درد پایین کمر

آیا درد پایین کمر نشانه عفونت است؟ زمان مراجعه به پزشک

عوامل زیادی باعث کمردرد می شوند و دلیل این عارضه هم از هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. بعضی از دلایل رایج کمردرد شامل موارد زیر می شوند:

1- کشیدگی یا رگ به رگ شدن عضله

گاهی اوقات عضلات کمر به خاطر بلند کردن اجسام سنگین، حرکت ناگهانی یا حالت نشستن و ایستادن دچار کشیدگی یا رگ به رگ شدن می شوند. همین مساله درد، سفتی و مشکل در حرکت کمر را در پی دارد.

2- مشکلات ستون فقرات

ستون فقرات ما مجموعه ای از مهره هاییست که توسط رباطها، تاندونها و عضلات به هم وصل شده اند. وجود مشکل در ساختار هر کدام از این موارد مثل تنگی نخاع یا فتس دیسک میتواند منجر به کمردرد شود.

3- بیماری زمینه ای

بعضی وقتها کمردرد علامت یک بیماری زمینه ای مثل آرتریت، مشکلات کلیوی یا عفونت است. آرتریت باعث التهاب مفاصل می شود و مفصل کمر را هم تحت تاثیر قرار می دهد. عفونت و مشکلات کلیوی مثل سنگ کلیه هم دلیل دیگری برای کمردرد هستند.

از جمله سایر عوامل احتمالی کمردرد می توان به صدماتی مثل تصادف، زمین خوردن و بیماریهایی مثل د فیبرومیالژی (fibromyalgia) یا اندومتریوز (endometriosis) اشاره کرد. در برخی موارد هم علت کمردرد نامعلوم است.

ورزش سوپرمن برای درمان کمر درد در کمترین زمان (و 7 نکته)

کمر درد همراه با تب

کمردرد همراه با تب علامت یک بیماری است. تب می تواند نشانه ای از عفونت یا التهاب باشد و از طرف دیگر کمردرد خفیف هم ممکن است به خاطر فشار عضلانی، مشکلات ستون فقرات یا سایر بیماریها اتفاق بیفتد. معمولا کمردرد با استراحت و مصرف دارو برطرف می شود؛ اما اگر تب هم دارید حتما باید به پزشک مراجعه کنید چون این علائم می توانند نشانه یک بیماری جدی باشند. تب نشانه عفونت است، برای همین مراجعه به پزشک در این مواقع الزامیست.

علت تب و کمردرد چیست؟

به بالا رفتن دمای بدن از حد طبیعی تب گفته می شود که اغلب اوقات به خاطر عفونت یا التهاب اتفاق می افتد.

برخی از عواملی که باعث بروز تب و کمردرد می شوند عبارتند از:

  • عفونتهایی مثل ذات الریه یا عفونت دستگاه ادراری که باعث تب و همچنین احساس درد و ناراحتی در کمر می شوند.
  • بیماریهای التهابی مثل آرتریت یا اسپوندیلیت آنکیلوزان (روماتیسم ستون فقرات) که تب، درد و سفتی کمر به دنبال دارند.
  • مشکلات ستون فقرات مثل فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی که علاوه بر کمردرد باعث بی حسی یا گزگز پاها هم می شوند.
  • مشکلات کلیوی مثل سنگ یا عفونت کلیه که تب و درد کمر را به همراه دارند.

کمردرد چطور تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص کمردرد پزشک ترکیبی از روشهای گرفتن شرح حال، معاینه فیزیکی و آزمایش های عکس برداری را به کار می گیرد. پزشک از شما درباره علائمی که دارید مثل زمان شروع درد، شدت آن و اینکه چه چیزی باعث بدتر یا بهتر شدن درد می شود می پرسد. علاوه بر این از شما درباره بیماریهایی که دارید و یا هر نوع آسیب و صدمه مربوط به کمر سوال می کند.

word image 22300 2

در معاینه فیزیکی هم پزشک کمر شما را از نظر سفتی، حساسیت و وجود ناهنجاری بررسی کرده و رفلکس، قدرت عضلانی و دامنه حرکتی شما را می سنجد. علاوه بر این، روشهای عکس برداری مثل اشعه ایکس، سی تی اسکن، الکترومیوگرافی (EMG)، یا اسکن MRI هم از جمله راههایی هستند که پزشک برای تشخیص دقیق کمردرد و علت آن از آنها کمک می گیرد. پزشک با بررسی نتیجه این آزمایشات علت کمردرد را متوجه می شود و درمان مناسبی برای شما تجویز می کند.

روشهای درمان کمردرد

برای درمان کمردرد همراه با تب اول از همه باید علت آن تشخیص داده شود. بعضی از گزینه ها برای درمان کمردرد همراه با تب شامل موارد زیر می شود:

1- آنتی بیوتیک ها

اگر عفونت مثلا عفونت مجاری ادراری یا ذات الریه دلیل اصلی کمردرد و تب باشد، پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز می کند.

2- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)

داروهایی مثل ایبوپروفن (Ibuprofen) یا ناپروکسن (Naproxen) درد و التهاب را کاهش می دهند. این داروها معمولا به صورت خوراکی یا موضعی در محل درد استفاده می شوند.

روش بلند کردن اجسام/نشستن/ راه رفتن برای دیسک کمر

3- شل کننده های عضلانی

داروهای شل کننده عضلات مثل سیکلوبنزاپرین (cyclobenzaprine) یا دیازپام (diazepam) با برطرف کردن اسپاسم و سفتی عضلات درد کمر شما را تسکین می دهند. این داروها هم به صورت خوراکی مصرف می شوند و هم می توان آنها را مستقیما به عضله آسیب دیده و دردناک تزریق کرد.

4- فیزیوتراپی

فیزیوتراپی انعطاف پذیری و قدرت عضلات کمر را افزایش می دهد. فیزیوتراپیست تمرینات و حرکات کششی مناسب برای تسکین درد و بهبود عملکرد عضلات کمر را به شما آموزش می دهد.

5- جراحی

در برخی موارد کمردرد همراه با تب فقط با جراحی درمان می شود. به عنوان مثال اگر فتق دیسک داشته باشید باید برای برداشتن قسمت فتق دیسک تحت عمل جراحی قرار بگیرید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

به طور کلی اگر دچار کمردرد شدید یا مداوم شده اید و یا اگر دردتان بدتر شده است حتما باید به پزشک مراجعه کنید. علائم دیگری که نشان می دهند باید برای کمردردتان به دکتر مراجعه کنید شامل موارد زیر می شوند:

  • دردی که به پایین پاها یا باسن کشیده می شود
  • احساس گزگز یا بی حسی در پاها
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده
  • تب یا سایر علائم عفونت مثل قرمزی، تورم یا احساس گرما در ناحیه آسیب دیده
  • مشکل در صاف ایستادن یا صاف راه رفتن
  • احساس ضعف یا بی حسی در پاها
  • کاهش وزن ناخواسته

اگر دچار تب و کمردرد شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت آن تشخیص داده شده و درمانهای مناسب برایتان انجام شود. (منبع کمکی مطلب)


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان عفونتکمردرد

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up