عرق کاسنی

خواص و عوارض کاسنی (نحوه مصرف درست عرق آن)

کاسنی و عرق آن از دیرباز در طب ایرانی جایگاه ویژه ای داشته که برگرفته از خواص زیاد این گیاه برای از بین بردن حرارت و التهابات بدن است. این گیاه زردی صورت و ناتوانی کبد را نیز بهبود میبخشد.کاسنی در دونوع صحرایی و باغی رشد میکند. در ادامه به معرفی جامع این گیاه وخواص آن خواهیم پرداخت.

گیاه شناسی کاسنی

  • کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است و در واقع از خانواده قاصدک هاست.
  • کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده‌ است. منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است
  • گیاه کاسنی در ایران در شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان رشد میکند.
  • این گیاه به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

مواد معدنی و ویتامین ها

روی منیزیم
منگنز کلسیم
فولیک اسید آهن
پتاسیم ویتامین A
ویتامین B6 ویتامین C
ویتامین E ویتامین K

طبیعت کاسنی سرد و تر است و به همین جهت برای کاهش حرارت بدن استفاده میشود. کارشناسان طب سنتی عقیده دارند عرق کاسنی در تصفیه خون موثر است و موجب طراوت و شادابی پوست و رهایی از جوش صورت میشود.

خواص کاسنی

1-درمان مالاریا: کاسنی حاوی سه ماده لاکتوسین ، لاکتوکوپایکرین و سسکوئیترپنهای گائیانولی است که این ترکیبات در درمان بیماری مالاریا کاربرد دارند.

2-حفاظت از کبد: کاسنی حاوی ترکیباتی است که با کنترل سطح آنزیم های کبد، موجب حفاظت از کبد در برابر آسیب های احتمالی است.

3-سلامت روده بزرگ: یکی از خواص ریشه گیاه کاسنی حفاظت از سلامت روده بزرگ است. کاسنی همچون یک پروبیوتیک عمل کرده وموجب بهبود سلامت روده میشود وجذب مواد معدنی را افزایش میدهد.

4-درمان یبوست: میزان فیبر موجود در این گیاه موجب افزایش تحرکات روده میشود و به درمان یبوست کمک زیادی میکند.

خواص عرق بومادران و بهترین شیوه استفاده از آن

5-درمان دیابت: ترکیبات موجود در کاسنی موجب کاهش حساسیت به انسولین میشود و از این رو موجب کاهش قندخون میشود.

6-کاهش وزن: برخی مطالعات نشان می دهد که فیبر ریشه کاسنی ممکن است اشتها را تنظیم کرده و کالری دریافتی را کاهش دهد و احتمالاً منجر به کاهش وزن شود.

عرق کاسنی

عرق کاسنی در واقع از تقطیر گل های گیاه کاسنی تهیه میشود و مزه ای تلخ دارد. به گفته متخصصان طب سنتی هرچه تلخی عرق بیشتر باشد خاصیت درمانی نیز بیشتر است.

word image 29

خواص عرق کاسنی

1-سلامت پوست

  • باتوجه به خاصیت عرق کاسنی برای کبد میتوان این نوشیدنی را دارویی پرخاصیت برای پوست دانست. با سم زدایی کبد پوست شما نیز شفافیت خود را به دست خواهد آورد.
  • از سوی دیگر بسیاری از مشکلات پوستی ناشی از طبع گرم و مصرف موادغذایی گرم است. باتوجه به طبع سرد این عرق تعادل مزاج حاصل میشود و پوست سالمتری خواهید داشت.
  • عرق کاسنی همچنین به درمان جوش های حاصل از تغییرات هورمونی کمک میکند. در واقع عرق کاسنی با دفع صفرا از بدن و بهبود عملکرد کبد، زمینه را برای تنظیم هورمون‌ها و نابودی جوش‌های ناشی از آن فراهم می‌کند.
  • عرق کاسنی رنگ پوست را روشن می‌کند و بیماری‌های مزمن پوستی به خصوص اگزما را نیز التیام می‌بخشد. همچنین با داشتن انواع ویتامین‌ها، از پیری پوست جلوگیری می‌کند.

2-سم زدایی از کبد

کاسنی با دفع صفرا از بدن زردی کبد را از بین میبرد و سلامت کبد را موجب میشود.از سوی دیگر عرق کاسنی خاصیتی ادرار آوری دارد و از این طریق موجب دفع سموم از بدن میشود و در نهایت موجب کاهش التهابات، زردی و مشکلات کبد، کلیه و مثانه میشود.

3-پیشگیری از بیماری های قلبی

عرق کاسنی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که موجب کاهش کلسترول بد، ضربان بالا و فشارخون بالا میشود و از این رو مانع بروز سکته های قلبی میشود. همچنین سلول های خونی را بهبود میبخشد و از ایجاد لخته های خونی پیشگیر میکند.

4-افزایش میل جنسی

عرق کاسنی باعث تنظیم هورمون‌ ها، کروکوزوم ها و افزایش قدرت باروری می شود که در مردان با افزایش حجم اسپرم و میل جنسی همراه است.

5-پیشگیری از سرطان

آنتی اکسیدان های موجود در عصاره کاسنی از رشد تومورها پیشگیری میکند ومانع از بروز سرطان میشود. پلی فنول ها کاسنی، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان های مرتبط با روده را دارد.

8 خواص عرق بهار نارنج، عوارض و روشهای مصرف آن

6-کاهش ورم و التهابات

کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و معمولا برای بهبود دردهای عضلانی و مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات نشان داده است که افرادی که از دردهای عضلانی و مفصلی رنج می‌برده اند، با مصرف این گیاه دارویی تا حد زیادی بهبود یافته اند.

اثرات جانبی و ایمنی

  1. کاسنی اگر به میزان مصرف در غذاها خورده شود، برای اکثر بزرگسالان احتمالا بیخطر است.
  2. کاسنی برای بزرگسالان وقتی در مقادیر دارویی مصرف شود، احتمالا سالم است. مصرف کاسنی بصورت خوراکی، ممکن است عوارض جانبی جزئی مانند گاز، نفخ معده، دل درد و آروغ زدن را ایجاد کند.
  3. درمورد ایمنی کاسنی برای استفاده های دیگر، اطلاعات بیشتری دردست نیست. برخی گزارشات نشان میدهد که تماس با گیاه کاسنی در برخی افراد ممکن است موجب تحریکات پوستی شود. استنشاق پودر کاسنی خشک شده ممکن است موجب آسم شود.
  4. مصرف خوراکی کاسنی به میزان زیاد در طول بارداری احتمالا خطرناک است. کاسنی موجب تحریک قاعدگی میشود پس مصرف آن در این دوران خطر سقط جنین را افزایش میدهد.
  5. اگر به کاسنی آلرژی دارید، به آن دست نزنید و همچنین از خوردن آن اجتناب کنید.
  6. کاسنی در افراد مبتلا به دیابت، موجب کاهش قندخون میشود. افرادیکه دیابت دارند و از کاسنی در موارد بیش از مصرف خوراکی در غذا استفاده میکنند باید نشانه های افت قند خون (هیپوگلیسمی) را در نظر داشته باشند و قندخونشان را با دقت اندازه گیری کنند.
  7. کاسنی میتواند ترشح صفرا را تحریک کند. این برای افرادیکه سنگ کلیه دارند میتواند یک مشکل باشد. افرادیکه سنگ کلیه دارند نباید بدون مشورت با پزشک از کاسنی استفاده کنند.
  8. کاسنی ممکن است قبل و بعد از عمل جراحی موجب پایین آمدن قندخون و تداخل با داروهای کنترل قند خون شود. حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده، مصرف کاسنی را متوقف کنید.
  9. اگر به گیاهان گل محمدی ، گل همیشه بهار یا گل مروارید حساسیت دارید ، ریشه کاسنی ممکن است علائم آلرژی را ایجاد کند.

نحوه استفاده از عرق کاسنی

1-نوشیدنی ها

روش اول: نصف لیوان عرق کاسنی، نصف لیوان عرق شاتره را با 3 قاشق غذاخوری گلاب و عرق نعناع ترکیب کنید. سپس برای خوشرنگ تر شدن آن مقداری عسل و زعفران نیز اضافه کنید. نوشیدنی شما آماده است.

روش دوم: یک لیوان عرق کاسنی، یک قاشق غذاخوری تخم شربتی، یک قاشق غذاخوری خاکشیر، یک لیوان شکر و سه لیوان آب را با هم ترکیب کنید. به این نکته توجه کنید خاکشیر ها را تمیز بشویید تا شن و سنگ نداشته باشند.

2-ماسک صورت

روش اول: برای تهیه ماسک زیبایی با گیاه کاسنی، ابتدا کاسنی رو بکوبید و عصاره حاصل شده را با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از 15 دقیقه با آب ولرم صورت خود را بشویید.

روش دوم: سه قاشق غذا خوری از آب کاسنی له شده را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و خوب بهم بزنید سپس روزی سه بار (صبح، ظهر، عصر) کمی از آن را به پوست بمالید و خوب ماساژ دهید.

روش سوم: برای درمان خارش پوستی ۲۰ گرم زردچوبه، ۱۰ گرم حنا با عرق کاسنی مخلوط کنید و بر محل خارش مالش دهید.

3-دمنوش

1 قاشق غذاخوری کاسنی خشک شده، 1 قاشق غذاخوری شاتره خشک شده را باهم ترکیب کنید و اجازه دهید تا دم بکشد سپس به میل خود 1 قاشق عسل به آن اضافه کنید و میل کنید.

خواص لیموترش که احتمالا نمیدانستید


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
طب سنتیعرقیجات گیاهیکاسنی

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام ممنون از نکات شما من 17 سال سن دارم و برای کبد چرب و غلظت خون میخورم (این برای سبک شدن خوابم هست ) وزن من 117 کیلو هست و دارم ورزش میکنم و غدا خوردن را مراعات میکنم و نوشابه هم دیگر نمیخورم و دوغ هم میخورم خوابم نمیگیره و با سردی ها مشکلی ندارم
    من شبا قبل خواب نصف لیوان عادی عرف کاسنی میخورم ایا درست هست اگر غلطه بفرمایید چه کنم ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up