در این مطلب اثرات جانبی کوتاه و بلندمدت مصرف آسنترا را توضیح می دهیم. در مورد رژیم غذایی در طول دوره مصرف آسنترا هم باید گفت می توانید رژیم همیشگی و نرمال تان را ادامه بدهید مگر این که پزشک تان توصیه دیگری داشته باشد.
اگر یک نوبت را فراموش کردم چه باید بکنم؟
دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید، اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی فرا رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کنید و طبق برنامه دوز بعدی را مصرف کنید. برای جبران نوبت فراموش شده، دو دوز مصرف نکنید.
این دارو می تواند چه عوارض جانبی داشته باشد؟
سرترالین یا آسنترا ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. اگر هر یک از علائم زیر شدیدتر شد یا برطرف نشد، حتما به پزشک تان اطلاع بدهید:
- تهوع
- اسهال
- یبوست
- استفراغ
- مشکل در به خواب رفتن یا زیاد خوابیدن
- خشکی دهان
- سوزش سر دل
- کاهش اشتها
- تغییر وزن
- سرگیجه
- خستگی مفرط
- سر درد
- مضطرب و عصبی شدن
- تکان دادن غیرقابل کنترل بخشی از بدن
- به وجود آمدن مشکلات جنسی در مرد ها؛ اعم از کاهش میل جنسی، ناتوانی در شروع یا حفظ نعوظ، تاخیر یا عدم انزال
- به وجود آمدن مشکلات جنسی در زنان؛ اعم از کاهش میل جنسی، تاخیر یا ناتوانی در ارگاسم
- تعریق بیش از حد
برخی از عوارض جانبی می تواند بسیار جدی باشد. اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، فورا با پزشک تماس بگیرید:
- تشنج
- خون ریزی یا کبودی غیرطبیعی
- بی قراری، توهم ، تب، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع، لرز، سفتی یا انقباض شدید ماهیچه ها، از دست دادن هماهنگی اعضای بدن، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
- سر درد، ضعف، بی قراری، گیجی یا به وجود آمدن مشکل در حافظه
- کهیر
- ورم
- مشکل در تنفس
سرترالین ممکن است باعث کاهش اشتها و کاهش وزن در کودکان شود. پزشک کودک شما به دقت رشد او را زیر نظر خواهد گرفت. اگر در حین مصرف این دارو در مورد رشد یا وزن کودک تان نگرانی دارید با پزشک در مورد عوارض استفاده از این دارو صحبت کنید.
سرترالین ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. در صورت بروز هر گونه مشکل غیرعادی در حین مصرف این دارو حتما با پزشک تان تماس بگیرید.
در مورد نگهداری و دفع این دارو چه چیز هایی باید بدانم؟
این دارو را در ظرف و بسته بندی خودش و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. آن را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت اضافی بگذارید.
باید همه دارو ها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید؛ زیرا بسیاری از ظروف (مثل برخی از قرص ها و قطره های چشمی، کرم ها، چسب ها و اسپری های تنفسی) خیلی بسته بندی محکمی ندارند و کودکان خردسال هم می توانند آ نها را به راحتی باز کنند. برای محافظت از کودکان خردسال در برابر مسمومیت، همیشه درپوش های ایمنی را قفل کنید و بلافاصله دارو را در مکانی امن یعنی جایی که بالا و دور از دید و دسترس شان باشد، نگه دارید.
دارو هایی که دیگر لازم شان ندارید باید به روش های خاصی دور ریخته شوند تا تضمین شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی توانند آن ها را مصرف کنند. نباید این دارو ها را داخل توالت بریزید.
در صورت مصرف بیش از حد دارو؛ حتما با اورژانس تماس بگیرید.
علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خواب آلودگی
- بی قراری، توهم، تب، تعریق بیش از حد، گیجی ، ضربان قلب سریع، لرز ، سفتی یا انقباض شدید ماهیچه ها، از دست دادن هماهنگی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
- خستگی مفرط
- سرگیجه
- تحریک
- شیدایی
- تشنج
- از دست دادن هوشیاری
- سرگیجه
- ضربان قلب نامنظم یا تند
چه اطلاعات دیگری هست که باید بدانم؟
سعی کنید در دوره مصرف این دارو مرتبا و به صورت دوره ای توسط پزشک ویزیت شوید و تحت نظر باشید.
قبل از انجام هر گونه آزمایش، به پزشک و پرسنل آزمایشگاه بگویید که سرترالین مصرف می کنید.
حتما بخوانید: عوارض قرص آسنترا یا سرترالین و تداخل آن با داروهای دیگر
یادتان باشد که دارو های شما را نباید فرد دیگری مصرف کند و بنابراین هرگز آن را برای کسِ دیگری تجویز نکنید و پیشنهاد ندهید.
بهتر است هر بار که به پزشک مراجعه می کنید یا در بیمارستان بستری می شوید، فهرستی مکتوب از تمام دارو های تجویزی و بدون نسخه و همین طور ویتامین ها، مواد معدنی یا سایر مکمل های غذایی که مصرف می کنید همراه تان داشته باشید. شما باید این لیست را در اختیار پزشک تان قرار بدهید تا از وضعیت سلامتی و دارو هایی که مصرف می کنید، مطلع شود و متناسب با همه این موارد برایتان درمان مناسبی را ارائه دهد.