افرادی که از راه دور کار می کنند، گاهی احساس خستگی دارند و ترجیح می دهند از کار کناره گیری کنند. در واقع این افراد به خاطر پشت میز نشینی، از نظر جسمی و روانی فرسوده هستند.
سازمان بهداشت جهانی با اذعان به اینکه فرسودگی دور کاری از خانه به یک پدیده جهانی تبدیل شده است، در گزارش جدیدی در این باره هشدار داد. کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان بینالمللی کار می گویند اگر شرکت ها، قانون گذاران و کارمندان همه با هم شیوه کار از راه دور را مدیریت نکنند، این نوع کار می تواند شرایط بدی را به وجود بیاورد و سلامت کارکنان را به خطر بیندازد. (منبع)
حتما بخوانید: بهترین و بدترین خوراکی ها برای سلامت قلب کدامند؟
کار از راه دور می تواند منجر به ایجاد مشکلات روحی و جسمی شود
بسیاری از مشکلاتی که در این گزارش به آن ها اشاره شده، از زمان شروع شیوع کرونا مورد مطالعه و موشکافی قرار گرفته اند.
گذراندن چندین ساعت زمان در روز در برنامه های آفیس یا شرکت در کنفرانسی ویدئویی، جای ورزش یا معاشرت را می گیرد و به سلامت افراد آسیب می رساند. از طرفی هم کارمندان فشار زیادی را برای در تماس بودن مداوم با مدیران و تیم شان حس کنند. این گزارش با استناد به تحقیقات نشان می دهد که کار کردن در انزوای فیزیکی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مثل” تنهایی، زود رنجی، نگرانی و احساس گناه ” شود. در صورتی که اگر فرد تنها باشد، سایرین نیستند تا شاهد رفتار قلدرمابانه برخی از همکاران یا حتی مدیران در محل کار او باشند؛ به همین دلیل ممکن است کارکنان آزار بیشتری را تجربه کنند و در خانه در معرض خشونت یا درگیری بیشتری قرار بگیرند. (منبع)
در این گزارش جامع، ابتدا شواهد زیادی ارائه می شود که نشان می دهد کار از راه دور می تواند به بهبود سلامتی برخی از افراد کمک کند. اما چه طور؟ این گونه که به خاطر نبود یک سری دردسر ها و عدم نیاز به رفت و آمد، کارمندان حداقل 30 دقیقه در روز ورزش می کنند. حداقل یکی از این بررسی ها نشان داده است که دورکار ها نسبت به افرادی که از خانه کار نمی کنند؛ کم تر افسرده هستند. افرادی که به صورت مجازی کار می کنند زمان بیشتری را صرف پخت و پز در خانه می کنند که نسبت به غذا خوردن در رستوران ها سالم تر است.
ماریا نیرا، مدیر بخش محیط زیست، تغییرات آب و هوا و سلامت در WHO در بیانیهای مطبوعاتی گفت: ” با این حال، دور کاری می تواند تأثیرات بسیار بد و ناراحت کننده ای داشته باشد. این که می توان به بهتر شدن این وضعیت کمکی کرد یا خیر، کاملا به این بستگی دارد که آیا دولت ها، کارفرمایان و کارگران با هم همکاری می کنند یا خیر.”
ایده های سازمان بهداشت جهانی برای سالم تر کردن دورکاری
خوشبختانه، چندین راهکار وجود دارد که شرکت ها می توانند حالا که دور کاری به بخش اجتناب ناپذیری از فرهنگ کاری تبدیل شده است، برای بهبودش انجام بدهند. چند تا از راهکار های توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت به این شرح است:
- از کارمندان بخواهید که حدود ساعات کاری شان را تعیین و طبق برنامه منظمی کار کنند. (کارکنان شاید بخواهند ساعات کاری شان را به طور خصوصی پیگیری کنند تا مطمئن شوند که بیش از حد کار نمی کنند.)
- مدیران و کارمندان باید در مورد این که چه طور اطلاع بدهند که چه موقع در دسترس اند و چه موقع نه، بحث کنند.
- همکاران و مدیران باید با آپدیت های منظم و جلسات ایده پردازی با هم در تماس باشند، زیرا برقراری ارتباط بیشتر می تواند استرس را کاهش دهد . با این حال، حواس تان باشد که چندین ساعت را صرف جلسات آنلاین نکنید.
- کارمندان را تشویق کنید تا اجتماعی و فعال باشند. این فعالیت ها می تواند شامل تفریحات ورزشی باشد.
- مطمئن شوید که کارمندان در خانه محیط ارگونومیکی را برای خودشان ایجاد کرده باشند.
- به کارمندان دور کار مورد آداب و اصول دنیای دیجیتال آموزش بدهید و مطمئن شوید که آن ها می توانند سوء استفاده های مجازی را به درستی تشخیص داده و گزارش بدهند.
در ادامه بخوانید: 14 نکته در مورد چگونگی مدیریت بهتر زمان