دندان عقل

دندان های عقل نهفته: علائم و 5 روش درمان موثر

دندان ها قسمتی از بدن هستند که معمولا کم تر به آن ها توجه می کنیم، تا این که مشکلی پیدا می کنند! یکی از مشکلات دندانی که خیلی هم آزاردهنده است ، وجود دندان های عقل نهفته است.

دردی که این دندان ها ایجاد می کنند برای این که بفهمید مشکلی پیش آمده کافی است، با این حال دانستن نشانه های این مسئله کمک می کند تا دلیل درد را زودتر تشخیص دهید. این نشانه ها برای بعضی از افراد به راحتی قابل تشخیص هستند اما بعضی دیگر این گونه نیست و هرگز آن ها را احساس نمی کنند. بنابراین مهم است که به طور مرتب چکاپ دندانی انجام داده و از سلامت دندان های تان مطمئن شوید.

منظور از دندان عقل نهفته چیست؟

این اتفاق وقتی می افتد که دندان آسیای سوم ( که به نام دندان عقل شناخته می شود ) می خواهد جوانه بزند و بیرون بیاد اما فضای کافی برای این کار ندارد. در نتیجه دندان عقل در استخوان فک باقی می ماند (حالت کاملا نهفته) یا به صورت کج و نامناسب رشد می کند ( نیمه نهفته). عوارض چنین اتفاقی می تواند وخیم باشد و سلامت دندان ها را به خطر بیندازد. اما خوشبختانه روش های درمانی مناسبی برای این مسئله وجود دارد و جای نگرانی نیست.

9 دندانپزشک برتر ایران را در اینجا معرفی کرده ایم

دندان های عقل نهفته چه مشکلاتی ممکن است ایجاد کنند؟

یک دندان عقل نهفته‌ کوچک می تواند مشکلات زیادی در دهان تان ایجاد کند. در ادامه لیستی از این مشکلات را بیان می کنیم:

  • آسیب زدن به دندان های دیگر: دندان عقل نیمه نهفته، دندان های دیگر را در معرض خطر قرار می دهد. گاهی با فشار آوردن به دندان آسیای دوم ، به این دندان آسیب می زند.
  • نبودن فضای کافی: به علت نبودن فضای کافی در دهان، دندان های دیگر ممکن است به هم بریزند و نامرتب شوند. این باعث می شود که کار های ساده ای مثل جویدن، یا حتی باز و بسته کردن دهان برایتان سخت شود.
  • عفونت: یک دندان عقل نیمه نهفته احتمال ایجاد عفونت در دندان آسیای دوم و دندان های دیگر را افزایش می‌دهد. تمیز کردن این دندان ها سخت است که این باعث ایجاد پلاک دندانی و جمع شدن رسوبات شده و درنتیجه احتمال عفونت و التهاب لثه بالا خواهد رفت .
  • کیست: دندان های عقل در یک کیسه در درون استخوان فک قرار دارند. وقتی این دندان ها نیمه نهفته می ‌شوند، این کیسه پر از مایع شده و به این ترتیب کیست ایجاد می گردد . این کیست ها ممکن است دردناک باشند و به اعصاب دندانی و دندان های دیگر آسیب بزنند.
  • بیماری های لثه: از آنجایی که تمیز کردن دندان های عقل نهفته و نیمه نهفته سخت است؛ ممکن است باعث ایجاد ورم و التهاب لثه بشوند، حالتی که به نام بیماری پریکورونیت شناخته می شود.
  • پوسیدگی و کرم خوردگی دندان: تمیز کردن دندان هایی که کج و به هم ریخته هستند ، دشوار است. آن ها گاها به مکانی برای تجمع غذا و باکتری ها تبدیل می شوند که این اتفاق باعث پوسیدگی و کرم خوردگی دندان ها خواهد شد .
  • درد و مشکلات سینوس: تصور کنید دندان تان در درون استخوان فک گیرکرده و به آن و عصب های دندانتان فشار می آورد، این حالت، طبیعتا باعث ایجاد درد می شود. حال اگر این دندان در فک بالای تان قرار داشته باشد، ممکن است به سینوس ها هم فشار آورده و باعث ایجاد سردرد های شدید شود.

علائم داشتن دندان عقل نهفته

اگر این علائم را تجربه می کنید، احتمالا دندان های عقل تان می خواهند بیرون بزنند :

  • دردناکی فک و تورم لثه: اگر فک تان سفت شده یا باز کردن دهان برای تان سخت است، احتمالا دندان عقلتان می خواهد بیرون بزند. این حالت ممکن است باعث تورم لثه در طرفین استخوان فک شود.
  • بو و مزه‌ی بد دهان: بو و مزه بد دهان یکی از مهم ترین نشانه های بیرون آمدن دندان های عقل است.
  • احساس درد و فشار در سینوس ها: یکی از علامت های بیرون آمدن دندان های عقلِ فک بالا، دردناکی سینوس ها است زیرا این دندان ها به سینوس ها فشار وارد می کنند.
  • خونریزی یا حساس شدن لثه و گوش درد : هم می توانند علائم مشکلاتی باشند که به علت وجود دندان عقل نهفته ایجاد می شوند.

به محض این که هرکدام از این علائم را تجربه کردید، سریعا و قبل از این که اوضاع از این بدتر شود به دندان پزشک مراجعه کنید.

آیا لازم است دندان های عقل را بکشیم؟

همه دندان های عقل مشکل ساز نمی شوند بنابراین همه افراد، احتیاج به کشیدن آن ها ندارند.

قبلا، روش همه دندان پزشک ها این بود که دندان های عقل را چه مشکل ساز بودند چه نبودند، می کشیدند. باورشان بر این بود که خارج کردن این دندان ها از ایجاد مشکلات احتمالی، جلوگیری می کند.

بعد از کشیدن دندان چه کنیم (8 نکته مهم)

این درحالی است که دندان های عقل بعضی افراد بدون هیچ مشکلی و به صورت کامل رشد می کنند و احتیاجی هم به کشیدنشان نیست. بنابراین روش بهتر این است که این دندان ها را فقط وقتی که باعث ایجاد مشکل می‌شوند، بکشیم. به این ترتیب ناچار به تحمل سختی ها و هزینه اضافه جراحی هم نخواهیم بود.

با این حال، وقتی دندان عقل تان دردناک و متورم می شود، نظم بقیه دندان ها را به هم می ریزد ، کاملا یا نیمه نهفته است، حتما آن ها را بکشید.

آیا لازم است دندان های عقل نهفته را بکشیم؟

دندان های عقل نهفته لزوما مشکل ساز نیستند. آن ها می توانند برای هفته ها ، ماه ها، یا حتی سال ها، به همین صورت بمانند و مشکلی هم ایجاد نکنند . اما اگر هر کدام از علائم آسیب‌ زایی که قبلا به آن ها اشاره شد، بروز کنند، احتمالا باید آن ها را جراحی کنید که هر چه زودتر این کار را انجام دهید بهتر است. چکاپ ها‌ی مرتب به همین منظور توصیه می شوند.

دندان عقل در چه سنی رشد می کند؟ (چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟)

راه حل های موقت مانند مصرف آنتی بیوتیک یا شست و شو با آب نمک ، درد این دندان ها را کاهش می دهند. با این حال برای پیدا کردن روش درمانی مناسب، حتما باید با دندان پزشک خود مشورت کنید.

منبع


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkسلامت دندان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up