خشخاش

خواص خشخاش در طب سنتی و عوارض جانبی

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر می‌باشد. بذر خشخاش دانه ای از گیاه خشخاش است. افراد برای درمان آسم، یبوست، سرفه، اسهال ناشی از عفونت، مشکلات خواب و تشخیص بیماری به نام فیستول وزیکوانتریک، خشخاش را بصورت خوراکی مصرف می کنند. در غذاها از تخم خشخاش در تهیه کیک، شیرینی، نان یا فرنی استفاده می شود. در صنعت، از روغن بذر خشخاش برای تهیه صابون، رنگ و لاک استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده

در خشخاش حدود 25 نوع آلکالوئید یافت می‌شود که مهمترین آنها عبارتند از مرفین، کودئین، تبائین، نارکوتین، نارسئین و پاپاورین و بعلاوه وانیلین، وانیلیک اسید، پی‌هایدروکسی ستیرن، فوماریک اسید، دی‌ال لاتیک اسید، بنزیل الکل، هایدروکسی سینکونی نیک اسید، فتالیک اسید، همی پی نیک اسید، ام همی پی نیک اسید، مکونین، یک ترکیب معطر و غیره در آن تشخیص داده شده است در دانه‌های خشخاش نیز روغن ثابت، کمی پاپاورین و مورفین تشخیص داده شده است.

برای تشخیص فیستول وزیکو انتریک مفید است

تحقیقات نشان می دهد که از آزمایش بذر خشخاش می توان برای تشخیص بیماری ای به نام فیستول وزیکوآنتریک استفاده کرد. برای این آزمایش افرادی که ممکن است فیستول وزیکوانتریک داشته باشند، 35 تا 250 گرم بذر خشخاش را که در یک ماست یا نوشیدنی مخلوط شده می خورند. پس از 48 ساعت ادرار فرد تحت نظر گرفته می شود. اگر دانه خشخاش در ادرار دیده شود، فرد به ابتلا به فیستول وزیکوآنتریک تشخیص داده می شود.

خواص در طب سنتی

تمام قسمت‌های گیاه نحوه و روش‌های مصرف مختلفی داشته و در صنایع داروسازی نیز کاربرد دارند. در ضمن تخم خشخاش به صورت پودر شده مصرف خوراکی دارد.

بندآورنده اسهال‌های خونی و صفراوی و ضد التهاب معده و روده، مسکن سرفه‌های سرد ناشی از رطوبت و بندآورنده اسهال‌های مزمن می‌باشد. زیاده‌روی در مصرف پوست گرز مضر و سست کننده اعضاء، مختل کننده حواس، کاهنده نیروی جنسی، کم کننده اشتها و ایجاد فراموشی می‌کند.

خواص درمانی دانه‌های خشخاش: مخدر و خواب‌آور و معتدل کننده اخلاط رقیق صفراوی، قبض کننده و رفع کننده خشونت سینه و قصبه‌ی ریه، مسکن سرفه‌های گرم و خشک و تقویت کننده کلیه، چاق کننده و مقوی کبد، رفع کننده سوزش مثانه و خون‌ساز، مقوی نیروی جنسی و بندآورنده اسهال می‌باشد. استفاده طولانی مدت از آن کاهنده نیروی جنسی است.

تنها خواص ثابت شده علمی خشخاش

عوارض جانبی

  • دانه خشخاش هنگامی که بصورت خوراکی در مقدارهایی که معمولاً در مواد غذایی وجود دارد مصرف شود، به احتمال زیاد بی خطر است.
  • بذر خشخاش در مقداری که برای اهداف پزشکی مصرف می شود، ایمن است. همچنین یک نوشیدنی یا ماست واحد حاوی 35-250 گرم تخم خشخاش، خطری در پی ندارد.
  • اگرچه غیر معمول است، اما خوردن بذر خشخاش می تواند در برخی افراد باعث آلرژی شود. علائم آن شامل استفراغ، ورم قسمت داخلی دهان، کهیر، ورم چشم (ملتحمه) و مشکلات تنفسی است.
  • استنشاق دانه خشخاش نیز ممکن است باعث علائم آلرژی از جمله قرمزی پوست و ورم زیر پوست شود.

اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه

  • بارداری و شیردهی: بذر خشخاش به میزان یافت شده در مواد غذایی، برای زنان باردار و شیرده به احتمال زیاد بیخطر است؛ اما از مقادیر بیشتر از مصارف دارویی تا زمان تحقیقات بیشتر باید اجتناب شود.
  • حساسیت به گیاهان دیگر: افرادی که به دانه خشخاش حساسیت دارند، ممکن است به فندق، دانه چاودار، کیوی، کنجد یا گندم سیاه نیز حساسیت داشته باشند. اگر به دانه خشخاش حساسیت دارید، حتما قبل از مصرف غذاها یا مکمل های حاوی خشخاش، با پزشک مشورت کنید.

ملاحظات مربوط به مصرف بذر خشخاش

  • برای تشخیص فیستول وزیکوانتریک: 35-250 گرم تخم خشخاش با یک نوشیدنی یا ماست بصورت خوراکی می شود. پس از 48 ساعت ادرار کنترل میشود.
  • برای درمان ناباروری و تقویت اسپرم: مصرف مرتب روزانه مقدار 1 الی 2 قاشق غذاخوری دانه خشخاش همراه با عسل قبل از غذا باعث درمان نازایی ،ناباروری ، تقویت نیروی جنسی و ازدیاد اسپرم و تخمک می گردد. همچنین بهترین روش تقویت اسپرم زنان در اینجا  و تقویت اسپرم مردان در اینجا!

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
خشخاشمواد مخدر

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up