ویتامین دی و ریزش مو

تاثیر ویتامین دی بر ریزش مو یا تقویت آن (تحقیقات جدید)

ریزش بیش از حد مو که به عنوان آلوپسی نیز شناخته می شود، افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع، بیش از 56 میلیون نفر در ایالات متحده از نوعی ریزش مو رنج میبرند.

تمام انواع ریزش مو مشابه هم نیستند. اگر ریزش مو در شقیقه‌ ها شایع ‌تر باشد یا در قسمت بالای سر ایجاد شده باشد، به احتمال زیاد آلوپسی آندروژنیک است که یک بیماری ژنتیکی است.

ریزش شدید مو همچنین می ‌تواند توسط یک وضعیت برگشت ‌پذیر به نام تلوژن افلوویوم ایجاد شود که ناشی از استرس شدید یا عفونت است. در مواردی که ریزش مو به صورت تکه های کوچک رخ دهد، ممکن است نتیجه یک بیماری خود ایمنی به نام آلوپسی آره آتا باشد.

8 دلیل ریزش موی زنان و 6 روش درمان کاملا موثر

اما چیزهای دیگری هم وجود دارد که در ریزش مو نقش دارند. محققان یک ارتباط بالقوه بین کمبود ویتامین D و ایجاد انواع خاصی از ریزش مو را کشف کرده اند.

ویتامین D چه ارتباطی با ریزش مو دارد؟

اگرچه کمبود ویتامین D ممکن است علت همه انواع ریزش مو نباشد، اما احتمالا نقش مهمی در ایجاد آلوپسی آره آتا و آلوپسی آندروژنیک دارد.

ویتامین D با اتصال به گیرنده های ویتامین D موجود در انواع سلول های بدن مانند سلول های ایمنی، سلول های کلیه و فولیکول های مو عمل می کند. یکی از عملکردهای مهم ویتامین D کمک به تنظیم چرخه سلولی است که در مورد رشد مو اهمیت ویژه ای دارد. به عنوان مثال تحقیقات نشان می دهد که در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا، چرخه فولیکول مو به دلیل سطوح پایین ویتامین D مختل می شود.

12 دلیل ریزش مو در مردان و 5 روش درمان ریزش مو

محققان در یک مطالعه دریافتند که بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا بیشتر در معرض کمبود ویتامین D هستند.

تحقیقات کمی در مورد ارتباط ویتامین D با آلوپسی آندروژنیک وجود دارد با این حال، تحقیقات اخیر نشان داده است که سطوح پایین ویتامین D با موارد شدیدتر این نوع ریزش مو مرتبط است. علاوه بر این، حتی شواهدی وجود دارد که نشان میدهد درمان با ویتامین D ممکن است به بازیابی رشد مو کمک کند.

آیا مکمل های ویتامین D به کاهش ریزش مو کمک می کنند؟

اگر کمبود ویتامین D دارید و ریزش مو را تجربه می کنید، برخی از مطالعات راه حل ساده ای را پیشنهاد می کنند: مصرف مکمل های ویتامین D. متأسفانه اطلاعات کمی در مورد اینکه آیا مکمل‌ های ویتامین D واقعاً برای ریزش مو مؤثر هستند یا خیر موجود است، اما تاکنون چندین مطالعه در این زمینه انجام شده است.

یک مطالعه بسیار کوچک که شامل تنها 22 نفر بود، نشان داد که استفاده از کرم های مشتق از ویتامین D برای بیش از نیمی از شرکت ‌کنندگان مطالعه با ریزش موی سکه ‌ای نسبتاً مؤثر بوده است. مطالعه دیگری با نتایج مشابهی همراه بود و محققان دریافتند که استفاده از درمان موضعی ویتامین D برای کاهش ریزش موی تقریبا 70 درصد از شرکت کنندگان مطالعه موثر است.

چگونه می توانم بفهمم که کمبود ویتامین D دارم؟

اگر مشکوک به کمبود ویتامین D هستید، ممکن است حدس تان درست باشد. اما این بدان معنا نیست که باید مکمل مصرف کنید. اولین قدمی که باید انجام دهید این است که به پزشک مراجعه کنید و یک آزمایش خون ساده انجام دهید تا مشخص شود آیا به ویتامین D بیشتری نیاز دارید یا خیر.

اگر پزشک متوجه شد که سطح این ویتامین در بدن شما پایین است، بهترین راه حل این است که مطمئن شوید ویتامین D کافی را از طریق رژیم غذایی دریافت می کنید. ویتامین D دو شکل دارد: D2 وD3 . ما ویتامین D2 را با خوردن برخی گیاهان و قارچ ها دریافت می کنیم. این در حالیست که می ‌توان ویتامین D3 را از نور خورشید دریافت کرد. متاسفانه بسیاری از ما زمان کافی را در بیرون از خانه نمی گذرانیم و به این ترتیب ویتامین D مورد نیاز بدن ما تامین نمی شود. اما خوشبختانه راه دیگری نیز برای دریافت این ویتامین وجود دارد و شما می توانید ویتامین D3 مورد نیاز خود را با مصرف غذاهایی مانند ماهی های چرب، تخم مرغ و شیر دریافت کنید.

word image 27

پزشک شما ممکن است توصیه کند که مکملی را به برنامه روزانه خود اضافه کنید تا اطمینان حاصل شود که ذخایر ویتامین D بدنتان مجددا تامین می شود. با این حال، همه ی مکمل ها تاثیر مشابهی ندارند و شما باید حتما یکی از برندهای معتبر را انتخاب کنید.

انواع مکمل های ویتامین D

مکمل های ویتامین D در اشکال مختلفی وجود دارند. قبل از تصمیم گیری در مورد مصرف هر یک از مکمل های زیر، ابتدا با یک متخصص مشورت کنید.

  • کرم های موضعی: ریزش مو را می توان با استفاده از کرم ها یا لوسیون های حاوی مشتقات ویتامین D درمان کرد. یکی از شناخته ترین نوع این کرم ها کلسیپوتریول نام دارد و در نتایج برخی از مطالعات نشان داده شده است که برای درمان بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا موثر بوده است. کلسیپوتریول نیاز به نسخه پزشک دارد.
  • قرص های خوراکی: مکمل های ویتامین D به صورت قرص یا کپسول خوراکی نیز عرضه می شوند. می توانید مکمل های ویتامین D2 و D3 را در داروخانه محلی خود پیدا کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف مکمل های روزانه ممکن است به کمبود کلی ویتامین D کمک کند، اما هنوز اطلاعات کافی که نشان دهد این درمان به طور خاص به ریزش مو کمک می کند وجود ندارد.
  • رژیم غذایی: بهترین راه برای دریافت ویتامین D در بیشتر موارد مصرف برخی غذاها است. غذاهایی که حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین D هستند عبارتند از روغن کبد ماهی، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا و قارچ سفید.

همانطور که میدانید یکی از مهمترین منابع ویتامین D نور خورشید است. نور طبیعی خورشید دو نوع اشعه ماوراء بنفش UVA و UVB تولید می کند. اشعه UVB به بدن شما کمک می کند ویتامین D بیشتری بسازد. بیشتر مردم در سراسر جهان حداقل بخشی از ویتامین D مورد نیاز خود را از نور خورشید دریافت می کنند. محل زندگی ما، نحوه زندگی و حتی نحوه لباس پوشیدن مان بر میزان نور خورشیدی که روزانه دریافت می کنیم، تاثیر می گذارد.

word image 28

آن دسته از افرادیکه مشاغل کم تحرک دارند (به خصوص مشاغلی که نیاز دارند زمان زیادی را در داخل خانه یا زیر نور مصنوعی بگذرانند) ممکن است مانند دیگران به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار نگیرند. اشعه ‌های UVB نمی ‌توانند به پنجره ‌های شیشه ‌ای نفوذ کنند و زمانی که کار اداری تمام می شود، خورشید غروب کرده است.

تلاش آگاهانه برای دریافت بیشتر نور خورشید ممکن است یک راه حل برای تامین این ویتامین باشد. محققان پیشنهاد کرده اند قرار گرفتن در معرض نور خورشید (بدون ضد آفتاب) به مدت پنج تا 30 دقیقه حداقل دو بار در هفته به تولید ویتامین D کافی کمک می کند.

حتما بخوانید: خواص ویتامین D- کمبود، عوارض، دوز و بهترین غذاهای خانگی

البته فراموش نکنید که اشعه ماوراء بنفش به عنوان عامل سرطان شناخته شده است. تابش مقداری آفتاب طبیعی روی پوست می تواند سالم باشد، اما بهتر است برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست از ماندن طولانی مدت زیر نور خورشید اجتناب کنید.

دوزهای توصیه شده ویتامین D

طبق گفته NIH، بزرگسالان بین 18 تا 70 سال باید روزانه 15 میکروگرم یا 600 IU ویتامین D مصرف کنند. برای بزرگسالان بالای 70 سال، 20 میکروگرم یا 800 IU ویتامین D توصیه می شود. بسیاری از مردم ویتامین D خود را از منابع مختلف یعنی ترکیبی از رژیم غذایی، خورشید یا مکمل ها دریافت می کنند.

گزینه های جایگزین برای درمان ریزش مو

اگر ویتامین D راه حل مناسبی برای ریزش موی شما نیست، نگران نباشید. گزینه های زیادی برای کمک به حل این مشکل وجود دارد. در زیر، تنها چند مورد از آنها را نام می بریم.

  • ماینوکسیدیل: نتایج آزمایشات بالینی نشان داده است که استفاده از ماینوکسیدیل به عنوان یک کرم موضعی برای درمان افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا یا آلوپسی آندروژنیک موثر است. توضیحات کامل در اینجا
  • فیناستراید: فیناستراید یک داروی خوراکی برای درمان ریزش مو است. مطالعات نشان داده است که مصرف 1 میلی گرم فیناستراید در روز می تواند به جلوگیری از ریزش بیشتر مو و ضخیم شدن مو در بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنیک کمک کند.
  • درمان با اشعه UVB: اشعه UVB در نور طبیعی خورشید وجود دارد و به بدن در تولید ویتامین D کافی کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که نور درمانی UVB در بهبود آلوپسی آره آتا موثر است.
  • کاشت فولیکول مو: درمان جراحی برای کسانی که ریزش موی شدیدتری مانند آلوپسی آندروژنیک پیشرفته دارند، امکان پذیر است. اگرچه این روش از ریزش بیشتر مو جلوگیری نمی کند اما به بازیابی رشد مو کمک می کند.

فهرست فوق تنها بخشی از درمان های موجود برای ریزش مو هستند. ریزش مو اغلب یک وضعیت ناراحت کننده است، اما باید بدانید که تنها نیستید و گزینه های درمانی زیادی برای حل این مشکل وجود دارد.

منبع1 منبع2

10 داروی مؤثر ثابت شده برای رشد مو

  1. کورتیزون: مشاهده شده که تزریق مستقیم این دارو به سر تأثیر خیلی خوبی روی رشد مو دارد. این دارو بصورت قرص و پماد در دسترس است. این دارو بصورت قرص مؤثرتر از پماد آن است.
  2. مینوکسیدیل: برای مشاهده تأثیرات این دارو نیاز است که چندماه بصورت مستمر از این دارو استفاده نمود. این دارو، موقتی محسوب میشود و پس از توقف استفاده، ریزش مو مجدداً آغاز خواهد شد.
  3. فیناسترید: این دارو برای رشد مو در ناحیه فرق سر بسیار مناسب است ولی عوارض مختلفی دارد.
  4. روغن رزماری: این روغن را باید روی پوست سر استعمال نمود. باعث افزایش جریان خون در سر شده و به رشد مو کمک می‌کند.
  5. کالیوم کربنیسیوم: این دارو از پتاسیم کربنات تشکیل شده است. از خشکی و نازک شدن مو جلوگیری می‌کند. با این وجود قبل از استفاده از این دارو حتماً باید با فرد متخصص مشورت کنید.
  6. سیلیکا: این دارو به تقویت فولیکول‌های مو و رشد مو کمک می‌کند. این دارو بصورت مایع در دسترس است.
  7. ویتامین‌های نیوکسین: این دارو از ویتامین‌ها و موادمعدنی‌ای ساخته شده که به رشد مو کمک می‌کند. این دارو در قالب شامپو و لوسیون در دسترس است.
  8. DPCP: این دارو نیز برای جلوگیری از ریزش مو بسیار مؤثر است. این دارو به صورت مایع در دسترس است و هفته‌ای یک‌بار باید استعمال بشود.
  9. لیکوریس: این دارو برای رشد مو بسیار موثر است. این دارو در قالب کپسول در دسترس است. اگرچه قیمت بالایی دارد اما دارای کیفیت بسیار خوبی در رشد مو است.
  10. چای گیاه مریم: این دارو گیاهی است و برای رشد مو و جلوگیری از ریزش مو مفید است. برای کسب نتایج مطلوب می‌توان پوست سر را با این چای شست‌و‌شو داد.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
ریزش موویتامین دی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up