word image 23850 1

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت چیزی نخوریم؟

آیا می توان بلافاصله پس از ونیر کامپوزیت غذا خورد؟

تا چند روز پس از ونیر کامپوزیت نباید چیزی بخوریم؟

آیا می توانیم از همان روز اول پس از ونیر کامپوزیت با خمیر دندان سفید کننده مسواک بزنیم؟

اینها بخشی از سوالات پر تکراری هستند، از زبان افرادی که به تازگی ونیر کامپوزیت کرده اند. به عنوان یک قانون کلی افرادی که کامپوزیت دندان انجام می‌دهند، باید از رژیم غذایی مناسب کامپوزیت پیروی کنند و مراقبت‌های ویژه دندانهای کامپوزیت شده را انجام دهند. بلافاصله پس از ونیر کامپوزیت، افراد مجاز هستند تا خوراکی‌های مناسب دندان‌های کامپوزیت شده‌اند را میل کنند. توصیه می‌شود در ساعت اولیه و هفته اول پس از کامپوزیت دندان، مراقبت بیشتری انجام شود. در این مطلب خانم دکتر هدی صالحی دندانپزشک ترمیمی و زیبایی که خدمات تخصصی و نیر کامپوزیت ارائه می کنند در مورد مراقبت‌ها و باید و نبایدهای غذایی پس از کامپوزیت ونیر توضیحات کاملی را ارائه کرده اند.

چند ساعت پس از کامپوزیت دندان می‌توانیم چیزی بخورم؟

پس از اتمام درمان کامپوزیت و خارج شدن از مطب دندان‌پزشک زیبایی شما می‌توانید انواع غذاهایی که برای ونیر کامپوزیت مناسب هستند را میل کنید. اکثر دکترهای خوب لمینت به زیبا جویان توصیه می‌کنند که تا 48 ساعت بعد از کامپوزیت دندان مواد غذایی بسیار سخت، نوشیدنی‌های اسیدی و خوراکی‌هایی که رنگ‌دانه قوی و مصنوعی دارند را استفاده نکنند. کامپوزیت دندان نیازی به گذراندن دوران نقاهت ندارد؛ و انواع خوراکی‌های مجاز برای دندان‌های کامپوزیت شده را مصرف کنید.

احتمال دارد دندان‌های کامپوزیت شده در چند روز اول به سرما ،گرما، غذاهای شیرین یا ترش حساسیت نشان بدهند و دردهای تیز اما گذرا را تجربه کنید. حساسیت دندان پس از کامپوزیت موقتی است و پس از چند روز بهبود می یا بد. اگر دندان درد یا التهاب لثه شدید داشتید و تا یک هفته بهبود نیافت به دندان‌پزشک اطلاع دهید.

غذاهای مناسب کامپوزیت

word image 23850 2

یکی از سؤالات متداول زیبا جویان این است که بعد از کامپوزیت چه بخوریم؟ پس از کامپوزیت شما می‌توانید تمامی غذاهای مناسب کامپوزیت را مصرف کنید. اما نباید از غدا های بسیار سفت که به کامپوزیت فشار وارد می کنند، در روز های اولیه استفاده کنید.

غذاهای مناسب بعد از کامپوزیت این سه ویژگی را دارند:

  1. مواد غذایی با بافت نرم که نیاز به جویدن زیاد ندارند.
  2. خوراکی‌هایی که رنگ‌دانه‌های مصنوعی و ماندگار نداشته باشند.
  3. به ساختار کامپوزیت و باندینگ آن یا مینای دندان آسیب نزنند.

حال فهرستی از غذاهای مناسب دندان‌های کامپوزیت شده را در اختیار شما قرار می‌دهیم:

  • مرغ و گوشت اب پزشده
  • ماهی
  • تخم‌مرغ
  • برنج
  • پاستا
  • سوپ سفید
  • شیر
  • آبمیوه‌های طبیعی و خانگی
  • آب سیب
  • نان نرم
  • موز
  • میوه‌های رسیده
  • هلو

غذاهایی مانند ساندویچ، مرغ سرخ‌شده و میوه‌های سفت را به صورت تکه‌های کوچک میل کنید و بیشتر از دندان‌های آسیاب برای جویدن استفاده کنید.

غذاهایی که نباید بعد از کامپوزیت خورد

اگر می‌خواهید کامپوزیت‌هایتان مانند روز اول سفید بمانند، از مصرف خوراکی‌های زیر پرهیز کنید و تا حد امکان مصرف آن‌ها را کاهش دهید. مصرف هرچند ماه یک‌بار از این مواد غذای موردی ندارد به شرط آنکه پس از آنکه نوش جان کردید با مسواک و خمیر دندان مخصوص کامپوزیت دندان‌هایتان را با صبوری تمیز کنید.

word image 23850 3

غذاها و خوراکی‌های سفت و سخت: کامپوزیت دندان نسبت به لمینت سرامیکی از مقاومت کمتری برخوردار است. نباید با دندان‌های کامپوزیت شده مواد غذایی سخت را گاز زد و جوید، چرا که این دسته از خوراکی‌ها باعث لب پر شدن کامپوزیت می‌شوند. کارهایی که باعث آسیب دیدن کامپوزیت می‌شوند مانند خوردن ته دیگ، سیب و هویج، جویدن یخ ، شکستن پوسته آجیل با دندان را انجام ندهید.

مواد غذایی چسبنده: تمیز کردن مواد غذایی چسبنده از دندان‌های کامپوزیت سخت است به همین دلیل توصیه می‌شود، پنیر پیتزا کارامل تافی ابنبات را کمتر مصرف کنید.

نوشیدنی‌های حاوی الکل: انواع نوشیدنی‌های الکلی باعث کاهش استحکام کامپوزیت و آسیب دیدن لثه و حاشیه کامپوزیت می‌شوند.

مواد غذایی با رنگ‌دانه‌های پررنگ: ساختار سطح کامپوزیت ونیر متخلخل است و با رسوب رنگ‌دانه‌های این دسته از مواد غذایی در طی زمان، ونیر کامپوزیت زرد و کدر می‌شود. حتماً بعد از مصرف مواد غذایی رنگی حتماً دندان‌هایتان را تمیز کنید در این صورت نیازی به پولیش دندان بعد از کامپوزیت هم نخواهید داشت.

مراقبت‌های بعد از کامپوزیت

انجام مراقبت‌های پس از کامپوزیت برای داشتن کامپوزیت‌هایی سفید و ماندگار ضروری‌اند. مراقبت از کامپوزیت‌ها لازم به پرداخت هزینه بالا و باید و نبایدهای خاصی ندارد، نکته مهم ان است که در انجام مراقبت‌های پس از کامپوزیت همت و مداومت داشته باشید. برای داشتن ونیرکامپوزیت های سالم و زیبا در بلند مدت، ایجاد تغییراتی در روتین بهداشت دهان و دندان لازم است.

  • از غذاهای نرم و مناسب دندان‌های کامپوزیت شده استفاده کنید
  • مصرف چایی برای کامپوزیت ضرری ندارد اما به‌ویژه در چند روز اول از چایی سبک بنوشید و پس از هر بار نوشیدن چای و قهوه حتماً دندان‌هایتان را با آب تمیز کنید
  • نوشیدنی‌هایی صنعتی و نوشیدنی‌های اسیدی مانند نوشیدنی‌های الکلی، آب‌لیمو آب انار آب‌آلبالو را مصرف نکنید. نوشیدنی‌های اسیدی، پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان سست می‌کنند.
  • کشیدن سیگار و قلیان را ترک کنید. سیگار و قلیان باعث زرد و کدر شدن کامپوزیت به‌ویژه در هفته اول می‌شوند. سیگار همچنین از استحکام کامپوزیت می‌کاهد و بعضاً موجب پوسیدگی دندان پس از کامپوزیت می‌شود. اطلاعات بیشتر در خصوص سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت
  • مسواک زدن بعد از کامپوزیت در روز اول ممانعتی ندارد. افرادی که کامپوزیت کرده‌اند باید با استفاده از مسواکی نرم و با حرکاتی آرام و بدون فشار مسواک بزنند.
  • پس از کامپوزیت از خمیر دندان‌های فاقد مواد سفیدکننده و ساینده استفاده کنید. در داروخانه خمیر دندان‌های مناسب کامپوزیت وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید.
  • به هیچ عنوان با دندان های کامپوزیت شده خوراکی‌های سخت و سفت را گاز نزنید.
  • از دندان‌های کامپوزیت شده برای باز کردن درب نوشابه و بسته‌بندی خوراکی‌ها استفاده نکنید.
  • اگر عادت به دندان قورچه دارید در 48 ساعت اول پس از کامپوزیت از محافظ دندان استفاده کنید.
  • از دهانشویه های حاوی الکل استفاده نکنید، به جای آن می‌توانید از آب‌نمک برای دندانهای کامپوزیت ونیرشده استفاده کنید.
  • کشیدن نخ دندان برای داشتن کامپوزیت‌های سالم توصیه می‌شود. طرز کشیدن نخ دندان کامپوزیت را از دندان‌پزشک خود آموزش ببینید.

کامپوزیت دندان یکی از بهترین روش‌های اصلاح طرح لبخند است که در یک جلسه انجام می‌شود. در این مطلب نیز به نکات مراقبتی و نحوه غذا خوردن پس از جلسه کامپوزیت کردن دندان پرداختیم. امیدواریم که اطلاعات کاربردی را ارائه کرده باشیم. دکتر هدی صالحی در مقاله مراقبت از کامپوزیت دندان موارد متعددی در مورد ونیر کامپوزیت لمینت سرامیکی منتشر کرده‌اند که می تواند مرجع خوبی برای آگاهی شما باشد.

همچنین در این ویدئو می توانید نتیجه و ماندگاری یک کامپوزیت حرفه ای و رعایت نکات فوق برای نگهداری کامپوزیت را بر روی یک بیما بعد از چهار سال مشاهده کنید.

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkعفونت دندان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up