غذاهای سالم

12 ترفند تغذیه سالم با کمترین هزینه ممکن

با توجه به اینکه هر کدام از ما در طول سال پول زیاد و چشمگیری صرف غذا خوردن میکنیم، هزینه های خواروبار و مواد غذایی واقعا می توانند سنگین و گزاف باشند. اما سوال اینجاست که آیا می توانیم بدون صرف هزینه زیاد تغذیه سالمی داشته باشیم؟ بله، البته که می توانیم. قرار نیست یک رژیم غذایی سالم حتما پرخرج و پر هزینه باشد. این مطلب را تا انتها بخوانید تا با ترفندهای تغذیه سالم با کمترین هزینه ممکن آشنا بشوید.

چطور با هزینه کم تغذیه سالمی داشته باشیم؟

اگر بخواهید تغذیه سالم و در عین حال اقتصادی داشته باشید، هر هزار تومانی که خرج می کنید اهمیت پیدا می کند. با اینکه خوب غذا خوردن خیلی اوقات گران تمام می شود ولی قرار نیست همیشه چنین اتفاقی بیفتد. ما اینجا به مواردی اشاره می کنیم که با رعایت آنها می توانید پول بیشتری پس انداز کنید و تغذیه سالمی هم داشته باشید.

  • خرید آنی و لحظه ای نکنید. یک لیست برای مواد غذایی مورد نیازتان تهیه کنید و به آن پایبند باشید. وقتی گرسنه هستید خرید نکنید، چون احتمال خرید بی رویه و اضافی بیشتر می شود.
  • مواد غذایی اصلی را از بخش بیرونی فروشگاهها بخرید. در راهروهای بیرون فروشگاهها مواد غذایی اصلی مورد نیازتان مثل میوه ها، سبزیجات، گوشت و لبنیات را پیدا می کنید. از خرید غذاهای فرآوری شده که قیمت بالایی دارند خودداری کنید.
  • دنبال حراجی ها و کوپنهای تخفیف باشید. سایت های فروشگاههای مختلف مواد غذایی را جستجو کنید و ببینید کدامشان تخفیف یا حراج دارد. دنبال اقلامی باشید که بتوانید از آنها در وعده های غذایی متعدد استفاده کنید مثل لوبیا، تخم مرغ، برنج، پاستا، گوشت و سبزیجات مغذی مثل هویج و پیاز.
  • از تعاونیها و به صورت عمده خرید کنید. خرید عمده هزینه های شما را کم می کند، به خصوص در مورد خرید خواربار و مواد غذایی اصلی مثل مرغ، سبزیجات منجمد، غلات کامل و کره بادام زمینی. می توانید مقداری از این مواد را برای استفاده های بعدی منجمد یا ذخیره کنید یا اینکه برای دوستان و خانواده تان هم خرید کنید و هزینه ها را تقسیم کنید.
  • به بازارهای روز سری بزنید. اغلب اوقات می توانید با رفتن به چند شنبه بازارها اجناس اصلی مورد نیازتان مثل سبزیجات، میوه ها، تخم مرغ یا حتی گوشت را پیدا کنید. خرید مستقیم و بدون واسطه از کشاورز هم باعث حمایت از اقتصاد محلی می شود و هم تنوع زیادی از مواد غذایی تازه و سالم را در اختیار شما می گذارد. از آنجایی که این اقلام کاملا تازه هستند می توانید به صورت عمده آنها را بخرید و مقداری را برای استفاده های بعدی ذخیره کنید.
  • مصرف میوه و سبزیجات را افزایش بدهید. با افزایش میزان مصرف میوه و سبزیجات می توانید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید. سعی کنید میوه های مخصوص همان فصل که قیمت کمتری دارند را انتخاب کنید. بهتر است فقط به اندازه 4 یا 5 روز میوه و سبزیجات بخرید تا کیفیت خودشان را از دست ندهند. از سبزیجات و میوه های خیلی رسیده هم می توانید در تهیه کمپوت یا غذاهای پخته شده استفاده کنید یا آنها را برای استفاده های بعدی فریز کنید. اگر محصولات تازه گران هستند می توانید از میوه ها و سبزیجات منجمد یا کنسرو شده و ترجیحا بدون نمک و شکر اضافی استفاده کنید.
  • مارک های مختلف را مقایسه کنید. بعضی محصولات برندهای مختلف کیفیت مشابهی دارند اما قیمیت یکسری مارکها کمتر از بقیه است.
  • مصرف تنقلات شیرین و نوشیدنی های مضر را کم کنید. این خوراکیهای چربی و قند زیاد و فیبر کمی دارند و نه تنها گران هستند، بلکه در مقایسه با غذاهای سالم مثل میوه های تازه، سبزیجات، ماست و آجیل ارزش غذایی کمتری هم دارند. سعی کنید به جای نوشیدنی های مضر، آب بیشتر و چای کمرنگ شیرین نشده بنوشید. لیموناد، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و آبمیوه های صنعتی هم گران هستند و هم مضر.
  • خواربار فروشی های تخفیف دار را پیدا کنید. فروشگاههایی وجود دارد که قیمتهایشان در مقایسه با بقیه خیلی کمتر است یا با تخفیف زیادی همراهند. در این فروشگاهها می توانید اقلام ضروری زندگی و حتی گاهی اوقات اجناس مربوط به کودکان را پیدا کنید. اگر قصد دارید هزینه های تغذیه تان را کم کنید باید این فروشگاهها را در اولویت خریدتان قرار بدهید.
  • سبزیجات بکارید. اگر فضا و زمان کافی دارید می توانید به کاشت سبزیجات فکر کنید. این کار نه تنها هزینه های مصرفی شما را کاهش می دهد، بلکه باعث می شود سبزی سالمی هم در اختیار داشته باشید. فلفل، گوجه فرنگی، هویج، نخود و تربچه همگی سبزیجاتی هستند که هم کاشتشان راحت است و از آنها می توان در انواع و اقسام غذاها استفاده کرد.
  • برای وعده های غذایی کل هفته برنامه ریزی کنید. تهیه یک منوی هفتگی و برنامه ریزی وعده های غذایی هم باعث کاهش هزینه های شما می شود و هم در وقتتان صرفه جویی می کند. موقع برنامه ریزی به موادی که در فریزر یا انباری دارید فکر کنید و از باقیمانده آنها برای تهیه غذا استفاده نمایید. ببینید چه چیزهایی دارید و کدام ماده غذایی تاریخ انقضایش نزدیک است و زودتر باید مصرف شود.

حتما بخوانید: 6 ترفند ساده برای اینکه 100 سال عمر کنید

پخت غذاهای سالم در خانه

بعد از خرید مواد غذایی سالم و کم خرج، پختن غذاهای مقوی با آنها کار آسانیست. برای نوشتن یک منوی هفتگی غذا، از چیزهایی که قبلا در خانه دارید یا موادی که قرار است این هفته بخرید استفاده کنید. اگر گشتی در اینترنت بزنید، کلی دستور پخت غذاهای متنوع پیدا می کنید که به شما می گویند با موادی که در خانه دارید چه غذاهایی می شود پخت.

word image 19841 2

حتما در وعده های غذاییتان سبزیجات، پروتئین و غلات بگنجانید تا از همه گروههای غذایی استفاده کرده باشید. کاسرول یکی از غذاهاییست که به گوشت کمتری نیاز دارد و در عین حال مغذی هم است. کنسرو لوبیا یا لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سیاه، عدس یا نخود پخته شده را جزو وعده های غذایی قرار بدهید. اگر از غذایی زیاد درست کردید، اضافی آن را فریز کنید تا بعدا مصرف شود.

38 تا از مقوی ترین و سالم ترین غذاها و نوشیدنیهای دنیا

اگر سبزی یا میوه ای دارید که بیش از حد رسیده می توانید آن را به اسموتی تبدیل کنید یا فریزش کنید. تکه های کوچک گوشت یا سبزیجات را هم می توانید تفت بدهید یا آنها را با تخم مرغ مخلوط و یا سوپشان کنید. گزینه های درست کردن غذاهای خوشمزه و در عین حال کم خرج واقعا بی شمار هستند. با کمی تلاش و برنامه ریزی دقیق می توانید هم هزینه های خرید مواد غذاییتان را کم کنید و هم تغذیه سالمی داشته باشید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkتغذیه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up