شپش مو

7 ترفند هوشمندانه برای پیشگیری از شپش مو

شپش مو سر در همه جا یافت می شود. اگر فرزندی دارید که با کودکان دیگر در ارتباط است، در خطر ابتلا به شپش سر می باشد. شپش ها در هر جامعه، منطقه و مدرسه هستند و از ثروتمندترین تا فقیرترین مناطق دنیا وجود دارند.

اگرچه تمرکز والدین و پزشکان اطفال معمولاً روی درمان شپش سر است اما با توجه به مقاومت زیاد شپش ‌ها و درمان مشکل آنها، بهتر است که به فرزندان خود روش های پیشگیری از ابتلا به شپش سر را آموزش دهید. از آنجایی که شپش نمی تواند از کودکی به کودک دیگر بپرد یا با خزیدن به داخل خانه شما وارد شود، جلوگیری از هجوم شپش ها و پیشگیری از آنها آنقدرها هم که به نظر می رسد کار سختی نیست.

نکاتی برای پیشگیری از ابتلا به شپش سر

از این نکات کاربردی برای جلوگیری از ابتلای فرزندتان به شپش استفاده کنید:

1- فرزندتان را تشویق کنید که از به اشتراک گذاشتن یا استفاده کردن از چیزهایی از جمله برس مو، شانه، کلاه، روسری، حوله، کلاه ایمنی، بالش، کیسه خواب و غیره که روی سر یا نزدیک سر کودک دیگری بوده است، خودداری کند.

2- به فرزند خود بیاموزید که به جای انداختن کت و کلاه خود روی لباس های دیگر همکلاسی ها هنگام رسیدن به مدرسه، از یک گیره جداگانه یا مکان جداگانه دیگری استفاده کند.

3- مرتباً چیزهایی را که با سر فرزندتان تماس مستقیم دارد و با سایر کودکان به اشتراک گذاشته می شود، تمیز کنید. به عنوان مثال می توان به صندلی ماشین، بالش و هدفون اشاره کرد.

4- شکل ظاهری شپش سر را بخاطر بسپارید تا بتوانید شپش زنده و تخم شپش را در میان موهای فرزندتان پیدا کنید و آنها را تشخیص دهید.

یک روش بسیار ساده و موثر برای درمان شپش سر با اسپند

5- حداقل هفته ای یکبار موهای فرزندتان را از لحاظ وجود شپش بررسی کنید. اگرچه ممکن است شپش سر در هر جایی یافت شود اما اغلب در پشت سر، نزدیک گردن و پشت گوش کودکان دیده می شود. موهای فرزندتان را با یک شامپو معمولی و نرم کننده مو بشویید. اگر از نرم کننده مو استفاده کنید، شانه کردن موهای فرزندتان راحت تر می شود. موهای فرزندتان را در حالی که هنوز مرطوب است بررسی کنید.

6- علائم شپش سر را که شامل خارش پوست سر و برجستگی ها یا زخم های قرمز کوچک در پشت گردن و پوست سر فرزندتان است، بشناسید. با این حال، اگر فرزندتان به شپش مبتلا شده است و نیاز به درمان دارد، وحشت نکنید.

7- تمام این مراحل پیشگیری از شپش سر را قبل و بعد از خواب، هنگام رفتن به سفرهای مدرسه یا زمانی که فرزندتان به اردو می رود، برای او مرور کنید.

8- با کوتاه نگه داشتن موهای کودک یا بستن آنها نمی توان از ابتلا به شپش سر جلوگیری کرد. همچنین شامپوها، نرم کننده ها یا اسپری های مخصوص مو کمکی به پیشگیری از این وضعیت نمی کند.

توجه داشته باشید که اگر گزارش های مکرری از ابتلای دیگر کودکان به شپش سر در مدرسه یا کلاس درس فرزندتان گزارش شده است، بیشتر مراقب ابتلای فرزندتان به این وضعیت باشید.

روش های جلوگیری از انتشار شپش سر

اگر کودک شما به شپش سر مبتلا می شود، رعایت نکات زیر می تواند به جلوگیری از عود یا سرایت آن به دیگران کمک کند:

1- تمام شپش های سر فرزندتان را بردارید. برداشتن شپش ها یک راه معمول برای بچه ها برای پیشگیری از ابتلا به عفونت مداوم است، زیرا شپش ها شروع به بیرون آمدن می کنند و انتقال را ادامه می دهند.

2- به افراد دیگر، به ویژه والدین بچه هایی که فرزندتان با آنها ارتباط نزدیک دارد، بگویید که حتما سر فرزندشان را در مورد ابتلا به شپش بررسی کنند. اگر بچه‌ های اطراف فرزندتان تحت درمان قرار نگیرند، ممکن است پس از درمان مناسب هم دوباره به شپش مبتلا شود.

word image 23

حتما بخوانید: یک روش بسیار ساده و موثر برای درمان شپش سر با حنا

نکته: اگر فرزندتان به تازگی درمان شده است، جهت جلوگیری از ابتلای مجدد او به شپش، وسایلی را که اخیرا با سر اعضای آلوده به شپش در تماس بوده است کاملا تمیز کنید. همه ی وسایل از جمله ملحفه ‌ها، کلاه ‌ها و حوله‌ ها را در آب داغ بشویید و در یک محیط گرم خشک کنید. شانه ‌ها و برس‌ ها را نیز در آب صابون بسیار داغ قرار بدهید تا ضدعفونی شوند. نظافت خانه را فراموش نکنید و همه جا را جاروبرقی بکشید. علاوه بر این وسایل غیر قابل شست ‌و‌ شو را به‌ مدت یک تا دو هفته در کیسه ‌های سربسته قرار بدهید و سر آنها را محکم ببندید.

حرف آخر…

کودکان معمولاً از طریق تماس مستقیم سر با سر دیگر کودکان به شپش مبتلا می شوند. از آنجاییکه کودکان با هم بازی می کنند و در مدرسه با یکدیگر تعامل دارند، احتمال ابتلای آنها به شپش سر زیاد است. همیشه مراقب ابتلای فرزندتان به شپش باشید و هر کاری که می توانید انجام دهید تا او را تشویق کنید که اشیایی را که با سرش تماس دارد با دیگران به اشتراک نگذارد.

اگر فرزندتان به شپش مبتلا شده است، وحشت نکنید چون اگرچه شپش ها چندش آور هستند اما برای سلامتی کودک مشکلی ایجاد نمی کنند. درمان کامل شپش ها ممکن است تا چندین ماه هم طول بکشد بنابراین صبور باشید و برای رفع هر چه زودتر این مشکل به پزشک مراجعه نمایید.

منبع1 منبع2

حتما بخوانید: آیا گروه خونی شما را از کرونا ایمن می کند؟


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkدرمان شپش

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up