اعتیاد به گوشی

اعتیاد به گوشی هوشمند چیست؟ عوارض آن و روش ترک

اعتیاد به گوشی های هوشمند در عصر ارتباطات دور از ذهن نیست. افرادی که به گوشی تلفن همراه و اینترنت وابسته شده اند بطور پیوسته در فضای مجازی یا در بازی های و اپلیکیشن ها خود را سرگرم می کنند. شما اینگونه افراد را هنگام راه رفتن، غذا خوردن، رانندگی کردن و حتی کار کردن و … غرق در دنیای گوشی شان می بینید. این مقاله به کمک این قبیل افراد می آید تا با جدیدترین اطلاعات در مورد روش اصولی ترک وابستگی به گوشی تلفن همراه و اینترنت که مناسب برای همه سنین است آشنا شوند.

اعتیاد به گوشی هوشمند چیست؟

اعتیاد به گوشی هوشمند زمانی اتفاق می‌افتد که فرد بیش از حد از اینترنت استفاده می‌کند. وجود بازی، اپلیکیشن و شبکه‌های مجازی موجود در موبایل و تبلت منجر به ایجاد اعتیاد در فرد می‌شود. اعتیاد به گوشی‌های همراه می‌تواند مشکلات زیادی برای فرد بوجود آورد مثل:

1-روابط مجازی. استفاده گسترده از شبکه‌های اجتماعی، پیام بازی و اپ‌های دوست یابی می‌تواند فرد را به نقطه‌ای برساند که روابط مجازی برایش از روابط واقعی اهمیت بیشتری داشته باشد. همه ما زوج‌هایی را دیده‌ایم که در رستوران نشسته‌اند اما بدون توجه به یکدیگر سرگرم گوشی‌های خود هستند. اگرچه اینترنت بستری خوب برای ملاقات افراد جدید و صحبت کردن با دوستان قدیمی است، اما روابط مجازی هیچگاه نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای روابط واقعی میان افراد باشند.

حتماً بخوانید: بهترین داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس در همه سنین (تحقیقات جدید)

2-اطلاعات اضافی. وب‌گردی، مشاهده ویدیوها، بازی کردن و خواندن اخبار باعث می‌شود در سر کار یا درون مدرسه با حجم زیادی از اطلاعات روبرو شوید و دیگر جنبه‌ها و وظایفی را که بر عهده دارید فراموش کنید.

3-اعتیاد جنسی. استفاده از سایت‌های پورن و یا چت های غیر اخلاقی تأثیری بسیار منفی روی روابط شما در زندگی واقعی می‌گذارد و سلامت روحی شما را به خطر می‌اندازد.

4-فعالیت‌های مجازی. مثل بازی، قمار، پول‌های مجازی و یا خریدهای مجازی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات مالی برای فرد شود. اگرچه اکثر افراد از مضرات قمار آگاهند، اما با وجود اینترنت هر فردی و با هر شرایطی می‌تواند به راحتی به سایت‌های شرط‌بندی و قمار دست پیدا کند.

اثرات اعتیاد به گوشی هوشمند

به خاطر حجم کوچک گوشی‌ و تبلت‌های هوشمند امروزه تقریبا تمام افراد و در تمام زمان‌ها به گوشی‌های هوشمند خود دسترسی دارند. استفاده زیاد از گوشی و اینترنت با تأثیرگذاری روی دوپامین مغز باعث تأثیرات منفی روی شما می‌شود. از عوارض اعتیاد به گوشی و اینترنت می‌توان به اضطراب، استرس، افسردگی و یا تنهایی اشاره نمود. اگر می‌خواهید به این عوارض دچار نشوید باید استفاده از گوشی را تعدیل کنید. از دیگر عوارض اعتیاد به گوشی هوشمند می‌توان به نیاز به توجه شدید، عدم توانایی در تمرکز کردن، عدم توانایی انجام وظایف در خانه یا محل کار، دورشدن از دوستان و خانواده، اختلال در خواب و خود نمایی اشاره نمود.

مطلب مهم: باید ها و نبایدها برای تقویت چشم طبق جدیدترین تحقیقات روز دنیا

ترک اعتیاد به گوشی هوشمند و اینترنت

روش‌های زیادی برای این کار وجود دارد. ترک اعتیاد به تنهایی بسیار دشوار است، زیرا گوشی به راحتی در دسترس شما قرار دارد و هر لحظه ممکن است به حالت سابق برگردید. در طول این مسیر حتما از کمک اطرافیانتان بهره بگیرید.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشخص کنید چه مقدار از روز را برای انجام فعالیت‌های غیر ضروری صرف اینترنت و گوشی هوشمند می‌کنید. هرچه نسبت به استفاده خود از اینترنت آگاهی بیشتری داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید استفاده از آن را تحت کنترل خود در بیاورید.

آنچه باعث جذب شما به گوشی می‌شود را مشخص کنید. اگر بخاطر بیکاری و یا بی حوصلگی به گوشی پناه می‌برید، سعی کنید فعالیت‌های مناسب‌تری مثل ورزش کردن را جایگزین استفاده از گوشی همراه کنید.

همچنین بخوانید: 6 تا از بهترین و جدیدترین داروهای جلوگیری از ریزش مو و تقویت ریشه آن

تفاوت بین دنیای مجازی و حقیقی را درک کنید. انسان‌ها به صورت ذاتی موجوداتی اجتماعی هستند. برای برآورده کردن نیاز اجتماعی بودن نباید به تنهایی به تکنولوژی وابسته باشیم. همواره با افراد دیگر به صورت رو در رو صحبت کنید، ارتباط چشمی برقرار کنید، از زبان بدن خود استفاده کنید. استفاده از پیام و ایمیل برای برقراری ارتباط نمی‌تواند احساسات شما را انتقال دهد. دوستان مجازی نمی‌توانند در شرایط بحرانی شما را بغل کنند و یا در مواقعی که مریض هستید، به ملاقات شما بیایند.

توانایی مخصوص خود برای مواجهه با مشکلات را ایجاد کنید. شاید توییت کردن، پیام دادن و یا وبلاگ‌نویسی راهی است که شما برای کنترل استرس و عصبانیت خود اتخاذ می‌کنید. و یا ممکن است در پیدا کردن دوست‌های مجازی مهارت بیشتری داشته باشید. سعی کنید مهارت‌های خود را تقویت کنید تا برای پیدا کردن دوست و یا مواجهه با استرس و اضطراب نیازی به استفاده از گوشی هوشمند نداشته باشید.

به‌صورت گام به گام استفاده از گوشی هوشمند را کاهش دهید

اکثر افراد نمی‌توانند بصورت ناگهانی استفاده از اینترنت و گوشی هوشمند را معتدل کنند. همانند یک رژیم غذایی مناسب، باید فقط در مواقع مورد نیاز از گوشی استفاده کنید، بدین منظور می‌توانید از گام‌های زیر استفاده کنید:

  1. مواقعی که میتوانید از گوشی استفاده کنید را مشخص کنید. برای مثال هنگامی که تکالیف خود را تمام کردید، می‌توانید برای مدت کوتاهی از گوشی خود استفاده کنید.
  2. هنگامی که دارای فعالیت‌های خاصی هستید مثل رانندگی، ملاقات، ورزش و یا بازی با بچه‌ها، گوشی خود را خاموش کنید.
  3. گوشی یا تبلت خود را به تخت خواب نبرید.
  4. بجای استفاده از گوشی فعالیت‌های سالم‌تری مثل کتاب خواندن و یا ورزش کردن را امتحان کنید
  5. شبکه‌های اجتماعی را از گوشی خود حذف کنید و این شبکه‌ها را صرفا توسط کامپیوتر دنبال کنید.
  6. سعی‌کنید بازه‌های زمانی که گوشی خود را چک می‌کنید، بزرگ کنید. مثلاً 15 دقیقه را به 30 دقیقه و سپس 45 دقیقه تغییر دهید.

کمک به کودکانی که دچار اعتیاد به اینترنت و گوشی هوشمند شده‌اند

word image 274

فاصله انداختن بین یک نوجوان و شبکه‌های اجتماعی، اپ‌های دوست‌یابی و پیام‌بازی کار بسیار دشواری است. برای کمک به نوجوان خود می‌توانید از روش های زیر کمک بگیرید:

همچنین بخوانید: 10 دمنوش گیاهی که بیشترین خاصیت را برای سلامتی بدن دارند!

  1. برای کودک خود الگو باشید. سعی کنید تا آنجا که می‌توانید در مقابل چشمان کودک خود از گوشی هوشمند استفاده نکنید.
  2. هنگامیکه که در کنار کودکتان هستید، گوشی خود را کنار بگذارید و به کودک خود بپردازید.
  3. استفاده از برنامه های نظارتی بر کودک. اپلیکیشن‌هایی وجود دارد که می‌تواند میزان استفاده کودک شما از گوشی هوشمند در طول روز را برای شما مشخص کند. برخی از آنها می‌توانند میزان استفاده کودک از گوشی را محدود کنند. این لیست را ببینید
  4. نواحی بدون گوشی تعریف کنید. استفاده از گوشی توسط کودک را در نواحی‌ای که قادر به نظارت بر آنها نیستید ممنوع کنید. استفاده از گوشی سر میز شام و یا هنگام خواب را ممنوع کنید و یک ساعت مشخص برای خاموش کردن گوشی ایجاد کنید.
  5. کودک را به انجام فعالیت‌های اجتماعی تشویق کنید. به جای استفاده از گوشی، کودک خود را به انجام ورزش، وقت گذراندن با خانواده و یا دوستان تشویق کنید.
  6. با کودک خود صحبت کنید. همواره با کودک خود پیرامون استفاده بیش از حد از گوشی همراه استفاده کنید و او را از عواقب خطرناک استفاده بیش از حد از گوشی و اینترنت آگاه سازید.

کلیپ 2 دقیقه ای زیر را حتما ببینید

دانلود کلیپ


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
اعتیاداعتیاد به گوشی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up