای غیر معقولی انجام می‌دهد، زمان مناسبی برای آغاز صحبت کردن نیست. هنگامیکه شرایط آرام شد برای برقراری رابطه از نکات زیر می‌توانید کمک بگیرید:

  • به او گوش دهید و خود را دلسوز نشان دهید.
  • به جای این که روی سخنانش تمرکز کنید، روی احساساتش تمرکز کنید.
  • حتی اگر در هنگام صحبت کردن، فرد مقابل کار نادرستی انجام داد، خونسردی خود را حفظ کنید.
  • اگر فرد مقابل دچار احساسات شدید شد، سعی کنید او را آرام کنید.
  • پیرامون مسائلی به غیر از بیماری و اختلال او صحبت کنید.

چارچوب‌های مرزی مشخص کنید

https___specials-images.jpg

یکی از موثرترین راه‌ هایی که می‌توانید رفتار یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی را کنترل کنید، مشخص کردن چارچوب‌های محدود کننده است. اگر شما و فرد مقابل به این محدودیت‌ها احترام بگذارید، نوعی حس اعتماد در دو طرف ایجاد شده و به بهبود رابطه بسیار کمک می‌کند. از آنجا که فرد دارای اختلال شخصیت مرزی بسیار فرد حساسی است هنگامیکه بخواهید یک سری محدودیت‌ها را در روابط تان اعمال کنید احتمالا واکنش بدی از خود نشان می‌دهد. در این صورت از خود مقاومت نشان دهید و روی این چارچوب ‌ها پافشاری کنید.

  • در یک زمان مناسب با فرد مقابل پیرامون محدودیت‌هایی که می‌خواهید اعمال کنید، صحبت کنید. به او بگویید که چه رفتارهای برای شما غیر قابل تحمل است. برای مثال به او بگویید که: اگر هنگام صحبت با من شروع به داد زدن کنی، از خانه بیرون میروم…
  • هنگامیکه این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنید، به فرد مقابل خود قوت قلب دهید؛ مثلا به او بگویید: دوستت دارم و این محدودیت‌ها صرفا برای بهبود رابطه‌مان است.
  • مطمئن شوید که تمام اعضای خانواده با این محدودیت‌ها موافق باشند.
  • این محدودیت‌ها را بصورت تدریجی اعمال کنید؛ یعنی هر چند مدت یک‌بار یکی دو محدودیت جدید اعمال کنید.

روی محدودیت‌های اعمالی سخت‌گیری کنید. اگر به طرف مقابل آسان بگیرید با خود فکر می‌کند که این محدودیت‌ها بی معنی است و به رفتارهای گذشته خود ادامه می‌دهد

حتما بخوانید: 6 تا از رایج ترین اختلالات اضطراب/استرس در ایران که باید بشناسید!

اگر طرف مقابل به محدودیت‌های شما احترام نگذارد و به رفتارهای خود ادامه دهد، زمان آن رسیده که او را ترک کنید. این به معنای آن نیست که شما او را دوست ندارید، بلکه به این معناست که شما نیاز به احترام بیشتری از طرف مقابلتان دارید

پشتیبانی از فردی که به اختلال شخصیت مرزی دچار شده است

این اختلال قابل درمان است، اما گاهی فرد از پذیرش این اختلال خودداری می‌کند. حتی در این موارد نیز می‌توانید از این فرد حمایت کنید، روابط خود را با او تقویت کنید و چارچوب‌های محدود کننده‌ای را بوجود آورید

هنگامیکه فردی به این اختلال دچار می‌شود ممکن است به جای مراجعه به پزشک بخواهد روابط و ارتباطاتش را تقویت کند.

حتما بخوانید: بهترین داروهای گیاهی آرامش بخش که کاملا موثر هستند!

طرف مقابل را تشویق کنید تا از روش‌هایی مثل یوگا، نفس عمیق و مدیتیشن برای کاهش استرس خود استفاده کند. در این تمرینات می‌توانید با فرد مقابل همراهی کرده و روابط خود را تقویت کنید

هرچه فرد بیشتر بتواند استرس خود را کنترل کرده و کاهش دهد، در مواقع مورد نیاز کنترل بیشتری روی خودش خواهد داشت.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkاختلال شخصیت مرزی

مطالب مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up