بیرون آمدن از شبکه های اجتماعی

چه زمانی واقعا باید شبکه های اجتماعی را کنار بگذاریم؟

همه ما عاشق دیدن عکسها و فیلمهایی هستیم که اعضای خانواده و دوستانمان در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند؛ اما درست مثل هر کار دیگری، استفاده از این شبکه ها هم باید با اعتدال همراه باشد.

الان دیگر رسانه های اجتماعی تبدیل به بخش بزرگی از زندگی خیلی از ما شده اند. این رسانه ها به ما امکان می دهند از دوستانمان باخبر شویم، عکسهایشان را ببینیم، خبر بخوانیم و روزمرگی هایمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم. اما وقتی بیش از حد از شبکه های اجتماعی استفاده می کنیم، سلامت روان ما در معرض خطر قرار می گیرد. کلید حل این مساله چیست؟ وقفه و استراحت.

تعیین حد و مرز و کم کردن استفاده از شبکه های اجتماعی

وقتی برای گشت و گذار در شبکه های اجتماعی حد و مرز می گذارید و مدت زمان آن را کم می کنید، در واقع نوعی خودمراقبتی انجام می دهید. پایبندی به این حد و مرزها به شما کمک می کند تا به شکل درست و صحیحی از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی استفاده کنید.

هر روز برای خودتان یک محدودیت زمانی خاص ایجاد کنید و تمام تلاشتان را بکنید تا بیشتر از آن وقت تعیین شده در این شبکه ها نچرخید. طبق گفته روانشناسان، تعیین حد و حدود برای استفاده از شبکه های اجتماعی و حتی اپلیکیشن های دیگر موبایل، مانع از این می شود که روابط شما در دنیای واقعی با دوستان و اعضای خانواده تان در معرض خطر قرار بگیرد.

word image 19858 2

اغلب اوقات ما برای فرار از دنیای واقعی به فضای مجازی پناه می بریم، اما محتوای موجود در شبکه های اجتماعی اغلب اوقات چیزهایی درباره زیبایی های غیر واقعی، اخبار منفی و یا حتی خشونت و صحنه های ناراحت کننده است. وقتی شما برای استفاده از شبکه های اجتماعی حد و مرز می گذارید، در واقع از سلامت روانتان محافظت می کنید و جلوی وابستگی به فضای مجازی را می گیرید.

همچنین بخوانید: 6 تا از بهترین و جدیدترین داروهای جلوگیری از ریزش مو

علائمی که نشان می دهند باید شبکه های مجازی را کنار بگذارید

اگر این نشانه ها را دیدید یعنی وقتش رسیده به خودتان استراحت بدهید و از فضای مجازی دور شوید:

  • گشت و گذار در پست های مختلف دیگر برایتان جذاب و سرگرم کننده نیست.
  • خودتان را با عکسهای دیگران مقایسه می کنید.
  • گاهی اوقات بدون هیچ هدفی زمان زیادی را صرف گشتن در شبکه های اجتماعی می کنید.
  • دیدن پست های دیگران درباره زندگی شان مانع از لذت بردن شما از زمان حال و زندگی خودتان می شود.
  • اولین چیزی که صبحها بعد از بیدار شدن یا هر زمان که بیکار می شوید به آن نگاه می کنید، گوشی تلفن همراهتان است.
  • وقتی موبایلتان پیشتان نیست مضطرب و نگران می شوید.
  • متوجه شده اید که فضای مجازی روی خلق و خویتان اثر گذاشته است.

از گوشی تلفنتان به نفع خودتان استفاده کنید

وقتی تصمیم میگیرید شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید معنی اش این نیست که دیگر اصلا نباید سمت گوشی بروید، بلکه شما باید از موبایلتان برای انجام کارهای مفیدتر مثل ورزش یا مطالعه کردن استفاده کنید.

مثلا می توانید یک اپلیکیشن ورزشی که انجمن ها و گروههای مخصوص خودش را دارد دانلود کنید. سعی کنید برنامه ای را انتخاب کنید که با آن بتوانید به صورت گروهی و با دوستانتان ورزش کنید. به این ترتیب هم از فضای مجازی استفاده می کنید و هم فعالیت سالم و مفیدی دارید.

word image 19858 3

مطلب مهم: باید ها و نبایدها برای تقویت چشم

وقتی در برنامه های اینچنینی شرکت می کنید می توانید با دیگران از تجربیات ورزشی یا کتابهایی که خوانده اید صحبت کنید و انگیزه بیشتری برای ادامه دادن بگیرید. این اپلیکیشنها به شما امید و انگیزه می دهند تا بعد از چند وقت تمرین بتوانید به چیزی که می خواهید برسید و تاثیرات مثبت آن را در زندگی تان ببینید.

چگونه از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی فاصله بگیریم؟

گوشی های ما دشمن ما نیستند، بلکه اتفاقا برعکس! آنها می توانند تاثیرات خوب و مثبتی در زندگی ما بگذارند به شرطی که به درستی استفاده شوند. مثلا می توانید از موبایلتان برای تنظیم یادآور ورزش، مدیتیشن یا حتی آشپزی کردن استفاده کنید. از طرف دیگر، استفاده کمتر از شبکه های اجتماعی باعث افزایش عمر باتری شما هم می شود.

پزشکان معتقدند که استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی با اختلالات خوردن، افسردگی و اضطراب مرتبط است. درست به همین دلیل خیلی مهم است که مراقب استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی باشیم و بدانیم چه وقت به استراحت نیاز داریم.

حتماً بخوانید: بهترین داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس

اگر نمی توانید به این آسانی از فضای مجازی دل بکنید بهتر است اول شبکه های اجتماعی روی گوشی خودتان را پاک کنید و فقط از نسخه کامپیوتری آنها استفاده کنید. به این ترتیب خواه ناخواه مدت زمان استفاده از آنها کمتر می شود.

از طرف دیگر، دسترسی به شبکه های اجتماعی از طریق کامپیوتر در خیلی از مدارس و محل کارها امکان پذیر نیست. بنابراین وقتی شما آنها را از روی گوشی حذف می کنید، زمانی که در مدرسه یا محل کار هستید هم نمی توانید به این برنامه ها دسترسی داشته باشید و از آنها فاصله می گیرید.

word image 19858 4

به طور کلی، حذف اپلیکیشنهای شبکه های مجازی خودبخود باعث استفاده کمتر شما از این برنامه ها می شود. اما یادتان باشد که بعد از حذف این برنامه ها، اپلیکیشن های مفیدی مثل مدیتیشن یا بازیهای مربوط به هوش، پازل کلمات و یا برنامه های کاهش استرس روی گوشی نصب کنید که هم استرستان را کم می کنند و هم برای تقویت ذهنتان مفیدند.

یکی دیگر از روشهای فاصله گرفتن از شبکه های مجازی خاموش و غیرفعال کردن اعلانهای این برنامه ها است. سعی کنید زمان خاصی برای شروع و پایان استفاده از فضای مجازی در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید. به این ترتیب بعد از گذشت مدتی احساس می کنید که زمان استفاده و گشت و گذارتان در این شبکه ها کمتر شده و کمتر هم تحت تاثیر اتفاقاتی قرار می گیرد که در فضای مجازی رخ می دهد.

نکته دیگر این است که اگر می توانید بهتر است یک ساعت کوکی بخرید و از آن برای بیدار شدن در صبح استفاده کنید. به این ترتیب می توانید گوشی تان را شب با خودتان به اتاق خواب نبرید و باخیال راحت بخوابید. تحقیقات نشان می دهد نور آبی ساطع شده از صفحه گوشی و دستگاههای الکترونیکی روند خواب خوب و با کیفیت را مختل می کند.

اعتیاد به گوشی هوشمند چیست؟ عوارض آن و روش ترک

نتیجه همه این حرفها این است که هر چه کمتر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی وقت بگذرانید، زندگی واقعی بهتری خواهید داشت. سعی کنید از این فضا فاصله بگیرید و در دنیای واقعی و کنار عزیزانتان بخندید و خاطرات خوش رقم بزنید. به این ترتیب، وقتی بعد از مدتها پست جدیدی در صفحه اجتماعی خودتان با دیگران به اشتراک گذاشتید، تصویری از خاطرات خوش دنیای واقعی دوست داشتنی تان خواهد بود.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkاعتیاد به گوشی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up