سوزش قلب یا سر دل

چه زمانی برای سوزش قلب، به پزشک مراجعه کنیم؟

با اینکه سوزش قلب یا سر دل (به انگلیسی heartburn) به خودی خود بیماری محسوب نمی شود، اما می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد. تقریبا همه ما هر چند وقت یکبار و بعد از خوردن بعضی از غذاهای مورد علاقه مان سوزش سر دل که با احساس ناراحتی در گلو یا قفسه سینه همراه است را تجربه می کنیم. برخی ها پس از خوردن غذاهای اسیدی سوزش سردل میگیرند و بعضی افراد هم بعد از خوردن غذاهای چرب احساس سوزش سر دل می کنند.

فرقی نمی کند چه چیزی باعث سوزش سردل شده، در هر صورت اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید با مطلب امروز ما همراه باشید تا با علل و عوامل سوزش سر دل و نحوه درمان آن آشنا شوید.

علل سوزش سر دل

سوزش سر دل که ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، اغلب به صورت ترش کردن، احساس مزه ترش یا تلخ پشت گلو توصیف می شود. معمولا این عارضه با مصرف داروهای بدون نسخه ضد اسید یا مسدود کننده اسید معده درمان می شود.

اگر از خوردن غذاهای سرخ شده، تند و پرچرب که باعث سوزش سر دلتان می شوند پرهیز کنید، این احساس سوزش خودبخود برطرف می شود. به گفته یکی از متخصصین، سوزش سر دل می تواند به خاطر سریع غذا خوردن هم باشد. علاوه بر این اگر بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز بکشید یا خم شوید هم دچار سوزش سر دل می شوید.

13 راه کاملا موثر برای بهتر خوابیدن افرادی که خواب سبک دارند

با اینکه سوزش سر دل اغلب اوقات خود بخود درمان می شود؛ اما یادتان باشد که این عارضه ممکن است نشانه ای از برخی بیماریها یا شرایط خاص مانند موارد زیر باشد:

  • بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)
  • ریفلاکس اسید معده
  • بارداری
  • عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری (H-pylori)

بیماریGERD و ریفلاکس اسید

ریفلاکس اسید زمانی اتفاق می افتد که اسید معده به مری برمیگردد. این بازگشت اسید ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد و به راحتی می توان آن را با داروهای آنتی اسید بدون نسخه یا مسدود کننده های اسید معده درمان کرد.

بیماری GERD هم یک نوع ریفلاکس اسیدی است که به خاطر آسیب دیدن یا ضعیف شدن اسفنکتر ضعیف تحتانی مری (LES) ایجاد می شود. این اسفنکتر مثل یک در دریچه دار عمل می کند. وقتی معده شما خالی است اسفنکتر تحتانی مری باز می شود و به غذا اجازه ورود می دهد. وقتی معده پر شد اسفنکتر بسته می شود تا اسید و صفرا از معده خارج نشوند.

اسید معده | سلامت قلب

بیماری برگشت اسید معده به مری یا همان GERD می تواند باعث بروز بیماریهای جدی تری مثل مری بارت و سرطان مری شود. به همین دلیل است که افرادی که مدتهاست دچار سوزش سر دل هستند حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

چه چیزی سوزش معده را خوب میکند؟ (6 درمان خانگی)

بارداری

سوزش سر دل در سه ماهه دوم و سوم بارداری جزو علائم رایج به حساب می آید. همزمان با رشد جنین، سیستم گوارش مادر تحت فشار قرار می گیرد و همین مساله باعث سوزش سر دل می شود. ترشح هورمونهای بارداری هم باعث احساس سوزش در معده و سر دل می شود.

برای کاهش و به حداقل رساندن این مساله می توانید وعده های غذاییتان را کوچکتر و سبکتر کنید و بین هر وعده غذایی به میزان کافی آب بنوشید. برای کم کردن سوزش سر دل در دوران بارداری بهتر است از مصرف غذاهای سرخ شده، تند و پر روغن و چرب پرهیز کنید. علاوه بر این، تا 2 ساعت بعد از صرف غذا نیز از دراز کشیدن خودداری کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر بیشتر وقتها سوزش سر دل دارید باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای تشخیص علت سوزش سر دل آزمایشاتی تجویز می کند. یکی از روشهای تشخیص علت این عارضه آندوسکوپی است. برای این کار، پزشک یک لوله بلند و باریک به نام آندوسکوپ که انتهای آن یک دوربین نصب است را از دهان وارد معده شما می کند تا بتواند به طور واضح دستگاه گوارش شما را بررسی کند. ممکن است آزمایشی هم برای بررسی وجود عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری (H-pylori) از شما گرفته شود.

علاوه بر این، پزشک برای بررسی ابتلای شما به بیماری GERD از شما سوالاتی می پرسد یا یک آزمایش 48 ساعته pH مری برایتان تجویز می کند. در طول انجام این آزمایش، از یک آندوسکوپ برای اتصال یک کپسول کوچک به مری استفاده می شود. این کپسول میزان pH مری را اندازه گیری می کند تا مشخص شود چه مقدار اسید و هر چند وقت یکبار از معده شما به مری برگشت می کند.

برای سلامت و جلوگیری از سوزش قلب به این 2 حالت نخوابید

خبر خوب این است که سوزش سر دل درمان پذیر است و قرار نیست همیشه با شما باشد. با مراجعه به پزشک و انجام چند آزمایش ساده، بهترین روش درمانی برای شما انتخاب می شود و می توانید به راحتی از سوزش سر دل خلاص شوید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
اسید معدهسلامت قلب

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up